Отговори
# 675
Kimberly аз също днес захраних "наборчето" със 2 лъжички тиква на Хип Peace
Ние също спим през 2 часа за по 10, 15 или 40 минути. Прави и един по-дълъг сън около обяд. Баткото ни е вкъщи заради инфекция в ушите, която отшумявя, но няма да го пускам на градина, че са сборни групи, а и има карантина от шарка в момента. Изпушвам на моменти с двамата, но какво да се прави!

# 676
Здравейте, момичета!
На болничките-бързо оздравяване. И аз от вчера съм с хрема и ужасно главоболие... Cry Дано само не прихвана малката. Praynig
Вчера Дарина изяде на обяд цяло пюренце от моркови на "Хип", а днес й дадох от картоф и тиква няколко лъжички (картофа го опитва за пръв път). Мисля, че й харесват "новите манджи"... Grinning
ivka_007 , и ние сме така от доста дълго време насам-буди се, плаче, цоква и пак заспива. Не знам на какво точно се дължи, но вече взе да ме притеснява... Thinking

# 677
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
На болничките-бързо оздравяване. И аз от вчера съм с хрема и ужасно главоболие... Cry Дано само не прихвана малката. Praynig
Вчера Дарина изяде на обяд цяло пюренце от моркови на "Хип", а днес й дадох от картоф и тиква няколко лъжички (картофа го опитва за пръв път). Мисля, че й харесват "новите манджи"... Grinning
ivka_007 , и ние сме така от доста дълго време насам-буди се, плаче, цоква и пак заспива. Не знам на какво точно се дължи, но вече взе да ме притеснява... Thinking

Аз си мисля, че е от както започнаха жегите или защото през деня не цока достатъчно и си наваксва вечерта. През деня страшно много се разсейва и цока много малко  Whistling

# 678
  • Шумен
Благодаря на майчетата взели отношение по въпроса ми!
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Лека и спокойна вечер

# 679
recito, аз правя 3 пюрета на порцийки по 50г и ги замразявам. Комбинирам ги различно.

картофи - варя ги цели обелени и ги пасирам (гъсто пюре, после като давам го разреждам с кърма).  След като се размрази стои доста твърдо чак на зърна - затова го затоплям повечко и си става пак кашаво. Може да го дам така, а може и да го смеся с тиквички и моркови.

моркови - варя ги цели обелени да са еднакви на р-р  пасирам до гладко не много гъсто пюре

тиквички - варя ги обелени на големи парчета (домашни, млади тиквички иначе имма семки) пюрето става рядко

Важно е зеленчуците да не се преварят, тъй като губят ценни в-ва. Сокът може да се използва за супа, но аз не давам. Сока от морковите действа затягащо. Според рецептата, която ползвам, в пюрето от картофи се слага малко захар за бифидус ефект - на 200г - 1ч.л. аз не слагам, защото сме на кърма.
Зеленчуците ги пасирам без добавки като сол, мазнини или подправки. ivka_007 е дала много хубав линк.

Надявам се да съм била полезна  Peace

# 680
.... Аз много се дразня разни дечица ( те не са виновни де ), като вземат да се въртят около количката, все пак те ходят на градина и може да са болни я от шарка, я от нещо друго , то верно, че няма как да  опазим бебоците от всичко, но все пак (ох, сигурно звуча ужасно, но много се притеснявам  Sad )
...
Не се оправдавай, че се дразниш, то просто си е дразнещо. Онзи ден една майка директно си дойде да надвеси детето над Гошко, че не било виждало бебе. Аз не разрешавам подобни истории, не водя маймуна от цирка за забавление.
Това, че искам да съм на въздух не им дава право да ме притесняват. Моята дъщеря е научена да не ходи по бебешки колички, а за нашето бебе си има правила кога и къде да го пипа, ако го прави първо иска разрешение "Мамо чисти ли са ми ръцете да пипна бебето Simple Smile ".

# 681
Добро утро, мацки

Аз напоследък нямам никакво време да пиша, само успявам да прочета набързо какво пишете.
Моята Сияна какво и става, незная. newsm78 Скок в развитието ли е , инат ли е, ама такова чудо не съм си представяла. Иска да е само права, изправена. Като седна и я взема в мен, тя веднага се изправя и се протяга напред, за да може каквото и да е да го докопа... За най-малкото нещо реве. Трудно я приспивам в къщи, с много рев и сълзи, тя изобщо отказва да легне. Все се върти, постоянно е по корем и се надига, ако може да спи права, ще е доволна. Вчера сутринта заспа по очи, забила нос в матрака. Аз само я проверявах дали диша, защото се опитах да и извъртя главичката настрани, ама тя спейки, пак се обръщаше. Накрая се отказах.
Ей, голям инат ще е... #Crazy Поне в количката ( засега) няма проблем нито със заспиването, нито с возенето, когато не спи. Ама то вече започнаха големите жеги и неможе да сме изцяло навън. Е, оплаках ви се....

За захранването: Вече успявам да я излъжа да изяде цяло зеленчуково пюре на обяд. От както яде цяло бурканче, аз и ги приготвам в къщи. Правя пюретата ден за ден. След обяд хапва плодово пюре, ама не сме заместили следобедното хранене още. Другата седмица мисля да и дам и каша, така ще редувам 2 дни плодово пюре, един ден каша, докато заместим следобедното хранене.
Месо мисля да давам чак 8 месец, глутен да вкарам при навършени 7 месеца с някоя каша. Ще видим, то детето ще си покаже.

След малко ще ходя да подавам молба за ясла, да си пазим ред. Ще  пусна Сияна като навърши 2 години, освен ако не стане нещо извънредно и да трябва да почна работа по-рано. Тук в Русе може по всяко време да се подаде молба, не е като в София само от- до за яслите. Пък ще видим какво ще стане. Той баткото ходи в тази ясла, мисля и него да взема, че ако са забравили мен, поне него да си го спомнят.... Mr. Green

За ходенето на плаж, понеже сме ранобудни по принуда ( Сияна се събужда в 7 сутринта), след като закусим, смятам до 8-8.30 да успяваме да отидем на плаж. Така до 10.30 - 11 ч.  Ние ще сме заедно с едни наши приятели, които имат момче на годините на моят син. Понеже баткото ще иска да стои цял ден на плажа или басейна, ще го оставям с нашите приятели, а ние със Сияна ще ходим в хотела да спим. Така всички ще са доволни.

Хаде отивам да свърша това - онова, докато Сиси спи.

# 682
Ние със захранването сме до никъде, уж го почнах на пет месеца и две седмици.Яде по три лъжички и и се гади.Не иска и не иска!Аз се предадох и от три дни не съм давала, пак сме на кърма.Дано до годинката да поиска Sad Въвела съм поне морков, картоф и банан, нищо не и харесва.

За болните деца, редовно все някой идва да гледа бебето, мен  ми е неудобно да правя забележки, но ми е вътрешно понякога.Особено като малки деца пипат бебето с мръсни ръце.Иначе е редовна гледка, кашлящи деца по частните занимални, където водя Дая.

От шарка честно казано не ме е страх, дори май ми стиска умишлено да ги заразя, нали я изкарват много леко като малки.Такава е практиката във Австрия.На една моя приятелка детето имаше шарка , още на другия ден и се натресоха три майка с децата си Grinning
Ох...като знам моя мъж как я изкара на 30год, толкова тежко...
Иначе каката все я лепва някой вирус и я удря в гърлото.На морето същата работа, все сме болни по 3дни, дано тази година ни подмине Praynig
И аз мисля там да направя същия режим , на плаж от 8 до 11, после от 16ч до 18ч.

# 683
Сигурно някои от вас са в разсъждение какво столче за кола да си купят.
Пускам ви тази оферта на майтойс, втора ръка в продавалника вървят 150-170-180лв

http://www.mytoys.de/Maxi-Cosi-Auto-Kindersitz-Priori-SPS-Moonli … mer.06.02/1918678

Доставката, независимо колко кг е струва 16 евро, за първа поръчка има намаление от 10 евро. Дори и 5 столчета да се поръчат пак е една и съща доставката. Има и други цветове.

# 684
Здравейте, аз отдавна не съм писала, но така е като не всеки път мога да се добера до някой комп.
poli.t Радост е същата работа винаги иска всичко до докопа да го сложи в устата си, задължително трябва да е права, но не може аз да съм седнала. На разходките поне е кротка докато се движи количката.

# 685
Здравейте и от мен,

аз също тези дни трудно се организирам да оправя в къщи, да сготвя и да седна пред компа докато малкия спи. Сега мислех да излезем,но тъкмо се приготвих, сложих ги в количката и погледнах през прозореца отвсякъде черни облаци. Съответно го извадих от количката и хайде в щезлонга.... зор голям, но все пак заспа. То аз почти заспах преди него, но удържах фронта  Mr. Green. Доно все пак да не завали ,че да може след като яде в 16ч да се разходим.

На мен също често ми се случва да ми се навират в количката разни хора, пък и дечица. Аз по принцип съм от хората, които не могат да се разправят, дори и да е за да защитят своето, но още с баткото се научих на един много злобен и отблъскващ поглед. Като ме издразни някой само го поглеждам лошо и явно казвам всичко. Не мога да се скарам,защото ми става неудобно, трябва да съм зверски нервирана за да избурхна, иначе си мълча. Тъпо ама ...  Та в тази връзка точно на 1.06 в Борисовата бях си седнала на една пейка и тъкмо приспивах малкия, а баткото си играеше на площадката и един мъж , да не кажа чичко,  дойде и помоли да седне при мен. Аз разбира се се преместих в края на пейката и така той почна да ми говори, аз учтиво отговорих 2-3 пъти. После се обърнах към количката и спрях да му отговарям , дано се сети да млъкне. Но не... и не само че той дуднеше зад гърба ми ама и жена му дойде и се навря в количката .... "Аааа бебе !@!@!@ ооо ама то ще спи" Ама вика ли вика в количката. Аз я изгледах тъпо и мълчаливо, обърнах количката на другата страна и тя се махна. Но малкия тъкмо заспа и тя се появи пак и пак си нався лицето в количката и "ааа спите ли ?" Откачалка. После вместо да се опита да не събуди бебето започна да си говори викайки с мъжа си, после и телефона и звънна и беше едно викане. Ей прост народ значи. Накрая аз станах, че щях да я удуша иначе. Та така... хора всякакви ... Simple Smile затова напълно ви разбирам,че се нарвите и евала ви правя,че правите забележки на нетактичните и досадни хорица. Добра е много права , не сме извели маймуна,че да я показваме.

# 686
Здравейте! На болничките много  Hug Hug Hug и да оздравяват бързо!
Ние днес бяхме на ДК: сложиха ни последната ваксина /хепатитната/; вече сме 7.750 и 66 см. Малко сме пораснали само 1.5 см и 0.330 кг, но си имаме три зъбчета! Ще правим изследвания: кръв и урина; и след като си поисках ми дадоха и за ортопед - но си казаха тирадата, че не били длъжни да дават, като сме искали да сме водили бебо на частно  Naughty ама все пак ми дадоха де.
И аз се нервирам като не само гледат, но и пипат за ръцете Мишето. Ама днес скастрих едно бабе вече. Не обичам да правя забележки на другите, последно една нахална лелка с мръсните си ръце хубаво опипа ръцете на бебчо - аз извадих мокра кърпа и го обърсах и тя пак отгоре му, добре, че слезна на спирката, че сигурно щях да избухна - все едно не знаят, че бебоците са все с ръцете в устата  Thinking
За захранването:вече 41 д. зеленчуково пюре: моркови, картофи, тиквичка, пащърнак, спанак; плодово пюре 19 дни:тиква, круша, ябълка, сини сливи. Купувам все още пюретата - предимно на гербер, сънвал, бейбивита, овко, ганчев, и по-малко хип. Целта ми е да не свиква с един и същи вкус на дадена марка. Не знам, но така си реших newsm78
Сега ще изчакам няколко дни от ваксината и ще въведа каша: педката ни даде зелено за кашата. Взела съм първата каша на бебето на хип. После ще въведем, ако всичко е наред и месното, но ще изчакам да навърши 8 месеца. Също днес лекарката ми спомена за жълтъка, но в тези горещи дни, не знам, но ми се струва рисковано и вероятно чак наесен ще го въведа.
За спането: малчо се буди м/у 5 и 7 тогава хапва и после спи около 20/30 мин. и после спи около обед пак за около 30 мин. и следобед м/у 14 и 15ч заспива за около час и половина; вечер м/у 20 и 21 си удря пак една малка дрямка.
В количката определено слуша и заспива, но за кратко, любопитен е иска всичко да види, а вече си го слагам в седнало положение и има спокойствие и за мама  Simple Smile
Зъбките го мъчат напоследък и през деня ми прави паузи по 3 или 4 часа да не заспива дори и за 10 мин., но вечер е спокоен и спинка.
Това е от нас  Hug Hug Hug

# 687
Здравейте момичета:)Аз пак пазя тишина че спи до мен на дивана...напредък голям Simple SmileА два дни дори заспива сама на дивана докато аз шъткам и държа ръчичките:)

Иве,не се е приспивала сама никога...освен вчера и днес по веднъж...все на ръце...голяма киселица като й се спи,трябва да хвана момента и да приспя бързо че иначе мъка.В количката чат пат заспива лесно ама по често с рев...

Поли,съжалявам да чуя че Сиянка заприличва на Алексчето:)Същото само дето сме така от началото ние Simple Smile А и не се возим с кеф в количката...само в кенгуруто ни е добре...Мама да трамбова в жегата докато припадне...Сега съм и в цикъл и едвам дишам ако ме разбирате...

На никой непознат не бих дала да я пипа или да ми наднича в количката...ама те и не идват при мен:)Явно гледам лошо ама то как да гледам като едвам сме заспали...та да съм мила с разни навляци няма как!

Точно на 9-ти сме при неото,като прави 6 месеца.Та да видим как сме с мерките и какво ще ядем натам.По нейната си везна тези дни я измерих 8 200 ама те май не ни съвпадаха с докторката.Аз вярвам на нейната повече.

Хайде са се стягам за бърза разходка преди яденето в 18 ...пак ще зарамчвам това кенгуру по това време не й се вози:) Чао засега!

# 688
Аз забравих да се отчета от вчерашната консултация, до тук само на кърма 7300, 64см, не сме тежки но изглежда голяма дунда.
Профилактични изследвания се отказах да правя, и с каката не сме правили.
Утре правим половин годинка и съм поканила няколко приятели в едно кръчме сред природата, да отпразнуваме изминалите 6месеца от появата на това прекрасно Але в живота ни Hug
Понеже Алето има шумно дишане понякога, някакви остатъчни хрипчета, изписаха ни проспан капки, чудя се да ги давам ли, на упътването пише да не се дават на деца под годинка newsm78

# 689
Да питам кога се слага третата хепатитна ваксина. Не питах педиатърката, че да не отваряме темата. Тя си мисли, че ги слагам в Токуда.

Общи условия

Активация на акаунт