ВЪПРОСИ към хомеопати - 15

• 52 091
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Аз имам едно наблюдение върху детето си и вследствие на  него ми възникна следния въпрос:
след приема на няколко ХЛ,все за заекване-детето почна понякога-по-скоро рядко,но преди не го е правел(освен когато е бил с висока Т),да говори насън,като за да съм наистина точна е доста рядко това явление,но се случва.И другото което-един път скоро като беше болен скочи насън и бълнуваше,и ревеше.Снощи обаче-сега е здрав-само си му хърка пак носа,2 пъти става през сън,и ми говореше нещо,като втория път дори се зарева малко,но си легна и заспа.
Преди приемите на тези ХЛ не е правел такива изпълнения.Преди даже спеше и по-дълбоко.Сега все ми вика"няма да хъркате",аз го питам-ти не спиш ли че чуваш,а той ми вика-отварям си очите и ви чувам newsm78

Възможно ли ХЛ да са отключили нещо???,и аз незнам какво???,иначе има и положителни промени в поведението му.

# 76
  • София - Варна - Бургас
Да, възможно е.
Възможно е да изкарва това, което е потискал. Засега по време на сън.

# 77
Благодаря за отговорите!
Здравейте! Бебето ми е с алергичен ринит и четох за Poumon histamin 15 CH - знаете ли дали може да се дава на толкова малко бебе и в каква дозировка? Бебето е и с АБКМ(алергия към белтъка на кравето мляко)  и АД(атопичен дерматит).

По-скоро не!

Хомеопатията се стреми и лекува причината, а не следствието на болестта, не постфактум промените в тъканите и органите. 
 В конкретния случай, отделянето на хистамин при алергичната реакция е следствието а не причината.

Детето не приема никакви лекарства, а се борим само като аз съм изключила алергените от храната си(кърмя го). Но от 3 седмици е с постоянно запушен нос, нощем се буди през час и не се наспива, денем често киха и кашля, сутрин има гурелчета  като  от конюнктивит и си правя извода, че е алергична реакция, но аз от 3 месеца съм на диета без алергени и явно това не помага в случая.
Може би и проблема е, че нямам познат хомеопат, на когото да имам доверие, а по класическата медицина  сигурно ще предложат Aerius, Zirtec, и т.н. подобни, както и кортикостероиди(както беше с дъщеря ми) и ме притеснява. И аз вече не знам какво да правя и как да му помогна...

# 78
  • София - Варна - Бургас
mama na Moni

А има ли рефлукс, повръщане?

# 79
не, единствено симптомите от носа и очите, кихане и кашляне, няма обриви от АБКМ и АД

# 80
  • Пловдив
След  като са ти го предписали като остро, би трябвало да е след ваксина?
Или?

Лекуваме АД, не остро състояние...Ваксини не слагаме 6г. вече...

Не разбрах какво искаш да кажеш...Малко пояснение, ако може.

# 81
  • Пловдив
mama na Moni, защо държиш хомеопата да ти е познат и доверен newsm78? Всъщност за мен отговора който търсиш е в поста. Или отивате на кл. хомеопат или си действате по изпитаната схема от алопатията. Друга алтернатива поне аз не виждам Rolling Eyes.

# 82
  • София
mama na Moni, наистина не е нужно хомеопата да ти е познат. Съветвам те да прочетеш малко повече за хомеопатията, това ще те ориентира как да избереш правилния хомеопат. Ако имаш познати, които се лекуват с хомеопатия, попитай ги дали са доволни, биха ли препоръчали своя хомеопат и най-важното дали спазва принципите класическата хомеопатия. Ето тук можеш да прочетеш по какво да познаеш дали един хомеопат е добър.

# 83
Мамо на Мони, може и да е бактериална инфекция, не е нужно да е алергия.

АД-то не се ли явява обостряне на хронично? Thinking

# 84
  • Пловдив
Според мен АД си е хронично...

# 85
  • Пловдив
Момичета,да ви питам дали да ходя до ЛЛ заради тоя подут лимфен възел на детето...освен това и мъжеца е подут и е извит надясно Rolling EyesНезнам дали сте виждали подобно нещо...поне аз не бях!Хом. смята,че Лазезиса/който беше даден за остро с-ние/ още работи.И ако утре сме така без промяна или с такава ще ходим при нея.

# 86
Благодаря отново. Днес  отидох и пуснах изследване на секрет от нослето за възможна бактериална инфекция  и според резултатите ще решавам.
Нямам познати , които да се лекуват с хомеопатия, за да получа препоръки за някой хомеопат и затова не смея да ида на сляпо и някой, който не е добър в борбата с алергиите, да експериментира с детето ми.
АД си е хронично. Дъщеря ми също е с АБКМ и АД, но при нея диетата помогна да израсте алергиите и не е имала сегашните проблеми на бебето, и затова още съм неориентирана как да действам, но ако няма бактериална инфекция може би ще трябва да рискувам, защото на бебето определено не му е комфортно така.

# 87
Мама на Мони, Ниал беше пуснал имена на хомеопати. Има и такива сред тях, които практикуват в София. Не мога с точност да те ориентирам къде са тези имена, но най-лесно е да разгледаш последните му мнения - все трябва да ги намериш - с червено бяха, доколкото помня. Ако не успяваш - кажи, ще ги издиря вместо теб.  Това са хомеопати, които според него действат съгласно принципите на хомеопатията. В този смисъл, би следвало лечението, което провеждат, да не е плод на експерименти  Peace.
Успех  Hug

# 88
Бихте ли ми казали дали е вярно това че прегледа при хомеопат в София струвал от 50 до 80 и нагоре лева,и ако да защо толкова скъпо,все пак е преглед,а не процедура или оперативна намеса.И ако е така с обикновени 2 заплати как тогава тука присътсващи си го позволяват(тези които са така,разбира се),понеже децата повече се разболяват и ако всеки месец се дават към 100 лева само за преглед незнам.Питам съвсем добронамерено от практична гледна точка и ми е известна теорията -здравето на детето е безценно,това е така,но ми отговорете от практична гледна точка и евентуално как действате когато не можете да си позволите 1 път да го заведете на класически хомеопат

# 89
Бихте ли ми казали дали е вярно това че прегледа при хомеопат в София струвал от 50 до 80 и нагоре лева,и ако да защо толкова скъпо,все пак е преглед,а не процедура или оперативна намеса.И ако е така с обикновени 2 заплати как тогава тука присътсващи си го позволяват(тези които са така,разбира се),понеже децата повече се разболяват и ако всеки месец се дават към 100 лева само за преглед незнам.Питам съвсем добронамерено от практична гледна точка и ми е известна теорията -здравето на детето е безценно,това е така,но ми отговорете от практична гледна точка и евентуално как действате когато не можете да си позволите 1 път да го заведете на класически хомеопат
Мисля, че толкова си е нормално. На мен за първичен преглед ми взеха 40 лв, което покрива целият месец(вкл и капките).За следващите месеци по 20 лв.  Peace На фона на парите, които ринахме за капки, сиропи, АБ, после пробитици и т.н. си е направо песен.След посещение при лекар, оставяхме най-малко 20-25 лв в аптеката.

Общи условия

Активация на акаунт