Коя е най-добрата: лазерна, фото или елос епилацията ... 2

• 62 007
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
И аз се интересувам от същото.PTF също ли е болезнена ?

# 646
Не е нещо страшно - мн. по-болезнена е коло маска. Усещането е леко парване, все едно ти пускат лек ток  Mr. Green
Но зависи и от това, коя зона се третира. Най-болезнено е интима ...

# 647
  • USA
Потвърждавам,леко парене,но нищо нетърпимо.При мен обаче ефектът( след серия от 6 процедури) беше краткотраен.Има-няма 4 месеца. В този ред на мисли,Ninia - остана ли доволна от Белизе?

# 648
Потвърждавам,леко парене,но нищо нетърпимо.При мен обаче ефектът( след серия от 6 процедури) беше краткотраен.Има-няма 4 месеца. В този ред на мисли,Ninia - остана ли доволна от Белизе?

Ц, от Новело също  Rolling Eyes Явно при мен няма ефект, ако се прежаля ( но само с ваучер) ще пробвам и лазер.
 Докато правих процедурите имаше ефект, но два месеца след последната всичко си беше както преди (имам 6 в Белиз и 3 в Новело).

# 649
  • София
Момичета, защо напоследък всички пишат КОЛО маска, вместо КОЛА маска? Нова дума ли са измислили?  newsm78

# 650
Едно време, когато си купувах на етикета пишеше "Коло" ....  сега ако са го променили кажете, да не се излагам  Whistling

# 651
  • София
Ами и аз от етикетите го знам "кола маска". Само във форума съм чувала за колО маска. Направих сверка с Гугъл и той казва, че е "кола маска".

# 652
PTF или IPL ?
Отзиви за салон Хелена във Варна?

# 653
  • София
"Коло" идва от колофон, защото маската съдържа колофон. Колко е знаел някой, писал етикети, е друга работа.  Wink

# 654
PTF или IPL ?
Отзиви за салон Хелена във Варна?

IPL превръща светлинната енергия в топлинна, а PTF работи с топлина и светлина, поради поглъщането на енергия по време на процеса и затова енергията, използвана върху кожата при IPL е по-малка, отколкото при PTF , а ефектът, постигнат при използване на PTF е по-бърз и по-добър.

Тук е обяснено по-подробно.

# 655
Да питам.
Ако съм правила 3 пъти лазерна и изчакам много време (4-5 месеца), за да направя 4-та и нататък процедури проблем ли е?

# 656
  • в 1001-та нощ
не  Peace

# 657
# 658
Здравейте момичета! Не съм изчела цялата тема,за това се извинявам предварително, ако е коментирана темата. Правих процедури с лазерна епилация горна устна, мишници, брадичка, много съм доволна от резултата. Направих и няколко поддържащи с IPL, всеки път се попълват декларация, тип анкета, така разбрах, че не е желателно да се прави интим, при наличие на кистозни яйчници, също така научих, че не трябва да се прави епилация на горна устна и брадичка при проблем със щитовидна жлеза. Не знаех това преди и се изненадах, както и се обезпокоих. Направих процедурите, а имам и възли на щитовидната жлеза, хормони не съм изследвала от 1 година, имам стягане в областта на гърлото.
Въпросът ми е как точно въздействат видовете епилация, колко е обсега на лъча, като прониква и има ли др. вреда, освен полза? Мисля да попитам и ендокринолога като отида. Гинеколога само ме предупреди, че някой от контрацептивните хапчета предизвикват фоточуствителност и при приема им не е желателно да се прави тази епилация, но не и за костозните яйчници.
Споделете, ако знаете нещо повече по въпроса. Hug

# 659
Здравейте момичета! Не съм изчела цялата тема,за това се извинявам предварително, ако е коментирана темата. Правих процедури с лазерна епилация горна устна, мишници, брадичка, много съм доволна от резултата. Направих и няколко поддържащи с IPL, всеки път се попълват декларация, тип анкета, така разбрах, че не е желателно да се прави интим, при наличие на кистозни яйчници, също така научих, че не трябва да се прави епилация на горна устна и брадичка при проблем със щитовидна жлеза. Не знаех това преди и се изненадах, както и се обезпокоих. Направих процедурите, а имам и възли на щитовидната жлеза, хормони не съм изследвала от 1 година, имам стягане в областта на гърлото.
Въпросът ми е как точно въздействат видовете епилация, колко е обсега на лъча, като прониква и има ли др. вреда, освен полза? Мисля да попитам и ендокринолога като отида. Гинеколога само ме предупреди, че някой от контрацептивните хапчета предизвикват фоточуствителност и при приема им не е желателно да се прави тази епилация, но не и за костозните яйчници.
Споделете, ако знаете нещо повече по въпроса. Hug

Въобще не се тревожи излишно! Лъчите проникват няколко милиметра в кожата, което не е опасно . Тези лъчи в никакъв случай не могат да достигнат споменати от теб органи  и жлези.
Вярно е обаче, че някой медикаменти повишават чувствителността на кожата към светлината и това трябва да се има впредвид при провеждане на процедурите. Peace

Общи условия

Активация на акаунт