Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 30 857
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Прекрасна тема вече в "Родени". Браво на Диди за стройната организация.

Молба за съвет от ЛЛЛ консултатнтите.
Налага ми се за 4-5 дена да спра кърменето. Трябва да започна да пия Метиргил, защото матката задържа лохиите и не може да ги изхвърли. В листовката пише, че медикаментът не е съвместим с кърменето. Освен това прочетох, че като странична реакция от може да има намаляване на кърмата. И въпросите са ми следните:
- Колко често да изцеждам, при условие, че до сега съм кърмила 7-8/пъти на ден и е изяждала по 60-80 мл на хранене и съм редувала гърдите
- При изцеждането да редувам ли гърдите или да цедя и от двете. До момента съм цедила 2 пъти и излиза доста по-малко мляко от едната гърда (около 30-40 мл) и около 60 мл от другата.
- Какви алтернативни начини за хранене с изцедена кърма / АМ, освен с шише, мога да ползвам, така че да не се отбие за тези 4-5 дена, през които няма да я кърмя.

# 76
  • Самоков

Atrakcia компресите ги правя на зърната, предписа ми ги лекар. Сега вече зърната ми са доста по-добре от първоначалното си състояние, но все още са леко разранени. Опитвам със силиконови зърна, но мисля че бебка не суче добре с тяхх. Подутият ми лимфен възел спадна, но гърдите ми са все още доста напрегнати. Ще опитам да сменя позата още на следващото на кърмене и дано да тръгнат по-добре нещата.
Благодаря за безценните съвети, ще пиша как се справяме!

# 77
San_ya , моля те провери как точно се изписва лекарството, което се налага да приемаш и в каква концентрация е. Ще го проверя в няколко справочника за съвместимост на лекарствата с кърменето и ще ти дам информацията, която можеш да обсъдиш с лекаря си.

# 78
Запис и от мен  Hug   Hug   Hug    Да питам има ли майчета от кварталите "Младост" 3 или 4 ,за разходки ?    1stroller

# 79
Добро утро и от нас Simple Smile И ние днес сме от ранобудниците, но не защото Жорето не спа, а понеже мама се е наспала Simple Smile Напоследък нямаме време да се включваме, че нещо много ангажименти ни се струпаха - то това Гергьовден не било лесна работа - ...толкова подаръци имахме да прибираме и мерим Simple Smile)) Вчера на разходка бяхме и на гости на кумовете, та пак не стигнахме до компа, че и договор прави мама, че тати си продава колата и все едно беше на работа Simple Smile А тея нотариуси в С-я така са се наяли, че не искат да изкарат 100 лв. за 15 минути - ужас просто Sad И сега съм в една чуденка - от НОИ имам преведени едни 52 лв, които уж са за април, т.е. от 19 нататък. Дали са достатъчни или са малко ??? Някой беше писал едни телефони дето може да питаш каквото ти душа иска - ще ми ги постнете ли?

Добре дошли  на всички ни в новата тема Родени, мисля, че е излишно да казвам, че е страхотна, Диди   bouquet

Честито да е на рожденичките с леко закъснение  newsm59

Хайде хубав и слънчев ден за всички бебоци и мамита!

# 80
Аз днес такъв рев му дръпнах, защото цял ден мрънкотим и заспиваме за минути и пак се будим, ядем, пълним памперс, пак мрънкотим и пак се храним, и така цяяяяял ден! И накрая домашните ми решиха, че кърмата ми не е достатъчно и че бебето е гладно и хоп на готова храна - 30мл. Аз толкова се депресирах, че няма накъде! Наистина имам чувството, че кърмата ми не достига на темпото с което се храни Киън......но чак да минем на ам..........
Ако имате някакви предложения за увеличаване на кърма, ще се радвам да ги споделите!

Хапвай си сурови ядки,не слушай околните, а слушай себе си и в крайна сметка друга работа нямаш сега.Слагай го да виси детето не им обръщай внимание.Аз ако бях послушала една акушерка в болницата още на 1-та вечер щеше да даде ам на беба!И всеки път като влезеше в стаята ми вика "Имате ли кърма,да му дам мляко?!?"Добре,че бях твърда,че бебето ми е добре и че си имам кърмица.Иначе отече... Доброжелатели дето ти се бъркат по добре далеч.Моя мъж днес констатира,че съм кривотия,че трябваше да му обяснявам,че съм кърмачка,със склонност към следродилна депресия и,че хормоните ми са в повече да се съобразява.  Wink Grinning  Laughing

# 81
Здравейте, мами и бебенца! Simple Smile

Вчера успях само да се запиша - темата е перфектна, Диди! Не мисля, че има нужа от нещо Simple Smile

Ние след малко ще ходим на първата ни консултация и после ще се похвалим колко сме пораснали. Да ви питам - кога ви паднаха пъпчетата? Ако е обсъждано, извинете ме, не успях да прочета всичко. Нашия падна на 21-я ден. В родилното ни бяха казали, че ако до 20-я ден не падне е проблем - не виждам какъв проблем може да е... newsm78

Имам въпросче към ЛЛЛ - мисля, че някой беше питал по-рано, но нямам време да търся - по колко мл трябва да изсуква бебе на 23 дни? Предполагам при всяко бебе си е индивидуално, но се чудя, защото моят син суче максимум 60 мл на сукане, което ми се струва малко за неговите дни. А на една близка бебето е по-малко от нас с 13 дни, а суче по 120 мл... newsm78 Благодаря предварително!   bouquet

# 82
Най - после се събрахме в "родени" Simple Smile

Темата е страхотна Диди! Поздравления!  bouquet

# 83
Jenny 120 ml на 13 дни??? Уау. Поне на мен ми се струва бая лакомо бебенце Simple Smile Малко по-назад Пепеляшка ми даде линк към примерен калкулатор. Както тя каза то си е съвсем ориентировъчно.
Сега погледнах - на страница 1 в темата е. Ако ти послужи ... и междудругото информацията си е бива доста. Аз се позачетох и се поуспокоих за доста неща.
Като по чудо ние днес сме спокойни. Тъкмо да си помисля, че съм научила езика на моята Неделинка и тя ме изненадва с нещо ново. И когато го направи си мисля всеки път, че са колики. Но май не са, тя просто се опитва да комуникира и да ме научи на нещо различно. А аз като не мога да схвана се побърквам. Не стига и хормоналните глупости дето бушуват в организма ми, ами ако не се справя в превода от бебешки и тя си поплаче и мен ме избива на рев. Просто трябва да се премине явно. Искам да си я разбирам и не искам да плаче, защото се чувствам като провалена майка, но ... бебе без плач не може, а това не значи провал.
Да си призная на моменти ми липсва адски много да е в корема ми. Сега постоянно се страхувам, че вече не е неразделна част от мен в този смисъл. Днес при нас най-сетне е малко по-хубаво време и има и слънчице. Сега като хапнем, ще поизлезем за малко.

# 84
Здравейте, имам въпрос към ЛЛЛ.
Извинявам се, ако вече  е давана информация по него, но нямам време да следя постоянно темата.
Въпросът ми е - как да си увелича кърмата?
Сутрин има достатъчно, бебето се наяжда и му държи по 2 часа, но следобеда ми намалява и привечер се налага да го слагам през час. И все е гладен. Само вечер дохранвам с по 60 мл. АМ, иначе не може да се успокои. Акушерката ми препоръча да дохранвам още на втория ден, защото Дани беше спаднал с повече от нормата.
Постоянно се доизцеждам, наливам се по цял ден с течности. Пия чай от копър и анасон, прясно мляко с анасонова захар, различни видове сокове, вода. Старая се да се храня пълноценно - плодове, зеленчуци, пълнозърнест хляб, въпреки че нямам апетит, но кърмата ми не се увеличава  Confused. Сутрин цедя най-много по 100 мл., вечер едвам 60-70 мл.

Другият ми въпрос е на какво се дължи хълцането на бебето? Чула съм, че е признак за преяждане... Много често хълца.

Благодаря!

# 85
Marieta, колко кърмения има Дани в денонощие, колко време суче приблизително? По колко мокри пелени сменяш за денонощие? Получава ли друго освен кърма и еднократна добавка от 60м. АМ? Колко кг. се роди, колко беше при изписването и колко е сега, ако сте го мерили?

Как се храни Дени, от гърда или от шише? Споменаваш, че цедиш, кога и по колко пъти изцеждаш?

Възможно е понякога прекалено многото течности да имат обратен ефект. По колко приблизително течности поемаш на ден и от жажда ли или се насилваш?

Jenny_ , ще споделиш ли и ти по колко пъти суче твоето бебе? Полезна ли ти беше статията с калкулатора?

Подкарах ви само с въпроси, съжалявам, че малко като на разпит се получи, но наистина всяко бебе е индивидуално. Всяка двойка майка-бебе е индивидуална. Вашите отговори ще ми помогнат да си изградя по-ясна представа как се развиват нещата при вас и да опитам да дам идеи.  Hug

# 86
  • Sofia
Диди, на следващата среща Априлките ще те черпят!

Да се отчета, вчера бяхме на контролен преглед - Еси е качила 1300 гр. и се е издължила с 5 см.
Все така да си похапва!

Добре че време взе да се пооправя.. сутринта бяхме 2 часа навън.

# 87
Мисля, че грешката ми е, че не кърмя нощем. Към 12 се изцеждам, след това чак в 6 сутринта. Нощно време давам изцеденото или АМ, иначе няма да мога да спя и цялата нощ, имайки предвид, че Дани ми виси на гърдите по час, понякога два на ядене. Все пак трябва да мисля и за другото си дете -  сутрин го водя на училище, помощ нямам, всичко сама си върша. Пробвах да кърмя и през нощта, но резултата беше, че на следващия ден бях като парцал и неадекватна. Ще пробвам да се изцеждам и в 3 през нощта...
Иначе не съм броила колко пъти на денонощие храня, но през деня е горе-долу през два часа, а вечер даже през час.
Роди се 3.700, на втория ден спадна на 3.370, тогава започнах да дохранвам и детето започна да наддава. Пак казвам, че дохранвам само вечер, веднъж или два пъти по 60, а нощем един или два пъти по 90 мл. АМ, в зависимост дали имам изцедено мляко или не. Малко объркано го написах, дано да си ме разбрала.
Памперсите са доволно мокри. Пие от гърда, понякога доизцеждам и давам и останалото с шише. Нощно време, какато казах пие с шише.
Старая се да пия по 2 л. течности на ден. Жажда определено имам, особено, когато кърмя, но често се и насилвам да пия.

# 88
Здравейте на всички и честити бебенца!
Диди темата, както винаги е екстра. Моля, за корекция на см на Моника от 51 на 49. Благодаря :]]

Много щури и безгрижни дни за всички дребосъчета :]]]

# 89
Диди темата е супер  newsm51 аз сега успях да се добера до тука даже не съм изчела напред ама да се запиша..
 Ей най-накрая и ние тука !!! Еха от кога го чакаме този момент.
Вече втора вечер бебка спинка от 12 -6 ураа , не съм фенка на махането на нощното хранене преди 1 месец ,ама моита маца 2 вечери подред като хапне в 3 и повръща и на слевщата вечер и да дох малко водичка и сега вече си нанка цяла вечер Two Hearts (и ние с татко и)
Коликите ни почнаха давах еспумизан, инфакол -нищо,мъчисе душичката ,сега сме на колиеф и засега съм доволна (като изключим цената) голяма брадва амази заслужава като я гледа как спокойно си спинка smile3521
Лек ден на всички и се връщам да ви изчета

Общи условия

Активация на акаунт