Счетоводител в нужда се познава

• 52 769
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Може ли като спрете да се заяждате да ми отговори някой на въпроса? Grinning

# 586
Не искам да се заяждам. Но все пак и да си счетоводител не е кои знае какво ...и по малко се учи....Така че да не си вземаме "хляба"от ръцете. За адвокат се учи повече и не се става с средно образование....Аз също се справям, но просто това е от колегиалност...

Наистина ли Shocked Мале, аз защо така съм се излъгала, първо техникум, после и университет - счетоводство newsm78  

Извинявай, ама мнението ти е Sick

# 587
И аз се включвам с въпрос доходите от бюрото по труда в коя точка от данъчната декларация се вписват и тези от граждански договор, че и на мен ми е за първи път и май няма да се справя,уж четох...

# 588
И аз се включвам с въпрос доходите от бюрото по труда в коя точка от данъчната декларация се вписват и тези от граждански договор, че и на мен ми е за първи път и май няма да се справя,уж четох...

Никъде тези от бюрото по труда, необлагаеми са. От граждански  договор - в прил.3

# 589
А доходи от преброяването къде се вписват? Благодаря на отзовалите се  bouquet Това ли е приложение 3 Образец 2031: Приложение № 3 доходи от друга стопанска дейност

# 590
А доходи от преброяването къде се вписват? Благодаря на отзовалите се  bouquet

Пак в прилож.3

# 591
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Здравейте, ще се радвам на малко помощ.
Подаваме вече трети ден документи за детски, както всяка година е ад. Описват ли се доходи от продажба на недвижим имот? Първо ни казаха не, днес ни казаха да.  ooooh! Продали сме земя, от която имаме идеални части.

Не мисля!

То за тези 35 лева на месец ще ни разкатаят фамилията и ще гледат как да ни  искат повече документи или пък да ни ги отрежат.

Аз едно време спорех със служителите какво означава Брутни трудови възнаграждения съгл.ЗДДФЛ - изплатените за съответния период или начислените за съответния период.
Дефакто аз съм получила за съотв 12 месеца определен размер доход, върху който ми е удържан ДОД. В един момент при забавяне на заплатата аз е възможно да съм получила за 14 месеца заплати или в другия случай само за 10 (примерно). Тя стоя и ме гледа като теле в железница и накрая отсече : Пишете това което е начислено за месеца.  Thinking

# 592
Здравейте!

Лице, което е с над 50% намалена трудоспособност и има доходи от трудови правоотношения и доходи от наем, за които са внесени данъците 10% от платеца на дохода авансово както се изисква, може ли да няма да внася никакви данъци, дори ако надвишава 7920 лв. признати данъчни облекчения?
Попълвам декларацията с бар код и няма данък за довнасяне...и се чудя греша ли...

# 593
  • София
Може и да няма за довнасяне ако всичко му е удържано през годината  от работодателя и от платеца на дохода от наем

# 594
Някой може ли да разясни малко повече за приложение номер 3 на декларацията за ЗДДФЛ.
Казусът е следния. Лице, което е на трудов договор, през година има доходи по граждански договор от същия работодател. В част IV ме интересува каво се пише- доходите от двата договора или само от гражданския?

След това от НАП са дали и приложение 1- Доходи от трудови правоотношения. Там кои доходи се описват?

Благодаря, ако някой отговори веднага, защото днес трябва да се входира декларацията!

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 11:04 от Анонимен

# 595
Някой може ли да разясни малко повече за приложение номер 3 на декларацията за ЗДДФЛ.
Казусът е следния. Лице, което е на трудов договор, през година има доходи по граждански договор от същия работодател. В част IV ме интересува каво се пише- доходите от двата договора или само от гражданския?

След това от НАП са дали и приложение 1. Там кои доходи се описват?

Благодаря, ако някой отговори веднага, защото днес трябва да се входира декларацията!

В прил. 1 се описва трудовия договор, в прил 3 - гражданския. Сумите от двете приложения, които остават за облагане, както и авансово внесеният данък се пренасат в част ІV на декларацията.

В част ІV ред 1 - трудов договор, ред 2 - граждански, ред 6 - сумата от двата

# 596

След това от НАП са дали и приложение 1. Там кои доходи се описват?

В прил. 1 се описва трудовия договор, в прил 3 - гражданския. Сумите от двете приложения, които остават за облагане, както и авансово внесеният данък се пренасат в част ІV на декларацията.

В част ІV ред 1 - трудов договор, ред 2 - граждански, ред 6 - сумата от двата

Благодаря ти!  Hug

Значи правилно е попълнен.

# 597
Да, и аз така предполагам, всичко е внесено от работодателя и наемателите, и за това не ми се получава данък за довнасяне.

Но имам още едно питане - в приложение 4 за доходи от наем, част ІІІ в таблицата за авансовия данък, на ред 1 колона 3 - придобит доход какво точно се попълва, защото не ми е ясно авансово внесен през годината данък от платеца на дохода, а в същото време колона 3 пише придобит доход. Вписват се сумите, след приспадане на нормативно признатите разходи и удържания авансов данък, т.е. нетния доход, който е получил наемодателя ли?

# 598
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Да, и аз така предполагам, всичко е внесено от работодателя и наемателите, и за това не ми се получава данък за довнасяне.

Но имам още едно питане - в приложение 4 за доходи от наем, част ІІІ в таблицата за авансовия данък, на ред 1 колона 3 - придобит доход какво точно се попълва, защото не ми е ясно авансово внесен през годината данък от платеца на дохода, а в същото време колона 3 пише придобит доход. Вписват се сумите, след приспадане на нормативно признатите разходи и удържания авансов данък, т.е. нетния доход, който е получил наемодателя ли?

В Приложение 4 , част III за Придобит доход се попълва цялата сума (брутната) без приспадане на разходите.

На лица с ТЕЛК се одържа данък, когато доходите им надвишават 7920 лв годишно.
В декларацията се попълва Част V - Данъчни облекчения , таблица 1 + таблица 6 и се прилага копие на ТЕЛК-а.
Да не се окаже че лицето има да възстановява ...

# 599
Да, попълнила съм навсякъде 7920 лв., на всички изброени места, но явно няма данък за довнасяне точно, защото всичко е внесено от работодателя /в служебната бележка по чл.45 е попълнен ред 16, а това е данъкът за частта надвишаваща 7920 лв./ и от наемателите.

А каква е логиката да се попълва цялата /брутната/ сума от доходите, след като тя се вижда още в Приложение 4, част І?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт