"Ей,мамчета,не се плашете!- Юнчетата са големи вече.'' тема 24

• 26 449
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Благодаря ти Vache - наистина много ме успокои Simple Smile До сега никога не съм имала гадости в секрета и затова се шашнах.

Между другото не съм се представила. Simple Smile Аз съм близначката на m_g и моят термин е 5 дни преди нейния Simple Smile

# 106
Момичета, да не е променена паролата в снимка.бг?  newsm78 Не мога да вляза...

# 107
  • Sofia
Ваче, на сухата - пише след сваряването да се ползва до 12 часа.
Макар че миналия път май и след тези часове си я ползвах и си работеше.  Laughing Само почнах да се чудя със студена смрадлика ли съм се заливала, щото е доста неприятно, а не виждам начин да се стопли.  newsm78 Явно съм стискала зъби.  Laughing

Деска, а ти с колко шева се размина всъщност?

Стефи, стига бе!!  Crazy Представям си пък да цъфнете една след друга в болницата и да ошашкате екипите - "ама ти нали току-що роди"?  Joy Joy

# 108
Шунка, аз имах само два шева. Не са ми правили епизиотомия ако това има значение. Мога да кажа, че въобще не ги усещах.

# 109
  • София
Хехеех Шунче,  Laughing няма такава опастност - изобщо не си приличаме и няма как да ни объркат. Дори и за сестри не минаваме. Но ще е забавно ако родим на една дата Simple Smile Shocked

# 110
  • София
Ох, Деска това на мен ми беше супер гадно.. кърмя от едната гърда, другата тече... Sick

Шунче, че тя като се свари се носи топличка. Аз доста бързо я израходвах. Да ти кажа май и аз със студеничка се подмивах, ама тя е на стайна Т все пак, а в болницата е топло  Wink Аз първоначално помислих, че сухата като я отвориш трябва да я свариш до 12 часа и яко се учудих  Sunglasses

# 111
ПЕПЕРУДКЕ, ми то детето иска да ти помогне...
ЗВЕРЧЕ Naughty Naughty, почивай вече Party
ДЕСКА, Йо много ми харесва!
ВАЧЕ, това е от разтягне, така ми каза моят доктор и каза, че е нормално, мен понякога много ме боли, дори през нощта при завъртане!
ЧИНЧЕ, радвам се (и бях сигурна Wink) и аз съм с ускорен пулс.
ИРКА, честит имен ден!
ДОННА АНИ, честито- бъдете здрави и много щастливи!

# 112
  • Добрич
Здравейте!  Simple Smile
Честита бебка на Дона! Да е здрава и много да радва мама и тате!   bouquet
Честит Имен  Ден, Ирка! Да си много здрава и щастлива!  bouquet
Чин, радвам се за днес.  Wink
StefyD, усмихна ме с разкритията си.  Laughing Съвпадението е страхотно!  Peace
М-Г радвам се за по-добрите ти резултати!   bouquet
Орнелка,  Hug!
Ваче, как е днес Саша? Голяма е вече, дава си сметка, че живота й/ви ще се промени след бебето, но съм сигурна, че ще се разберете.  Wink
Днес разглеждах един английски сайт и харесах за бебо много хубави дрешки. Сега се чудя кои точно неща да поръчам, че съм харесала ужасно много и трябва да ги редуцирам, че иначе лошо ми се пише.  Mr. Green Joy

# 113
Честит имен ден на празнуващите...  bouquet

Стефи, добре дошла при нас. Мисля, че по-опасно би било ако не се лекува навреме.

Момичета, вие се радвате за мен, но аз съм малко объркана след днешния преглед. Уж казах, че няма да го мисля, но 500гр разлика си е голяма, нищо, че за 2 различни ехографа става въпрос и за двама различни доктори. Та се чудя сега къде е истината?  newsm78
После си мисля, че на тоновете се видя само една контракция, защото ми се разместил апарата... бяха поне 2 според мен.

# 114
  • София
Чин, бебето по бедро и глава на коя седмица отговаря? Стига с тия килограми! Вече сериозно ще се скарам, при това точно на теб!  Angry

Че има бебета на термин родени по 2700 гр. и нямат проблем, просто са по-дребни. Ти да не си гигант, м?
Да не говорим, че различни хора мерят различно, различни ехографи, много различни неща. Ако искаш нещо да сравянваш го прави при еднакви условия, в случая лекар и ехограф.

Аааааааааааа!  Rage Heart Eyes

П.С. Контракции е НОРМАЛНО да имаш!!!! Бебето не знае, че ще се ражда със секцио. Организма ти - също... значи се подготвя и си е тамън навреме таз подготовка. Това, което от теб се иска сега е да не се натоварваш физически, за да не ускоряваш тоя процес на подготовка. Стискаш краци и чакаш датата.

# 115
  • София
Ехографите са кофти работа!!! И мен ме бяха шашнали на скоро. На друг ехограф изкараха диаметъра на главичката на бебка по-малко от колкото е била преди 2 седмици на друг апарат. Това както и да го погледнеш е невъзможно Simple Smile
Така че Чин напълно разбирам притесненията ти - опитай се да се успокоиш!

# 116
Ваче, я не се карай!  Grinning Всеки с грижите си, и ти да си и ти ще се зачудиш. (не казвай, че няма, не лъжи  Sunglasses )Една седмица да ти кажат едни грамажи и големина, а на следващата да се окаже, че се е смалило.... Глава в 37 седмица, бедро 6 дни назад от седмицата в която трябва да съм. Т.е разлика между глава и крак повече от 2 седмици. Ще вземе да ми дойде с голяма глава и къси крака...  Wink
Тук идва психическия проблем на нещата. Свек постоянно се съмнява в мен, в това дали ще го износя това бебе, колко ще е голямо и т.н, може би затова държа да стигнем 3кг, да докажа и на нея и на себе си, че мога и някак си това ми е "гаранцията", че всичко ще наред. До сега това ме успокояваше, тя каже, че ще родя по-рано, аз си казвам: е, сигурно щото бебето е по-едричко, тя каже, че контракциите не са нормални, аз се успокоявам: е, поне бебето е едричко и ще е подготвено... сега за какво да се хвана?
П.С. За контракциите ще  се съглася с теб, за сега...   bouquet

# 117
Здравейте мами Hug
Бях на консултация,многоооо дълга ooooh! Моята акушерка ме прегледа ,пусна тоновете на бебка всичко каза е наред.След 2 часа се обажда и ми казва ако до утре не усетиш бебето отиди на преглед в болницата за запис на тоновете и ехо Shocked Shocked Shocked Боже ни жива ,ни умряла затворих телефона и викам тая жена кво и става и тя луда ли е да ме кара да чакам до утре ,явно нещо има проблем защото беше обезпокоена по телефона.Хванахме се ние с мъжо и хоп в спешното половин час запис на тонове, ехо много внимание ми отделиха хората ,слава богу всичко е наред Praynig Незнам от какво изведнъж се притесни тая жена ,дали от това че споделих с нея ,че не я усещам често бебка... в смисъл казах НЕ често ,но си я усещам просто е кротичка явно ...или от това че не чу хубаво тоновете  на онова апаратче Rolling Eyes ,но е факт пък че и мери тоновете където са и крачетата как да ги хване там Simple Smile хем и казах ,после и лекарите в болницата го потвърдиха(че сърчицето и е точно в противоположната посока) Grinning.....луда работа.Много се изплаших CrazyДобре ,че няма нищо и бебка си ми е добре Praynig Praynig Praynig
Единственото,което се притеснявали ,че бебка била ПРЕКАЛЕНО едра Crazy миналата седмица ехото (на 29 април мисля 33 седмица и 4 дни съм била) беше 2250грама newsm78 и ме пратиха отново на 4 кратно за захарта се съмняват да не ми е висока,а ми правиха вече ,няколко пъти и всичко беше ОК Crazy Аз мисля че бебка си е съвсем добре с наддаването ,върви само няколко дни напред.Не виждам какво им се вижда голяма newsm78  Тъкмо до термина ще е около 3 килограма и нещо.Ама карай да изследват Simple SmileВие какво мислите момичета по отношение на теглото?Излязоха ми и резултатите от урината изтребила съм Е- колите Simple Smile

Честити племеннички на Естелита!Да са ви живи и здравички куклите  bouquet
Честито Бебче и на Донна Ани!Много да ви радва и да ви е здравичка  bouquet
Честит имен ден на Ирката!  bouquet
Добре дошли на Деска и малката Йоанка вкъщи и добре завърнали се при нас!Деска много ти е хубава,малка чаровница!Целувки и от мен Hug Hug Hug
Много се радвам за всички мами с хубави резултати от прегледите и изследванията Hug   bouquet
Чин  Hug за новата темичка  bouquet

Дано да не съм изпуснала някой или нещо ,ама вие няма да ми се сърдите.
За всички Hug по коремчетата!

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 20:55 от @ALEKS@

# 118
АЛЕКС, милата Hug каква е тая лекарка newsm78Важното е, че всичко е наред. Само да ти споделя, че моята бебка също е много спокойна, а по въпроса за килограмите- мисля, че въобще не е в графа едра, направи справка и на първа страница Heart Eyes

По въпроса за килограмите- мисля, че ВАЧЕ е абсолютно права, познавам жена, на която ехографът даде почти 1 кг. разлика (в повече, разбира се), затова се мерят глава и бедро!

В тоя ред на мисли, ЧИН, сигурна съм, че и твоят юнак ще стигне, че и задмине 3 кг.  все пак имаш почти 2 седмици още... Аз за днес казах ли ти, че всичко ще е наред?

# 119
  • София
Ваче, я не се карай!  ....

Абе я гледай как ми говори....! Crazy
Няма да лъжа, щях да се спека, обаче и щях да съм доволна ако се появи кака ми да ми набие канчето  Joy Joy Joy

Сега сериозно...
значи според мен чисто технически на ехографа не би трябвало да се измери повече от реалното  Wink Така си разсъждавам аз. Остави ги тия килограми, говорили сме 100 пъти по въпроса. Значи ти знаеш как изглежда образа на ехографа, знаеш как се мери, виждала ли поне. Лекарката хваща бедрената кост между маркерите и ехото изчислява разстоянието. Това върви до една седмица когато бебетата не трупат още подкожна мазнина. Нашите, обаче вече трупат  Wink Значи със сигурност има някакви коефициенти, които са вкарани във формулата, за да отчитат тази подкожна мазнина, ама коефициента със сигурност е опрелен така, че да обхваща масовия случай. Освен това отклонение 200 гр. в 35 г.с. и 200 гр в 30 г.с. са доооста различен процент. Освен това бебетата не е задължително да растат равномерно.. Освен това.. има хиляди освен това  Wink Теб те интересува дали бебето е ЗРЯЛО, а не колко тежи бебето. Това е!

Общи условия

Активация на акаунт