Отговори
# 570
  • София
здравейте , мацки Simple Smile

Честит Празник на нашите дечица Simple Smile да са ни живи и здрави Simple Smile

Днес за нас беше мнооого натоварен ден Simple Smile Много срещи , много познати и т.н.

Всички бебоци, с които се видяхме в Борисовата градина бяха много сладки и добрички. И мамите изглеждаха страхотно, а някои бяха и много шик Simple Smile.

Приятна вечер от мен.

# 571
Здравейте мами!
  Честит празник на всички мили дечица! Нека бъдат здрави, засмяни и палави!
Много съм разсеяна и пак забравих за срещата, а днес не успях да стигна до компа по рано за да се подсетя. Sad  Дано сте се забавлявали, времето беше супер.  Grinning
И аз вече не кърмя тъй като окончателно и безвъзвратно ми намаля кърмата. Имам по 2 капки, които не стигат доникъде.. Имам чуството, че това адаптирано мляко нарочно го правят по сладко за да свикват по-лесно децата и да се отбиват също така по-лесно. При нас започна като дохранване, но малкия като свикна да яде от това адаптирано мляко и после имаше борба за да го накарам да суче, ревеше, дърпаше се и като му дам шишето - усмивка.. Какво да се прави, поне 4 месеца беше напълно кърмен. Яде по 180-210 мл на ядене по 6 пъти. Докторката ми каза, че трябвало да яде 5 пъти, но не мисля да си насилвам детето да пази диети от сега Joy. Никога не съм спазвала режими за хранене и сега няма да го правя. Той сам си изгражда режим както и когато реши. Днес за пръв път му дадох сок от моркови, домашно приготвен на сокоизстисквачка и много му хареса. Ще продължа така още седмица със моркова. Освен морков само картоф съм давала на пюре,смесено със мляко и му допада доста. Дано така лесно да е и с другите храни.
Весело изкарване на остатъка от празника! Целувки на всички бебоци! Heart Eyes

# 572
Честит празник на всички дечица, да са много, много здравички, усмихнати и щастливи Hug Heart Eyes

Ние днес имахме малко температура, онзи ден също, много ниска 37.2 и 37.4, но все пак, а и мен ме боли гърло от три дни, друго нищо ми няма, та днес отидохме на лекар. Малката е добре, мъчат ни зъби, вече се виждат как напират нагоре, обаче и са ни леко зъчервени дъгичките на гърлото  Sad, лекаря се оказа хомеопат, супер за което, изписа ни разни хомеопатични лекарства, надявам се нещата да отшумят бързо и да не е никакъв вирус, а да са само зъбки. Та така си изкарахме първия ни ден на детето, нищо, очакват ни още доста такива дни.

Срещата в Борисовата е била страхотна, аз като си дойда м/у 12ти и 25ти юни ще направим още една, че на нито една не можах да дойда, а толкова искам да се запознаем на живо  Hug

Хайде лека вечер от нас  Heart Eyes

# 573
Здравейте момичета,

Честит празник на всички мънички и големи деца. Нека растат живи и здрави ,весели и засмяни Simple Smile Hug

аз се извинявам, но днес не успях да стигна на време на срещата. От сутринта с баткото започнахме да се пазарим къде да ходим, накрая отидохме до сердика център, че имаше някакво парти на CN. Не беше нищо особено, но на него му хареса, прави някакви хартиени самолетче и разни такива неща. С триста зора успяхме да си тръгнем в 14ч и да се отправя към Борисовата. Но тъкмо паркирах и малкия реши ,че е гладен ,та набързо намерих една пейка да хапне... и докато се намоткаме стана 15ч. Огледах се на езерото, но никой не видях... май се бяхте разотишли, а и баткото отново даде зор да ходи да се вози на някакви колички. Та се мотахме из борисовата до 16:30ч и после тъкмо си тръгнахме и баткото взе да повръща Sad Като го пипнах имаше и Т, в къщи я премерих 37.9. Опита се да има и нещо като разстройство, абе пълна картинката. На малчо му дадох превантивно осцилококцинум на два пъти една доза. На баткото и аз незнам какво да му давам. Свалихме Т и сега няма слава богу. Давам му да смуче прополки, че нали писахте ,че удря в гърлото този грип... но пък той няма засега такива симптоми, а ни е слабо място по принцип. абе весела работа при нас. Кой го знае може и от сутринта да е с тази Т, ама аз така и не съм разбрала. А и с колко деца игра ... ужас, гони ме сега гузната съвест, ама от къде да знам.  та от една страна ме е много яд, че не се видяхме, но от друга май по-добре, че знам ли го малкия бацилчо дали нямаше да ви разнесе нещо Sad Сега му стягам багажа за морето, че утре отиваме при майка ми и в неделя той заминава. Дано да се оправи до тогава  и дано на малкия да му се размине Praynig ... Лека вечер засега от мен и чакам да споделите за срещата ... утре сутринта дано имам време да ви изчета  Simple Smile

# 574
mama _Iva, жалко, ние те чакахме.... не сме се засякли, аз нещо не ти намерих тел-а, хем го бях записала от предната среща, ти ако пазиш моят трябваше да звъннеш, бяхме на кафето, малко по нагоре от лилиите до към 16.30ч с Danili i Azzazela.... Дано да не е нещо сериозно с баткото Simple Smile

# 575
Честит празник на децата ни, да са ни живи и здрави и много да ни радват!  Hug

vanias1, от банана получи обрив по корема, лишеи по ръчичките и слуз в акото. Всичко това придружено с колики и разтройство. Като спрях да давам за 3-4 дни всичко отшумя. Само лишейчето още си личи леко.

Josepha, не се обвинявай, че си спряла кърменето. И при моето дете в началото беше много тежко, особено от млечните продукти, но по препоръка на дерматоложката ни - не се отказах напълно от `забранените` храни. Според нея, ако сега го подложа на такава диета, то ще дойде време пак да се сблъска с тези храни и тогава организмът му пак ще реагира, ако не и по-тежко.  Каза, че ще го израсте - може на 6м, може на годинка, а може и до пубертета да го влачи... Всяко дете си е различно. В началото хапвах по много малко - например мляко пиех по половин к.чашка на ден, сирене изобщо и т.н. Сега пия по 2 чаши мляко, ям спокойно всякакви млечни продукти без ограничение. Същото е с шоколада и цитрусите.  Единствено се лишавам от ФЪСТЪЦИ. Та мисълта ми беше, че в началото пак си се изриваше, но постепенно някак свикна детето и не се е изривал от кърма вече 2 месеца. Успех

# 576
Ако има нещо по ужасно от това на 1 юни да е първото падане на бебето...Джозефа,напълно ви разбирам с мъжа ти...днес за секунда се обърна и падна от леглото дето я преобувам...пред очите и на двамата...аз съм смазана...да ми е цял ден в ръцете и да стане това като сме и двамата в стята...докторките ме успокояваха ама да съм следяла за повръщане и сънливост...тя така плачка милата но после беше нормално всичко,смее се пак.Охххх пиша ви и пак си плача до нея:(дано няма нещо сериозно,все пак ниско беше леглото ама долу си е паркет:(гледам главето отзад и не виждам нищо...Как е малкия при вас,Джос?

Момичета и за секунда не си отделяйте вече погледа от тях...толкова е достатъчно:(

# 577
  • Ямбол
АЗ докато ви изчета,вече празника мина,но нека са ни живи и здрави и порасналите ни дечица.
Аз днес и направих подарък гривничка за ръката от дървени кубчета с букви и написах името и 1 звездичка нанизани на ластик,много хубаво се получи.
Мислих,че ще я дърпа и лапа,но не и обърна дори внимание.
А да попитам има ли мами с многократни пелени,от ибей поръчах 1 брой пробно,и страшно съжалявам.
с подложка и копчета за регулиране е,не разбрах защо и на подложката има копчета,но най -неприятното  ,че нищо не задържа,само пишкала беше ,но се подмокри цялата на 2 час от слагането му.БОКЛУК

# 578
Внимавам много къде и как оставям Тея, защото баткото е падал много, ама настина много. Вече като я оставям си представям описана окръжност, която може да направи докато се върти и ритка и ако няма как да падне съм спокойна.

# 579
mama _Iva, жалко, ние те чакахме.... не сме се засякли, аз нещо не ти намерих тел-а, хем го бях записала от предната среща, ти ако пазиш моят трябваше да звъннеш, бяхме на кафето, малко по нагоре от лилиите до към 16.30ч с Danili i Azzazela.... Дано да не е нещо сериозно с баткото Simple Smile

И аз съжалявам, че не ви засякох. Не предположих,че сте седнали в кафе ... иначе тела ти го имам ама се зачудих дали да звъня, но реших, че след такова закъснение не е много уместно. Нищо.. друг път. Жалко само, че си заминаваш и няма да може с теб да се видим скоро. Но пък когато дойдеш задължително ще се видим, а с другите момичета надявам се скоро да си спретнем пак среща Simple Smile

Баткото да чукна на дърво е добре...еднократно Т, еднократно повърна ... малчо засега също няма симптоми. Да видим де, че и двамата спят сега и като станат ще се правя на лекар Simple Smile Дано да ни се е разминало, че цяла нощ само ходя и целувам челата и на двамата за Т... много неприятно.

Калинче не се тревожи и не се обвинявай. Не може да ги опазиш... шавлива са и ще стават все по, няма как ще се пада тепърва. Разбира се не трябва да се оставят самички на необезопасени места, но с падането се расте. Да се молим да са леки паданията и да не се стига до болници и медицинска намеса  Praynig

Ние днес ще ходим да го записваме в у-ще... искат и двамата родители с детето,  и понеже няма как да оставя и  малчо ще присъства Simple Smile Мисля че ще е доста забавно...

Цеци88
сега прочетох,че си идваш на 12.06... задължитено ще се видим тогава и с теб Simple Smile

# 580
Изкарахме нощта,засега няма повръщане,всичко е нормално...Цяла нощ си я гледах не съм мигнала ама не можах и за минута...Иве,Бебешондел,благодаря:)пак ще пиша.моля се да й няма нищо!

# 581

Искам да почерпя, защото моето момченце стана на половин годинка!!!!
Честито и на Гошето на мама Tsvety_georgieva!!!!
Всички дечица да са ни живи, здрави и послушни!!!!

# 582
  • София
Ох, KalinaZ, ще мине и това. Аз вече го преживях три пъти.  Sad
Поне сте се разминали с уплахата само.
Филип легне ли по корем и почнва да повръща. Та аз бях доста притеснена и раздвоена да следя след паданията от какво е повръщането - от падането ли е или защото е преял и е по корем.
Не се тревожи, надявам се повече да не го преживявате това!  Hug  Hug  Hug
Щом се смее и е весела, успокоила се е след като си я гушнала, значи ок!   bouquet

# 583
Josepha, много ме разчувства твоя пост за отбиването. Виртуално те прегръщам и за успокоение искам да ти кажа, че е по-добре спокойна, щастлива и некърмеща майка от колкото тъжна, изнервена и кърмеща  Hug

ANGYA, ние сме решили да не ползваме проходилка. Въпреки противоречите мнения на ортопеди, решихме да се презастраховаме.

И да се отчета - преди 2 дни бяхме на ДК - станали сме 6400 (+500гр) и 67 (+2см), имахме зачервено гърло и ни отложиха третия прием на Синфлорикс. Давам само Вит. С и се надявам само с него да се разминем.

# 584
здравейте,и аз да се оплача ,кърмата ми драстични намалява,дали е от топлото време,защото откакто стана горещо от ден на ден намалява,пия течности ,чай з акърма ,няма и няма,започнах да дохранвам ,защото беба е гладна,мрънка,цупи се,а то и аз като стисна -по някоя капка тече,защо така стана и аз не разбрах,може да се е изчерпал капацитета на гърдите.

Общи условия

Активация на акаунт