Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 516
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
ladyDIDI, за този преглед говоря.Преди това не съм ходила на консултация, идваха у дома на посещение.

# 451
  • España (Плевен)
От Фейса да постна и тук.  Mr. Green Mr. Green 
Днес имахме консултация. Вече сме с 1кг. повече и с 2см. по-високи. Започваме да пием по 2 капки Вигантол. Пъпчето ни е леко щръкнало и "педи" каза да я слагам повече време по коремче. Да видим как ще и се отрази това. Също предложи да се изцедя тези дни, за да видя колко кърма имам. Не издържах и преди малко се изцедих. Излезна около 60мл. кърма. Ядем на 2 часа. Нахранихме се с изцеденото. Изяде половината и задрема. Със зор и дадох още малко и остана 20мл. Може ли да се нахрани с 40 мл.? А пък добре сме си наддали. Sad

# 452
Кати,знаеш,че по различно време ядат различен грамаж кърмачетата.Така,че едно цедене не е ориентир.

# 453
  • София
Момичета, къпе ли се бебето след ваксина?

# 454
Момичета, къпе ли се бебето след ваксина?
Не. Peace

# 455
Зависи от коя ваксина - след хепатитната можеш да къпеш, но след 5-валентната (БЦЖ) -не - 12 часа не трябва да се мокри Simple Smile

# 456
  • София
Момичета помагайте. Обръщам се към консултантите, но всяко мнение ми е ценно. Синът ми е на 1 м. и 2 дена. Роди се 3800 гр., изписаха ни 3550, а сега сме 4100. Според педиатърката сме на долната граница с наддаването и имам една седмица да покажа, че мога да храня детето само с кърма. Храним се на 3 часа, но обикновено след час и половина огладнява, освен ако спи. Много е лаком и понякога повръща (за това вече консултантите ми дадоха съвети). До сега му давах едната гърда и го оставях да суче поне 20 мин. Сега ме съветват да опитам и с двете на всяко хранене. Имате ли и други съвети?

# 457
 ЕлБиЕн, да ти кажа за моята щерка - подобно е като при вас. Роди се 3900, изписаха ни 3640, на 1м. беше 4200 и доки каза, че е ок. Родила се е по-голяма и е нормално да наддаде по-малко. През втория месец ще наддаде повече. утре сме на консултация и ще ти кажа точно колко. Мисля, че педито те е наплашило излишно. успокой се и продължавайте да се къмите. Ако има признаците за нахранено бебе, няма смисъл да се тормозиш.

# 458
ЕлБиЕн, ние бяхме с подобни размери (родена 3850, изписана 3660), но на 19ия ден бяхме 4200. И аз давам предимно едната гърда, но ако бебка дава признаци на глад, предлагам и десерт към основното - тя обикновено се отказва след 10 минути на втората гърда.

Опитай с двете, дано успееш!  Hug

# 459
  ЕлБиЕн, много ме е яд на педиатрите като започнат да слагат всички бебета под общ знаменател. Ами и те си имат вариации в наддаването, както са с различни характери, поведение и т.н. Важното е да няма голямо отклонение от нормите. Може просто така да си наддава по-малко, това не означава, че нямаш достатъчно кърма или тя е нехранителна. Ако има всички признаци на доволно нахранено бебе, които консултантките пишат в почти всеки свой пост, не би трябвало да се притесняваш.

Храним се на 3 часа, но обикновено след час и половина огладнява, освен ако спи.

Това означава ли, че си наложила един режим и ако огладнее по-рано не му даваш, докато дойде часът? Ако е така, пробвай да го слагаш на гърда всеки път, когато поиска. Така, ако не му достига кърма, ще стимулира производството на повече мляко според неговите нужди  Peace

# 460
Цитат
Това означава ли, че си наложила един режим и ако огладнее по-рано не му даваш, докато дойде часът? Ако е така, пробвай да го слагаш на гърда всеки път, когато поиска. Така, ако не му достига кърма, ще стимулира производството на повече мляко според неговите нужди   

bouquet

# 461
Добро утро!
Имам много за разказване, но ще се огранича само до последното. Вчера бяхме на ортопед и всичко ни е ок.
Дано успеем днес с разходката преди да започне да вали.
Между другото не споделям притесненията ви за столчетата за кола. Първо синовете ми си лежаха с удоволствие в тях. Специално при поставено в колата столче, практически си лежат по гръбче. А пък като се замислите, как са лежали в корема ви - ами ...вярно е било по-меко, но са били доста сгънати.
В къщи ползвам шезлонг - много е удобен и за бебо и за мен.
Весел ден на всички.

# 462
Не мога да спазвам 3 часа, някой път огладнява на 1,5 часа, а повечето пъти - на 2 часа. Педката ми каза - като иска да й давам. Винаги й давам само от едната гърда... Мисля си, че не трябва да се побъркваме за теглото на бебето. След някой и друг месец пък ще се молим да не наддават по толкова много, никой не иска дебели бебета, нали.

# 463
Не мога да спазвам 3 часа, някой път огладнява на 1,5 часа, а повечето пъти - на 2 часа. Педката ми каза - като иска да й давам. Винаги й давам само от едната гърда... Мисля си, че не трябва да се побъркваме за теглото на бебето. След някой и друг месец пък ще се молим да не наддават по толкова много, никой не иска дебели бебета, нали.
Споделям мнението относно теглото на бебета.
И ние вече май си изработихме режима сами.Вече от няколко дена ядем на 2 часа и все в едни и същи часове.Само през ноща правим 2 почивки от 4 часа.
Хубав ден!  bouquet

# 464
  • Пловдив
Момичета, привет и от нас - едва изчитам набързо и не остава време за писане. Още не мога да асимилирам, че сме на цял месец - все едно е на една седмица. Замисляме се за организиране на ходенето на чиста молитва и на "Пита" вкъщи за малкия.
  bouquet Честито на всички навършили днес и предходните дни първата си месечинка - леле, как лети времето ...  Crazy
Нас май ни е хванал вируса с разстройството - дано бързо го остави на мира. Видя се, че ще отлагаме ваксината засега.
Не знам как е при вас с връщането на мляко, ама аз се виждам в чудо - не смея 5мин да го оставя без надзор, че се дави много като върне. Ама по-голям зор ни са газовете и коликите - нищо не помага. Някоя от вас да е ползвала Бейбинос капки за колики?! Никъде не ги намирам, а бих искала да пробваме и тях. Ние си цокаме без значение къде ни се е преяло,на който му пречи да не ни зяпа, няма да ми гладува детето заради на някой изкривените разбиранията я. Кофтито е само като сме в магазин и ядем в нервния ни период - тогава хваща и пуска гърдата, дърпа се , плаче, свива се и като не може да се успокои по друг начин пак търси гърдата, направо сме шоу...  ooooh! Качили сме над кило въпреки разстройството- това ме успокоява. В събота ще го водим на преглед да видим какви други мерки ще предприемаме, че Смектата нещо не дава ефекта ,който очаквахме.
За обличането - вкъщи от седмица вече е към 24-28градуса и малкия от тогава е с къс ръкав, а вече и с ромпърчета без ръкав, а на моменти и така е потен. Даже пусках два пъти климатика. Пак ще е ужас лятото и ще набузваме климатиците, ама няма как... 
Момичета, ще водите ли бебоците на море това лято?! Само мрънкат край мен ,че е рано, а на мен ми се струва, че ако се спазват някакви елементарни правила (както и в града при разходките през деня) не би трябвало да има проблем?!?  Thinking
Днес разходките ще са със слинга, че искам и малко работа да свърша, а с количката не съм много мобилна така да се каже.

И аз слагам малкия в слинга, обаче имам чувството , че не му е удобно - би ли споделила в каква поза слагаш бебо в слинга (люлка или корем в корем, и ако е корем в корем как нагласяш крачетата?!). Баткото го носих едва от 6я месец нататък и нямам опит с малки бебета, пробвах със слинг с халки и в двете пози, но нещо не се справям особено добре-явно не мога да го наглася.  Thinking
За столчето за кола- ами и аз слагам подложки ако стои в него като в шезлонг, но за навън се оказа, че може да се закопчае с колана само ако не е много подпълнена дупката, така че там корекцията е лека. Иначе и на мен ми се струва, че му е много некомфортно - то си показва и от това,че не желае да стои в него изобщо. С баткото пак така процедирах.  Peace Ние и в количката не желаем да стоим ако сме будни - само ако му се спи и го полюшкам, иначе е луд рев  Crazy
За наддаването и кърменето  - бившата ни педиатърка също даваше такива акъли, даже ни предписа с баткото добавка още преди да е станал на месец, че не бил наддал 1кг  Shocked Доколкото знам ако не е близо до минималната граница не е проблем щом все пак си наддава. Иначе за да съм спокойна ,че си е пийнал колкото му трябва нашия герой го поставям и на другата гърда , а ако пусне и изглежда недоволен пак го връщам на първата и така докато покаже, че не желае повече .
Наложиха ми ограничение на писането - баткото държи да спирам , че ще ми показва нещо в другата стая  Wink

Общи условия

Активация на акаунт