ВЪПРОСИ към хомеопати - 15

• 52 060
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,

искам да попитам има ли "универсално" хомеопатично лекарство за колики при бебетата и кое е то?

Благодаря

# 676
  • София
Няма универсално  Wink

# 677
  • Varna
Александър-благодаря ти за отзивчивостта,късно видях съобщението. Hug
Момичета благодаря и на вас.  bouquet
Това ми беше най-кошмарната нощ...най-накрая се свързах с хомеопата..
Дано да се оправяме скоро

# 678
Здравейте,моето момиченце е на 1 годинка.От близо 3 месеца е с хрема,която ту се засилва,ту спира,но остава запушеното и хъркащо носле.Личната казва,че е от зъбите,но възможно ли е толкова дълго да е с хрема.В Плевен не знам дали има добър хомеопат,където да я заведаМоже би трябва да поискам изследване на секрет от носа и после да питам каво да и давам.Моля,дайте ми съвет какво да правя.

# 679
  • Varna
Сега сме на антимониум тартарикум.Можете ли да ми кажете нещо за картината му,подпомага отделянето на секрети или пресича секретитите..четох в материя медика,обаче не ми стана ясно..
Иначе на нас ни биха орбазон..само веднъж ,но като го чуха как кашля..ходихме до спешния-направиха му кръвни изследвания и снимка.Левкоцитите са много високи.
Слава богу гърдите са чисти,хомеопата ни се поразсърди като му казах за орбазона,но след такова кашляне....каза че това се бие само когато е животоспасяващо.Съгласна съм с него,но два дена какво беше....и отделно бях много ама много уплашена.Което не ме извинява..Sad(
Пак ще пиша,когато има някаква промяна

# 680
Здравейте,
Обръщам се към вас с молба за помощ! В 20 г.с от бременността ми казаха, че бебчето има няколко (3,4) кисти на десния си бъбрек, едната от които е с р-р 1,2 см, а дугите са около 4-6,7 мм. Докторът се съмнява за някакъв микроблокаж на някое от каналчетата на бъбрека и ако това се потвърди след раждането, сигурно ще се наложи операция на бебето, за да се предотврати появата на повече и по-големи кисти.
Въпросите са ми:
1. Има ли някакво хомеопат. лекарство или алтернативна медицина, която да помогне да се резорбира или отсрани по някакъв начин този блокаж, докато съм още бременна? (сега съм в 22 г.с.)
2. Има ли шанс въпросните кисти да се резорбират от самосебе си- пак с някакво лекарство?
3. Съществува ли шанс бъбрекът с кисти на бебето да работи (или поне отчасти) и може ли да се възстанови бъбречната тъкан, която е увредена от кистите?

Всякакви съвети ще ми бъдат полезни! Много съм притеснена и отчаяна и моля за помощ!Благодаря ви!

# 681
Надежда, определено може хомеопатията да помогне, ако няма някаква неподлежаща на промяна малформация. Можеш да питаш за операция и проблеми и в темата Деца с бъбречни проблеми в подфорум Деца с увреждания. Там доста сме говорили за детски нефролози и уролози и момичетата ще ти препоръчат лекари, които няма да бързат с операция.Много е възможно кистите да изчезнат следа като заработи отделителната система на пълни обороти и много се надявам това да стане.
Ако има увредена тъкан - паренхимът на тази възраст се възстановява много бързо, когато се отстранят причините за увреждането.  При възрастен е по-трудно.

(аз какво бих направила - след раждането на бебето, когато заработи по-силно отделителната система, бих направила необходимите изследвания, за да разбера дали има някаква патология, която може да се поправи и неоперативно, бих се консултирала с хомеопат, но добър и чак след това бих пристъпила към операция. Да, хомеопатичното правилно лечение може да доведе до изчезване на кисти. Знам и за такива случаи. с един бъбрек съм)

Стискам палци всичко да се размине след раждането.

# 682
Как се избира хомеопат,особено ако не си от голям град?
От доста време чета,но явно не където трябва Simple Smile

# 683
  • Пловдив

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211286.180

# 684
И аз съм от малък град

# 685
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,
Обръщам се към вас с молба за помощ! В 20 г.с от бременността ми казаха, че бебчето има няколко (3,4) кисти на десния си бъбрек, едната от които е с р-р 1,2 см, а дугите са около 4-6,7 мм. Докторът се съмнява за някакъв микроблокаж на някое от каналчетата на бъбрека и ако това се потвърди след раждането, сигурно ще се наложи операция на бебето, за да се предотврати появата на повече и по-големи кисти.
Въпросите са ми:
1. Има ли някакво хомеопат. лекарство или алтернативна медицина, която да помогне да се резорбира или отсрани по някакъв начин този блокаж, докато съм още бременна? (сега съм в 22 г.с.)
2. Има ли шанс въпросните кисти да се резорбират от самосебе си- пак с някакво лекарство?
3. Съществува ли шанс бъбрекът с кисти на бебето да работи (или поне отчасти) и може ли да се възстанови бъбречната тъкан, която е увредена от кистите?

Всякакви съвети ще ми бъдат полезни! Много съм притеснена и отчаяна и моля за помощ!Благодаря ви!

Здравейте,

Има шанс хомеопатията да помогне, но колко голям е шанса никой предварително не би могъл да обещае.

# 686

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211286.180
Това съм го чела много пъти и съм наясно какъв трябва да е добрия хомеопат.
Но не мога да извадя списъка с хомеопати и да започна да се срещам с всеки един от тях и да го преценявам.Вие как сте си избрали вашия,по препоръка на приятел,на случаен принцип или по някакъв друг начин?

# 687

Ако си от малък град като мен, отиваш до големия.  Laughing
Шанса да намериш хомеопат в малък град е мнооого малък, добър пък - шанса вече клони към нула.
Аз улучих от първия път.Пробваш, питаш и така  Peace

# 688
Здравейте заведох сина си при хомеопат понеже има алергия и нослето вече трети месец е запушено даде ни още на първата среща три шишенца ,първото каза да го давам пет дни ,а след това да давам от второто докато свърши ,искм да питам дали е правилно да се дават така лекарствата ,на първото шишенце пише ТUB 10 M  Второто е MAST LM 1 А третото е BELL 200 CH
Нямам си на представа какво всъщност му давам newsm78

# 689
По този повод Ниал вече е писал, но пак да повторя.
Не е особено редно да се дава лекарство по схема, без да има проследяване. Еле пък три лекарства. Ако още при първото даване на туберкулина има ефект, той трябва да се сподели с хомеопата, за да може той да прецени дали има нужда от повторен прием. Мога и да поумувам и по потенцията, ама не му е тук мястото...

(Изключително ми е интересно как ще даде 10 М и после ЛМ, защото ЛМ е нозод ли? Тук ще ми бъде много полезен коментар ако направи някой. Макар че донякъде разбирам защо дава първото и второто, беладоната ми е непонятна. Да не би да чака криза, та се презастрахова? newsm78)

Общи условия

Активация на акаунт