2880 лв накуп за майки студентки- 5

• 42 371
  • 767
  •   1
Отговори
# 315
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=946558

От 1 септември ще се увеличи и помощта - 12x270 = 3240 лева
 Успех  Peace
Супер  newsm44  Мерси за информацията Simple Smile

Според мен това са глупости  Laughing Laughing Laughing и не вярвам да я  увеличат

# 316
  • Mediterraneo
Смешно чак, нали?! Да им се чудиш на глупостите.

# 317
Да  Laughing  аз другата седмица ще подам документите,ще играя на сигурно Simple Smile няма да чакам  Grinning

# 318
Да  Laughing  аз другата седмица ще подам документите,ще играя на сигурно Simple Smile няма да чакам  Grinning

Ще сбъркаш, ама твоя работа...щом са ти излишни Laughing

# 319
  • Видин
А дали ще увеличат социалното майчинство, което е 100лв?

# 320
  • София
kitty_ls,KiaraTiara,щом не са ви дали бележка от университета,значи не може да се възползвате.При мен си ми дадоха без никакъв проблем.Това е за ПУ-то.Може би ситуацията е различна при вас.Аз родих на 2 Юни и съм последна година.Държавните изпити ни бяха също Юни,а дипломната ми я оставих за Септември,защото рецензентката нещо много взе да ме мота. Wink
Знам, че не мога да се възползвам без уверение. Много се ядосах, толкова пари съм дала на този университет, та и още исках да им дам и те да ми откажат...ама няма значение вече. Приеха ме в УНСС, така че ще си карам 2-ро висше  Laughing

# 321

Ще сбъркаш, ама твоя работа...щом са ти излишни Laughing

Само 1 не разбрах в социални ми казаха че уверението трябва да е след месеца на раждането на бебето,а не от месеца на подаване на документите или пак съм в грешка  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 322
  • София
Кити, и аз съм в НБУ, дори не съм ги питала за уверението. Явих се на изпит и аз в лесото и сега чакам да видя резултати. Малко обаче се прецаках с първото желание.

# 323
Само 1 не разбрах в социални ми казаха че уверението трябва да е след месеца на раждането на бебето,а не от месеца на подаване на документите или пак съм в грешка  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Не разбирам въпроса ти...
Документи, преди да родиш няма как да подадеш, нито пък отделно уверението..те се подават заедно..та кажи какво те интересува, ако не го намираш на 1-ва страница.

# 324
Уверението от университета трябва да е от месеца ,в който подаваш документите.

# 325
# 326
# 327
Изчетох внимателно темата, закона и правилника за прилагането му и вижте какво открих в закона: Чл.12 Вземанията по този закон се погасяват в срок, както следва: 7. шест месеца - за еднократната помощ за отглеждане на дете до навършване на една година от майка студентка, учаща в редовна форма на обучение, считано от края на месеца, през който е родено (осиновено) детето.
Как тълкувате това?

# 328
......
Как тълкувате това?

Това го "тълкувахме" и в предната тема Laughing

Гледам, че детето ви е на 10м (затова ли се безпокоиш)..подала ли си документи за помощта?

# 329
......
Как тълкувате това?

Това го "тълкувахме" и в предната тема Laughing

Гледам, че детето ви е на 10м (затова ли се безпокоиш)..подала ли си документи за помощта?

Е,тук вече всяка община си тълкува закона различно.
Първият път подадох документи точно месец преди дъщеря ми да навърши годинка.Одобриха ме.На много майки обаче им бе отказана помощта,именно поради факта,че закона гласял документите да се подадат до навършени 6 месечна възраст на детето.Обжалваха,но ефект нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт