ПОМОЩ !! Нуждая се от сигурна диета

• 18 218
  • 111
  •   1
Отговори
# 90
прочетох какво яде девойката
а ми тя и сега си гладува
с тези плодове , плодови млека и салати,бисквитки newsm78
не е ли по-лесно да яде 3 пъти на ден,в чиния:месо,готвен зеленчук и 3-4 лъжици леща или боб или нахут.Без да си сипва допълнително,само каквото е сложено в чинията
закуска с пълнозърнест хляб намазан с бадемово пюре или тахан държи до обяд
и добре да закуси
то това не е живот:да ставаш гладен от масата и само да мислиш за следващото ядене,
а с тези 5-6-7-8 похапвания остава гладна и е нормално да не издържа
на тези години и тези килограми нормално и здравословно хранене са добро начало
дори само 10% от теглото да загуби,веднага ще се подобри здравословното й състояние
и ходене!да увеличава всеки ден със 100 м
какви са тези 500 м ooooh!аз ходя минимум 11 км всеки ден заради високо кръвно и холестерол (от голямо ЕГН ,а не от килограми Mr. Green)
успех

# 91
obrashtam se lichno kam avtorkata na temata!az sashto jiveq v ispaniq ot 4 godini.otkakto sam tuk sam kachila 20kg Cry..za sajalenie imam mnogo poznati,koito kato sa doshli ot bg sa kachli super mnogo kila.neznam..qvno isp vliqe taka,klimata,hranata..fakta,che vsichko tuk se otglejda v oranjerii,sulfatira se,potdarja se izkustveno...edna poznata mi kaza,che e pravila dieta sas zele i morkovi.shopska salata i dinq.az q pochnah i az i opredeleno ima efekt.
sutrin na gladno edna chasha a topla va s izceden polovin limon vatre.sled tova piq kafe s med,a ne sas zahar.kogato sam gladna predi obqd,qm dinq.na obqd salata zele i morkovi,moje za nachalo i malko pileshko na skara.sledobqd dinq i na vecheta malko salata zele i morkovi,no nai kasno do 19h,sled tova nishto.taka se kara 3dni.sled tova na mqstoto na zelevata salata e shopskata.vqrno,che se iziskva volq,no spored men tova momiche trqbva da se vzeme v race,inache......i prez cqloto vreme mnogo hodene MNOOOGOOO!!!ne barzo,normalno,no celenasocheno.ako naistina iska da svali tuk v isp tezi kila tova e nachina.che se uchudite za dve sedmici kakvi kila se svalqt.kasmet vi pojelavam.ako iskate da popitate za drugo pishete mi na lichni i v koq chast na isp ste,moje i da se chuem.uspeh!!! Hug

# 92
  • София
BISI862, опитай се да изключиш месото или да го замените с морска риба.
Също пробвайте да не пиете и краве мляко и продукти от него.
Едни мои приятели преди 15 години емигрираха в САЩ.
И двамата напращяха за броени месеци. Като се върнаха за малко в България едва ходеха. 
С жената се познаваме от деца, винаги е била слаба и не е имала проблеми с теглото.
Като се върнаха тук без да ограничават яденето и двамата отслабнаха малко.
Преди да заминат един ветеринар (приятели са, не са ходили на преглед при него) им каза каква е причината. Всички животни там ги тъпчели с хормони за по-бърз растеж, вкл. и кравите за повече мляко. Пилешкото и пуешкото направо им го забрани.
По принуда сега и двамата са вегетарианци, месо си похапват само когато са в България и то не от магазините. Последния път като се върнаха в България ходиха до някакво село да си купуват прасенце.
Лошото е, че и тук вече храната не е чиста. От магазините купуваме вносно месо, натъпкано с хормони.

# 93
blagodarq mnogo MISS PIGGY  bouquet!Iaz sam taka kato si hodq v bg.otslabvam ot samosebe si bez dieta i bez ogranicheniq,no tuk.....oh,boje!shte te poslusham,samo nai loshoto tu e,che i zelenchucite se otglejdat izkustveno v oranjerii... :(dano da svalq veche kilca,kakto i dashterqta na avtorkata na temata Hug

# 94
  • SA
От самото начало на темата бе ясно, че ще бъдат препоръчани всевъзможни режими за отслабване, като се има предвид колко много такива теми им само в този форум. Място за ожесточени спорове няма, защото е ясно, че няма единно становище по този въпрос дори и между лекарите. Все пак едни от най-известните режими за отслабване са създадени от лекари - Аткинс, Дюкан, Меркола, Сиърс, Хаймън... и всички те са насочени към хора със сериозно затлъстяване и здравословни проблеми.
Интересни са ми постингите на хора, постигнали добри резултати се една, или друга диета. В крайна сметка и аз през различните етапи от живота ми съм била на различни позиции, в зависимост от опита и познанията, които съм имала до момента.
Това семейство ми се струва, че трябва да намери добър лекар , на който да се довери и който да проследява детето. Мисля си, че подобни допитвания по форуми няма да им помогне особено, защото винаги се намират хора с диаметрално противополжни мнения и човек, ако няма елементарни познания в тази насока, едва ли и правилно може да се ориентира на кого да може да вярва.
Оставам безкарйно изненадана, ако наистина на това момиче за няколко години не му е поставена правилна диагноза и никак не ми се вярва само една кръвна захар да е наднормена.
Съгласна съм и с tania6 , че с описаната храна - с бисквити, плодови млека и т.н. проблемът едва ли ще се реши.
Мнението ми е, че с проблем като този човек може да се справи самостоятелно, ако ужасно много чете и се информира и то от сериозни медицински източници, а не от популярни форуми и сайтове; или пък изцяло се довери на някой компетентен лекар.

# 95
Към Paia4e_54 за 300 калории на ден какво включва дневното меню и колко дни мислиш да изкараш? Ако не е много стресиращо, може и аз да се пробвам.
Сега по темата - на мен ми се струва, че нито момичето, нито родителите всъщност са наясно с ужасно плашещата ситуация. Или по-скоро, не че не са наясно, но се надяват на някакво чудо, а именно - детето (въпреки че за мен си е направо млада дама) да си продължи да си хапва каквото му се яде и то в немалки количества, съжалявам, но според мен ако няма някакви здравословни причини за такова тегло, значи си е просто лакомия, да не си дава много зор да спортува, да се ограничава в храненията, и да се размине с проблеми с кръвната захар и пр. За изследвания и болести няма да говоря, никак не разбирам. Но знам едно - не ми е трябвало майка ми, или мъжа ми, или който и да е, като излязох от родилното носейки 91 кг. да ми каже, че положението е кофти и че трябва да се взема в ръце. Купих си книгата на Дюкан (това беше моят начин, всеки трябва да намери своя) и за 5 месеца вече бях 65. Искам да сваля още 5 и наистина засега не намирам онази мотивация, но поне не ям като преди, и не си позволявам да си върна старите килограми. Та дали ще е Дюкан, безвъглехидратната, ВМ-НВД, 90-дневната и т.н. и т.н. в този подфорум могат всичките тези диети да се намерят, а и има много момичета, които водят същата барба и винаги ще помогнат със съвет или допълнителен стимул със своите резултати, но трябва сама да го реши, и да не прегрешава с нережимни храни, поне докато не постигне резултат минимум, който си е поставила. С бързото сваляне на килограмита (затова и препоръчвам диета със скоростни резултати) идва и по-голямата мотивация.
В никакъв случай не искам да звуча остро, като бивша дебеланка и ужасна лакомия знам кокло е лесно да вземеш генерално решение и колко всъщност е ужасно трудно да го направиш на практика...но не е болка за умиране, а и за мен основният момент беше да има моя номер в магазина за дрехи, а не здравословният, така че в случая трябва да е дори по-лесно взимането на това решение. Успех, каквато и диета да изберете и много кураж, дано операцията се размине   bouquet

# 96
Към Paia4e_54 за 300 калории на ден какво включва дневното меню и колко дни мислиш да изкараш? Ако не е много стресиращо, може и аз да се пробвам.
Здравей инсп.Гаджет LaughingАми това е диетата,която Silvia описва още на първа стр.от тази тема.Реших да я започна,защото и е предписана от ендокринолог,а аз съм с намалена функция на щитовидната жлеза и мн.трудно свалям кг.Диетата се състои в следното-на ден изяждаш 200 гр.к.мляко,1 портокал и зелени зеленчуци,като всичко трябва да е 300 ккал.Така се кара 1 седмица.После ккал.се увеличават на 600-700 като през деня се ядат 1-2 кисели плода,а вечер немазно месо и салати.
Аз изкарах вече 3 дни така-резултат минус 2,5 кг.Висока съм 167 см.и в момента тежа 57,5 кг.

# 97
щом лекарите нищо не са открили (не вярвам всички да са неспособни)
остава неправилно хранене и липса на движение
ако девойката има желание може да промени и двете,
но похапване през 2-3 часа и ходене 500 м Thinking
испанската кухня виновна
добре де,все на ресторант ли ядете?
нещо не вярвам в къщи все по испански рецепти да готвите
а колкото до готовите и полу-готовите храни:има изкуствена прах на вкус и мирис като маслото,това се знае,но колко неща не казват....
сигурна съм,че трикратно хранене с домашна храна,нормални порции (нито бебешки,нито за трима) и постепенно увеличаване на ходенето ще дадат добро начало

# 98
И аз съм на мнението на инсп. Гаджет.
Ако при всичките изследвания и т.н. никой лекар не е открил нищо драстично като отклонение в нормата, значи проблема не е толкова здравословен (тоест от това да напълнява или да не може да сваля килограми) а си е изцяло в човека.
Никой не може да ме убеди, че младо момиче на тези години се харесва в това положение и не му хрумва изобщо да се подложи на някакъв режим на хранене.
А се докарва до положение, в което ако не отслабне бързо, ще стигне и до операция.
Трябва малко повече воля и ангажираност към собственото здраве.

А конкретно към майката, отивате при този професор, който е говорил за операция на сърцето и държите той да ви даде режим, който дъщеря ви да спазва, за да може да свали излишните килограми.

# 99
  • София
Професорът не е диетолог и слабо го вълнува с каква диета ще свали килата- за него е важно дали на определената дата ще я има мазнината за отстраняване или не. И даже му е все едно и това ДАЛИ ще я има: ако я има, той ще я оперира и готово! За него е това си е ежедневие, да му мислят тези под ножа  Crazy
Пожелавам много постоянство и успех на момичето, независимо коя диета ще спазва - щом е здрава, може всичко   bouquet Важното е да е нискокалорична, да я изкара по правилата, без нережимности и с много движение   bouquet

# 100
The Baroness, не съм съвсем съгласна с това.
Да, сърдечният доктор не е диетолог, но те също дават предписания с какво и как трябва да се хранят хората, преди да се подложат на операция (ако са с наднормено тегло), или след нея.
Дядо ми 3пъти е опериран, и преди всяка операция, както и след нея, професорът който го оперираше даваше ясни и точни предписания, както за храната, така и за движението.
И при положение, че на човек на 60г, се казваше, че задължително трябва да минава по минимум 2км. на ден, за да може да се поддържа сърцето в тонус....то за младо момиче, да минава 500м на ден (това е все едно да обиколиш един по-голям магазин) е просто несериозно.

# 101
Здравейте,

Когато бях дете и аз бях пълна (ако 85 кг може да се нарече пълна за 14 год), това което ми помогна най- много е че аз сама реших да отслабна. Защото каквото и да си говорим ако човек си постави сам цел я постига по добре отколкото когато някой друг му я постави. За половин година си станах с нормални килограми (поне за мен 65). Единственото което направих е да спра сладкото, и да ям хляб (картофи и ориз в умерени количества), почнах навсякъде да ходя пеша и наистина от  отслабнах. В началото пиех зелен чай за прочистване който не ми харесваше но помагаше

# 102
За мен проблемите са почнали преди много години. Вие като родители очевидно не можете да признаете, че дъщеря ви НЯМА здравословни проблеми, а само и търсите оправдания. Явно покрай вас и тя е почнала да се утешава по този начин. Колко години сте правили изследвания и сте ходили на прегледи вместо за това време да бяхте почнали някакъв режим и сега проблемът да е изчезнал. Просто признайте, че проблема е в начина и на хранене и стига сте обикаляли лекарите. Госпожицата да се вземе в ръце веднага, за да не стане твърде късно.

# 103
На мен ще ми е интересно да се включи отново майката и да каже какво се случва с дъщерята.
Започна ли някакъв режим, как и се отразява?

# 104
И аз тук за съвет.
По принцип преди нямах проблем с теглото  като изключим в пубертета бях качила 10 кг  после лятото три месеца ядох салатки и отслабнах.
Преди две години родих , след година ми оставаха все 5-6 кг които не се махаха  , пих хапчета Лида , свалих 5 кг и след определено време качих 12 кг. От три месеца пак хапвам салата / домати краставици , сирене маслини . Но зза това време съм свалила само 3 кг струва ми се ужасно малко. Отделно имам постоянно подуване на корема което не минава , изписаха ми креон , но въпреки това корема ми е подут като на бременна. Другата седмица мисля да отида на ендокринолог.
Може ли да ми кажете дали допускам грешки със храненето и каква диета да спазвам.
До преди седмица пиех по чаша газирано , и чаша мляко с нес , но доктора ми каза да ги спра за сега , но въпреки това полза няма. Сладко не съм яла от 3 месеца. забравих да кажа че в момента съм 64 кг Ще ви бъда бллагодарна ако ме посъветвате как да отслабна

Общи условия

Активация на акаунт