2880 лв накуп за майки студентки- 5

• 42 243
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Обжалвай  Peace имаш право на цялата сума.

# 496
Вече разбрахме, че има промяна на срока, т.е помощта се дава ако детето е до 6 месеца.Друго не ми е ясно какво трябва да разбираме под "редовна студентка"?Има ли изисквания за степента,бакалавър , магистър, докторант? Има ли изисквания за университета-държавен, частен?Може ли да е платено обучение в държавен университет или трябва да е държавна поръчка?Има ли инструкции  защото аз не виждам нищо конкретно нито в закона, нито в правилника за прилагането му , пък съм с юридическо образование. Naughty

# 497
Четох по-напред в темата, че има също едно момиче, на което не е изплатена цялата сума и ще оbжалва, ако някой знае кое е искам да се свържа с нея и да видя какво са и отговорили и докъде е стигнала

# 498
Вече разбрахме, че има промяна на срока, т.е помощта се дава ако детето е до 6 месеца.Друго не ми е ясно какво трябва да разбираме под "редовна студентка"?Има ли изисквания за степента,бакалавър , магистър, докторант? Има ли изисквания за университета-държавен, частен?Може ли да е платено обучение в държавен университет или трябва да е държавна поръчка?Има ли инструкции  защото аз не виждам нищо конкретно нито в закона, нито в правилника за прилагането му , пък съм с юридическо образование. Naughty

Е как си чела, и не си разбрала Rolling Eyes...всичко си го пише.

# 499
Здравейте момичета ,
искам да ви попитам дали годините са от значение . Някъде бях чела че можеш до получиш тази еднократна помощ ако си до 26г. Така ли е ?

# 500
  • Mediterraneo
Със сигурност не е така. Изискване за годините на майката няма никакви!

Е как си чела, и не си разбрала Rolling Eyes...всичко си го пише.

Представям си пък ако не беше прочела нищо, какво щеше да питаш  Crazy

# 501
Аман от злобни коментари, ако не искате да помогнете подминете поста и толкова.Като гледам темата не е много ясна и на много други хора.За пореден път се обеждавам ,че този форум е за избиване на комплекси.Както и да е доброто ми възпитание ще ме спре да кажа какво мисля.

# 502
Като гледам темата не е много ясна и на много други хора.

Като теб-които не са прочели първа страница Laughing (останалите неясноти са от съвсем друго естество...ама пак требе да прочетеш темата, че да разбереш какви..)
Никакви злобни коментари няма-просто четете да му се не види! Ако пък и си със юридическо образование...по-добре да замълча...

# 503
само не ми е ясно защо тълкъваето е процес, изцяло зависещ от административния персонал....случаят на goldi81 е меко казано странен.... нали трябва да си редовен  студент повреме на подаването на документите, а не да подаваш документи спрамо кога си записанв съотношение с това кога детето навършва една година. Вместо еднократна помощ, го обърнаха на кръчмарска сметка.....Ще раждам септември, смятам още на следващия месец да подам документи, заедно с майчинството и детските(всияко в соц. служба ли се подава)?

# 504
(всияко в соц. служба ли се подава)?

Да, но по-добре изчакай увеличението -ще имаш време Peace

Относно тълкуванието-виждате каква е боза е във всеки град Crazy

Няма положение в закона за частично изплащане на този вид помощ. Ето аналогична ситуация:
http://www.mlsp.government.bg/bg/faq/faq.asp?qid=37968
http://www.mlsp.government.bg/bg/faq/faq.asp?qid=37959

За семестриално завършилите:

http://www.mlsp.government.bg/bg/faq/faq.asp?qid=37548
http://www.mlsp.government.bg/bg/faq/faq.asp?qid=35179

# 505
Искам да ви попитам правилно ли съм ви разбрала - ако има увеличение ще е от началото на 2012, нали? Моята мишка януари става на 6 месеца и не знам какво да правя, но най-вероятно ще пусна док сега, че да не изгоря все пак  Thinking

# 506
Нека и други изкажат мнения..според мен, увеличение ще има след гласуване и влизане в сила на бюджета за 2012г. Т.е. това няма как да стане януари 2012..

# 507
Аз зададох въпрос на сайта на МТСП като цитирах точно мотивът да ми изплатят само 2160 лв и се надявам в понеделник да ми отговорят и да приложа отговорът към жалbата, която ще пусна в РДСП. Ако и там не отменят заповедта ще се ходи на съд, не мога да ги разbера тези служители, като че ли си вадят парите от соbствения джоb. Това ,че в нашата ДСП съм първия такъв случай не им дава право да си тълкуват закона както си искат

# 508
Да почерпя- опаричена съм вече!!!  Grinning

Аман от злобни коментари, ако не искате да помогнете подминете поста и толкова.Като гледам темата не е много ясна и на много други хора.За пореден път се обеждавам ,че този форум е за избиване на комплекси.Както и да е доброто ми възпитание ще ме спре да кажа какво мисля.
Не съм съгласна с теб. Аз прочетох внимателно всичко написано и ми се изясниха нещата. Докато четях и на мен чак ми стана досадно от едни и същи въпроси. На една страничка броих- имаше един и същи въпрос, зададен по един и същи начин от 4 различни момичета. След всеки въпрос имаше и отговора му. Е, как да повярваш, че са прочели темата, ама не са намерили отговора  Wink
 Ето ти и друг пример за нечетене и невнимаване:
Доста-не..прочетох темите и закона  Wink
Пак да се повторя-бебето ни беше на 10мес. когато подадох документи-на следващия мес. ми бе преведена помощта.

Първо добър вечер на всички  Simple Smile от всичко прочетено до тук - има малко неясноти относно 1г./ или 6 месеца е срока и дали ако подадеш по-късно документите ти изплащат пропорционално за месеците или цялата помощ? Има ли майчета, които са подали в по-късен етап и са получили цялата помощ. Благодаря ви и лека нощ!!!
[/color]
Двата поста са един след друг. 
Въпроси за вида на степента /бакалавър, магистър.../, вида на университета /частен или държавен/, дали сме държавна поръчка или платено обучение, дали парите са пропорционални на месеците или не има на абсолютно всяка страница. Която и да прочетем все ще стане ясно. Ако ни мързи да четем, поне да не лъжем, че сме го направили  Wink

Последна редакция: нд, 21 авг 2011, 08:38 от dinora1605

# 509
Първо не съм казвала(лъгала) ,че съм чела темата,чела съм закона и правилника за прилагането му.Попитах като човек и ако някой беше проявил желание можеше да отговори с две изречения,ако не здраве да е.Но не ,трябваше да ми се обясни как съм имала наглостта  да не прочета внимателно 5 теми от по 50 страници. И да, злобни са коментарите ,като се има предвид, че тук са предимно бременни жени.
Мтв ,не мога да разбера какъв ти е проблема пък на теб,не отговаряй просто.Толкова ви е ясна първата страница,че на половината момичета е отказана помощта защото се тълкува по различен начин.....големи капацитети.Като не искаш да помогнеш не си изливай злобата, по-малко усилия щеше да ти коства.Изпусни малко напрежението........като гледам колко време прекарваш във форума- намери си приятелки ли , мъж ли ,де да знам.

Общи условия

Активация на акаунт