2880 лв накуп за майки студентки- 5

• 42 166
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
и аз така влязох -чрез изпит и диплом за ср.образование,но сега си мисля,че при оформяне на документите и фак.номера и т.н. може да се разбере за първото висше-а то реално има ли значение под каква форма е било-моето беше задочно  newsm78.Ако има някой запознат с това нека пише за инфо на мен ,и на всички заинтересовани

# 616
  • София
Аз днес бях до НБУ да си взема дипломата за бакалавър. И понеже скоро ще защитя магистър, а не ми харесва никаква друга магистратура, стана ясно, че мога да вляза каквато си искам специалност (бакалавър), тъй като вече имам едно висше. Еми, честито, ориентирала съм се към правото. И всъщност то е към 1500 лв на семестър, което напрактика прави помоща почти излишна. Само се надявам да не ме накарат да я връщам, защото мисля да изкарам само първия семестър, че даже и него може и да не успея да сколасам.

# 617
  • Mediterraneo
Киара, помощта за близнаци не е ли двойна  newsm78 Нещо ми се върти такова  Thinking

# 618
Запис. Момичета изчетох всичко дотук. Аз ще раждам края на Април и си мисля за по-сигурно да запиша магистратура още от тази година. Проблема е, че съм от Стара Загора , а в Тракийския има почти само задочни магистратури и трябва да проуча и в Пловдив и в София, за нещо подходящо. Не знам как ще ходя на лекции с моето работно време и като ми е постоянно лошо, но ще видим.
Поздрави.

# 619
nnadiaa, има прием по документи в Тракийския, ама са малко кофти специалностите, за редовно говоря. Аз друго се чудя, въпреки, че не съм открила такова инфо в закона-дали има значение, че си работещ студент или не?   По-назад мисля, че се коментираше, че няма значение, но все пак се питам newsm78

# 620
Здравейт мами. И аз се присъединих вече към вас. Октомври ми е терминът, но имам няколко въпроса. Ако може някой да ми помогне ще се радвам много. Аз съм студентка редовно обучение и сега ще ми е последна година. Ще кандидатствам за тази еднократна помощ и имам право доколкото разбрах. НО в същото време от 2 години съм самоосигуряващо се лице в една фирма. Би трябвало и майчинство да получа. Но по време на парвата година и майчинство,и тази еднократна помощ ще мога ли да ги взема? или парвата година само 2880лв. и другата майчинство. Доколкото съм чувала майчинството е 2години, а те така едната година майчинство ми я махат, защото еднократна за студентка ще получа. Не е ли малко нечестно?! newsm78

# 621
  • Sunshine state
зузи,двете неща са независими едно от друго. Peace

# 622
Ами и аз така мисля, но от нои  ми казаха така. Но аз ще си търся правата. Тя нашата държава все гледа да ни набута вместо да ни помогне ooooh!

# 623
как така от нои-и аз взимам майчинство от фирма,но съм ходила в соц.сл.за инфо за тази помощ и от там ми казаха,че двете неща са различни.А някои може ли да каже от днес дига ли се майчинството на 270лв или остава 240?

# 624
  • София
Както пише на първа страница на темата - помощта няма нищо общо и не зависи от майчинство, осигуровки и други помощи.

Цитат
Няма значение дали сте работили, дали сте осигурени, дали детето е родено преди да сте се записали да учите- единствено в момента на подаването на молбата трябва да сте редовна студентка и детето ви да е под 1 година или ако вече сте завършили, че сте била студентка, когато сте родили. Също така тази помощ е различна от майчинството от НОИ и от майчинството и детските от соц. осигуряване, както и от еднократната сума за раждане-250лв.  и не е свързана с тях-  не се гледа взимате ли нещо от изреденото или не.

# 625
А някои може ли да каже от днес дига ли се майчинството на 270лв или остава 240?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1022543  Simple Smile

# 626
Здрасти мамчета!Моят бебок е роден края на април и реших да се прехърля от задочно в редовно за да кандидатствам за помоща.Сега ще съм втори курс.Разрешиха ми преместване,но сега се чудя ще ми дадат ли уверение че съм редовно този месец, защото семестъра се плаща чак октомври и може би трябва първо да платя??ако има майчета от бургас които са взели помоща ще е хубаво да споделят дали отпусккат парите без проблем.

# 627
  • Sunshine state
maika-zaika ,отиди и си поискай уверение.Нищо не ти пречи. Peace

# 628
Мерси много за отговора!Ще черпя като взема парите Grinning

# 629
мога ли да попитам-някои знае ли сега когато от 01.09 ще увеличат минималната работна заплата дали няма да увеличат и тези пари за маики студентки! Мисля че би трябвало защото знам че те са на база минималната работна заплата за 12 месеца ! Моля ви ,ако някои знае нещо да пише . Flutter

Общи условия

Активация на акаунт