Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 594
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Честито, Зайко Simple Smile

Искам само да ви успокоя, че по-нататък съвсем не е така трудно кърменето. Подир първия месец-два нито гърдите се препълват, нито има болка (стига бебето да засмуква добре, де - но при добра поза би трябвало да се е научило). А и сега на много места е ОК да се кърми - Ния последно се храни на Фестивала на науката и на Нощта на музеите, където ходихме да водим каката - дори изненадани погледи нямаше, нещо съвсем нормално.

Иначе изкара първия си бум на растежа, един ден яде почти непрекъснато (е, това беше малко досадно, защото аз пък си бях наумила да излизаме). Иначе като цяло не ми пречи честото сукане, придърпвам си интересна книга или помагам на каката с домашните. Цедя само по малко, колкото да оставя някакви резерви на таткото, за да мога да излизам от време на време без Ния.

# 331
Ехо, мацки майки и бебета-сладкишчета Simple Smile

От днес съм с възглавница за кърмене Буцко и направо се родих. Детето ляга идеално на възглавницата, ръцете ми са свободни и то самото не гълта толкова въздух, уж.

Някой ще ми припомни ли кога бяха скоковете на растежа, защото обърнах нета и не можах да намеря, някъде беше написано кратко и ясно - 10, 20 и не знам си кой си ден още. Мерси предварително.

И един организационен въпрос. Как процедирате, ако ви се налага да излезете? Ето например трябва да ида на гинеколог. Първо се чудя какъв час да си запиша, като не е ясно Андрей в какво настроение ще бъде, ще спи ли, ще е гладен ли.И после - у дома ли да го оставя с баща му, заедно ли да идем тримата или какво?

Докато си наместя новия живот, зор ще видя, всеки ден ми е като все едно за първи път се събуждам...

# 332
И един организационен въпрос. Как процедирате, ако ви се налага да излезете? Ето например трябва да ида на гинеколог. Първо се чудя какъв час да си запиша, като не е ясно Андрей в какво настроение ще бъде, ще спи ли, ще е гладен ли.И после - у дома ли да го оставя с баща му, заедно ли да идем тримата или какво?
Аз лично нахранвам малката сменям памперса и я оставям на баща и позволявам си на кафе на отида с приятелки е тук в квартала разбира се и аз съм човек а иначе се обаждам на АГ-то и се уговарям така както ми е удобно според храненията

# 333
Marieta мда напълно те разбирам, за мен кърменето същ се оказа кошмарно и не ми се получи така както е надявах  Close , даже при мн е по-зле вече 23 ден беба категорично отказва да суче (  аз имам плоски зърна) иииииииии за като някой идиот се цедя по 8-9 пъти на ден  Crazy  #Crazy
Но какво да се прави като имам кърма и това е единственото решение, то сее видяло че от цицата няма да стане ,ама ми втръсна все да се помпам  Sick

И моите зърна са проблемни - вдлъбнати, но по-горе написах, че вече не е никакъв проблем да кърмя. Пробвай така - започни да се цедиш и като ти излезе зърното дай на бебо да суче. Търпение и ще видиш как ще се получи. Стискаш ареолата като сандвич и пъхаш в устичката.

Момичета, искам да ви питам дали са нормални бодежите в гърдите? Това от няколко дни го усещам.

# 334
Въпроси към консултантите.
Както видях има още майки в ситуация като моята - цедят се и хранят така. Аз още не съм се отказала тотално от кърменето, пробваме всеки ден. Неуспешно, но знае ли се днес може да е Денят.
Та мисълта ми е: Моята Неделина вече яде по 100 мл на хранене 7 пъти на ден. Това е сега когато е едва на 3 седмици. Като мине месец, като направи и 3 месеца дори какво става с детския й организъм? Съвсем логично е да иска още. 120, 160 та дори 200 мл. Бихте ли ми обяснили дали тогава количеството кърма е същото, но в по-големи порции на по-малко хранения? Страх ме е от този момент, защото се опасявам от великото дохранване с АМ. Ако може малко инфо. И после, като стане време за сокчетата това всъщност не намалява ли и търсенето на кърмата? 20 мл.сок за сметка на 20 мл кърма?

# 335
Добро утро!
Цитат

С бебето и таткото,аз чаках пред кабинета,те в колата.Тръгнах ме след като го нахраних,не съм взимала час,всичко мина ок,бебето не се събуди ,наложи се да почакам,но минах сравнително бързо.Ако бебето се събуди или оставяте двигателя да работи или да карате колата. Peace

# 336

Аз го оставям всяка сутрин на баща му, за да заведа баткото на градина и за да си направя сутрешният крос. Тогава го нахранвам и излизам, но все пак се бавя по-малко от час. Иначе вече няколко пъти го оставях на майка ми за 3-4 часа, но оставям и кърма. Не съм имала проблем.

# 337
Sunny аз имах записан час за прегледа при това в друг град- просто от сутринта и завъртях храненията, така че да я накърмя буквално преди да тръгна и за всеки случай преди това изцедих кърма ако огладнее. Но се върнах след час и половина и всичко беше ОК. Също така почти всеки ден излизам на кафе надвечер с мъжа ми без нея- за час, час и половина не е фатално. Дори и днес бях за изравнителния болничен, пуснах си контролни изследвания- два часа и половина ме нямаше- всичко мина без проблем.

Да ви се похваля- имам рекорден хемоглобин -123, а след операцията ми беше 98. От години не ми е бил такъв. Е, вярно че пия ферофолгама по три хапчета всеки ден.

Хубав ден от мен!

# 338
Sunnny_v
аз бях с Ния на преглед. таткото работеше а и все някак трябва да се науча и сама да се справям. а и на мен хич не ми се иска да се отделям от нея. всичко премина супер. тя си спа през цялото време.бях я нахранила непосредствено преди да излезем.  Laughing успех  Hug Hug Hug

# 339
Благодаря много за отговорите, мацки Simple Smile Нямам скрупули да го оставя за малко, чудех се вие как сте решили тези задачки. Майка ми все още е при нас и не ни се е налагало да се оправяме само двамата с мъжа ми и бебето. СИгурна съм, че ще се справим, но нямам практика още Simple Smile

И понеже днеска ми е ден за питане, още нещо - нямаме кола, когато се налага нещо спешно, ползваме такси. Мога ли да возя бебето в такси на ръце или трябва кошче и за там?

Дано следобед изгрее слънце и в София да поизлезем, че хич не ме свърта.

# 340
При хубаво време слагам бебето в кенгуруто и излизам.
Ако времето е лошо или дестинацията не е подходяща (както ще бъде утре заран), оставям бебето плюс достатъчно кърма на татко му и така.

# 341
Привет момичета!
Да се включа и аз по въпроса с биричката. Още първият ден когато дойде педиатърката ми каза, че мога да пия по чаша бира или вино след вечерното хранене (примерно 21ч.).
 Хубав ден!

# 342
Здрасти и от нас!
Да се включа с малко коментар относно излизането - с баткото и аз много се притеснявах. Сега, ако ще излизам, гледам да го накърмя максимално близко до излизането ми, дори ако трябва го разбуждам и сменям памперс за да засуче. Е, не винаги е особено гладен, ако не е минало достатъчно време, но е ок. После може и да се случи да поплаче за мен, но най-често скоро заспива пак. Не съм оставяла кърма. Знам, че някои бебета не искат да сучат от шише ( ние не сме се пробвали още) и понякога са склонни да откажат дори изцедена кърма и да изчакат мама да се прибере и тогава да се насучат на воля. Та това знание ми дава спокойствие, че няма нищо фатално и да се позабавя, но.... не се е случвало досега.
Иначе, ако ситуацията позволява аз съм склонна навсякъде да ходя с бебо  - с количка, кола, слинг/кенгуру.

# 343
Здрасти и от нас!
 Знам, че някои бебета не искат да сучат от шише ( ние не сме се пробвали още) и понякога са склонни да откажат дори изцедена кърма...

Да, има такива, но аз затова първо пробвах моите дали ще ядат от шише и така се реших да им оставям изцедена кърма.

# 344
  • Варна, Шумен
Към ЛЛЛ- консултантите по кърмене!!!

Красито се роди 3.300кг. вкъщи се прибрахме 3.050кг. след една седмица педиатъра я претегли беше 3.110кг. което било много малко и започнахме с добавката. Днес отново я претеглиха вече е качила 380г. и сега е 3.490кг. което било идеално, но продължаваме с добавка вече започна да изяжда по 90мл. добавка, но първо я кърмя и после и я давам. Кърмя винаги и от двете гърди, но тя доста се уняся и ми е много трудно разбуждането, кърмя я по 7 пъти за около 15мин. на едната гърда и 15 на другата след това изцеждам каквото е останало.

Общи условия

Активация на акаунт