ВЪПРОСИ към хомеопати - 15

• 52 132
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Защо и пак, и пак, и пак ми се повтаря проблема ???? Докато пия Фосфор ацид и 2 седмици след това съм ОК, после - пак наново. И така започвам и спирам вече за трети път. ...
Дайте спешни идей къде да "бръкна", на къде да погледна ..., какво да правя.
"Попитай хомеопата си" и "Лекарството явно не е подходящо" са отговори, които вече сидадох, но не ме удовлетворяват. Дайте други насоки ... МОЛЯЯЯЯ

Възможна е и Негативна поддържеща причина.
На мен това ми звучи по-правдоподобно като обяснение. Бях на интервю. Обяснение не мога да Ви споделя, защото и аз не го получих (моята хом. не обяснява. Пишв си нещо, гледа си в дебелите книги, наблюдава ми всяко движение и накрая отсича: това лекарство ще вземеш)
Сега ще трябва да пив по два дни в седмицата същото лекарство от което се подобрявам за кратко и пак започвам. Това е.
Негативната поддържаща причина е нещото, което не мога да открия. Това някакви слъчки ли са? Нещо, което постоянно се случва и повтаря ???

# 151
  • Варна
Здравейте отново на всички хомеопати, които ни помагат. Имам въпрос, моля помогнете:
Със сина ми 2г.4 м, ходихме на хомеопат във Варна тъй като имаме лека кашлица сутрин, рядко вечер когато заспи, но през нощта към 2ч. също се буди и кашля 5-6 пъти, сякаш му се насъбират секрети. Изписаха ни сутрин и вечер по 5 гранули хидрастис канаденсис 9сн и всеки следобяд дулкамара 9сн.Но за 7 дни не мина. Сега хомепатичката каза да продължим с имуностимуиращ комплекс от лекарства 1 месец, който включва дулкамара 9-вс.сутрин, калиум муриатикум 9-вс.вечер, осцилоkокцинум-1 доза в четвъртък, силицеа 15 -понеделник, сряда и петък следобед,калкареа фосфорика 15- всяка неделя следобяд, всички по 5 гранули, освен калкареа -та - 10 гранули. Незнам дали има значение да дам малко информация за детето.  Той е чувствителен към светлина и докосване, дразни се когато го гушкаме, но пък обича да се гушка когато е станал от сън, или пък ще заспива. Много е енергичен, не се спира на едно място, тича постоянно(при което пак започва да кашля), вечер се изпотява на вратлето, не обича да се подчинява, разсъждава много, иска да бие другите деца и да е ”лош” (колкото и да му повтаряме, че това не е хубаво-но това се получи откакто тръгна на ясла), нервен, чувствителен, много нетърпелив, сърби го нослето. Зъбите сме изкарали без темепратура и проблеми, бременността ми мина много леко, до 1г. и 5м не се е разболявал, тогава тръгна на ясла и оттогава или е с кашлица и сополи, или с гърло. През 2 седмици. Досега е пил 4 пъти антибиотик.
За съжаление, нямах възможност да кажа всичко това на лекарката, тя ме пита много малко неща и като цяло прегледа трая 10 минути, в които детето не се спираше и овърша целия кабинет.
Ще ви бъда благодарна, ако ми споделите какво мислите за имунитетния курс, и да го правя ли? Засега само 7 дни взимахме по горе споменатите лекарства. Минаха 3 дни и сега детето е добре. Тогава имахме и конюнктивит за коийто също споменах на лекарката, но тя нищо не каза. Слагах му Тобрадекс капки, но си мисля, че излекуваха очите, но зелените бактериални секрети, слязоха в носа и затова кашляше. Сега в последните 3-4 дни следобедите е страшно раздразнителен, крещи , блъска без кои знае каква причина., страшно е отпаднал и му се спи. Очичките му пак са с конюнктивит и незнам дали да се въртя пак в този омагиосан кръг. Тъкмо му спря кашлицата... Ако пак му сложа капки, пак ще слезе надолу според мен. Благодаря ви и се извинявам за дългия пост.
Александър, писах ви и на е-maila (незнаех кое ще прочетете първо, за което се извинявам).

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 17:44 от pakri

# 152
  • Варна
Pakri, това направо е върхът  Shocked Това не е лечение на принципите на хомеопатията, където правилното е да се пие само 1 лекарство. Изобщо спирай всичко, със сигурност раздразнението му може да е от този коктейл... Моето дете, е пило и дулкамара, и хидрастис за подобен проблем, но винаги само едно, и то само след преглед и вземайки в предвид цялостното състояние.

# 153
  • Пловдив
Ох,мила първо добре дошла! PeaceИ второ...извини ме,но това не е хом.предписание съгласно принципите на Класическата хомеопатия!

Писали сме мнооого пъти,чи ХЛ винаги е едно и то в течна форма!
Смени си хомеопата с Класически и тогава пак ще говорим! Wink Peace

# 154
От всичките книги, които купи трябва да извлечеш една полезна информация-лекарството трябва да е едно(1). В момента приемате повече от едно ХЛ и това противоречи на законите на хомеопатията. Може да се запознаеш с основите и бегло и безплатно в темата Информативно за хомеопатията. Пожелавам Успех.

# 155
  • Варна
От всичките книги, които купи трябва да извлечеш една полезна информация-лекарството трябва да е едно(1). В момента приемате повече от едно ХЛ и това противоречи на законите на хомеопатията. Може да се запознаеш с основите и бегло и безплатно в темата Информативно за хомеопатията. Пожелавам Успех.

Да, точно затова. Четох аз, и видях, затова и се учудих какво да правя. Книгите ги чакам да дойдат все още (купих ги по интернет)  Wink

Тандонова, би ли ми обяснила малко за течната форма на приемане? Гранулките се слагат във вода ли?

# 156
pakri
Две страници назад  е отговорът за водата.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=581627.msg18676128#msg18676128

# 157

Цитат
Та първите 3 приема са направо на капки от шишенцето, не съм разтваряла във вода. Надявам се, че сукусиите преди всеки прием са достатъчни да променят динамизацията. Потенцията беше 200.

Искаш да кажеш, че и ХЛ в течна форма го разтваряш във вода? Защо? Или нещо не съм разбрала правилно...

# 158
  • София - Варна - Бургас
Арниката... хом-ката ми препоръча да я започна с един прием в деня преди секциото. Преди време имаше дискусия, доколко е редно да се взима предварително... Мисля Архангел беше писала, че има опасност да се антидотира от упойките и после да не подейства след операцията... Но реших да се доверя на нашия хомеопат. Според нея така е добре да се подготви кръвта  Rolling Eyes
Аз също не успях много правилно да я приемам. Нали не дават течности да се пият непосредствено преди и след операцията... Та първите 3 приема са направо на капки от шишенцето, не съм разтваряла във вода. Надявам се, че сукусиите преди всеки прием са достатъчни да променят динамизацията. Потенцията беше 200.

Алекс, нали знаеш, че ме е страх да се хваля  Mr. Green Blush Да кажем, че до такава степен са разредени спазмите, че ги водя за изчезнали Blush Peace Виж сега ни лепна някакъв хард вирус от преди празниците... Аха да го пребори и пак нещо се влошава... А и покрай раждане и дертове... майка ми водеше записки и я водеше при хом-ката, но нещо много трудно излезна от състоянието. Дори пак ми се струва, че се опитва да се върне... ама хич не съм имала възможност да я наблюдавам  Embarassed Дано се справи, че ще ми е много трудно с двете Confused

Поздрави и от мен за новата рожба! И за куража ти!  Hug
  Ами не се хвали.... да не чуе онзи, опашатия...  Joy  
   Вижда се че лабораторните изследвания показват едно, а ефекта е точно обратния.

# 159
Пакри, ти нямаш вина, разбира се Hug, но тази твоята лекарка направо ви води към провал.
Поне 2 илача да даваше, по- ще се примиря, ама сто......
А за осцилококцинум просто не ми се коментира....
(разфичкала ви е по всички миазми...да не говорим за взаимовръзката между някои от изброените лекарства) А таквоз чудо като профилактика няма.
(таз е много по-зле и от мен, честно ooooh!)

# 160
  • Пловдив
Цитат
Та първите 3 приема са направо на капки от шишенцето, не съм разтваряла във вода. Надявам се, че сукусиите преди всеки прием са достатъчни да променят динамизацията. Потенцията беше 200.

Искаш да кажеш, че и ХЛ в течна форма го разтваряш във вода? Защо? Или нещо не съм разбрала правилно...

Бени...това и аз не го разбрах Rolling Eyes

Вижте на какво безумие попаднах... Shocked

Arnica действа във всички потенции, но все пак за ефект на физическо ниво са за предпочитане по- ниски потенции- 5 СН примерно. Влиза и в стандартните предоперативни профилактики и следоперативна грижа. Назначаваме месец преди термина, примерно 2 х 3 зрънца. Когато раждането започне, може на 1/2, 1, 2 часа по 3 зрънца. Така и деня след раждането. След него, пак 2 х 3 зрънца.
Actea racemosa 9 CH 5 зр/през 10 мин. - много силни и нередовни контракции.
Caulophyllum 15 CH | контракции със спазми на маточната шийка. Бавно разкритие.
Толкова на едро.
Д- р Михайлов

Докато има такива мили доктори...ще има и отчаяни майки,които да им вярват!

# 161
Тандонова, има логика в написаното, макар че като цяло си е боаронско предписанието. Нали не пропускаш факта, че Арниката си има цялостна картина, с целия спектър физически и умствено-емоционални симптоми. По-ниските потенции работят повече на материално ниво, така че ако има чисто физическо подобие, примерно - ударила си си пръста и той е посинял, ниската потенция ще е по-подходяща. Но все пак 5СН не знам дали ще ти свърши работа, особено ако си слагаш гранулките по предписаната схема. Simple Smile

А пък месец преди термина вече направо си е опасно..  ooooh!

# 162
Да, може да изяви симптоми, да получи кръвоизливи, ригидна шийка на матката и прочие.
Впрочем познавам хомеопат, който е имал точно такъв случай на родилка, доказала арника.

# 163
  • Пловдив
Тандонова, има логика в написаното, макар че като цяло си е боаронско предписанието. Нали не пропускаш факта, че Арниката си има цялостна картина, с целия спектър физически и умствено-емоционални симптоми. По-ниските потенции работят повече на материално ниво, така че ако има чисто физическо подобие, примерно - ударила си си пръста и той е посинял, ниската потенция ще е по-подходяща. Но все пак 5СН не знам дали ще ти свърши работа, особено ако си слагаш гранулките по предписаната схема. Simple Smile

А пък месец преди термина вече направо си е опасно..  ooooh!
Това не го разбрах Embarassed Rolling Eyes....потенцията не следва ли да е съобразена с индивидуалната чувствителност на човек newsm78? Ако при две различни деца (като поведение и конституция), посинее удареният пръст, и двете ли трябва да вземат ниска потенция?

# 164
Гледа се цялостната картина и ако физическите симптоми са водещи, по-често се ползват потенции от по-ниския диапазон. Индивидуално е, разбира се, потенцията се съобразява с енегргийния потенциал на пациента и самото лекарство, т.е. търси се синхрон. Няма конкретно правило.

Общи условия

Активация на акаунт