питане за клостилбегит

• 31 853
  • 183
  •   1
Отговори
# 60
В момента явно си гледаш графиката, но ние не можем да я видим така.  Simple Smile Виж в горната част на страницата, под Logout, има меню: Home, Data, View, Analysis, Sharing и Chart Settings. Посочи с мишката надписа Sharing. Отваря ти се друго меню, където пише:

Print, Email Your Chart, Print Your Journal

Charting Home Page

Setup, View, Get Code, Graphical Tickers

Натискаш View  и чакаш да ти отвори друга страница. И чак тогава копираш адреса. Ако пак не става, пиши какво излиза при теб!  Simple Smile

# 61
# 62
# 63
Вчера ми падна температурата и от днес започнах Утрогестана,ако вчера е била овулацията и днес съм започнала Утрагестана -това пречи ли на овулацията? Вчера ме пукнаха от болка яичниците,а до вечерта отшумяха,днес се вдигна малко температурата и затова започнах  да ги приемам,дали съм сбъркала или избързала.
 А имам и още един въпрос,възможно ли е от Клиндамицина да изчерпва прогестерона в организма ми и за това да нямам покачване рязко на температурната крива? Не съм много компетентна по темата,извинете ме ако говоря глупости.Но наистина не съм на ясно точно с положението ми.
 Благодаря gess за помощта!!! smile3525

Няма защо!  Simple Smile Нали затова сме тук!
Ако вчера ти е паднала температурата, а днес се повишила, много е възможно вчера да ти била овулацията. Често в деня на овулацията има спад и като мине тя, се покачва температурата. Но важно е и с колко се е повишила, а също и дали ще се задържи висока поне три дни - ще трябва да изчакаш, за да разбереш със сигурност. При теб обаче ще е трудно да се каже нещо само от температурата, защото като пиеш утрогестан, той повишава нивото на прогестерон и температурата ти ще се покачи заради него, т.е. не може да си сигурна дали повишението е защото е минала овулацията или защото приемаш утрогестан. Най-сигурно е да отидеш при твоята лекарка и тя да види на ултразвук дали е минала овулацията, така ще знаеш със сигурност.

За Клиндамицина не съм наясно, може и да оказва някакъв ефект, но не съм чувала за такова нещо досега.  Thinking

А, вече ти видях графиката!  newsm10

Засега не се виждат признаци да е минала овулацията, повишението днес е твръде малко. Но имай предвид, че понякога повишението става плавно и постепенно в продължение на няколко дни, а не с един рязък скок. Хубаво щеше да е да можеше да видим през следващите дни как ще се движи температурата, но лошото е, че утрогестана ще промени картинката. Ти беше ли пила вече утрогестан, когато си мери температурата тази сутрин? Според мен засега не спирайте с мъжа ти работата по въпроса, все още може и да не е минала овулацията.

# 64
Всяка сутрин си меря БТ точно в 7:30ч. пих утрогестана след като си примерих температурата,също следя и цервикалната слуз и матката къде се намира.Вчера имах точно яйчен белтък,а днес вече леко лепкав ,но пак прилича на белтък,но е много по оскъдно от вчера.Матката ми е високо,почти не я стигам и е много мека,мисля че това не са никак малко признаци,но толкова хапчета пия ,че не знам вече кое от къде идва и до къде ще доведе.Ами ще видя утре как ще е температурата Ill .Утре заминавам на морето,като се върна в неделя ще пиша какво е положението.Много благодаря! smile3525

# 65
Радинче, значи правилно мериш температурата, но най-вероятно още не е минала овулацията.  Simple Smile Забелязах, че и преди, в доста дни си имала температура 36.5, но си я изключила от графиката. Защо? Ако ги включиш и тях, днес всъщност нямаш повишение над досегашното равнище.

Не искам да ти се бъркам в нещата, ти сама си решаваш, но ако позволиш да ти дам един съвет - посещавай специализирана клиника по репродуктивна медицина, ако има такава в близост до твоя град, а не обикновена клиника. Прочетох преди малко по-старите ти мнения и видях, че повече от година правите опити за бебе, а и ти си казваш, че имаш проблеми с овулацията. Не знам каква е твоята лекарка, но от начина й на действие оставам с впечатлението, че не е специалист по репродуктивна медицина, а на теб ти трябва такъв.  newsm09 Правили ли сте други изследвания? Преди стимулация с клостилбегит трябва се направи хидротубация или цветна снимка, за да се види дали нямаш запушени тръби. Мъжът ти също да направи спермограма, ако не е правил, за да се знае и при него какво е положението. Изследвали ли са ти хормони на трети ден от цикъла? Така може да се установи причината за нередовната овулация. Хубаво е да се направят нужните изследвания, за да знаете къде точно е проблемът и чак тогава да се избере подходящ начин за решаването му.

Дано не звуча като досадна бабичка,   Embarassed но поне ще ми е чиста съвестта, че съм ти го казала. Клостилбегитът не е безобидно лекарство. Той се пие ограничен брой пъти в живота. Представи си, че си на лов и имаш само 4-5 патрона. Ще искаш да се прицелиш максимално точно преди да стреляш, нали? А сега с тази стимулация стреляте в тъмното. Ако сте правили някои от изброените изследвания, моля да ме извиниш, но не съм видяла в предните ти постове (признавам и че не съм чела всичко внимателно). Като пиеш клостилбегит, в рамките на един месец узряват 2-3-4 фоликула, т.е. хабиш си яйцеклетки за няколко месеца напред. А те не са ограничен брой и трябва да се пазят, да не се хабят напразно. Ако обаче си със запушени тръби или мъжът ти има много ограничен брой сперматозоиди, то вие ги хабите напразно.

По принцип в специализирана клиника по репродуктивна медицина ще ти направят нужните изследвания и ако преценят въз основа на тях, че е удачно да пиеш клостилбегит, то тогава след 10 ден на цикъла ще те следят редовно на ултразвук. Така ще знаят колко фоликула са нараснали, колко големи са и кога е най-вероятно да се пукнат, така че да правите опити точно по това време, а не напосоки. Ако правите опити всеки ден, има вероятност да не са узрели достатъчно сперматозоиди. Ако е през няколко дни, има вероятност да изпуснете овулацията. Затова е важно да се знае по-точно. Освен чрез следене с ултразвук, това може да стане и чрез изследване на хормони. Видях, че на 9-ти ден от цикъла лекарката ти е видяла едносантиметров фоликул и е преценила, че овулацията ще е на 11-12 ден. Не съм лекар, но смятам, че е сгрешила, защото на 11-12 ден вероятно фоликулът ти е бил 1.4-1.6 см., т.е. твърде малък за да се спука. По-вероятно е овулацията ти да е на 14-15 ден. Но отново е трябвало да те прегледа, за се види точно. И не е хубаво да ти предписва утрогестан, без да е сигурна, че овулацията ти е минала, защото утрогестана може да я потисне. Наистина те съветвам, в случай че не забременееш този месец, от следващия да потърсиш мнение и на друг лекар, но не обикновено АГ, а специалист по репродуктивна медицина.

Пожелавам ти хубаво изкарване на морето! Много е добре, че точно сега заминавате!  newsm44 Да знаеш, че купища бавещи се бебета са били заченати най-накрая точно на морето, така че не пропускайте възможността!  smile3521

# 66
Абсолютно подкрепям мнението и съветите на gess. И аз съм си изпатила от действието или бездействието на обикновен АГ специалист. Защото е редно когато разберат, че проблемът, който трябва да решат не е от техните компетенции да те насочат към подходящия специалист, а не да експериментират.
Сподели как се чувстваш, след приема на утрогестан през устата. Интересно ми е, защото както съм споделяла в предишни постове, при мен се проявиха всички неприятни странични симптоми описани в листовката.

# 67
 Simple Smile Здравейте ,момичета! Аз се завърнах,много изгоряла от морето! Утрогестана ми действа ужасно,вчера блъснах колата,не виждам нормално,намалено ми е зрението имам главозамайване,сънливост,но ми остават 5 дни,трябва да издържа.БТ ми се покачи,но не много стигнах най-много 36.7,днес е 36.65 градуса .Нямам никакви признаци за нищо-това нормално ли е ако има наличие на бременност?  newsm78

# 68
Здравей след морето    grinning039

Дано сте прекарали добре, въпреки изгарянето! А за колата, съжалявам! По-добре да избягваш да шофираш докато пиеш утрогестана. Леко съм учудена, защото на мен никога не ми е действал чак толкова силно, но аз винаги съм го приемала вагинално и сигурно заради това.

Видях ти графиката и изглежда, че овулацията вече е минала. Дано само повишението на температурата да не е от утрогестана. Надявам се, че сте уцелили момента с мъжа ти!  Grinning

За признаци е много рано да следиш. Най-рано се появяват около 10 дни след овулацията. Но за съжаление, особено при прием на хормонални лекарства, е много трудно да се каже дали тези признаци означават бременност или се дължат на друго. Аз колко месеци съм имала купища признаци, а бебе още няма.  Cry Има момичета, които имат признаци и не са бременни, има такива, които нямат никакви признаци и се оказват бременни, затова най-добре не се вглеждай в тях, за да си запазиш душевното спокойствие.  Simple Smile

Пожелавам ти след десетина дни  EFP, със или без симптоми!  Peace

# 69
Здравей след морето    grinning039

Дано сте прекарали добре, въпреки изгарянето! А за колата, съжалявам! По-добре да избягваш да шофираш докато пиеш утрогестана. Леко съм учудена, защото на мен никога не ми е действал чак толкова силно, но аз винаги съм го приемала вагинално и сигурно заради това.

Видях ти графиката и изглежда, че овулацията вече е минала. Дано само повишението на температурата да не е от утрогестана. Надявам се, че сте уцелили момента с мъжа ти!  Grinning

За признаци е много рано да следиш. Най-рано се появяват около 10 дни след овулацията. Но за съжаление, особено при прием на хормонални лекарства, е много трудно да се каже дали тези признаци означават бременност или се дължат на друго. Аз колко месеци съм имала купища признаци, а бебе още няма.  Cry Има момичета, които имат признаци и не са бременни, има такива, които нямат никакви признаци и се оказват бременни, затова най-добре не се вглеждай в тях, за да си запазиш душевното спокойствие.  Simple Smile

Пожелавам ти след десетина дни  EFP, със или без симптоми!  Peace
Мерси за всичко,  днес много ми се покачи БТ сега ще ти пратя да ми погледнеш графиката. А относно Утрогестана,вагинално и на мен не ми действаше зле,но сега е някакъв ужас ,почти ослепях. Още малко остана трябва да изкарам! Ето я и графиката ми : http://www.fertilityfriend.com/home/35d929   bouquet

# 70
Радинче, мисля, че овулацията е била тогава, когато е определена от Fertility Friend, на 15-те ден от цикъла. Вчерашното покачване е било само за един ден, защото днес виждам, че температурата е спаднала отново до предишното равнище. Не е необичайно в някой ден да се вдигне или да спадне температурата. Имай предвид, че освен от хормони, температурата ти се влияе и от други фактори. Например значение има температурата в стаята, в която спиш. Ако едната нощ спиш на отворен прозорец, а другата на затворен ще има разлика или през зимата ако си включила отоплението, температурата ти също ще се повиши. Ако предната вечер си консумирала по-голямо количество алкохол, на сутринта температурата ще ти е повишена. При настинка или грип - също.  bowuu

Ако след 7-8 ден след овулацията ти се повиши температурата трайно, т.е. ако се задържи по-висока от нивото на първите дни след овулация за три и повече дни, това може да е знак, че си забременяла.  Sunglasses Но не е сигурен знак, все пак, така че ако се случи не бързай да се радваш.

Късмет!  Simple Smile

# 71
Радинче, мисля, че овулацията е била тогава, когато е определена от Fertility Friend, на 15-те ден от цикъла. Вчерашното покачване е било само за един ден, защото днес виждам, че температурата е спаднала отново до предишното равнище. Не е необичайно в някой ден да се вдигне или да спадне температурата. Имай предвид, че освен от хормони, температурата ти се влияе и от други фактори. Например значение има температурата в стаята, в която спиш. Ако едната нощ спиш на отворен прозорец, а другата на затворен ще има разлика или през зимата ако си включила отоплението, температурата ти също ще се повиши. Ако предната вечер си консумирала по-голямо количество алкохол, на сутринта температурата ще ти е повишена. При настинка или грип - също.  bowuu

Ако след 7-8 ден след овулацията ти се повиши температурата трайно, т.е. ако се задържи по-висока от нивото на първите дни след овулация за три и повече дни, това може да е знак, че си забременяла.  Sunglasses Но не е сигурен знак, все пак, така че ако се случи не бързай да се радваш.

Късмет!  Simple Smile
Ще чакам да видим какво ще стане,но сутиените ми вече не ми стават,гърдите ми са наедрели,но не ме болят.Също така имам и придърпвания ниско долу.Ще стане ясно какво е.Ще ви държа в течение  smile3521 smile3525

# 72

gess , здравей! Искам да те попитам ,нормално ли е днес цял ден да ми придърпват яйчниците? Това дали е защото наближава датата на цикъла? Thinking

# 73
  • София
Здравейте и от мен момичета
И аз този месец съм на Клостилбегит  и Утрогестан
Въпроса ми е ако някой е запознат:
Аз имам поликистоза ,откриха ми я преди 2 месеца- от миналия съм на Клостил сега ще включваме и Утрогестан.Доктора ми каза че ще почна да го вземам ден след потвърдената ОВУ,но аз прочетох из нета,че при поликистоза било препоръчителон да се почне с Утрогестана два дни преди ОВУ?
Това няма ли да попречи на ОВУ-то- някой знае ли нещо по въпроса,мисля да питам и доктора като отида,но ако не е така да не се изложа само.....
 Hug

# 74
Здравейте и от мен момичета
И аз този месец съм на Клостилбегит  и Утрогестан
Въпроса ми е ако някой е запознат:
Аз имам поликистоза ,откриха ми я преди 2 месеца- от миналия съм на Клостил сега ще включваме и Утрогестан.Доктора ми каза че ще почна да го вземам ден след потвърдената ОВУ,но аз прочетох из нета,че при поликистоза било препоръчителон да се почне с Утрогестана два дни преди ОВУ?
Това няма ли да попречи на ОВУ-то- някой знае ли нещо по въпроса,мисля да питам и доктора като отида,но ако не е така да не се изложа само.....
 Hug
къде го прочете ?
По принцип прогестероновите препарати, приемани преди овулацията, 6-7 дни, я потискат, взиман 1-2 дни преди овулацията може дори да я подпомогне, но предвид стимулацията, не е необходимо да го почваш по-рано, слушай лекаря си.

Общи условия

Активация на акаунт