ВЪПРОСИ към хомеопати - 15

• 52 092
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Тъкмо и аз това щях да пиша - редовните антибиотик плюс сироп, плюс капки за нос, плюс витамини, излиза много повече. А и само за първоначално се плаща толкова.
Аз въпросът си го реших ребром - записах се да уча класическа хомеопатия, съвсем в началото съм, разбира се, но пък съм упорита Crossing Arms Grinning

# 91
Бихте ли ми казали дали е вярно това че прегледа при хомеопат в София струвал от 50 до 80 и нагоре лева,и ако да защо толкова скъпо,все пак е преглед,а не процедура или оперативна намеса.И ако е така с обикновени 2 заплати как тогава тука присътсващи си го позволяват(тези които са така,разбира се),понеже децата повече се разболяват и ако всеки месец се дават към 100 лева само за преглед незнам.Питам съвсем добронамерено от практична гледна точка и ми е известна теорията -здравето на детето е безценно,това е така,но ми отговорете от практична гледна точка и евентуално как действате когато не можете да си позволите 1 път да го заведете на класически хомеопат
Мисля, че толкова си е нормално. На мен за първичен преглед ми взеха 40 лв, което покрива целият месец(вкл и капките).За следващите месеци по 20 лв.  Peace На фона на парите, които ринахме за капки, сиропи, АБ, после пробитици и т.н. си е направо песен.След посещение при лекар, оставяхме най-малко 20-25 лв в аптеката.
цифрите които ти пишеш страшно се различават от моите,защото за 40 лв не бих се и замислила въобще,а аз по скоро говоря че някой е споменал около 80-100 т.е от 50 нагоре. А и аз не лекувам детето си с антибиотици,а със боаронска хомеопатия и билки,а сега и аква сорс

# 92
Питах малко по-напред с какво да неутрализирам зъболекарска упойка. Взех Аника, както беше предложено, но не ми подейства както очаквах - упойката си отшума постепенно някъде към 3-тия час откакто бе поставена. Може би защото Арника можах да взема едва час и нещо след поставянето на упойката...
Иначе общо хомеопатията си е свършила работата: малкият кариес, който имах преди 9 месеца, сега го няма Simple Smile Така стана и предния път с разни маки кариеси Simple Smile А причината да посетя зъболекаря сега беше счупена стара пломба и понеже беше голяма, не се отказах от упойката.

# 93
Мег, излекувала си кариеси с Х ?  Shocked
Класически хомеопат ли назначи лечението ?

# 94
  • София
ekaterina, тези цени които казваш, наистина са за първоначалното интервю. След това вървят около 30-40лв. И преди бяхме коментирали, че много хора това ги спира да се обърнат към хомеопатията, но реално хомеопатичното лечение може да се погледне като инвестиция за бъдещето. Защото ще дадеш 50-80лв първоначално, след това всеки месец по около 30-40, но в течение на времето ще се налага все по-рядко да се ходи на проследяване. Мисля че имаше 1-2 мами, които се лекуваха от по-дълго време и споделиха, че напоследък децата им, а и те самите се справят с вирусите сами, дори и без хо лекарство.

# 95
След  като са ти го предписали като остро, би трябвало да е след ваксина?
Или?

Лекуваме АД, не остро състояние...Ваксини не слагаме 6г. вече...

Не разбрах какво искаш да кажеш...Малко пояснение, ако може.
[/quote
Отговотих ти на лични

# 96
  • Пловдив
Тъкмо и аз това щях да пиша - редовните антибиотик плюс сироп, плюс капки за нос, плюс витамини, излиза много повече. А и само за първоначално се плаща толкова.
Аз въпросът си го реших ребром - записах се да уча класическа хомеопатия, съвсем в началото съм, разбира се, но пък съм упорита Crossing Arms Grinning

Мече,браво на теб! PeaceИ на мен мъжа ми вика,че след всички обиколки по доктори/хомеопати и какви ли не лек....малко ми трябва да взема и аз да лекувам! Joy

Ако може сподели на лични къде и как се записа.

# 97
  • Пловдив
ekaterina, тези цени които казваш, наистина са за първоначалното интервю. След това вървят около 30-40лв. И преди бяхме коментирали, че много хора това ги спира да се обърнат към хомеопатията, но реално хомеопатичното лечение може да се погледне като инвестиция за бъдещето. Защото ще дадеш 50-80лв първоначално, след това всеки месец по около 30-40, но в течение на времето ще се налага все по-рядко да се ходи на проследяване. Мисля че имаше 1-2 мами, които се лекуваха от по-дълго време и споделиха, че напоследък децата им, а и те самите се справят с вирусите сами, дори и без хо лекарство.
Подкрепям написаното Peace. Ние бяхме на интервю на 12.02, сега на 24.05 ще ходим на проследяване. Това са 3 месеца и половина без никакви разходи по прегледи и лекарства, а на първо място детето не е боледувало по начина по който го правеше преди Hug. Оправя се дори без помоща на ХЛ. И в момента си е в къщи, понеже покрай празниците настина (за това съм сигурна), но на този етап няма нещо което да ме притеснява. А преди какво беше ooooh! ooooh!, появи ли се бистър сопол, след два дни какво кашляне следваше ooooh!, седмица и повеч без прекъсване, суха ooooh! ooooh!, не искам да си спомням.
пп За мен само това, че не е кашлял толкова зловещо колкото преди си заслужава всичко платено до сега, изобщо не мисля че е много. Преди колко пари давахме по разни светила Close, за да ми каажат май е с астма Shocked, давайте сунгулер ooooh!.

# 98
Като заговорихте за зъби по-горе, да се включа и аз с въпрос. Преди около година правих снимка на зъбите и зъболекаря ми каза, че имам гранулом. Ако ме заболи веднага да отивам. Търсих и четох и не можах напълно да си изясня какво представлява.
Възможно ли е хомеопатията да повлияе и да изчезне гранулома? Ниал, нали учиш стоматология  Simple Smile, при възможност да разясниш малко.

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 21:14 от Palia

# 99
Накратко и по-просто за грануломите - маса от клетки, чрез които имунната система ограничава субстанция, която възприема като чужда и която не може да елиминира. Най често това са бактерии, гъбички, кератин, струкурни фрагменти, т.е възпалителен процес.
Най-честата причина е когато зъбната пулпа е естествено некротизирала и процеса се локализира в костта около зъбните корени, която е богато кръвоснабдена. При лечение на пулпит, когато каналите не са добре почистени, след запълването им, могат да останат камери в които се развиват бактерии и отключват процеса.

Не мога да си обясня, защо гранулома е оставен нелекуван. Много по нетравмиращо е да се вземат мерки, преди да има болка. С хомеопатия също става, но ако случаят е такъв в който има фрагмент от инструмент в зъбния канал или камери в които се развиват бактерии трябва да има интервенция.

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 11:55 от Nial

# 100
A kariesi mogat li da se lekuvat s ho?

# 101

Виждам че някои от потребителите на форума споделят за такъв свой опит, аз нямам и не мога да ви отговоря.

# 102
Аз лекувах точно възпаление на корен на зъб с хомеопатия. Но... за съжаление имаше част от инструмент , така че се наложи да се извади. За сметка на това с Арника се оправих за нула време, а ми цепнаха  доста венеца.

Но тъй като и на съседния зъб история се повтаря, но  за щастие без инструмент, ще се опитаме с хомеопатия да го спасим. какво и как ще стане , ще пиша по-нататък.

# 103
Мег, излекувала си кариеси с Х ?  Shocked
Класически хомеопат ли назначи лечението ?

Как и друг път е ставало дума тук, възможно е и зъбите да се повияят положително от назначено ХЛ. А леченито не е назначено заради кариес/и - изобщо дори не съм обсъждала това с хомепота, просто за втори път ми се случва - по принцип имам здрави зъби и не ми съзвават проблеми - налага да правя предимно стари фотополиерни пломби, чийто живот е средно 5-6 г... От поне 5 г. не ми е правено друго... Зъболекарят ми казва, че имам малки кариеси на еди кои си зъби и е добре в рамките на 4-5 месеца да се опавят, но аз редовно пропускам да отида и когато най-сетне се наканя, се оказва че няма кариеси! А в това време съм била на ХЛ, някои от които добре повлияват и зъби... Може и зъболекярт да си ги измисля тия кариеси... Няма как да занам.. 

# 104
Не само е възможно лекуването на зъби, ами си има и конкретни симптоми, които се взимат при реперторизацията, специално за проблеми със зъбите. Ето тук например има Repertory of Remedies for Toothache+ Reversed Repertory на Кларк.

Общи условия

Активация на акаунт