2880 лв накуп за майки студентки- 5

• 42 284
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
подадох ги днес Simple Smile)

# 451
Значи след 1 месец ще ги получиш  Grinning Успех

# 452
дано, надявам се да няма проблеми, всичко мие  изрядно, ще видим. Simple Smile))

# 453
Момичета, получих отказ от социалните с мотива, че документите се подават до навършване на 6-месечна възраст на детето. Просто като информация го казвам. Подавах в гр. Шумен, в поделението, което е в кв. Б.Българанов.

Детето ти навършва година след няколко дни. Върнали са те за друго според мен- в момента не е учебно време, какво ти пише в уверението?

В заповедта, с която ми отказват помощта си  пише точно това - че документите за тази помощ се подават до навършване на 6-месечна възраст на детето.

# 454
аз не мисля, че е така. В закона пише, че помощта се полага до навършване на една годинка на детето, така че не мисля, че трябва да се подаде до 6 месеца. Няма логика след като се отпуска до 1 годинка!!!

# 455
Хайде някой който е получил наскоро парички, а детенцето му е над 6 месеца да се включи. Моите документи ги приеха, детето ми е на 8 месеца, питаха ме на колко е и след това ми приеха документите!!!

# 456
Тези от социалните са много зле,във всеки град различно казват.Няма ред в тази скапана държава  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 457
не отиват ли всички документи в софия и там да се решава или по места се решава за отпускането?

# 458
  • София
Ето, вижте как е регламентирано в закона, чл.12,т.7 : http://lex.bg/laws/ldoc/2135441920
Малко е неясно newsm78

# 459
Вземанията по този закон се погасяват в срок, както следва: Това как го разбирате?

# 460
  • Mediterraneo
Закони не смея да тълкувам изобщо, че те самите творящи ги не могат да си ги четат!

В случая на Кати смятам, че има отказ, понеже парите реално ще й ги преведат, когато детето е станало на година. Въпреки че при приемането на документите е нямало  Rolling Eyes

# 461
Тарталетке, какво мислиш за моя случай Sad на 8 месеца сме сега, взеха ми документите като предварително ме питаха на колко е бебока. Дали ще ми изплатят паричките?

# 462
  • Mediterraneo
Какво да мисля, то логика няма в действията на социалните, нали виждаш  Confused Предполагам ще ти ги изплатят, щом са ти приели документите...

Кати, не разбрах кога си подала документи и кога си получила отказа?

# 463
Благодаря за отговора Тарталетке, остава да чакам   bouquet

Ще ви питам още нещо, тази помощ пропорционална на месеците  които остават до навършване на годинка ли е или без значение кога са подадени документите е 2880 лева. Благодаря ви!!!

Последна редакция: нд, 14 авг 2011, 15:52 от Boten Mary

# 464
Ще ви питам още нещо, тази помощ пропорционална на месеците  които остават до навършване на годинка ли е или без значение кога са подадени документите е 2880 лева. Благодаря ви!!!

Не е! Независимо от възрастта на бебето (до 1г), подадете ли в срок се изплаща цялата помощ наведнъж.

Общи условия

Активация на акаунт