"Ей,мамчета,не се плашете!- Юнчетата са големи вече.'' тема 24

• 26 425
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Честито бебче на Дона Ани. Скорошно прибиране в къщи пожелавам и на двете.

Ирката, на теб честит имен ден! А какъв ден е днес?

# 91
Честито бебче и от мен!
Да е жива и здрава малката принцеса и дано мама е добре и се възстанови бързо.

# 92
Днес празнуват всички Ирина, Ирена и производни имена.
Честито на всички именнички   bouquet

# 93
Честито на Дона Ани. Много щастие на малкото съкровище.  bouquet

# 94
  • София
Честито на Дона Ани! Живо и здраво да й е бебенцето  Hug
Честито на именничките!!! Hug Hug Hug

аз купих сакче.. за 9 кинта Sunglasses Сега го пера и ще почна да зареждам по малко.

На мен пък за Токуда много ми стана смешно това с водите в торбичка... hahaha hahaha Да не говорим, че води могат да си текат по малко и е нужно само да се накапе на превръзката от реактива.. Торби... хахах ужас  hahaha

# 95
Ех, още една принцеса!  Simple Smile
Шунка, те докторите сигурно имат някакъв етикет и не би трябвало всичко да се разправя, но пък е болница, не е изповедалня.
Орнелка, блазе ти, аз се каня на още един изпит да се явя - на 10 май по Одит. Тъкмо ми е първия ден от деветия месец и ако нещо ми се заядат вече ще хвърчи перушина. Само че ще го запазя в тайна от док, той вчера ми каза да приключвам с изпитите.
За Арниката - аз по съвет на две приятелки, които родиха в рамките на последния месец реших да попитам док, но той рече и отсече, че родилните болки са толкова силни, че никоя хомеопатия не можела да ми помогне. Но каза ако все пак настоявам да си купя. Не ме разбирайте погрешно, виждам, че има по-вещи от мен в тази област. Просто предавам коментара му, и май ще се въздържа.
Деска, кажи като си изцяло на помпа, как регулираш колко да изпомпиш? Как усещаш кога да спреш, да не се получи свръх-стимулация и съответно свръх-лактация? А имаш ли контракции като помпиш?

# 96
  • София
teddy_varna, ама тя арниката не се пие обезболяващо. Доколкоро схващам се пие предварително, за да намали травматичността на раждането и да се постигне по-лесно разкритие. А да постигнеш лесно разкритие зависи от това дали шийката е мека и еластична. И тук явно икдва спора на хопмеопатите.. дали може и трябва да се пие един вид подготвящо или после за зарастване на тъканите. Мен ако питаш смрадликата е чудесна за зарастване на тъкани. Идеята е да се подготвят предварително. От това дето чета стигам до извода, че не вярвам ни на едните, ни на другите и съответно няма да пия арника  Sunglasses

# 97
  • София
Здравейте мили мамчета!
Честито ново бебче Simple Smile да е здравичка и много да радва мама и татко!

Днес ми излезнаха резултатите от влагалищен секрет и съм притеснена. Дали някоя от вас е чувала за анаеробни коки и бактерии, които явно са довели и до липса на млечнокисела флора - дисбиоза?

# 98
  • София
StefyD, това е обичайна инфекция, лекува се обикновено с Полижинакс, Антибиограма има ли? Лекарят ти видя ли резултата?

# 99
  • София
Антибиограма няма, но доктора видя резултатите и ми изписа Флажил - 10 дни и после Лактажин 10 дни. Нямаше много време и просто ми даде рецептата - каза само, че попринцип е опасно, но ние ще го лекуваме. Лошото е, че не се знае от колко време съм така. Последния секрет ми е взиман в началото на 4-ти месец.

# 100
  • Sofia
Ваче, на моята кутия смрадлика пише да се ползва до 12 часа след приготвянето, за да има ефект. Май ще карам да ми носят всеки ден.  Crazy

# 101
честито на Дона Ани! да й е живо и здраво бебчето, а на нея - бързо възстановяване!  Hug Hug Hug

аз имам една чудесна новина. необичайно за мен - но този път показателите са ми малко по-добри...всъщност не са били такива от преди 5 месец на бременността......левкоцитите са ми намалели на 17.9 (бяха 23), Суе-то също е по-добро от всякога - 48 (беше 70) и този път дори нямам следи от белтък в урината, както обикновено имах досега.  Sunglasses
сега са се появили в урина-седимент 10-10 левкоцита...каквото й да значи това. ох още малко остана........ще устискаме!!!!!
черпя ви с една пенлива биричка beer2

# 102
Няма такова нещо лекарска тайна,аз поне не вярвам.
Вчера ходих да видя кръсницата си и тя ми казва,че са и открили 5см киста и са започнали лечение,но така се случва,че има проблем с възпален яйчник и трябва да лежи в болница.Там я гледат на ехограф,за да установят как е след лежането в болница и тамошното лечение.Лекарката,която я преглежда и казва,че има киста и трябва да иде веднага при еди кой си лекар.Кръсницата ми обяснява,че е ходила и са и назначили лечение,но въпросната лекарка настоява,че настоява и чула една от мед.сестри и познайте дали вече не е разпространено навсякъде,че кръсницата ми не си обръщала внимание,че била тоооолкова зле,че едва ли не да я отписват.
Нямам думи просто,само и само да има за какво да говорят разнасят навсякъде какво ли не.Вярно може да има такива,които не го правят,но съм сигурна,че са изключително малко.

Аз да ви питам,малко ми е неудобно,но някоя ползвала ли е полижинакс,защото от няколко дни си слагам за прочистване на родилните пътища и така тече.Чак се чудя нормално ли е?Слагам го преди лягане и до сутринта бельо,пижама всичко е омазано  #Crazy

# 103
  • София
StefyD Уфффф, много са готини такива приказки... било опасно, ама ще го лекуваме.. ама с какво се лекува, той врачка ли е? На моята микробиология излязоха ентерококи. Имаше си АБ от какво се повляват. Изписаха ми Полижинакс и след полижинакса една глобула Ломексин, въпреки, че гъбички нямам и не съм имала досега никога в микробиологиите.

Това, което се знае е, че по принцип тапата пази инфекцията да не попадне при плода. Опасни са стерптококите, защото те могат да преминат и да заразят бебето. Затова там се пие твърдо антибиотик. Ако бебето се зарази е рисково като се роди. Така че тия анаероби не са толкова страшни  Wink

Шунче, на коя смрадлика тъй пише? На сухата ли? Ако е на нея споко... тя отива за 2 шишета. На мен ми носега по 2 шишета от Присън, да знаете много са удобни, че са с голямо гърло. Носега ми отварата и тя отиваше за 24 часа. Обаче 24 часа след епизиотомията можех да си сядам на д-то  Sunglasses Само първата нощ помня, че много ме боля, ама и не е било чак пък толкоз, щото не съм пила нищо.

Тина, как така омазано? При мен нямаше такива проблеми. Е, като станеш сутрин си изтича, ама не е толкова течно.

# 104
Теди, гледам всеки път да изцеждам по едно и също количество. От това, което съм чела а и от моя опит вече мога да кажа, че не можеш до край да се изцедиш. Винаги пуска. Т.е. количеството, което обичайно цедиш се изцежда много бързо за около 5-6 мин, а ако искаш да увеличиш продължаваш още малко и така следващия път за тия 5-6 мин се изцежда повече. Поне при мен е така де. Оф че объркано го обясних, дано ме разбереш. Аз от едно известно време цедя по 60мл от гърда, т.е. 120 на цедене. Малката яде по-малко от това, което аз цедя. Остатъка в камерата. За сега не увеличчавам, че да не се налага да кърмя и друго бебе. Най-интересното е, че при мен явно има някакъв рефлекс на потичане на кърмата, защото всеки път като я храня се намокрям цялата. Та вече си ходя с подложки, че ако звънне някой на вратата и се наложи да отворя ще бъда като мис мокра фланелка  Grinning

Шунка на мен ми носиха смрадликата всеки ден, за да се измия с нея. Не мога да кажа дали ми помогна, защото нищо не ме болеше, нищо не се възпали. Нямах никакви оплаквания. Но мисля, че заради нея не усещах и конците, които паднаха на 7ия ден.

Общи условия

Активация на акаунт