Нежелана бременност.Ще заобичам ли бебето?

• 44 697
  • 699
  •   1
Отговори
# 150
muneca de porcelana Не съм съгласна кое му е за адмириране, че пренебрегва риска за живота на половинката си, която се предполага, че трябва да обича и пази от подобни неща ли? Мъжете понякога са много лекомислени и поговорката, че на чужд гръб и сто тояги са малко е напърно в сила за нейния мъж.

Hari75 За мен това, че си му казала, че не искаш ново ин витро си е направо отказ да имате второ дете предвид факта, че до онзи момент сте знаели, че само ин витро е било като възможност за дете. Не виждам защо е действал през главата ти колкото и да искаш дете не може да е само, защото единия иска.

# 151
Само ти изпращам  Hug Кошмарът ще свърши с едно хубаво бебе. Пазят те роднините и мъжът.  А при всяка бременност е така, дори и най-леката. Не може да го вдигаш, не може да играеш. Малко остава.  

# 152
muneca de porcelana, много интересно мнение.
Да, писах на психолога.
 Далеч съм от мисълта та създавам една мъченическа тема, където за се овайквам и да линчувам съпруга си. Имах нужда от общуване, любопитна ми е позицията на майките с 2 деца, и най вече на тези с непланирано второ дете.
Благодаря ти!

# 153
Аззи, а възможност психолога да я посещава? Не е задължително да имат визуален контакт, за да помогне. (твърдя го, защото минах през терапия за тежка форма на паническо разстройство и суицидни намерения след загубата на близък човек). Ако бях квалифицирана в тази област сама бих предложила помощ с посещения при нея. Важно е да излезе от дупката - оттам насетне борбата е много дълга, но все по-лесна.

# 154
Ин витрото е агресивна хормонална терапия с много последици, а естественото зачеване не. Затова.
muneca de porcelana, имам чувството, че нарочно искаш да блъснеш някого в пропастта. Изобщо не мисля, че здравомислещ човек би казал подобно нещо в такава тема.

# 155
  • София
Аззи, а възможност психолога да я посещава? Не е задължително да имат визуален контакт, за да помогне. (твърдя го, защото минах през терапия за тежка форма на паническо разстройство и суицидни намерения след загубата на близък човек). Ако бях квалифицирана в тази област сама бих предложила помощ с посещения при нея. Важно е да излезе от дупката - оттам насетне борбата е много дълга, но все по-лесна.
Абсолютно е възможно.
Аз и го предложих.
Тя е точно в суицидно състояние.
Щом си се справила с тежко паническо растройство, значи изобщо не ти е било лесно.
Сподели и, че ще се почувства значително по-добре след терапия.
Кажи и, че става, просто работи.

Последна редакция: пт, 06 май 2011, 22:09 от Azzy

# 156
Ники, Хари е на дъното на пропастта в момента..., но не ми се спори с теб. Hug

# 157
Да, писах на психолога.
 Далеч съм от мисълта та създавам една мъченическа тема, където за се овайквам и да линчувам съпруга си. Имах нужда от общуване, любопитна ми е позицията на майките с 2 деца, и най вече на тези с непланирано второ дете.
Благодаря ти!

Е, хвана ме. Планирано ми е второто дете.  Първото не беше  Grinning Но не бях планирала, че ще трябва да лежа.  Когато искаха да ме вкарат в болница, мисълта ми беше, че не мога да оставя пърлвото.

# 158
От начина ,по който пишеш,по който отговаряш на всички ,от това,че осъзнаваш и знаеш всичките си чувства и емоции ,и  си наясно със себе си......личи,че си много умна и силна жена....но от всичко ,което изброих най-важното е ,че си изтъкана от доброта. Такива хора като теб няма как да не обичат, разбираш ли?- Няма начин да не обичаш това дете, а когато то се появи и усетиш любовта си към него с цялата си същност, когато се увериш,че всичко е наред и с двете ти дечица,постепенно ще възвърнеш и любовта към мъжа си ,защото заедно ще сте преминали през това(каквито и да са в момента чувствата ти към него),защото заради неговото настояване ще обичаш още едно прекрасно същество и ще си забравила за всичко  , и ще си благодарна ,че всичко си е струвало. За всяко нещо си има причина,Господ те обича и ти праща още някого на когото да раздаваш от голямата любов,която носиш в себе си......сега просто трябва да устискаш Hug   bouquet

# 159
betinabarti, точно така си представям щастието, както го описа! Да, когато премина през това, с двама мъници, ще знам, че няма да съм го постигнала без съпруга ми. И тогава идва прошката. А това е истинското освобождение, пътят към щастието!
 Hug

Azzy, няма да се самоубивааааммм!  Laughing
Роднините са нормални, даже свекито ми е любима, много точна;)

# 160
Ще го заобичаш!   Simple Smile
Внимавай само да не е повече, от колкото първото - шегувам се!
До преди около година и мен ме терзаеха същите мисли, както теб.
Няма страшно!
Всяко дете носи обичта със себе си.
Искам пак да те видя да пишеш тук след първия преглед на 3D или 4D ехо граф.
Получава се нещо такова - обичаш еднакво и двете, но съзнанието ти е разделено на две.
Няколко минути мислиш за едното - дали е чисто, облечено, нахранено, нацелувано и нагушкано, после следващите няколко минути мислиш същото, но за другото ...
И така ги редуваш в "в главата си" ...
А няма нищо по - прекрасно от това да ги гушнеш едновременно и двете!
Или едновременно - те тебе! Или пък да се гушнат те двете по между си.
Ще се справиш!
В майчиното сърце място за обич - много!
Незнам за авторката,но аз като те чета се навивам за второ Embarassed

И аз също Embarassed

# 161
Хари забелязах, че от няколко поста насав са вече в друг тон по-ведри са.  smile3525 Надявам се вече мислиш по-позитивно относно бебето и не се сърдиш толкова, че е станало. Имам усещането, че му се радваш мъничко и го очакваш, надявам се да не е само моя заблуда и наистина да е така. За мен ти заслужаваш адмирации за решението да запазиш бебето и да износиш бременноста с цената на много болка и усилия.  Heart Eyes

# 162
Да, писах на психолога.
Благодаря ти!

Е, хвана ме. Планирано ми е второто дете.  Първото не беше  Grinning Но не бях планирала, че ще трябва да лежа.  Когато искаха да ме вкарат в болница, мисълта ми беше, че не мога да оставя пърлвото.
Трещи , да и аз как конкретизирах..  Laughing  2, 3, колкото там деца имат форумките..планирани, не толкова ))

# 163
  • София
Azzy, няма да се самоубивааааммм!  Laughing
Всичо ще си кажеш  Hug
Суицидното състояние не означава директно мисли за самоубиийство Simple Smile
Означава, че си снижила критериите са себе си, образно казано и си започнала да се самоподценяваш до степен, опасна за самата теб Simple Smile
Трябва да подхраним егото ти до степен да събудим инстинктите ти за самосъхранение Simple Smile
Тогава ще се почувстваш достатъчно стабилна, за да започнеш постепенно, по малко да събудиш съпротивителните си сили, за да успееш, отново малко по-малко да си воюваш териториите, за да си заемеш мястото със съотвения авторитет, чисто личностно.

Имаш нужда да говориш Simple Smile
Много е хубава новината, че се харесвате със свекито.
Можем да използваме посредници за този разговор, когато прецениш, че си готова  Hug

Трябва да се научиш да се гневиш Simple Smile
Да отвърнеш на атаката, когато те атакуват.
Да изпитваш агресия.
И понеже в момента не ти се случва това, всичко обръщаш към себе си, разбираш ли?
Трябва да го изливаш навън, не навътре.

Последна редакция: пт, 06 май 2011, 22:32 от Azzy

# 164
  • София
Ако знаеш, Хари, какъв купон е при мен - всичко живо/от мъжки пол, разбира се/, в момента тича и беснее из къщата.....Трима сина, мъж и мъжко куче - доволна съм от колектива. И ти ще си свекървещица като мен. Ама аз те водя с една точка Mr. Green
Ако искаш, като родиш, можем да се видим - от София ли си?

Общи условия

Активация на акаунт