(Из)купуват ли някъде стари книги?

• 7 610
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте,
Не съм сигурна доколко трябва да пиша тук, моля да ме извините, ако съм сбъркала подфорума.

По същество: след сериозно разчистване излязоха няколко кашона стари книги. Не са антикварни, повечето са издавани около '80те и 90'те години, от най-разнообразни жанрове са, част от тях не са на български. Не е невъзможно да направя и списък.
Въпросът ми е има ли кой да ми ги купи като книги, а не като вторични суровини, каквито със сигурност не са? Попаднах на сайтове, които продават такива, но за купуване нищо не пише никъде.
От Велико Търново съм, но не знам такова място тук, затова се интересувам от нещо онлайн.
Благодаря ви предварително! Simple Smile

# 1
Ако не държите непременно на получаването на средства, може да дарите книгите на читалище. Доста читалища имат крещяща нужда от книги и са изключително благодарни на подобни дарения.

# 2
  • Пловдив
Питай   в  домът за стари хора в Търново.Предполагам, че  ще ги приемат   Peace
Или дом за деца , ако книгите  са подходящи  .

# 3
След като говориш за (из)купуване, не би било зле все пак да направиш някакъв списък на старите книги. Нали ще съгласиш, че никой няма да купи котка в торба?
Дори и при даряване на библиотека се иска списък на книгите.
При положение, че имаш желанието да изкараш някой лев, какво пречи да направиш един опис?

# 4
Тук в Русе има много разлепени обяви за един човек който изкупува. Цената била от 0,5 до 2 лв. за книга.

# 5
  • София-в сърцата на моите деца
По-добре ги подарете на някое читалище!  И аз направих така-замъкнах куп торби с нови книги на едно читалище.Там поне отиват хората да четат! Peace

# 6
  • София
По-добре ги подарете на някое читалище!  И аз направих така-замъкнах куп торби с нови книги на едно читалище.Там поне отиват хората да четат! Peace
Ако искаш само да се отървеш,направи като мен-подарих ги на библиотеката .

# 7
  • На земята, която е всъщност звезда.
Можеш да опиташ тук:

http://knizhen-pazar.net/

# 8
Този който изкупува книги в Русе взема само определени книги,трябва и да са много запазени на цена 50 ст.
Аз лично ги подарих на библиотеката.Ако имаш интересни книги за деца до 18 години можеш да ги изпратиш на децата от Защитено жилище или в някакъв друг дом.

# 9
Ако не държите непременно на получаването на средства, може да дарите книгите на читалище. Доста читалища имат крещяща нужда от книги и са изключително благодарни на подобни дарения.
Не всички читалища приемат книги. Преди около 5 години искахме с майка ми да дарим на читалището в квартал книги-предимно специализирана научна литература. Директно ни отрязоха,майка ми даже беше направила списък-да си изберат поне каквото желаят,даже не го и погледнаха.Така че и до ден днешен книгите си седят по кашони.

# 10
Явно точно те нямат проблем с дефицита на книги.
Аз където съм предложила, навсякъде са приемали.
В нашето читалище (в центъра на София) се израдваха много на книгите.
Пращали сме и на 2-3 читалища извън София. Включително тук, във форума, е имало призиви за дарение на книги за читалища.

# 11
  • София
Преди няколко  години се наложи спешно да освободя 2 апартамента.
Имаше доста книги. С дъщерята си подбрахме някои и ги занесохме у дома.
Останалите - в кашони до кофите. Изчезнаха много бързо.
Нямах нерви да се разправям с вехтошари и да ги чакам кога ще благоволят да дойдат. Нямах и превоз до читалище или старчески дом. А как да ги мъкна в гр. транспорт.

# 12
  • София-в сърцата на моите деца
Боли ме сърцето да видя книги при кофите за боклук.. Sad И аз освобождавах апартамент ..Ами носих ги дни наред в едни торби до читалището...на ръце..Като знам как е писана, издавана,четена и прибрана и....не ми дава сърце да я хвърля...Ами не може една книга да струва по-евтино от един вестник!!! Naughty

# 13
Здравейте,
Не съм сигурна доколко трябва да пиша тук, моля да ме извините, ако съм сбъркала подфорума.

По същество: след сериозно разчистване излязоха няколко кашона стари книги. Не са антикварни, повечето са издавани около '80те и 90'те години, от най-разнообразни жанрове са, част от тях не са на български. Не е невъзможно да направя и списък.
Въпросът ми е има ли кой да ми ги купи като книги, а не като вторични суровини, каквито със сигурност не са? Попаднах на сайтове, които продават такива, но за купуване нищо не пише никъде.
От Велико Търново съм, но не знам такова място тук, затова се интересувам от нещо онлайн.
Благодаря ви предварително! Simple Smile

ако не държите на парите които бихте могли да получите за тях / в повечето случаи се плаща по 50 ст / бр. / пробвайте един метод малко познат у нас - bookcrossing. Просто  оставяте книгата на пейка, в тел. кабина ил където се сетите на посещавано място. Все някой ще я вземе а и може да я прочете.
Правил съм го - дори и книги с партизанска тематика се прибират.
Ето един линк за буук кросинга - но за цивилизованите страни за съжаление
http://www.bookcrossing.com/
а ето и бг вариант
http://www.bookcrossing.hit.bg/index.htm

Общи условия

Активация на акаунт