Черноморец 2011

• 66 808
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
Дано, плажа да се оправи до средата на юли. Аз съм резервирала във вила Камелия и животиздраве,  тъй като ще съм с автобус не ми се мисли ако плажа е в такова ужасно състояние - а каква е цената на шезлонгите и чадърите на къмпинг черноморец  и където са те - по-чисто ли е от централния. Да попирам дали случайно няма някой, който да осигурява транспорт до къмпинг градина , заото пеша по шосето си е малък ад иако срещу какви парички Simple Smile?

# 121
За сега няма нито спасители,нито чадъри.
Може би от понеделник или днес следобед.
До 9.00 нямаше.
До ,,Градина "ходеше готино влакче,но от минала май не ходи.
Ще проверя.
По новините дават бури,а тук е супер.
За всеки случай ще залостя всички прозорци.

# 122
Дано да е хубаво времето...Две години поред ходя все в кофти време на море, първата духаше ужасен вятър и имаше огромни вълни, влизането в морето беше ззабранено в 90% от времето...Миналата година пък беше валежно, мрачно....Печеше отвреме на време но не беше хубаво, лятно време. Тая година ако нямам резервация няма и да тръгна ако е кофти времето  Praynig

# 123
Пече,но и полъхва вятър.
Момичета,може ли лекар от друго населено място да практикува по морето?
Дъщеря ми имаше малък проблем и ходихме до Созопол.
15 лева е прегледа на 12 годишно дете.
Съпругът ми даже беше изумен как не съм вдигнала скандал.
Тук определено има нужда от педиатър.
Черноморец е предпочитано място от родителите с малки деца.
Но не просто от доктор дето да му даваме по 10-20,а лекар дето си разбира от работата.

# 124
  • София
До ,,Градина "ходеше готино влакче,но от минала май не ходи.

Че кога е ходило блакче до Градина и аз да не разбера Mr. Green

В сряда бяхме и ние на плажа и точно в сряда си скъсах нервите, защото така ни затапваха от всички страни, че нямаше дупка къде да изкопе детето в сухия пясък. Места в двата края на плажа имаше, но аз лично не бих си завела детето там. Говоря за ставащата за плаж зона (или поне ставаща по моите критерии, които мисля, че са нормални).

Иначе и аз се скарах с едни майки по въпроса за боклука  Mr. Green При това две месни мадами, което ме изненада. И на мен една баба ми се скара, че детето пишка в тревата в края на плажа, но когато я попитах къде по-точно да пишка в близкото обкръжение, замълча.

джоджо, не ме нападай, не искам да кажа, че Черноморец не става за почивка, а просто споделих моите впечатления по-скоро през очите на турист. Ние ходим там вече 20 години и факта, че все по-рядко ходим е показателен - при все, че почивката там ни излиза 0 лева, а си имаме всички удобства. Това не ми пречи, разбира се, да се дразня на месното население, което построи къщи палати в услуга на курортиста, но не помисли къде курортиста ще си остави колата като дойде на почивка. Не мога да преглътна и факта, че колите на месното население са по тротоарите, а аз си водя детето по улицата. Не е нормално, след като миналия петък откриха сезона с поп и заря, да си лежа на плажа и човекът наел близкото капанче да се мъчи да си стовари фризерите в 10:30 сутринта с един стар камион, който така избоксува из пясъка, че разкара всички ни. Не е нормално да си лежа на плажа, а над главата ми да се чука и да се бучи с оксижен от близкия строеж. И дребните неща: да споменавам ли как една нощ тока спря 3 пъти и т.к. имаме компютър този факт сериозно ме притесни. Или в предвид на факта, че Черноморец е курорт за средния българин, който има семейство и поне едно дете, освен в парка при автогарата където следобед е лудница, къде другаде можеш да си заведеш детето да играе? На въртележките при плажа и после?

Не мога да не се дразня, защото Черноморец е местенце, което може да бъде страхотно място за почивка. Географски погледнато е мястото с най-хубаво време, заливът е тих, морето рядко е бурно, има прекрасна част от плажа, която е идеална за дечица, има заведенийца колкото искаш, а цените са прилични. В близост има три плажа /ако не броим 4-тия, който е страхотен, но е в окаяно състояние и не ми е ясно след като радиация на него уж няма, защо не го оправят за да ходят хората и там/. Някога към къмпинг Черноморец имаше невероятни скали, достъпът до които сега е оневъзможен от частните къщи на някои хора. Моето детство е минало там и когато тази година исках да заведа детето да ги види и то, ми стана много криво, че вече до там не може да се стигне. Разбирам привързаността ти към Черноморец и те уверявам, че и в мен има такава, но ако нещата продължават по този начин след 10 години ще има само "заблудени" курортисти, а не такива, които са взели рационално решение да почиват там. Помисли само какъв беше сезонът в Черноморец преди 10 години и какъв е сега и ще видиш, че съм права.

# 125
До Джоджо не знам дали лекар от др населено място има право да практикува по морето, но защо пък да няма ,но мога да кажа относно цената на прегледа, че ако сте били без направление от джипито, прегледа е платен - тук в София е 20 лв преглед при специалист. 

Ще очакваме още актуална информация за Черноморец - за което много Благодаря Simple Smile

# 126
Леле, имало тема за любимия ми Черноморец!!! Години наред през лятото сме там. Мъжът ми работеше в базата на Академика. Най-любимо ми беше когато си тръгнахме веднъж чак през септември. Тихо, спокойно, без обичайните юлски и августовски навалици. Обичам го това градче! Heart Eyes Там се запознах с една невероятна готина съфорумка, която се надявам да видя и това лято - сврачето, надявам се да посетят къщата си по същото време, по което ще сме там и ние. Grinning
На 20 юли очаквам да акостираме. Този път ще сме на квартира. Препоръчайте, моля. Ще ходим сигурно на Градина на плаж.
А сега ще се върна да прочета темата от начало.

# 127
До Джоджо не знам дали лекар от др населено място има право да практикува по морето, но защо пък да няма ,но мога да кажа относно цената на прегледа, че ако сте били без направление от джипито, прегледа е платен - тук в София е 20 лв преглед при специалист. 

Ще очакваме още актуална информация за Черноморец - за което много Благодаря Simple Smile
Сега като чета нещата от страни,аз май подведох лекаря.
Питат от къде сте- казвам Сливен.
На почивка ли сте-ами,не.На Черноморец.
Там ли живеете-сега сме,ама сме от Сливен.

Може би ако бях казала,че сме на почивка нещата щяха да са други.
Нали ни съветват да я мъкнем тази синя книжка.
А на почивка не може да тръгнеш с направление. Laughing
Важното е,че беше готин и си свърши работата.
Дано не се налага,ама пак бих отишла при него.

# 128
Имате право на временен ЛЛ.

"Ако здравноосигурените граждани пребивават в друг здравен район за срок до един месец и трябва да получат медицинска помощ, могат да се обърнат към всеки общопрактикуващ лекар за съдействие. Необходимо е да му представят здравноосигурителната си книжка. Ако им се налага да пребивават в друг здравен район за срок от един до пет месеца, трябва да направят временен избор на общопрактикуващ лекар. За целта закупуват от книжарница за медицинска документация регистрационен формуляр за временен избор. Формулярът се попълва от лекаря, който ще обслужва гражданите за периода на пребиваването им на новото място.

При извършване на временен избор здравноосигурените лица се ползват с всичките си права по реда на Закона за здравното осигуряване и Националния рамков договор. Лекарствата, които хроничноболните ползват за домашно лечение, ежемесечно се предписват от общопрактикуващия лекар или от специалиста, който временно следи състоянието им. Рецептите се изпълняват в аптеки, сключили договор с РЗОК в района, в който е упражнен временният избор.

При изтичане на срока на временния избор автоматично се възстановява постоянният избор на общопрактикуващ лекар.

Здравноосигурените лица, на които е поискано да заплатят оказаната им инцидентна медицинска помощ по време на почивка и ваканция, трябва да изискат от лекаря финансов документ за платените суми. При нарушаване на правата им на здравноосигурени, те могат да подават жалби до РЗОК, като в случаите на неправомерно взети суми прилагат копие от финансовия документ, издаден от лечебното заведение."

# 129
  • София
Касита, благодаря за инфото.
Това не го знаех, а ще ми свърши работа, защото смятаме да прекараме цялото лято с малката на морето. Предполагам, че и на други родители ще е от полза, особено за тези, които изпращат децата през лятото при баби и дядовци.

# 130
Maruma, смятам, че не само в Черноморец положението е такова.В малките населени места е така, а и всички местни данъци и такси отиват в Созопол и за Черноморец се отделят минимални суми.
Какво да направят месТните / пише се "местните", защото "месните" има съвсем друго значение/ за да има повече паркове и площадки за децата?! Те ли да купят уредите и да ги построят? Плащат си данъците и очакват хората, за които са гласували да защитят интересите им в Общинския съвет.

Относно спирането на тока и ремонтните дейности това се случва и в Слънчев бряг не само в Черноморец.
Отговарям така емоционално, защото това е родното ми място и смятам, че всички тук се стараем Черноморец да бъде едно китно селце с уникална атмосфера.

Относно заблудените туристи, смятам че в скоро време не само в Черноморец, а по цялото ни Черноморие ще има само такива туристи.И това зависи не само от местните, а и от хората идващи на почивка тук, защото трябва да се уважава и пази това което е създадено.

# 131
  • София
Вижте на каква новина попаднах в news.bg:
Откриха тялото на концесионера на "Градина"

# 132

Отговарям така емоционално, защото това е родното ми място и смятам, че всички тук се стараем Черноморец да бъде едно китно селце с уникална атмосфера.

Относно заблудените туристи, смятам че в скоро време не само в Черноморец, а по цялото ни Черноморие ще има само такива туристи.И това зависи не само от местните, а и от хората идващи на почивка тук, защото трябва да се уважава и пази това което е създадено.

Ей тука не се съгласих с теб Mr. Green
-Черноморец е град.Поне по данъци.
-Черноморец е и ваканционно селище и по всичко би трябвало това да си личи.Не само по табелата.
-Черноморец трябва да мисли за гостите си.За да се върнат пак.

Всяко място-море или планина се посещава заради неговите природни ресурси,а не защото някой си е направил 5 етажна къща.

Не знам как мога да ви покажа черно-бели снимки.
Хубаво е,китно е.

# 133
  • Пловдив
Не разбрах сега има ли чадъри или не... Rolling Eyes Ние сме в сем.хотелче от 23.Та да знам да мъкна ли нашия чадър или не.Миналата год. плажа центр. много ни хареса,но сега ме отчаяхте като говорите,че е мръсен...А не ни се пътува до другите! Tired

# 134

Ей тука не се съгласих с теб Mr. Green
-Черноморец е град.Поне по данъци.
-Черноморец е и ваканционно селище и по всичко би трябвало това да си личи.Не само по табелата.
-Черноморец трябва да мисли за гостите си.За да се върнат пак.

Всяко място-море или планина се посещава заради неговите природни ресурси,а не защото някой си е направил 5 етажна къща.

Не знам как мога да ви покажа черно-бели снимки.
Хубаво е,китно е.
И къде точно видя противоречие?
Единствено в това че го нарекох село, ами честно да си кажа за мен винаги ще си остане селце.

Не мога да разбера какво лошо има в това да имаш 5 етажна къща?

Общи условия

Активация на акаунт