2880 лв накуп за майки студентки- 5

• 42 163
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
dary_85 и аз това щях да питам  Simple Smile Дано стане да дават за 12 месеца по 270 лева  Party и дано стане по с време , че имам по малко от месец до термина Joy

# 631
Току що ми се обадиха от социалните. Отказвали ми молбата, понеже уверението било от месец в "неучебен период". Да съм отишла октомври след като започнат лекциите, да си извадя отново уверение в "учебен процес" и тогава щели да ми одобрят молбата.  Crazy Записах се и си извадих уверение на 3ти август. След 1 седмица подадох и молбата. Аз се опитах да кажа, че това никъде не съм го чела, но служителката ми обясни, че няма нищо общо с одобрението и ако имам някакви претенции мога да потърся и да говоря с шефа еди къде си... Чудя се да се занимавам ли или да ги послушам да ходя октомври..?

# 632
  • Sunshine state
Току що ми се обадиха от социалните. Отказвали ми молбата, понеже уверението било от месец в "неучебен период". Да съм отишла октомври след като започнат лекциите, да си извадя отново уверение в "учебен процес" и тогава щели да ми одобрят молбата.  Crazy Записах се и си извадих уверение на 3ти август. След 1 седмица подадох и молбата. Аз се опитах да кажа, че това никъде не съм го чела, но служителката ми обясни, че няма нищо общо с одобрението и ако имам някакви претенции мога да потърся и да говоря с шефа еди къде си... Чудя се да се занимавам ли или да ги послушам да ходя октомври..?

E,те такова чудо не бях чувала.Какво ще рече "учебен процес",след като от ВУЗ ти издават уверение,че си редовно?  Thinking

# 633
 Shocked
И моето е от август.  Издадоха ми го след като си платих таксата и ми удариха печата записан еди кой си семестър еди коя си година. Това е безумно!

# 634
Да, и аз й казвам...че по тази логика на никой не може да му се отпусне помощта през лятото. Но ...жената нямаше какво да направи. Трябва с шефа да се говори. Сигурно имало такова "нареждане"  newsm78

Последна редакция: пт, 02 сеп 2011, 15:00 от Mona Siniora

# 635
и моето е август, издадено е на 11 август, тогава си платих семестъра, нямах никакви проблеми с приемането на документите, и молбата ми е одобрена!

# 636
Сега говорих с Регионална дирекция отменят заповедта и ми се полага цялата сума от 2880 лв, не се изчислява пропорционално и те го потвърдиха. Така, че на който му откажат или не му изплятят цялата сума, веднага жалbа в 7-дневен срок пред Регионална дирекция по местоживеене

# 637
Поздравления, goldi81 Simple Smile И без друго твоят случай звучеше нелепо...На твое  място бих отишла на същото гише и бих им резюмирала всички неудобства, за да знаят все пак, че има закон, а не разчитаме на личната им интерпретация... ти всъщност какво направи досега?

# 638
  • Sunshine state
голди,поздрави!И да почерпиш след превода  Hug

# 639
браво-голди- Peace-това се отнася и за мен,дето ми казаха ,че ще ми гледат месеца,в който съм била записана,но ми става чудно сега,че на мен още не ми дават уверение,след като съм си платила семестъра-пък било и то първи семестър Thinking......някои има ли от техническия-варна newsm78-там как стоят нещата.....

# 640
Браво, Голди! Честито!

Мацки, говорих с шефа на нашта регионална дирекция. Нямала съм статус на редовна студетка в момента. Човекът си държи на своето - да се върна октомври месец да подам нова молба. Ако искам - да обжалвам, ама пак нямало да стане по-бързо от октомври...
И така... ще си взема помощта ноември явно  Tired

# 641
Аз нали записах август и след няколко дни ми дадоха уверение, понеже нашата инспекторката bеше в отпуска. Студентски права придоbиваш в момента, в който си платиш таксата. Така, че оbжалвай, дори и да ти откажат на ниво Регионална следва Административния съд, а ти при всяко положение ще спечелиш делото, така, че разноските ще ги присъдят да ги плаща ДСП.

# 642
  • София
Голди, браво на теб и честито за победата Simple Smile
Щастлива съм, че всичко приключи благополучно  Grinning

# 643
Аз не мисля да обжалвам, защото помощта Wink ще си я получа, само че по-късно. За 2 месеца чакане не ми се занимава, въпреки че не е приятно положението.... ама живи и здрави да сме!

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 12:13 от Boten Mary

# 644
  • София
Минах с метлата. Сори. В "Клюкарника" има тема за правопис.

Общи условия

Активация на акаунт