Отговори
# 540
Жозефа    Hug Hug Hug Не се обвинявай, правиш най-доброто,сигурна съм . Стискам палци и да е правилното решение и най-после да имате подобрение. Аз не веднъж казах, че на твое място щях да се откажа отдавна с кърменето... 3 месеца без никакъв видим резултат и при най-малката грешна хапка влошаване не действат никак стимулиращо.
Добра е права има случаи, в които кърменето не е най-доброто за детето и майката.  Hug

Леле като чета май всички вече захранвате . А аз се глася поне още месец да избутам само на кърма... дали не прекалявам ?  newsm78

Добра и аз ползвам много често Тобрекс... сега направо ме разби с това Sad То вече незнаеш лекуваш ли или обратното ?!!? Sad Ще разпитам и аз нашия педи, че той доста честно ни изписва тези капки... та да каже за какво става въпрос .

ANGYA  аз баткото го сложих в проходилка на 7 навършени месеца. Сега не съм още твърдо решила как ще действам, но мисля че ще ползвам такова чудо. Беше ми страшно от полза, на малчо му беше супер кеф, че най-после може да седи прав и да се придвижва сам... много ортопеди ги отричат, но аз не съм твърдо убедена,че са прави. 

# 541
Много много много внимавайте със захранването!!! Бвано , по 10 дни на храна със паузите след това.

Бебеш, би ли обяснила за паузите, какво имаш предвид? newsm78

# 542
Много много много внимавайте със захранването!!! Бвано , по 10 дни на храна със паузите след това.

Бебеш, би ли обяснила за паузите, какво имаш предвид? newsm78
Принципа е 10 дни въвеждане 1 седмица пауза.

# 543
Ехоооо....ето ме и мен  Grinning. Здравейте!
Николета аз също се каня да пиша за кашите ПРИМА, още от предния ти пост. Те са с краве обезмаслено мляко и коластра от крава, четох им много внимателно съставките, когато се двуумях каква каша да купувам. Аз не бих я давала на Сава. Пожелавам ти бързо оздравяване.
Жозефа Ти си герой, даже! Аз толкова нямаше да издържа. Та в тая връзка, аз мисля да кърмя още два месеца и бавно да започна да отбивам. При това имам кърма. Просто за мен това е напълно достатъчно. За шест - осем месеца, мисля че съм му дала най-доброто.
Нашето захранване върви чудно. Яде плодове и само пъщърнак от зеленчуците  newsm78. другите ги плюе. Ама рано или късно ще ги прояде  Grinning
Нооооо, от това захранване имаме запек. Направо откачих. Давам дуфалак, защото направи две паузи от по три дни. Давам разхлабващи храни САМО, но ефект няма. Някой с моя проблем?
Бебешондел извинявай, ама с тоя принцип до две години ще трябва да захранвам.

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 22:05 от Azzazela

# 544
Monkas,  От 3 лъжички банан даде алергична реакция.
Каква беше точно реакцията?!? Да знам и аз за какво да следя  Simple Smile
Жозефа, да ти кажа аз толкова тежко изживях това, че не успях да кърмя, че като се върна назад се обвинявам колко тъжни първи дни е имала дъщеря ми заради мен и моята психоза относно кърменето. 6 месеца са си геройство  Hug Дано ви се оправят обривите, че сега като сме изприщени и ние разбирам какво ти е.
Бебешондел, и на мен множко ми се вижда това. Аз давам 4 дни и почивам един ден. Дано да нямаме проблеми  Praynig
Вчера и днес ядохме тиква. Е, направо не издържаше толкова много й хареса  Laughing

# 545
Момичета, благодаря ви много за милите думи и пожелания. Hug

Джос, мила, ти направи толкова много усилия и жертви в името на това, да кърмиш. Както са казали и другите мацки, не се обвинявай. Понякога не всичко зависи от нас. По-добре е бебчо да е добре и ти да си спокойна. Пък и нали АМ все пак са за бебета....

Добра, пък тебе съм те признала за майка-героиня. Ти се обърна с хастара навън, но все пак успя да кърмиш и то по трудният начин Гошко. Други на твое място отдавна да са вдигнали бялото знаме.

Аз до сега съм захаранила само със зеленчук, ама нямаме заместено ядене. Мисля от другата седмица да вкарам и плод, по-късно ще дам и каша.

За бънджи, моята девойка е от 4 месец в такова. От няколко дни я слагам и в проходилката, иначе няма спасение, защото е вечно изправена в ръцете ми като клечка. Ами, супер много се кефи детето, защото е независима, прави няколко крачки(по скоро приплъзвания по ламината). Иначе всичко и е омръзнало -  шезлонг, въртележка, активна гимнастика. Пък така е интересно, открива какво има в стаята...Така мога да отида и до тоалетната.... Joy Незная, но Сияна е станала една хитруша, манипулаторка малка. Не търпи и за миг да стои сама в стаята. Ако случайно изляза от стаята, то са едни крясъци и ревове, ще речеш че я колят. И докато вляза и слънцето изгрява... Ухилва се и забравя, че досега се е драла. Какво да я правя, направо незная... newsm78

Хайде приятна вечер от мен.

# 546
  • София
Леле, мацки, ако не бяхте вие досега да съм се гръмнала....
Много мерси пак и сори, че оревах света с наште драми...

Поли, честит рожден ден!!! Много усмивки, щастие и здраве на теб и семейството ти!

Ивче, утре ще правя, ще струвам, ама ще гледам да дойда в Борисовата. Единствено дъжд може да ни упаши, ама дано се размине.
Нещо май никой друг не се обажда, освен мен и теб....
Някой още за Борисовата, 13ч, езерото с лилиите?

# 547
 nbirthday poli.t, да си жива и здрава!
Josepha, 6 месеца кърмене си е супер, от доктори съм чувала, че имунна система се изгражда още с първите седмици кърмене веднага след раждането и те са най-важните  Wink
Бебешондел, за 2 месеца пиене на хомеопатични капки и сега ходя на физиотерапия в Горна Баня и да чукна на дърво пръстите почти спряха да ми изтръпват, случва се, но от дъжд на вятър. Твоите момчета помня, че бяха с малка разлика, спирала ли си кърменето и цикъла как е, редовен ли е, защото всички доктори досега ми казват, че е от кърменето и хормоните....

Мацки, какво става за срещата утре?Нещо има тишина в ефира, засега сигурни сме само аз,  mama_Iva  и Josepha. Хайде, давайте да се съберем повече!!!  Hug Hug Hug

# 548
Аз ще гледам да дойда на срещата също. Имам работа сутринта, но мисля че ще свърша до обяд.

# 549
Azzazela, чудеснооо, много ще се радвам да се запознаем! Simple Smile
tsvety_georgieva, виждам, че си тук сега.. ти си пътешественичка, така че предполагам ще дойдеш Simple Smile

# 550
  • София
здравейте, мацки Simple Smile

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ПОЛИ  bouquet

Josepha, ти си герой, така че давай напред и не се самообвинявай Simple Smile

Аз утре ще бъда в Борисовата, така че се надявам да се видиме. Само дано не завали.

мама Ива , и аз още си кърмя и не съм захранила Гоги, но смятам от понеделник да стартираме Simple Smile.

Лека вечер от мен и до утре.

# 551
Josepha, знаеш ли какво ще ти кажа, аз моя син го кърмих точно 20 дена и спрях, защото повръщаше зверски всичко що е в стомаха му. Изплаках си очите от съвети в духа на "кърми, пък то да повръща". Е до кога да повръща, докато не го вкарат в болница и "кадърните' лекари не ни объркат още повече?!?!?!? И взех нещата в свои ръце - АМ за повръщане и гледай го сега какъв мъж 9 килограма е!!!
ръце горе главата и си дай малко мир.....
Do bra, за теб няма какво да кажа и то да не е казано до сега! Ти си такава специалистка, че е излишно аз да ти давам акъл!!!  Hug
Наслаждавайте се на мъниците, а кърмени или не, нека Господ е с тях!!!

# 552
==Dobra, на какво мляко сте?

Много много много внимавайте със захранването!!! Бавно , по 10 дни на храна със паузите след това.
Ние сме на аптамил комфорт, засега 1. Чудя се кога да мина на 2, по реална или по коригирана възраст.
Как може да стане по каса - може ли повече инфо?
За захранването толкова бавно ще е само при децата, които вече са дали индикации за проблем ...като нас. За другите предполагам няма нужда от цяла седмица пауза.

# 553
...Добра и аз ползвам много често Тобрекс... сега направо ме разби с това Sad То вече незнаеш лекуваш ли или обратното ?!!? Sad
Спокойно Ивче, само Тобрадекса бил с кортикостероиди в някаква форма. Тобрекса няма според моята педиатърка. Аз не съм чела листовки  ooooh! Просто дежурния лекар, който прегледа малкия в събота ми обърна внимание, а и в статията на Мари пише нещо...
Мари има в подписа линк, там ако не се лъжа на стр. 5 споменават вредна съставка, която се съдържа във ваксините и била срещана в очни капки. Та за това питах, ако някой знае. Напълно ново ми е като информация и доста се стреснах. Каката е вечно на някакви капки, защото в тази възраст все точат сополи.

# 554
Привет момичета.
Чета ви редовно,но не съм писала.И сега да отговоря на един въпрос зададен ми от ДОБРА по повод дозировката на Витамин Д.Давам 5-6 капки по преценка на лекарката ни.На въпроса ми не са ли много тя е отговаряла,че не е .Започна да изчислява нещо  една капка колко процента е и т.н. ,от което аз нищо не разбрах,но се доверих преценката и.

По въпроса за капките Тобрадекс,аз също съм ги ползвала,но лекарката ми каза,че не бива да се слагат често и трябва да се избягват,да не натоварват очите и само в краен случай да се използват.
Не ми обясни защо.

Общи условия

Активация на акаунт