Отговори
# 120
Най-накрая и аз да се запиша в темата!

Имах мнение по повечето обсъждани теми, но едва ли ще съумея да се сетя за всички, така че стрелям на посоки:

Честита годишнина от сватбите на rossy-pm и Бебешондел!

mama_Iva, преди време имах подобен проблем - бучка в гърдата - с често кърмене и с помпата реших проблема.

За храненето нощем: още ставам по 1 път на нощ да кърмя. Вечер заспива към 21:30 -22:00. Малката спи спокойно до към обяд, следобед и вечер дремва по 30-40 минути.

За новите умения: преобръщала се е сама само от корем на гръб; от гръб на корем с моя помощ. Когато е легнала и подавам ръце се изправя до седнало положение, дори и права става (малко се притеснявам за ставите и за това рядко играем тази игра).
Тази седмица почнах да я уча да прави "боц" и когато е на кеф се получава.
От няколко дни забелязвам, че когато си изпусне бибата сама се пробва да я върне с ръка в устата (е, не винаги уцелва правилната страна и понякога я захапва от към дръжката).

За разходките: времето в Русе не е така ужасно и ние сме всеки ден на вън, не сме пропускали от Февруари и ден. И то смееш ли? Оня ден беше гадно и реших, че не ми се излиза, но малкият дзвер такъв рев удари, не издържах, облякох я и хайде в количката. И виж ти! Малката маймуна ухилена до уши. Настана спокойствие. На другия ден въобще не се двоумих, въпреки че цял ден валя - малката с дъждобран, аз с чадър и 1 час по улиците.

За захранването: от 10 дни давам пюрета, аз ги правя; варя картоф или тиква (това сме яли до сега) и прибавям кърма, правя ги доста редки за сега. Кики много ги харесва. Изяжда по едно малко бурканче. Първо давам пюре после кърмя. Все още ми се струва рано да замествам хранене. Не забелязвам, поне за сега, пюретата да са намалили количеството кърма за денонощие. Единствено след храненето с пюре се увеличи времето до следващото хранене.

И да се похваля - имах годишнина от завършването на гимназията - издокарах се - грим, прическа, маникюр, нова рокля. Първо бяхме на ресторант със съучениците и учителите, после бар и така се прибрах на сутринта. Отново почувствах себе си. Е, платих си до някъде удоволствието - гърдите ми не бяха се празнели повече от 12 часа и бяха станали твърди като павета.

# 121
ANGYA, в момента системата на НОИ е в годишно преизчисляване и затова има забавяне на всички обезщетения, изплащани по реда на КСО. Имам близка в института и тя ме предупреди да се заредя с малко повече търпение  Wink, добре че не разчитам на тези пари, кътам си ги по картата, но все пак хубаво е да знаеш кога и колко получаваш.

Kimbarly, фина мацка е Ади, сладурка сладка.

Ох, мамета гледам бебоците ни във ФБ - ами най-сладките са, пу пу, да са ни живи и здрави  Hug Hug Hug

Mary_Angel , браво за постиженията на бебка, и ние така правим " боц", при подадени ръчички се изправя до седнало положение и почти сам се задържа. Към " бърборенето" доваихме нещо като " ву-ву" бу-бу, абе зор го различавам, ама е различно от " гу"  Mr. Green Grinning. Каката ни на 6 месеца здравата ме " мамосваше"  Wink, дано и Никчо е от бързо проговарящите. Иначе отдавна бибата сам си я слага в устата, както и де що види около него  Wink.

Ивче, пробвай с масажи под топълата вода, докато си вземаш душ. С дъщеря ми така имах болки и правех много масажи, както и по-често слагане на гърда. Оправяй се бързо  Hug

Честити годишнини на Роси и Бебешондел. Бъдете все така щастливи заедно   bouquet

За храненето нощем - буди си се на 3-3,5 часа, не суче кой знае колко, обикновено сукма и заспива, но продължава да се буди. Александрина от началото на втория месец спря нощното хранене - заспиваше в 11 и сутрин в 9-10. С нея се наспивах доволно  Wink, но не се оплаквам и сега, сутрин пък спи Ники до към 10 часа, така че дремвам поне до 9.

Като ви чета как върви захранването вече ме сърбят ръцете и ние да започваме, но ще изчакам да мине ваксината. Дано всичко е ок. Вчера даже си купихме лъжиците  Wink

Разходка правим всеки ден от 12 до към 14-14,30. После каката ни спи следобеден сън и ако се събуди по-рано, излизаме в квартала за час. Само да се оправи времето, следобедните ни разходки ще станат по-дълги.

# 122
  • Пловдив
Здравейте, мами

ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА НА ЕЛИ И РОСИ!!! ДЪЛГИ ГОДИНИ ЩАСТЛИВ СЕМЕЕН ЖИВОТ   bouquet

Ние днес също направихме една много хубава и дълга разходка. Много съм доволна, защото утре май пак го дават да е лошо времето. Аман вече с това време  #2gunfire

mama Iva, пробвай мъжа ти да ти направи масаж.На мен като ми се получаваха бучки само мъжо успяваше да ги разнесе. Първо един горещ душ и после той масажира  Laughing

Ние точно преди малко се обърнахме за първи път от гръб по корем  newsm44 Иначе доста "приказваме" - агуу, ба-ба-ба и още неща, които не знам как точно да ги напиша  Rolling Eyes Хващаме си играчките и си ги вдигаме сами , също така е много смешен като започне да си гледа ръцете и да си мърда пръстчетата все едно брои  Mr. Green

Ние също все още се будим към 03:00 ч да ядем  Crazy

Още не сме захранили, но смятам да захраня с оризова каша, че  е по щадяща , а и не наддаваме много.

Ние също имаме едно лишейче точно над едната гърдичка, не знам от какво се получи, едва ли е алергия, защото е само там  Thinking В момента мажа с д-р Тайс, но чакам да ми пристигне маслото от невен и ще мажа и с него, дано изчезне  Praynig Нашата докторка също набързо ни изписа кортикостероид  #2gunfire , но аз изобщо не го купих  Whistling

ANGYA, е те хубаво са в годишно преизчисляване, но как така едни могат да си получат майчинството, а други не могат  Thinking, а и нас ко ни бърка тяхното годишно преизчисляване, ако беше нещо ние да се забавим, нямаше да ги интересува, ама нас трябва да ни интересува, че те се преизчислявали  #2gunfire

# 123
Ей мами много сте изписали не мога да ви смогна. Ние днес цял ден на разходки и изпуснахме нещата тук.  Grinning

За пюретата ако са въведени няколко вида няма проблем да се дават смесено всички въведени или един въведен заедно с един нов плод или зеленчук.

Аз от два дена и давам бисквитки за мляко на Плазмон, за да и разнообразя млякото.

# 124
poli.t , благодаря за инфото  Hug

В ляво цвета е по-напит и не боядисва. Ляво - румънски, дясно - турски, отдолу е английски. Всички са размер 3
Дано се вижда ясно  Praynig

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2329/173006340591047854813050 … l9LiH4g1olw2K.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2637/162153353710641037513050 … 7X0BBoOhJMxjj.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2721/793412898572263628130503 … uPMnEQLnbgalh.JPG

а сега де ...нашият е различен , но аз взех 5 бр само да ги пробвам  и последният е на дупето на малкия. Утре сутринта ще го снимам пълен  Grinning А другите , които взимах аз са съвсееем други - с малки мечета пух по целия памперс  Grinning Незнам обаче кои , какво производство са  newsm78

Памперси
сменям 5-6пъти на ден

И аз мислех да започнем с оризова каша , но понеже сме едрички и си качваме доста , храня с пюре...кашите по-късно ще давам и то 1 път седмично...

Благодаря на всички за пожеланията
 Hug Да ви се връща  
bouquet

# 125
Добро утро майчета, днес моят малък мъж става на 5м  Tada  ura  ura да ми е жив и здрав! почерпете се за негово здраве  Party тук във Варна времето е страхотно днес от сутринта едно хубаво слънчице пече... ще иззалиме и днес на разходка...а трябва и да вземем тортичка на моето момченце   cook  party023  Gift
честито и другите месечинки  Simple Smile

# 126
Добро утро майчета,

честита месечинка на малкия Георги на Николета.
Ей малко наистина остава и бебоците ще станат на по 6 месеца. Как лети времето Simple Smile Някой беше писал за колажа да го сменяме, мен не ме бива в тия работи ( не че съм пробвала някога Wink ) но ако има кой да се наеме да го промени предлагам да изчакаме да станат на по 6 месеца, че да е очевидно колко много са порастнали. То аз имам и други идеи за колажа , примерно да се пробваме да си направим еднотипни снимки на бебоците, мисля че ще стане много яко - да речем на бял фон , полуседнали, момченцата в нещо синьо , момиченцата с розово  ... нещо такова. Simple Smile

Мерси много на всички за съветите за бучките ... мисля че и този път овладях положението  и вече нещата са съвсем наред. Дано не се повтаря това чудо.  Praynig

ANGYA незнам какво преизчисляване правят ама аз си получих още на 3.05 парите за април ?!?! ЯВно на едни им преизчисляват на други не... пак странно. Може би пък теб те е хванало това преизчисляване ,защото не са започнали още да ти плащат пари по декларацията. Абе аз лично нямам оплаквания от НОИ, но явно съм късметлийка. С тях трябва да се въоръжиш с голямо търпение Sad Дано все пак скоро почнат преводите, защото това си е голям период близо 2 месеца, пък и разбирам че и сумата ти е голяма... явно не им се дават толкова пари  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Kimbarly браво на момичето. Ама че тя наистина финна мацка се очертава. Дано нямате проблеми след ваксината .  Praynig

За памперсите и различните видове хич не се изненадвам. Скоро даваха по тв-то за двойния стандарт, конкретно за прах за пране, но честно казано при голяма част от продуктите го има, вкл. и памперсите. Аз с баткото бях намерила на едно пазарче бг памперси на някаква кюстендилска фирма, която правеше само за износ и някакви минимални количества пускаха на нашия пазара, само в прозрачна опаковка без етикети и марка. Бяха страхотни...  така че и ние можем да произвеждаме качествени неща, но за съжаление ги предлагаме само на чуждия пазар Sad Щом ние сами си занижаваме стандарт, защо пък другите страни да не ни предлагат не толкова качествена стока...

Ставам че сме будни и има мрън,мрън... мисля да излезем докато не е заваляло... да видим дали ще успея  Praynig Praynig Praynig

# 127
Честита месечинка на празнуващите днес.   bouquet

Памперси преди ползвах на Памперс, но ги смених с Пуфис, харесват ми повече, а продавачката ми каза, че били български.

Да ви питам мами ние като нови тук ако се прави нов колаж дали ще ни приемете и нас в него?  Rolling Eyes

# 128
Привет!
Честити годишнини на празнувалите момичета  bouquet
Мери, супер, радвам се , че си се позабавлявала на воля!Това зарежда за седмици напред Hug
Не знам дали споменах , но ние минахме на многократни пелени, взех две марки и съм доволна, супер сладурски са гащичките на пелените!!!

# 129
да хубава идея даде мама Ива Simple Smile да сменим колажа има много нови бебчета,който ги няма Simple Smile включеително и нас ако ни приемете Simple Smile незнам как се прави тоя колаж аз имам една програма но може само по 6 снимки наи мн на една да се направи  Confused Simple Smile

# 130
  • София
здравейте, мами Simple Smile

Мари, може ли да споделиш кои две марки си взела от многократните пелени , че аз смятам както бях писала мнооого отдавна в 6месец да минем на такива и много се интересувам Simple Smile.

Сега в На кафе темата е за децата със сърдечно-съдови проблеми.

# 131
  • София
Дават и оная люлка, дето направо замества майката  Joy  Joy  Joy  Joy  Joy  Joy  Joy
Ей, много ме кефи тая люлка, направо сигурно е голям кеф да си с нея....

И русокоска пак е изкарала цирка...Тоя път не знам какво общо има нейното бебе, с проблемът, който обсъждат....Нейната Дарис стана час от декора на предаването  Joy  Joy  Joy  Joy

Днес май Чолаков каза, че ще вали, та съм се настроила да си стоим у дома  #2gunfire

# 132
Да се допълня:

За памперсите: ползвам от самото начало Памперс и съм доволно. Но както някой беше писал удовлетвореността от пелените зависи от килограмите на самото дете. Ние сме с маникенски размери (малко сме като солета) - около 6кг и 65-66см към момента.

Във връзка с предаването на Гала: или по-точно за редакторката и, която си показва детето (май миналата седмица обсъждахте въпроса, но аз да се включа) - на мен ми допада нейното мислене, не се втелява много, много дали е студ, дъжд и колко температурата в студиото, за да го довлече до там или да го къпе в ефир. На мнение съм, че колкото повече се пази едно дете, толкова повече проблеми му навлича родителя. Визирам здрави деца, разбира се когато детето е болничко, или след ваксина, или му е паднал имунитета, да кажем, заради зъби, не трябва да се рискува.
Във Великобритания и Скандинавските държави съм виждала деца с пролетни якета и обути с обувки тип "балерина" на минусови градуси. Едва ли всички да болни! Освен това, нормалната стайна температура в Швеция е 18 градуса (за мен това е направо студено, но там си стоят с блузи с къс ръкав).

# 133
Мами да ви питам, мога ли да давам на малчо клеева тинктура по 1,2 капки във водата дето пие ,профилактично???

# 134
  • Пловдив
Мами да ви питам, мога ли да давам на малчо клеева тинктура по 1,2 капки във водата дето пие ,профилактично???

Не, много е малък . Клеева тинктура се дава след 3 годишна възраст. На етикета също трябва да го пише, поне на моята така пише. Това е пчелен продукт и както и другите пчелни продукти се дава поне след 1-2 годинки и то ако няма алергии.

Общи условия

Активация на акаунт