ВЪПРОСИ към хомеопати - 15

• 52 130
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив

Е...стига,де!То,ако тръгнем в тая посока не трябва нищо да купуваме и ядем... Whistling При това аз си имам село и...си набавям повечето храна от там!Така,че няма кой да слага АБ в каквото и да е! Peace

# 136
не само антибиотиците са вредни,но млякото трудно се разгражда,затова и не се дава преди 1,6 г. на децата

"Млякото, което повечето хора смятат за полезно, всъщност по-скоро спомага за влошаването на състоянието на вашите кости, органи – дори и обезмасленото мляко!
Продуктите от краве мляко са вредни и трябва да бъдат избягвани на всяка цена. За разлика от тях, продуктите от козе и овче мляко са приемливи, особено ако се приемат сурови.
Има две неща, които правят продуктите от краве мляко толкова вредни. Първо, белтъчната молекула в кравето мляко се разгражда много трудно от човешкото тяло, което означава че редовната консумация на мляко ще доведе до натрупване остатъци в тялото. Не забравяйте, кравето мляко е създадено и предназначено за малките теленца, не за хората. Втората основна причина, поради която е толкова вредно – млякото е пастьоризирано, което означава, че всички полезни съставки са унищожени, включително неговите ензими.
За тези от вас, които се притесняват, че млякото е основния източник на калций за организма, трябва да знаят следните неща:
За да може калция да бъде абсорбиран добре и да се задържи върху костите, е нужен магнезий. Млечните продукти съдържат много малко магнезий. Листните зеленчуци /спанак, маруля/ съдържат калций и магнезий в идеално съотношение за оптимално абсорбиране на калция.

Въпреки факта, че американските жени консумират средно 2 паунда* мляко на ден през целия си живот, според National Institute of Disability and Rehabilitation Research, се изчислява че 30% от белите жени в САЩ, които са в периода на постменопаузата, имат остеопороза на гръбначния стълб, бедрата, или ръцете.

Според European Vegetarian Union, „Жените вегетарианки са показали, че имат много по-малък риск, както и много по-малък процент от възникване на остеопороза в постменопаузата. Китайските жени вегетарианки, които са били тествани, консумират само 1/3 от количеството калций, което приемат европейските жени, като в техния случай калцият се доставя от растителни храни, вместо от млечни продукти, както най-често се случва при жените в Западните държави. Остеопорозата като заболяване в този район е общо взето непозната и нито една от изследваните жени не е имала тази болест."

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 09:32 от mama 123

# 137
  • Пловдив
 Mr. Green И тук съм изпуснала темата Simple Smile

# 138
  • в матрицата
Бенита, Честито за новият член на семейството!!   bouquet

# 139
  • Пловдив
Бенита, Честито за новият член на семейството!!   bouquet

Ей,браво и от мен!Да сте живи и здравички! Hug

# 140
  • Пловдив
 Hug Благодаря ви, момичета  Heart Eyes

И за да влезна в темата... мога да дам отзиви от Арниката при секцио  Mr. Green
Успях да се вдигна и раздвижа много по-бързо от предното секцио. Бях готова да си търся бебето около 6 часа преди времето за раздвижване  Mr. Green
Според майка ми белега ми е много по-спокоен от миналия път. Има нещо, което малко ме озадачи, дали няма връзка някаква с арниката. Били ми спаднали тромбоцитите на долна граница и много лесно посинявах. А очаквах точно такива натъртвания и кръвонасищания да се предотвратят  newsm78 Та около разреза и където са ме дупчили всичко ми беше синьо. И пак според майка ми - като страничен наблюдател, синките по-бързо се разнасяли от нормалното  Rolling Eyes
Но като цяло съм доволна, също и от спешните капки на Бах  Mr. Green , но това е за друга тема  Mr. Green

# 141
  • София
Бенита, честито и от мен.   bouquet Радвам се че се чувстваш добре, толкова скоро след секциото.

За прясното мляко подкрепям и аз, а и нашта педиатърка ми го е казвала и преди. Никога не ни е препоръчвала да пият прясно мляко, дори аз дадох за първи път след 2 години. Казвала ми е, че и да пият и да не пият, по-добре се усвоявал калция от други храни. За това е важно според мен да се хранят децата разнообразно и в достатъчно количество плодове, сурови зеленчуци и т.н. А и моите много много не го обичат това мляко, дори съм забелязала, че след като пият прясно мляко и ако са имали наскоро някакви кашлици им се насъбират секрети и се разкашлят.
За аквасорс и преди съм казвала, че нямам личен опит, но мога да споделя за витаминните добавки. Давала съм преди, но от половин година някъде не давам нищо такова, още преди да започнем с хомеопатията, и забелязвам че когато не давам дори по-рядко боледуват. Гледам поне по веднъж на ден да изяждат някакъв плод или прясно изцеден сок и определено това е по-добрият варянт. Не виждам смисъл да се дават луди пари за добавки, като могат да се набавят нужните витамини от 1-2 парчета ябълка например. Както казах това е лично мнение и нямам опита, а и не смятам да купувам такива добавки за децата си, тъй като не ми е ясно точно какво се набавя с тези зелени водорасли или пък коластрата, която отново е от крава и е предназначена за малките теленца.
Нещо май се унесох, сори за което, няма да разводнявам повече темата.  Peace

# 142
  • Пловдив
не само антибиотиците са вредни,но млякото трудно се разгражда,затова и не се дава преди 1,6 г. на децата

"Млякото, което повечето хора смятат за полезно, всъщност по-скоро спомага за влошаването на състоянието на вашите кости, органи – дори и обезмасленото мляко!
Продуктите от краве мляко са вредни и трябва да бъдат избягвани на всяка цена. За разлика от тях, продуктите от козе и овче мляко са приемливи, особено ако се приемат сурови.
Има две неща, които правят продуктите от краве мляко толкова вредни. Първо, белтъчната молекула в кравето мляко се разгражда много трудно от човешкото тяло, което означава че редовната консумация на мляко ще доведе до натрупване остатъци в тялото. Не забравяйте, кравето мляко е създадено и предназначено за малките теленца, не за хората. Втората основна причина, поради която е толкова вредно – млякото е пастьоризирано, което означава, че всички полезни съставки са унищожени, включително неговите ензими.
За тези от вас, които се притесняват, че млякото е основния източник на калций за организма, трябва да знаят следните неща:
За да може калция да бъде абсорбиран добре и да се задържи върху костите, е нужен магнезий. Млечните продукти съдържат много малко магнезий. Листните зеленчуци /спанак, маруля/ съдържат калций и магнезий в идеално съотношение за оптимално абсорбиране на калция.

Подкрепям поста Peace. Преди 10-15 години когато започнах да се храня разделно, прочетох доста информация за консумацията на краве мляко. За връзка с проблемна трета сливица не знам, но със сигурност може да се намери информация и да се стигне до истината Peace.
пп Аз давам на Борис кр. мляко, но гледам винаги да е домашно, а лятото наблягам на биволското, което и аз много обичам.

# 143
  • в матрицата
Бенита, как взе арниката, каква потенция?

# 144
  • Пловдив
И аз не давам прясно мляко.
Сирене/извара и кисело мляко само, мноого рядко кашкавал. Но не от краве мляко, а млечни продукти от овче или козе...
Като цяло се опитвам да огранича млечните продукти.

Бенита, и от мен Честита втора щерка! Да Ви е жива и здрава!

# 145
Бенита, честито и от мен!  bouquet  bouquet  bouquet Hug

# 146
  • Варна
Бени, честито   bouquet
Да използвам да попитам, отшумяха ли проблемите на вече каката Grinning

# 147
Бенита, как взе арниката, каква потенция?

Арниката когато родих/т.е. малко преди да родя/ я взех в потенция 200 С, на гранули, а после я разтворих в шишенце с вода.На третия час бях на крака и се чувствах отлично!!!

# 148
  • в матрицата
Естествено или  секцио си раздала?

# 149
  • Пловдив
Арниката... хом-ката ми препоръча да я започна с един прием в деня преди секциото. Преди време имаше дискусия, доколко е редно да се взима предварително... Мисля Архангел беше писала, че има опасност да се антидотира от упойките и после да не подейства след операцията... Но реших да се доверя на нашия хомеопат. Според нея така е добре да се подготви кръвта  Rolling Eyes
Аз също не успях много правилно да я приемам. Нали не дават течности да се пият непосредствено преди и след операцията... Та първите 3 приема са направо на капки от шишенцето, не съм разтваряла във вода. Надявам се, че сукусиите преди всеки прием са достатъчни да променят динамизацията. Потенцията беше 200.

Алекс, нали знаеш, че ме е страх да се хваля  Mr. Green Blush Да кажем, че до такава степен са разредени спазмите, че ги водя за изчезнали Blush Peace Виж сега ни лепна някакъв хард вирус от преди празниците... Аха да го пребори и пак нещо се влошава... А и покрай раждане и дертове... майка ми водеше записки и я водеше при хом-ката, но нещо много трудно излезна от състоянието. Дори пак ми се струва, че се опитва да се върне... ама хич не съм имала възможност да я наблюдавам  Embarassed Дано се справи, че ще ми е много трудно с двете Confused

Общи условия

Активация на акаунт