ВЪПРОСИ към хомеопати - 15

• 52 133
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте ! Аз страдам от  сенна хрема , която ми се появи след първата ми бременност , която беше преди 2 години .Нямах никакви оплаквания преди това.В последните 3 мес. от бременноста ми почти не съм излизала навън като през последния месец въобще не съм излизала.След месец от раждането излязохме на разходка с бебето това се случи в края на месец май и като се прибрах се започна едно кихане и обилно отделяне на секрет от носа и дразнене в гърлото и необходимост да пия нещо много горещо  , което ми се отразява добре.Оттогава в края на месец април до края на лятото имам оплаквания от сенна хрема.
В интернет намерих информация за хомеопатия при сенна хрема, но не мога да определя кой продукт ще ми помогне.При мен , вечер по време на спане (спя обърната надясно като ръката е под възглавницата)ми се запушва едната ноздра докато спя няма нищо , но когато се събудя започва дразнене в носа усещам как се образува секрет ,започвам кихане едно след друго , след кихането се отделя много секрет от носа и ме сърби гърлото и ушите.От очите има съвсем слабо сълзене ,което се появява след като си издухвам носа,но сълзите не дразнят кожата.През деня ноздрите ми се отпушват и съм по-спокойна , понякога ме сърбят клепачите в основата на миглите, но не забелязвам особено зачервяване на очите и подпухване на клепачите.Миналата пролет имах най-много оплаквания след като се приберем от разходка, имаше много кихания . Сега през деня пак се случва няколко пъти, но вечер след като се събудя е най - силно.
   Обръщам се към вас с голяма надежда да ми помогнете като ме насочите кой хомеопатичен продукт е подходящ за мен!

# 166
  • Варна
Сега ще ти кажат, че в хомеопатията предписанията са индивидуални и са след двучасово интервю...
Двама хомеопати се опитваха да лекуват сенната хрема на мъжа ми с Натрум муратикум. Първият не се справи, за вторият още не знам.
Същото лекарство за сенна хрема е предписвано и на мои познати.

# 167
  • Пловдив
Сега ще ти кажат, че в хомеопатията предписанията са индивидуални и са след двучасово интервю...
Двама хомеопати се опитваха да лекуват сенната хрема на мъжа ми с Натрум муратикум. Първият не се справи, за вторият още не знам.
Същото лекарство за сенна хрема е предписвано и на мои познати.
T. e ти предлагаш да вземе на пробва с Nat. m, така ли Thinking!?.... Потенция....?

# 168
  • Варна
Не, не предлагам нищо.

# 169
zawe, няма продукт, има човек. При мен сенната хрема, която си влачех от 10-тина години по-рано, изчезна през бременността докато взимах хомеопатично лекарство по други признаци... Но при интервюто бях споменала и сенната хрема, т.е. сигурно е била взета под внимание за общата картина.

# 170
За сенна хрема има приблизително 125 лекарства, 12 са най-доказани в практиката...
Арсеникум албум, пулсатила, натриум муриатикум, туберкулин, ликоподиум и прочие лекарства, изключително различни при съпоставка. Директно ви казвам например, че аз ако имах сенна хрема, натриум или ликоподиум не биха ми подействали, просто защото са изцяло различни от мен като същност такава, каквато съм в момента. Да не говорим, че някои от лекарствата даже са в две крайности... ( като прост пример )
(стига толкоз в 3 през нощта Mr. Green)
Различните потенции действат на различно ниво и площ и  с различна енергийна мощ. Взема се под внимание не само картината, остра, хронична и т.н., симптомите, но и състоянието на жизнената сила на пациента, което за мен е изключително трудно за определяне. (нал` тъй? Mr. Green да ме поправите, ако бъркам)

# 171
  • Пловдив
И в крайна сметка стигаме до извода, че иронично подхвърленото от Pet "в хомеопатията предписанията са индивидуални и са след двучасово интервю.." е единственият възможен съвет, който можем да ти дадем Peace.

# 172
  • Варна
Това "иронично подхвърляне" съвсем не е случайно. Просто в последно време се случват разни неща, които сериозно разклащат вярата ми в КЛАСИЧЕСКАТА хомеопатия...А съм/бях/ от най- отявлените й привърженици сред семейството и познатите ми.
Но това е друга тема, която се надявам да не пусна скоро...

# 173
Никой не може да разколебае вярата ми в хомеопатията, виж, в хомеопат -  да.
(и стига с това двучасово Mr. Green, поне пишете, че часовете са ориентировъчни Laughing - моето беше 3-4 часа например)

# 174
  • Пловдив
Това "иронично подхвърляне" съвсем не е случайно. Просто в последно време се случват разни неща, които сериозно разклащат вярата ми в КЛАСИЧЕСКАТА хомеопатия...А съм/бях/ от най- отявлените й привърженици сред семейството и познатите ми.

Ами кажи какво те мъчи и да приключим с тая загадъчност... Winkпък може така да помогнеш на някой. Иначе тук пишещите се ще вземат да си помислят че БеГем0т се е предрешил... Mr. Green и пак е сред нас!

# 175
  • в матрицата
Рет, за съжаления проблемът не е в хомеопатията, а в хомеопатите. Докато има такива, които се представят за хомеопати, ще е разбираемо хората да не вярват в хомеопатията  Peace

# 176
  • Пловдив
Това съвсем не означава, че не трябва да се спазват основни принципи в хомеопатията, като подробното първоначално интервю Peace. А за неговата продължителност според мен е толкова колкото трябва на хомеопата да Ви попита за всичко което смята, че е важно във вашият случай. И Вие да споделите това което Ви притеснява.

пп Друг въпрос е, че понякога заради претоварен график...се попретупват някой срещите Thinking, което лично на мен не ми се нрави. Случвало се е при предишният ни хомеопат. Аз имам въпроси, но тя няма време да отговори, защото вече са дошли следващите....

# 177
  • Варна
Ами кажи какво те мъчи и да приключим с тая загадъчност... Winkпък може така да помогнеш на някой. Иначе тук пишещите се ще вземат да си помислят че БеГем0т се е предрешил... Mr. Green и пак е сред нас!

Не съм Бегемот, макар че той/тя задаваше много хубави въпроси.

Какво ме мъчи ли? Ами това, че въпреки първоначалните интервюта, въпреки проследяванията/неслучайно говоря в множествено число, защото става дума за двама човека и четирима хомеопата/ при обаждане с конкретен проблем се процедира по боаронски. И то при хомеопати, които се именуват класически. Без справка с това, което е казал пациента на интервюто, без сериозни въпроси относно моментната картина. Същите лекарства ми излизат в гугъл при описване на проблема /плюс хомеопатия/....Ако лекарството не подейства, следва другото от гугълския списък.

# 178
  • в матрицата
Рет, би ли написала имената на тези 4ма хомеопати, ще е от полза за тук пишещите варненци   Peace

# 179
  • Варна
Рет, би ли написала имената на тези 4ма хомеопати, ще е от полза за тук пишещите варненци   Peace

Честно казано, на този етап не искам да пиша имена. Ще изглежда като оплюване, а не съм сигурна дали грешката не е в моя телевизор.

Suzza, писах ти на лични.

Общи условия

Активация на акаунт