Отговори
# 135
Здравейте мами.

Честити месечинки на всички празнуващи днес   bouquet

И ние да се отчетем след вчерашната консултация, вече сме 8.070гр ( +0.600) и 69см (+2). Сложиха ни двете ваксини, добре ги понесе бебчо.

За памперсите и аз ползвам на Памперс, но вече ми ги носят от Турция по-доволна съм от тях. Преди това като ги купувах от тук много ми пропускаха.

За захранването и аз мислех да почна с картоф или с морков, но ЛЛ каза че запичали, и сега ще видим какво ще е, може би с тиква.

Хубав ден на всички  Hug

# 136
Мами да ви питам, мога ли да давам на малчо клеева тинктура по 1,2 капки във водата дето пие ,профилактично???
За клеевата са ти казали, пчелен продукт е.
алтернативата - сребърна вода също не бих ти я препоръчала - убива и добри и лоши бактерии. Т.е. възможно е да убие чревната флора и да ви докара такъв запек, че да се чудите какво да правите. Дъщеря ми я "лекувахме" дълго със сребърна вода и сега ми ака на 7-8-9 дена и я наливаме със сиропи за разхлабване.

за тегло да се похваля - вчера минахме поредната психологическа граница и е 6015гр. Юхууууу  Mr. Green

# 137
И ние сега се връщаме от консултация за 5ти месец, тежим 7560 за 64 см., сложиха Инфанрикс, Синфлорикс още не сме слагали никакъв, все го няма, малко проплака, но плака повече когато му напъхахме свещичката Ефералган вкъщи след ваксината. Дано до края на деня е все така спокоен.

# 138
Добра, браво на малкият- голям Гошко. Полека-лека и ще стане и той пухкавелко. Това за сребърната вода не го знаех.... newsm78

Снощи моята девойка много ни разсмя. Като я оставих да си ритка гола преди къпането, тя успя да си налапа палеца на единият си крак. Да, ама както всичко друго и това го захапа. И като започна един рев и ме гледа сърдито, ще речеш че аз съм я ухапала... Joy Много се смяхме с баща и.
Та в този ред на мисли да се оплача, че продължава да ме хапе по гърдите. Вече незная какво да правя Cry Вчера и днес  едното хранене го направи с шише с размразена кърма, защото чак кръв тече от едното ми зърно. Незная, чудя се дали да не си взема силиконови зърна, ама нали казвахте, че е голяма хамалогия... newsm78Пък и никога не съм си и помисляла, че може да се стигне до тук и не съм много запозната.
Така че не бързайте да избиват зъбките на малките зверчета, тези които се кърмят де... Че не се знае дали няма да са като моето канибалче Mr. Green

# 139
Здравейте момичета:)пак от телефона че я държа да поспи на терасата...Тия два дни въпреки прогнозата направихме хубави разходки:)заспиваме в кенгурото бързо и ако се движа всичко е 6:)А и в лятната количка реализирахме хубава разходка с дрямка...пу пу!!!Продължавме морковите с картофи с променлив успех...днес добре ама вчера реееев и не.уж по някОлко лъжички а днес акото съвсем променено,едно по-гъсто...После щекача снимки омазани се храним:) За Памперсите по 5-6 сменям,преди ядене и ако има находка;).          Момичета,има ли кенгура за над 9 кг???Защото й харесва а сигурно до 2 месеца ще стане неизползваемо нашето:)     

# 140
Момичета,има ли кенгура за над 9 кг???Защото й харесва а сигурно до 2 месеца ще стане неизползваемо нашето:)     
Има - на бейби бйорн - аз си купих такова от продавалника за 30лв .

# 141
  • Canada
Здравейте момичета,
Много е приятно в темичката, много ми харесва добрия тон и уравновесеността. Hug

Сара расте и хубавее, миналата седмица беше 7200 и 65 см. Grinning Не може още да се преобръща, но пък звуци да искаш - всякакви Simple Smile, започна и да се мръщи на разни чужди хора, това е ново за нея.

Гледам няколко момичета сме с еднакъв аватар, даже в първия момент се обърках, че съм писала вече. Mr. Green

Сара не е във възторг нито в слинга, нито в Ерго-то, впрочем Ерго-то е до 18 кг, става даже и за баткото Mr. Green, ако се намери кой да го носи, де.

Не съм решила с какво да захраня, клоня към зеленчук, предполагам, че ще е след около месец, освен ако Сара не покаже по-рано признаци.

# 142
Привет, момичета!

Кали, аз имам това http://www.mytoys.de/Cybex-Bauch-und-R%C3%BCckentrage-2-GO-Indig … .15.13.04/1778916. Купих го за да го ползвам и с двамата бандити, защото го дават до 4 г. и 18 кг.

От известно време се каня много да ви препоръчам едни хомеопатични прахчета за зъбки, които за съжаление могат да се купят само от Англия ако имате възможност. Съдържат Камомила и са вълшебни. В момента и баткото и бебка ги мъчат зъбки и не мога да ви опиша каква е веселбата вкъщи. Но тези прахчета наистина вършат чудеса. Ето ги:

Тези дни планирам да захраня Мона. Но нещо се размотавам и май ще изчакам да навърши 5 месеца. По принцип мислех да захраня на 6 навършени месеца, но няма какво да чакаме толкова, вече сме изцяло на АМ, не очаквам алергии и се надявам, че всичко ще е наред. Само че не ми се захваща с голямото мазане  Grinning

Като ви гледам какви манекенски размери имате направо ме е срам да си призная ние колко сме пухкави. На ДК на 4 месеца беше 7,500 и 63 см. Имаме страхотни бузки - само за целуване  Grinning А нямам представа от какво пълнее това дете. Похапва по 120 мл. на хранене, спи по цяла нощ /не броя последните дни когато си върна едно нощно хранене/ и повръща почти през цялото време между две хранения. Луда работа.

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 16:04 от wondergirl

# 143
Пъпчиците около устичката от лигавенето, мажете ли ги с нещо?  newsm78

# 144
С крема на д-р Тайс, Нахткерцен или нещо подобно беше...
доволна съм, завяхват на другия ден.

# 145
С крема на д-р Тайс, Нахткерцен или нещо подобно беше...
доволна съм, завяхват на другия ден.

Благодаря, имам го!  Hug

# 146
Kimbarly , ако ползвате биба (ние упорито я смучем), опитай да ограничиш употребета й и по-често измивай местенцето. Добра е права за д-р Тайс - има цинк ще му мине бързо. Аз за такива пъпчици и за подсичане (досега нито веднъж не ми се е подсичал) ползвам Судокрем профилактично по гънките.

KalinaZ , ние имаме кенгуру на Чиполино Латте, то е до 13кг. Има опция за кърмене/спане и е много удобно. Моето мишле спи така сладко в него и не е скъпо около 35лв в Хиполенд  Peace

# 147
И аз ползвам на д-р Тайс и съм много доволна Simple Smile

малее майчета днес как ни заваля дъждът нас Sad както печеше хубаво...викам да отида до Билла... да вземем тортичка нали ставаме на 5м.. и малко преди да се преберем така ни намокри.. голям спринт беше с количката  Grinning добре че наилона ми стои винаги в коша и малкия беше добре.. само ми се хилеше от вътре как се мокря и бързам...  Naughty

# 148
Цвети, тези са едните, китайски са но на мен не са ми пропускали все още-

Пелена тип джоб- гащички с микрофибърни подложки, има ги в различни цветове

Вторите са Mother Ease - гащички с подложки плюс горни непромокаеми гащчики-

http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/peleni/one-siz … nic-diaper-1.html
 взех и две пелени на Littlelamb
http://www.myhome-bg.com/productv/5377/eko-pelena-ot-bambuk-litt … tna-upotreba.html

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 18:18 от mari:)

# 149
  • Пловдив
Ехоо Hug
Захраних Габриела с ябълково пюре точно като започна 5-тия месец. Много силно й хареса  eat даже като се забавя малко с лъжичката и се сърди. Включих вече и сини сливи, че ябълката я запича. След като 'вкарам' (надявам се успешно) и круша и банан, ще започнем зеленчукови пюрета с картоф, картоф и тиква и т.н.
За омазването - нямам думи, но все още ми е интересно и не се ядосвам. Пък и тя горката се чуди какво е това лъжица и как да я захапе точно, прави си езичето като за биберон  baby_neutral
Поздрави на всички!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт