Отговори
# 555

Нооооо, от това захранване имаме запек. Направо откачих. Давам дуфалак, защото направи две паузи от по три дни. Давам разхлабващи храни САМО, но ефект няма. Някой с моя проблем?

да ,ние сме със запек. Давам само разхлабващи уж храни и чай блевит Л и пак имаме проблем..ужас. 2 дена малкия се напъва и ака едни топчета....незнам какво още да му дам... И на нас любимото ни пюре е пащърнак  Grinning
Вчера бяхме на ДК - 8кг, 69 см
Grinning

# 556

Честит празник на нашите малки слънца!

# 557
==Dobra, на какво мляко сте?

Много много много внимавайте със захранването!!! Бавно , по 10 дни на храна със паузите след това.
Ние сме на аптамил комфорт, засега 1. Чудя се кога да мина на 2, по реална или по коригирана възраст.
Как може да стане по каса - може ли повече инфо?
За захранването толкова бавно ще е само при децата, които вече са дали индикации за проблем ...като нас. За другите предполагам няма нужда от цяла седмица пауза.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=578054.0;topicseen тук е описано.
Madame Z много се радвам че при теб положението се подобрява. За сега при мен не е много страшно, само от време на време ми изтръпват ръцете. Теодора я кърмя на поискване, Явор беше на смесено хранене до 7мия месец и после само на АМ>

За захранването : разбира се, че говоря за деца с фамилна обремененост. Но, за реакцията до 10тия ден се отнася за всички деца. При някои деца алергена действа с натрупване. И да ако започнете захранване от 4- 6 месец спокойно можете да въведете всичко до първата годинка на детето, но ако искате да тръгва на кухня от 10тия месец..... е вече друг въпрос.

# 558
Здравейте ,мами!Ще се върна да чета 7 страници назад,направо пиша,че ми е доста сдухано и не знам дали после ще имам време.
Аз ви пиша от южното черноморие..за съжаление първите ни дни тук не са много леки,моят рожден ден мина (искрено благодаря на Цвети,която много ме трогна,като ме поздрави).Така де,пак ми се възпали никнещият мъдрец,чак окото и косата от дясната страна започнаха да ме болят.4ри безсънни нощи и непрекъсната болка,тук (в Приморско) никакви лекари не познавам,имам кола ама до Бургас изобщо не ми се ходеше с бебето,не ми се шофираше с тая непрекъсната болка,и все се надявах ей така да се облекчи..смуках Прополки,пих витамини,взех Парацетамол и нищо и нищо.На рождения ми ден (28ми) беше пика на болката,не можех да си отворя устата и 3 дни бях само на кисели млека и сокове,защото не можех да дъвча.Многократно ходих при фармецевтката,която знае че сме тук цяло лято,но тя не можа да ми предложи медикамент ,който мога да приема и да кърмя.Накрая волю неволю нашите се свързаха с някаква зъболекарка и отидох по спешност в 9 и 30 вечерта,ръчка ме с едни игли и ми бутна карамфил и каза , че една седмица ще правим ткаава процедура и ми предписа антибиотик,който можело да пия.На другия ден ,отидох при фармацевтката и тя ми вика "ооо,ама ти трябва да отбиеш бебето,от този антибиотик ще получи разстройство и кръвозилив на дупето"  #Crazy ooooh! Shocked  Аз вече бях на предела си от нерви и безсъние и се обадих на педиатърката в София,тя каза , че няма проблем и да пия веднага,за да не се разпространи инфекцията-което вече се случваше,усещах си лимфните възли възпалени по цялата ми шия и ухото започна да ме боли...какато и да е -купих антибиотика и започнах да чакам нещо да се случи,мен да ме облекчи ,бебко да даде някакви индикации,че е усетил антибиотика,но слава богу изобщо не му се отрази - поне не и външно.Свързах се и с жените от ЛЛЛ и те ми дадоха сайт , в който пишеш каквото и да е лекарство и ти дава информация как влияе на кърмата и в каква степен е допустимо да се приема.http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp
Такааа,поолекна ми малко след като споделих.
За пътуването към моето,за разлика от предния път,когато Жорко спа почти през цялото време,този път пяхме песнички,гледа през прозореца за малко - въпреки че избягвам да го държа на ръце в колата,но единия път се размрънка много.Кърмихме се 2 пъти , добре си хапна и като пристигнахме над вечер,нашите направо се побъркаха от вълнение,говориха му , правиха му муцунки,той седеше гушнат в мен и по едно време , като започна да се дере 30 мин с баща му не знаехме какво се случва..какво ли не правихме ,накрая едва успях да му дам Панадол и с люшкане заспа-навярно шокът от новите лица,смяната на познатата обстановка и пътят го бяха уморили доста и милата душица така се дра,че аз от сълзи и безсилие не знаех къде да се дена.Слава богу,вече сме тук седмица и започна да посвиква,но се буди да яде през нощта , а от месец и половина беше спрял.В тази връзка , исках да попитам мамите с повече опит- според вас би ли могло да се дължи на шока от смяната на дома ни , или може да е от чистия въздух?В София , му се събираха най - много общо 3-3:30 часа сън през деня,тук спи по 5:30-6 часа и почти през цялото време сме в двора или на разходка.Аз се побърках с това кърмене,като новородено е , на 3 часа ставаме и аз съм като парцал през деня..

Предстои ни захранване след седмица,сега ще се опитам да прочета всичко , което сте писали и се извинявам за дългия пост!

ААААА!

Честит 1ви юни на нашите малки слънца!Нека са ни живи и здрави , много да ни радват и ние винаги да успяваме да ги правим щасливи,защото те осмислят дните ни!

# 559
Честит първи юни на малките и на порасналите деца. Да са здравички и да ни радват!  Hug
Честит рожден ден на Поли /с малко закъснение/  newsm51

Josepha, Добра, anich88  Hug Hug Hug

# 560
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА, МАЛКИ И ГОЛЕМИ!!!

Josepha, мила  Hug Ти направи и невъзможното, но понякога не зависи от нас. Шест месеца са си много добре за изцяло кърмено бебе, не се обвинявай ни най-малко. Най-важното е както писа и друга мама е ти да си спокойна и да вдъхваш спокойствие и на Филип. Най-вече стискам палци да улучите точното АМ мляко и да се подобри състоянието ви. Praynig

Добра Hug Дано и при вас поспрат малко болестите и несгодите и спокойно да се порадваш на двете си съкровища. Свалям ти шапка!!!

Anich88 и вашата почивка не е започнала по най-добрия начин, но всичко ще потръгне Hug Честит рожден ден на гооооооооооооляма патерица  bouquet

А пък как ви завиждам за срещите Embarassed Дано се съберете повечко, да Не ви завали и да си прекарате чудесно. А ние другите после само ще ви се радваме на снимки. Така, че щракайте и чакаме да ви видим..............

# 561
ЧЕСТИТ ПЪРВИ ЮНИ НА МАЛКИТЕ НИ СЛЪНЦА!!!ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

# 562
  • Морска приказка
Здравейте!
Честит празник на всички дечица. Да растат здрави и засмени и много щастливи

Момичета и аз днес съм на линия. само не съм сигурна в  13.00 часа пред езерото с лилиите ли се чакаме ?

# 563
Честит празник на всички дечица и на техните родители  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Весело изкарване днес на групичката в Борисовата градина. Ние няма да дойдем, едно че сме бацилоносители, второ посрещам систъра от чужбина.
Дано на следващата среща сме най-после здрави.

# 564
ЧЕСТИТ ПЪРВИ ДЕН НА ДЕТЕТО НА НАШИТЕ СЪКРОВИЩА ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА ИМАТ ЕДНО ПРЕКРАСНО ДЕТСТВО!

# 565
danili, 13h езерото с лилиите да.. аз май ще закъснея малко, но ме чакайтееееее.... Simple Smile

# 566
Честит празник Дечицаааа-малки и по-големи,порастнали и непорастнали питър Панчовци   smile3533  ura

ние вече избягваме да излизаме около обяд в жегите,че много силнно това слънце

за захранването -вече си правиме  картф със спанак и копър /магданоз и кърма и мноооого го харесва
 -общо взето само това ядеме,защото само това имаме в градината/-чудя се дали може да му дам марули,щавиляк/има много желязо в тях/ пак леко сварени -хубави са зелените зеленчуци ама знам ли....дали са подходящи за нашаата възраст
другото,което ядеме е тиква с кърма ,а тиквата си я направих на пюрета зимата ,когато имахме хубави домашни тикви
от както му правя домашни пюрета ни мина запека ,а бяхме много зле по 4-ри дена пропускаше акане ,сега всеки ден си пълни памперсите -в купените пюрета има разни нишестета ,сгъстители и какво ли още не ... Shocked
 от всичките играчки най-са ни любими *живите*- кучето,котките,кокошките и другите дечица по улиците  ,дърветата,цветчетата вятъра  Crazy

# 567
ЧЕСТИТ 1-ВИ ЮНИ НА ВСИЧКИ МАЛКИ СЪКРОВИЩА!!!! ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА И ДА РАДВАТ СЕМЕЙСТВАТА!!!

# 568
Честит празник на децата ни!Да са ни здрави и да растат щастливи:)

Исках да пиша ама се събудихме...ще пробвам довечера...

# 569
Здравейте пак:)От вчера пускам таткото сам с Алекс на разходка с кенгуруто...досега не я беше извеждал сам.Та сега пия едно кафе набързо и чета...Simple Smile

За хремата на бебета родени секцио...и аз бях чела това,Мари,но аз не съм забелязала до момента.Даже да чукна на дърво въпреки неуспеха ни с кърменето само 2 месеца,не е била по-болнава до момента...пу пу!Март месец дето таткото ни донесе нещо с хрема и гърло и тя милата го изкара най леко.А вече ми беше спряла кърмата отдавна.С това искам да те окуража Джосефа!Ти направи всичко възможно!А бебето вече е изградило имунитета си. Не се обвинявай!Само напред и това е!

Анич мила,да се оправяш бързо и да изкарате страхотно лято на морето без проблеми!А за бебо...герой е дотам милия...аз не бих и помислила засега за такъв път...Как да я държа по целия път???на ръце...ужас.Тя до Бистрица откача...

Поли,да си здрава и щастлива!:)макар и на патеричка...

Момичета,може ли от пюретата да има нещо като колика от време на време?Има доста газове...започна са ака по няколко пъти на ден...и е едно напъване...а сега като спа се събуди от едно изпръцкване ама с отворени от ужас очички и с рев страхотен...Вече не знам коремче ли я мъчи или зъби...???

Общи условия

Активация на акаунт