2880 лв накуп за майки студентки- 5

• 42 178
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
здравейте и от мен-искам да си разясня нещо чрез вас-родих на 17 иули,но записах редовно на 25 август,ходих до социалните,за да питам какви документи им трябват и се оказа ,че аз съм им първия случаи за тях,понеже съм със селски адрес и те се занимават само с роми и т.н. и не са наясно въобще за такива като мен....та четаха закона и ми го сервираха така-че на уверението трябва да пише датата на записване,защото се смятало пропорционално месеците до 1год.на детето...но в моя случай това нямало да ме ущети -така ли е и според вас newsm78?Аз още не съм взела уверението,понеже от унито щели да ми издадат уверението другата седмица-това означава,че ще подам документи до края на септември или трябва да бъде в един и същ ден newsm78 и това има ли значение за моето ощетяване от тяхна страна?И още един въпрос малко встрани от темата-след като имам едно висше-държавна поръчка,то второто задължително ли трябва да е платено или имам право на втора специалност-държавна поръчка?Те сега ми приеха документите в унито и нищо не ме питаха по този въпрос,но дали правят справки и в кой регистър newsm78 ,защото аз завърших през 2006г. и ще ми поискат ли да си доплатя семестриалната такса за платено обучение Thinking-Благодаря  Hug

# 601
Не се смята пропорционално, прочети по-напред в темата. Има и отговор на МТСП, тряbва да ти изплатят цялата сума от 2880 лв. На мен се опитаха така да ми изплатят само 2160 лв и сега оbжалвам на ниво Регионална дирекция, като ми отговорят на жалbата ще пиша

# 602
KiaraTiara, ти платена магистратура ли ще записваш? Днес ходих до университета уж да се запиша за втори магистър, но ми казаха, че може само платено, защото веднъж съм карала държавна поръчка.  ooooh!

До колкото си спомням по-назад в темата прочетох, че може и платена поръчка да бъде. Важното е да си редовен студент. Но не знам дали ще смогна с бебо и с магистратура, а и паричките за платено обучение не са малко - 800 лв. на семестър, ако ми се наложи да прекъсна и после да ги връщам.... #Cussing out Вярно, че не е влязло в сила това, но щом вече се обсъжда най-вероятно ще стане факт догодина.  #2gunfire

В шах и мат съм  #Crazy Чудя се как да постъпя, но май ще се откажа от записването на магистратура, заради помощта.

# 603
Как така го опростявали ? Целия кредит ли ?
Опрощават го целия, но внимавайте когато планирате бебетата. Опрощават го само ако второто бебе се роди до 5 години след изтичане на гратисния период! И 1 месец по-рано да родиш не го опрощават. Така е при мен...бебо го чакаме 3 месеца преди да изтече гратисния период. А иначе може да родиш в месеца, в който започваш да изплащаш и ти го опрощават.

# 604
Момичета , да попитам има ли изискване за уверението, по-точно какво се пише в графата "да послужи пред"  какво сте написали?

# 605
*Oryx* аз писах соц. служби
Аз пък се чудя друго.. би трябвало да ми изплатят помощта в края на септ. Е да ама аз другата седмица съм на държавен изпит и живот и здраве до тогава ще съм завършила  Mr. Green
Чудя се дали проверяват още нещо в университета или гледат само уверението  newsm78

# 606
М@я , благодаря.
 А за проверката - в сайта на МОН има регистър , в който може да се провери по ЕГН дали даден човек е студент. Като се има в предвид, че твоя статус ще се промени там, едва след като ти издадат дипломата ( предполагам) а това ще отнеме поне месец-два, то едва ли ще има проблем...

# 607
Орикс и на моето писах "пред Социалните служби". Нямаше забележки към написаното

# 608
  • София
elanore, аз ще записвам платено, бях го планирала за задочно, но сега като съм бременна, ще запиша редовно, пък втори и трети семестър може да мина задочно, ако не измислят някоя простотия Peace

# 609
А къде има регистър за вече завършили студенти-преди 5год.-По-нагоре вече питах,но никой досега не ми е отговорил......заради второто висше се интересувам,дали ще ме задължат да доплатя такса за платено обучение,след като вече ме записаха в унито,но още не са ми издали уверението,поради издаването на факултетните номера все още.......

# 610
А къде има регистър за вече завършили студенти-преди 5год.-По-нагоре вече питах,но никой досега не ми е отговорил......заради второто висше се интересувам,дали ще ме задължат да доплатя такса за платено обучение,след като вече ме записаха в унито,но още не са ми издали уверението,поради издаването на факултетните номера все още.......
И аз се интересувах, но няма такъв публичен регистър. Тъй като и аз записах сега 2-ро висше, и ми бяха казали, че нямам право  държавна поръчка ако вече съм завършила едно.  Обаче аз си записах;) Кандидатствах си с дипломата за средно,  издържах си изпитите и се записах. Доколкото проучих може да се получи проблем при завършването , защото дипломите се издават от МОН и там могат да засекат , че вече имаш завършено образование.

# 611
  • Mediterraneo
И аз се интересувах, но няма такъв публичен регистър. Тъй като и аз записах сега 2-ро висше, и ми бяха казали, че нямам право  държавна поръчка ако вече съм завършила едно.  Обаче аз си записах;) Кандидатствах си с дипломата за средно,  издържах си изпитите и се записах. Доколкото проучих може да се получи проблем при завършването , защото дипломите се издават от МОН и там могат да засекат , че вече имаш завършено образование.

И аз така направих- с дипломата за средно, явих се на изпит и се записах. По време на изпита влезе някакъв, който попита има ли хора с вече завършено висше, имаше още 2-3 човека и толкова. Никъде не са ми правили проблеми.

# 612
  • София
Искам да ви споделя новина около таксите на УНСС, ще бъдат намалени, някои с 50% други с 40%
Все още не са ги обявили в сайта им, но скоро ще го направят Simple Smile

# 613
Честито, в Софийски ги вдигат....

# 614
  • Sunshine state
И в П-вския ги вдигат...добре,че завърших!  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт