ВЪПРОСИ към хомеопати - 15

• 52 095
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Защо и пак, и пак, и пак ми се повтаря проблема ???? Докато пия Фосфор ацид и 2 седмици след това съм ОК, после - пак наново. И така започвам и спирам вече за трети път. ...
Дайте спешни идей къде да "бръкна", на къде да погледна ..., какво да правя.
"Попитай хомеопата си" и "Лекарството явно не е подходящо" са отговори, които вече сидадох, но не ме удовлетворяват. Дайте други насоки ... МОЛЯЯЯЯ

# 106
  • София
Ох, излезе ми ечемик тая сутрин и вече мног ме дразни. Какво да изпия - Пулсатила четох?

# 107
Накратко и по-просто за грануломите - маса от клетки, чрез които имунната система ограничава субстанция, която възприема като чужда и която не може да елиминира. Най често това са бактерии, гъбички, кератин, струкурни фрагменти, т.е възпалителен процес.
Най-честата причина е когато зъбната пулпа е естествено некротизирала и процеса се локализира в костта около зъбните корени, която е богато кръвоснабдена. При лечение на пулпит, когато каналите не са добре почистени, след запълването им, могат да останат камери в които се развиват бактерии и отключват процеса.

Грануломите са механизъм за ограничаване на инфекцията - образува се фистула, в която се капсулират отпадните продукти от възпалителния процес, за да не се разнасят с кръвта и да пречат на процесите в съседните клетки. Това важи за всеки възпалителен процес, при който се образува гной, в противен случай би могло да се получи дори сепсис. Микроорганизмите участват в процеса на елиминиране на възпалението и резорбция на отпадните продукти и некротиралите клетки, и са полезни. Разбира се, те отделят също и токсични продукти при жизнените си процеси, така че ако популацията на някои от тях се увеличи неимоверно, за един болен организъм е трудно да се очисти от тях. Но увеличаването или намаляването на определени популации зависи от средата, в която се развиват конкретните микроорганизми. С излекуване на възпалението балансът в организма се възстановява.

# 108
Защо и пак, и пак, и пак ми се повтаря проблема ???? Докато пия Фосфор ацид и 2 седмици след това съм ОК, после - пак наново. И така започвам и спирам вече за трети път. ...
"Попитай хомеопата си" и "Лекарството явно не е подходящо" са отговори, които вече сидадох, но не ме удовлетворяват. Дайте други насоки ... МОЛЯЯЯЯ

Какви насоки да ти дадем, след като не познаваме случая ?

Взможно е да е от несъобразена потенция, възможно е да има нужда от миазмично лечение. Варианти много.

# 109
Тандонова, и аз тъй си мислех, ама...разбрах че колкото повече чета, толкова повече разбирам колко малко знам и колко много има още.... Crazy Laughing

# 110
Nial, multimodal, благодаря за отговорите за гранулома!
Реших да направя нова снимка и нова консултация.

# 111

Взможно е да е от несъобразена потенция, възможно е да има нужда от миазмично лечение. Варианти много.
Миазмично лечение??? Rolling Eyes Не знам какво е това Embarassed Embarassed Към кого да се обърна?
Дайте идеи какви въпроси да задам? На какво да обърна внимание докато се наблюдавам ... А аз нямам нищо против да ти разкажа  за случая (стига да е от полза) за да ми помогнеш ...
А може би има такива случаи в историята на хом., когато просто нещата си се повтарят и лекарството трябва да си се пие до живот ...

# 112

Миазмично лечение??? Rolling Eyes Не знам какво е това Embarassed Embarassed Към кого да се обърна?
Дайте идеи какви въпроси да задам? На какво да обърна внимание докато се наблюдавам ... А аз нямам нищо против да ти разкажа  за случая (стига да е от полза) за да ми помогнеш ...
А може би има такива случаи в историята на хом., когато просто нещата си се повтарят и лекарството трябва да си се пие до живот ...

Това е абсурдно - може и да се случва в алопатията, но не и в хомеопатията.

Нямате нужда от идеи за въпроси които да задате. Достатъчно е да опишете състоянието си. Всеки квалифициран хомеопат ще се сети какво означава да се пие едно ХЛ, да има подобрение и след като се спре приемът на ХЛ симптомите да се върнат непроменени.

Аз не съм във форума за да преглеждам.

# 113
  • София - Варна - Бургас

Възможна е и Негативна поддържеща причина.

# 114
Как не съм се усетила,че не съм се включила в тази тема  ooooh!
И се чудя защо никой не пише по темата,че нямам известия Simple Smile
Аз посещавах курса за майки и съм безкрайно доволна,научих много неща, които ми помагат да осъзная ,какво прави хомеопата Simple Smile

# 115
А възможно ли е ХЛ, освен да не помогне, а и да навреди? Дъщеря ми приема Алиум Цепа 15CH от 3 дни 5 гранули 3 пъти дневно(по препоръка на приятелка  Embarassed, която води детето си при хомеопат)

# 116
  • София
А възможно ли е ХЛ, освен да не помогне, а и да навреди? Дъщеря ми приема Алиум Цепа 15CH от 3 дни 5 гранули 3 пъти дневно(по препоръка на приятелка  Embarassed, която води детето си при хомеопат)
Когато не е изписано от хомеопат, след преведено 2 часово интервю, е напълно възможно да навреди, т.е. може да се получи доказване, подтсикане. Ако си решила да лекуваш детето си с хомеопатия, най-добре прочети повече, като започнеш с темата "Информативно за хомеопатията" и се насочи към класически хомеопат.  Peace

# 117
Благодаря много за отговора, много глупаво постъпих, мислех, че хомеопатията, може да не помогне, но не и да навреди...явно не е така.

# 118

А възможно ли е ХЛ, освен да не помогне, а и да навреди? Дъщеря ми приема Алиум Цепа 15CH от 3 дни 5 гранули 3 пъти дневно(по препоръка на приятелка  Embarassed, която води детето си при хомеопат)

В разрез с принципите на хомеоаптията е да се приемат лекарства в гранулирана (суха) форма. Гранулите трябва да се разтварят. Препоръка от приятелка - това може и да върши работа за аналгинче или аспиринче, но не и с хомеоаптичнит елекарства. Хомеоаптично лекарство се изписва след задълбочено интервю и анализ на случая на конкретния човек, защото хомеопатията индивидуализира своето предписание. В хомеопатията няма таков анещо като предписание на общо основание или предварително известни схеми.

# 119
  • Варна
Здравейте на всички, искам да отправя един въпрос към Александър. Купих си Духът на Хомеопатията Автор: Др Раджан Шанкаран,
Душата на лекарствата Автор: Др Раджан Шанкаран,
Хомеопатично лечение на деца - Детски Конституционални типове Автор: Д-р Пол Хършку

Разглеждайки книгите, тези ми се строиха добри. Мислите ли, че е важно да си взема и тази:
Новият домашен хомеопатичен наръчник
Алисън Бейли, Антъни Бейли

Ето линк където има инфо за това какво е съдържанието й.
http://www.book.store.bg/p44119/noviat-domashen-homeopatichen-na … antyni-bejli.html

Държа да кажа на модераторите, че това не е реклама, а просто искам да знам, дали има нужда да давам още пари, за още една книга. Смятам, че Александър може д ами отговори, тъй като има нужните познания.
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт