Счетоводител в нужда се познава

• 52 835
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Виждала съм тема в Клюкарника по повод на тази програма, моя приятелка изкара първата част, взе успешно изпита, но сега много се колебае дали да продължи, тъй като както по всички оперативни програми, първо ти си правиш разходите, пък после ти ги възстановяват. Като откриването на фирма си е за твоя сметка. Не забравяйте освен осигуровките всеки месец, и по-нататък ежегодното подаване даже и на нулеви отчети в ТР, хайде и там 50лв. Хубаво да си прочете какви точно условията ще изискват от него, за да му възстановят разходите.

# 496
Все още ли нулеви отчети на ЕООД без дейност се подават в ТР и таксата още ли е 50 лв? Срок до 30,06...

# 497
  • София
Все още ли нулеви отчети на ЕООД без дейност се подават в ТР и таксата още ли е 50 лв? Срок до 30,06...

Мисля, че няма промяна.  Ние ги подготвяме вече за публикация.

# 498
  • Варна
Днес ми върви да пиша тук..
Сутринта ходих в НОИ да си подам болничните, ако помните казуса с първичен болничен от болница без прекъсване на дните, госпожата ми ги прие така, така че очаквам като отидат за обработка, да стане ясно как е правилно. Друго което ми казаха, Приложение 15 се носи на хартия само ако са до 2 болнични на осигурител. Над 2 няма нужда от разпечатано 15, но си правете по още едно придружително писмо, и опис разпечатан от програмата, за да може ако има проблем /както стана при мен, само че аз не носех тези неща/, да ги откоригират на място и да приемат болничните. Това за инфо.

Иначе много се ядосах, без да прочета предварително препатили, напусках на всички самоосигуряващите се декларациите 6 през фирмите, и ми ги отхвърли. Вече не можело така, трябвало да ги пускаш през физическото лице, съответно аз ги нямам на ел.подпис и може би ще ходя на ръка. На всичкото отгоре имам 7 дневен срок, сега се чудя работни ли са тези 7 или общо  newsm78

# 499
  • Балчик
Alexandra
помня и този сlучай , дано да не вpъщат нищо Peace
а какъв е този 7 - дневен сpок за който пишеш ?

# 500
  • Варна
Ами ако сте обръщали внимание на отхвърлените декларации 1 и 6 отдолу в карето пише до 7 дни да се отстранят несъответствията и да се пуснат отново.

# 501
  • Балчик
Ами ако сте обръщали внимание на отхвърлените декларации 1 и 6 отдолу в карето пише до 7 дни да се отстранят несъответствията и да се пуснат отново.

аа да да сетих се , 7 дни се броят общо

# 502
  • София
Благодаря момичета.
Значи с пенсията няма проблем, обаче това, че ще му спрат помощите и ще трябва сам да си внася осигуровки, определено не е добре. Само зарибяват хората да регистрират фирми,за да ги отчетат, че вече не са безработни! Close

# 503
  • София
Днес ми върви да пиша тук..
Сутринта ходих в НОИ да си подам болничните, ако помните казуса с първичен болничен от болница без прекъсване на дните, госпожата ми ги прие така, така че очаквам като отидат за обработка, да стане ясно как е правилно. Друго което ми казаха, Приложение 15 се носи на хартия само ако са до 2 болнични на осигурител. Над 2 няма нужда от разпечатано 15, но си правете по още едно придружително писмо, и опис разпечатан от програмата, за да може ако има проблем /както стана при мен, само че аз не носех тези неща/, да ги откоригират на място и да приемат болничните. Това за инфо.

Иначе много се ядосах, без да прочета предварително препатили, напусках на всички самоосигуряващите се декларациите 6 през фирмите, и ми ги отхвърли. Вече не можело така, трябвало да ги пускаш през физическото лице, съответно аз ги нямам на ел.подпис и може би ще ходя на ръка. На всичкото отгоре имам 7 дневен срок, сега се чудя работни ли са тези 7 или общо  newsm78
Днес явно ти е ден.
Качили са  новия софтуер за болничните на сайта на НОИ и вътре има бутон за попълване на самото приложение 15 и явно го качва на дискетата директно. Относно справката опис, разбрах че вече ги искали задължително нищо че и в самия им софтуер пише, че не се представя в НОИ.

А за самоосигуряващите се декларация 6 към 13 месец само ако си упълномощен от лицето може по ел. път. И това е поне от две години доколкото знам, може и повече. Аз съм ЕТ и за да си подам личната декларация по ел. път ходих с нотариално заверено пълномощно и заявление в НАП, за да ми активират достъп до услугата с ел. подписа на ЕТ-то (защото подписа е на Булстата).

А мен за капак днес ме зарадваха от статистиката, че една от фирмите, която водя е включена в още две справки и сега ме чака голямо писане и брисане до 17-ти, защото едната е "любимата" ми справка за заетите лица. Хубавото е че повечето справки вече може да се подадат с ел. подпис по електронен път.

# 504
  • Варна
Миналата година всички си ги подадохме по ел.път, без упълномощаване  Rolling Eyes

# 505
Д6 - м.13 си е за самоосигуряващи се и е лична, подава се с ЕГН, не чрез Булстат.. Никога не съм и опитвала да я подам с фирмените де, но не би трябвало да ги приемат.. Задължението по нея от къде ще го  търсят? От фирмата или от лицето?
Миналата година всички си ги подадохме по ел.път, без упълномощаване  Rolling Eyes
Искали ли сте справка за задълженията? Там ще се види предполагам ако е отишло на грешно място.. И за лицата и за фирмата може да си вземете ако ви се занимава да оправяте Simple Smile След приключването де Mr. Green Mr. Green
Аз съм до никъде, имам ощееее.. мноого работа, направо откачам вече  Cry

# 506
  • Варна
Вадихме януари на повечето, чисти са им справките и по ЕГН и по БУЛСТАТ. Но да не ви занимавам повече с това, то е ясно че ще се ходи на място да се подават  Tired

# 507
  • София
Аз  ги пращам по пощата с обратна разписка . Не съм имала проблем  с отразяването им. Даже ми върнаха и протокол една година. За НАП  Добрич  иде реч. Много добре работят  хората там.

# 508
До миналата година се подаваше декл.6 с написано ЕГН чрез фирмата . От тази година не може. Понеже мразя да ходя в НАП, слагам по 5-6 декл. в писмо ,прибавям в писмото   плик с моя адрес и залепена пощенска марка, и ми връщат протоколите.
За всички неприети декл.6, които пробвах в началото да подам по ел. път, ще си спазя срока 30.04.2012. Не съм и мислила да гоня 7 дневен срок от отказа за приемане.

# 509
  • София
А колко са минималните осигуровки при ЕТ на месец?

Общи условия

Активация на акаунт