Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 610
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Щък, Milish, Sunny_v,  благодаря за отговорите.  Hug Hug Hug.  Все се притеснявах да не сме я простудили с това често кихане.
Биг Мама, честита ви месечинка! Това блажено доволство само с бирата ли го постигна или има и друга магия?  Wink
Честити месечинки и на бебчетата  Венцислав , Борис , Михаела , Кристиан  и Даниел!  newsm38

# 361
За обличането и прозорците: в началото отварях докато спи и е завит... но тогава беше доста хладно... вече държа отворено едно малко прозорче през целия ден ... то и наче не се диша а и на бебетата не им е комфортно без кислород Simple Smile А относно обличането ... вчера май попрекалих с обличането ... в кенгуру залепен за мен Simple Smile ама не протестираше Simple Smile по-добре да се разслъбличат лека полека а не от раз.. за мен е важно крачетата да са топли ...
примерно в момента сме в шезлонга в хола ... с боди с къс ръкав и без крачоли и чорапки, а отгоре плюшени ританки и тънка блузка, не сме завити с пелена, вратата на терасата е отворена ... температура на стаята-около 24 градуса

# 362
Не мога да повярвам, че вече 6 часа нито една мама не е писала - май всички са били по разходки!

Да ви кажа Мери какво ми спретна преди час - хапна точно 6 минути, през което време се задави 2 пъти и накрая заспа похърквайки в ръцете ми! По-бързо хранене от това не беше правила! Чувствам се като фаст фуд  Joy

# 363
Чувствам се като фаст фуд  Joy

hahaha Joy
научават се сладурите да са бързи и експедитивни  Heart Eyes

# 364
Нашата госпожица вече няколко дни се глези с 2 разходки- една сутрин и една следобед. Резултатът - мама я боли кръста, има мускулна треска на прасците (което ме изненадва, може би защото спускам и катеря баирчета) и вечер ми се спи като за световно. Малчо обаче е добре така.
Диди и Йоанка днес е много бърза- две от храненията продължиха под 10 минути  Simple Smile

Искам да попитам момичетата родили със секцио как се чувстват и по- специално имат ли някакви неразположения по кожата на корема и изобщо в областта на операцията? Мен много ме боли от дясно- но болката не е постоянна- един ден боли, един ден - не.

# 365
Не мога да повярвам, че вече 6 часа нито една мама не е писала - май всички са били по разходки!

Да ви кажа Мери какво ми спретна преди час - хапна точно 6 минути, през което време се задави 2 пъти и накрая заспа похърквайки в ръцете ми! По-бързо хранене от това не беше правила! Чувствам се като фаст фуд  Joy
Днес на разходка 2 пъти.
Преди малко не можах ме да се приберем отраз,трябваше два пъти да спирам по пейките и площадките за да вадим "манжата".Наддаваше такъв рев какъвто не бях чула досега.Днес вадя цица за първи път и отнесох похвали от една баба. Blush
И ние определено сме по-бързи в наяждането.
Лени да питам и тук как е Зара?

# 366
BVL и аз съм със секцио,но единственото което ми напомня за него е едно леко бодежче от дясно като се преуморя.Според мен вече трябва да си добре,аз съм на 26 дена.А за кихането моя постоянно го прави и много хълца.Лека вечер! Simple Smile

# 367
За обличането, аз моят Венци все го претоплям. Днес на вън беше с боди с къс ръкав и една много тъничка жилетка и тънки ританки. Завит с тънка пелена. Аз бях с плетене жилетка и ми беше добре, а той пи тънко облечен от мен и пак целия се зачерви. Не знам как да го обличам вече. Сега му поръчах няколко комплекта  с къс ръкав и къси гащи, дано с тях да не зачервява и пъпките да не излизат. Голям проблем ми е обличането, не знам защо, все се чудя.

Мен ме срам да кърмя да на вън, а така ми се иска. Как ми тежи това прибиране през 2.30 часа. В асансьора едва влизаме с 300 зора . И да се похваля днес ходихме на разходка следобед и с кучето, което реши да една котка и ние с Венци след нея, ходихме да я търсим Simple Smile

# 368
Кърменето е толкова естествени и при все,че все повече майки го правят и на заведения и по пейки на никой не му прави впечатление
Мен ме срам да кърмя да на вън, а така ми се иска. Как ми тежи това прибиране през 2.30 часа.
Единият край на пелената си го защопвай с една шнола горе на рамото и бебето и гърдата ти нама да се виждат,а ти все едно си си гушнала бебето.
Ето няколко съвета, за да ви е по-лесно да кърмите дискретно, независимо къде сте:

Бъдете положително настроени. Помнете, че имате право да храните своето бебе, когато е гладно и няма нужда да се извинявате.

Намерете удобно местенце, например на пейка или в някой ъгъл зад закачалки за дрехи. Създайте си своя зона на уединение. Ако сте с придружител, помолете го да застане така, че да направи по-закътано място за вас. Обърнете се настрани от хората около вас, докато се настанявате, а след това се обърнете пак към тях. Не гледайте към бебето след като то започне да суче. Ако не гледате надолу към него, повечето хора ще си мислят, че то просто спи. Може да искате да почетете списание или книга. Ако някой се приближи, погледнете го в очите и се усмихнете. Ако сте с някого, просто си продължете нормалния разговор.

Носете облекла от две части или с цепки за кърмене. Когато повдигнете горнището, за да кърмите, платът покрива горната част от гърдата ви, а бебето останалото. Когато кърмите у дома, вие отмятате дрехите настрани и после приближавате бебето към себе си. Когато кърмите на публично място правете обратното. Вземете бебето близо до себе си и после разтворете дрехата си.

Носете си риза или жилетка, която можете да обличате, докато кърмите. Така с дрехата можете да прикриете гърдата, от която суче бебето, отстрани. Блузата ви ще я покрива отгоре, а главата на бебето ще скрива всичко останало.

Носете си одеало, с което да завиете бебето след като се успокои и засуче.

Обръщайте внимание на знаците, с които вашето бебе ви показва, че е гладно. Нищо не привлича повече внимание от едно плачещо бебе. Всички в сградата ще ви зяпат неодобрително, докато плачът не престане. Опитайте да намерите място да накърмите бебето, когато започне да става неспокойно, а не чакайте, докато почне да пищи.

Упражнявайте се в дискретно кърмене пред огледалото или помолете партньора си да ви гледа. Повярвайте ми, той ще ви каже, ако нещо се вижда, защото той не би искал непознати да гледат гърдите ви.

# 369
Аз вчера се похвалих че Криско спи като пънче и ни се размина мрънкането и веднага след това се започна,събуди се,наяде се и като каза че няма заспиване,носех ме се,люшках ме се,танцувах ме,пеех ме,сменях ме леглата и позите,повръщах ме,преобличах ме се,сменях ме дрехи на по-тънки,трамбовах ме из всички стаи и какво ли още не. Ей няма заспиване и това си е,по едно време вече нерва ме хвана идваше ми да хвърля бебето и да избягам.Кръста вече ме болеше и краката не държаха.Излязох ме в коридора на светната лампа аз му викам:"Тиква малка"   Laughing а той ме гледа право в очите едно таково влюбено и ми се смее с глас да го изпапкаш направо и ми мина нерва веднага,забравих и за умората. Така до 2.30 ч.

Премиването на очита май не помогна или има по-късно действие.Защото борбата продължи още един час .Днес съм  скапана,като се има предвид че в 4.30 пак се събуди и като се наяде съща картинка,събудих ме и батко,който после се успа за градина и давай набегом, мием се в движение,обличаме се в движение че после и до градината набегом.Добре че бебето спа и не се събуди.Имам чувство че се е стреснал нещо.Защото така като лежи започва да се извива назад,отвреме навреме му спира дъха и блъска с ръчички,все едно се бори с мечката.И трепери.Спирането на въздуха изглежда все едно му духаш в лицето.

Дано денят да е по-различен днес,няма да се хваля как спи в момента. Mr. Green

# 370
Добро утро от мен!!!
Аз сега преборих Венци да си зацока пустата биба и заспа. Иска само да суче, по точно да си цока там - де спи, де цока и мен ми писна. Реших да бъда упорита и да не се отказвам. Та така, сега спи в шезлонга на вибрация и с биба в устата. Успях да прибера дрехите и да просна неговите. Два реда с бодита и блузки - той нещо много ми повръща, явно преяжда.
Аз да не викам дявола, но нощем си спи много добре. Тази нощ го сложих в 21.00 да спи, събуди се в 1.00 за ядене и след това в 6.00 часа. Наспивам се, не се оплаквам и ММ и той се наспива. ММ няма търпение да дойде утре да излезе по "майчинство" да се гледат с Венци. И аз нямам търпение да изчистя космите Simple SmileSimple SmileSimple Smile, като вунена топка съм, ама по цял ден с него сама не ми остава време Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Сега ще по изчистя тука малко, тъкмо ще дойде ред за манджата на Венци и после хоп на вън на разходка.

Приятен и усмихнат ден на всички !

# 371
  • София
Момичета, какво ползвате за посечено дупе? Судокрем не ни помага.

# 372
На нас не ние подсечено дупето ,но като се зачерви леко го мажа с Крема на HIPP против подсичане ,и на следващата смяна на пампата няма нищо  Peace
Иначе знам ,че и на Бочко имало хубаво кремче със смрадлика, и  крем здраве.
Но ще трябва да пробваш на вас какво ще подейства  Wink

# 373
  • Sofia
EлБиЕн, аз използвам Бочко, но до сега съм я мазала само 2-3 пъти - просто не ни се е налагало.

Лени
, страхотна снимка на двете съкровища Hug
За разлика от каката, която я кърмех по 7 минути, овнето Еси си цока по 20-та мин. или направо си мези. Да не говоря, че има случай по 1 час, суче 10-20 мин. и заспи. В момента, в който я вдигна да я сложа в леглото така се сърди, че все едно е стояла гладна 3 дни и започва пак да суче. Абсолютен Пурко е и моята.

# 374
Здравейте и от мен! Нашият проблем си остава гадната количка  Mr. Green Не ще и не ще да спи в нея. Днес с триста зора я приспах по едни павета и седнахме с баща ми да пием кафе (с едната ръка почти непрестанно бутах количката назад-напред). Тъкмо приключихме и тя включи сирената  Laughing Нямам думи. А в слинга спи като порче.
Относно кърменето навън - нямам вече абсолютно никакви скруполи. Първо свикнах да кърмя пред цялата рода включително и мъжете и децата. А след това и по пейките и в колата. Даже не се и крия. Все пак това което се вижда дори и без прикритие не е повече от това, което се вижда от деколтетата на жените в днешно време. А и на който не му харесва - да не гледа. А и при положение, че нищо друго не върши работа за спирането на плача...  Grinning
А белега от секциото ми е само червен, безчувствен и ме сърби наоколо. Болки нямам никакви.
Ами това е от мен засега. Предстои нова разходка, но този път ще сме със слинг, че не ми се рискува Simple Smile
ХУбав ден на всички мами и бебочета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт