Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 223
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
С първото ми дете все гледах да налагам режим и "дисциплина", още в болницата ми дадоха акъл да не го храня нощем, а да му давам вода, че да се научело да не се буди. Реве това дете цяла нощ, аз му бутам в устата тая вода... е как се заспива с празен стомах?... Вместо да го нахраня за 10 минути и да си заспим и двамата без проблеми... Да го храня под час, да не го нося на ръце, да не го дундуркам,  за да не свикне.
Сега съжалявам, особено като се сетя как съм го мъчела нощем гладно очите ми се пълнят със сълзи. Невинна душица  Cry. И като си помисля как мина бързо това време, след някой месец ще стане на 6 години, а аз не можах да се насладя на бебешките му моменти от глупост и незнание. Не че не си го обичах, но като че ли го приемах повече като ангажимент.

Затова сега се наслаждавам на всеки един момент с бебко. Не ме изнервя, когато плаче, защото знам, че нещо не му е комфортно. Гушкам си го винаги, когато е неспокоен, радвам му се, говоря му постоянно, не мога да откъсна очи от него. И той е спокоен, само като ми чуе гласа се успокоява. Като ме погледне с тези оченца като маслинки се разтапям. Не ми пука, че не спя нощем, че циците ми са като гюлета, щом бебенцето ми е спокойно и щастливо това е най-важното за мен. Това е истинското щастие.

Това е моето разбиране. Наслаждавайте се на тези моменти, не приемайте дечицата само като тежест и ангажимент, защото времето лети така бързо

# 556
С първото ми дете все гледах да налагам режим и "дисциплина", още в болницата ми дадоха акъл да не го храня нощем, а да му давам вода, че да се научело да не се буди. Реве това дете цяла нощ, аз му бутам в устата тая вода... е как се заспива с празен стомах?... Вместо да го нахраня за 10 минути и да си заспим и двамата без проблеми... Да го храня под час, да не го нося на ръце, да не го дундуркам,  за да не свикне.
Сега съжалявам, особено като се сетя как съм го мъчела нощем гладно очите ми се пълнят със сълзи. Невинна душица  Cry. И като си помисля как мина бързо това време, след някой месец ще стане на 6 години, а аз не можах да се насладя на бебешките му моменти от глупост и незнание. Не че не си го обичах, но като че ли го приемах повече като ангажимент.

Затова сега се наслаждавам на всеки един момент с бебко. Не ме изнервя, когато плаче, защото знам, че нещо не му е комфортно. Гушкам си го винаги, когато е неспокоен, радвам му се, говоря му постоянно, не мога да откъсна очи от него. И той е спокоен, само като ми чуе гласа се успокоява. Като ме погледне с тези оченца като маслинки се разтапям. Не ми пука, че не спя нощем, че циците ми са като гюлета, щом бебенцето ми е спокойно и щастливо това е най-важното за мен. Това е истинското щастие.

Това е моето разбиране. Наслаждавайте се на тези моменти, не приемайте дечицата само като тежест и ангажимент, защото времето лети така бързо
smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 newsm10
Мариета, благодаря ти, че сподели този ценен твой опит и изводите от него!
Аз съм майка за пръв път. Имам си моите притеснения и незнания....но питам, чета и най-вече слушам майчиният си инстинкт. И честно казано, засега точно този инстинкт, не ме е подвеждал за разлика от многото съвети покрай мен!
Много прегръдки на теб!
Надявам се повече мами да могат да се отпуснат и да се насладят на майчинството. Наистина понякога е трудно, особено когато съм наистина изнемощяла от безсъние, но ...тогава идва усмивката на моят малък принц и всичко ми минава. Синът ми се оказа чудото, което ме регенерира и ме събуди за нов живот!

# 557
И като вметка
Изкуството да бъдеш родител
Д-р Фицхю Додсън

http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=2&find=%F0%EE%E4%E8%F2%E5%EBНещо,което не е излишно да се попрочете

# 558
  • София
Щък, благодаря много за книжките. Свалих си две от тях!

# 559

Ето ни и нас на почти 2 месеца Simple Smile
Ядем на 2 часа,максимум 3.....през ноща може и да направят пауза от 4 часа.В общи линии деня ми е -хранене,цедене и пак хранене Simple SmileИван е вече 4 кг, а Спас 4,800

http://shop.ebay.co.uk/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l … ee-All-Categories

Преди 20 дни поръчах от тези пояси.Няма ги ниакакви още.Има ли мама ,която да ги е поръчвала  и кога и пристигнаха?

С плача се спряваме много лесно с помоща на записи на прахосмукачка или сешоар!Като ги пусна,дори не мърдат и мигат,а след 3-4 минути са и заспали:)Голяма помощ са ми!

За съжаление навън не ми е много комфортно.Почти само плачат,май в къщи им е най добре.Имаме голям двор,но и там много не им се стои Sad

# 560
milish разкажи малко повече за погачата, кои обичаи спазихте, бих искала и аз да организирам един празник тук, ако сме здрави тогава.

Емиии какво събрахме се 10 жени две от тях дойдоха с децата си ( момиченца) кумата ми и още една много добра моя приятелка разчупиха погачата.(трябва да са с живи родители) Майка ми и зълва ми държаха бялата кърпа над главата ни. После се отчупва 1 парче слага се в кърпата която се поставя отново върху погачата. След това се оставят пари монетки и т.н. Кумата ми нарича пожелания докато я вързва  слага се на високо ( да постига високи цели) и престоява една нощ. На масата се слагат сладки соленки дава се сладък алкохол за наздраве безалкохолно и така  Wink

# 561
Момичета, как забавлявате бебетата си? моето будува между 4 следобед и 8, спокоен е и днеска се хванах, че докато той кротко си седи в шезлонга, аз съм в нета, гледам тв или нещо такова.

ВЕднага си казах, че съм ужасна майка, че не обръщам внимание на детето и се втурнах да го разнообразявам. Добре обаче, освен да го държа срещу лицето ми и да му пея, което е забавно по-скоро за мен, май няма какво да му се прави друго на едно бебче на 1 месец.

ДА ми е съвестно ли, че не съм непрестанно пееща и гукаща майка? Още нямаме пееща въртележка, да вметна.
Моята девойка също "страдаше" от липса на майка докъто свеки беше тук Embarassed Къпя/ мия според случая, кърмя и тъкмо да полегна или да и обърна внимание се започва "Ти си почивай аз да сготвя само да ми кажеш къде е това #Crazy после "аз потърсих еди какво си и не го намерих, аз така ли да го направя или ти ще кажеш как" и така до безкрай... Не съм гукаща майка и аз се чудех какво да и говоря но нещата се развиха така: Изпратих свеки по живо по здраво и съм сама. Ходя гола когато кърмя, къщата е обърната на опаки в 10 сутринта, а ние отиваме на разходка и така сме едни щастливи девойки двете с бебка. Когато излизаме на разходка и казвем къде ще ходим какво ще си обличам, правим преглед на чантата и дим да ни няма всичко го говоря на глас и тя ме гледа кога с разбиране кога не доверчиво. Като я обличам не спирам да намилам, като се къпем също, а като я кърмя си измислям приказки вчера събрах червената шапчица и трите прасенца в едно и така ми стана смешно че се разхилих почти на глас и тя ме гледа ококорено с физиономия МАМА СЕ ПОБЪРКА и тя се разхили. Като я видя че е уморена слагам я в леглото и я оставям сама, аз оправям кочината и животът е прекрасен. От два дни имаме въртележка на д леглото ръмжи им нещо на играчките и се забавлява. Мисля че е баланс хем аз не изкуквам хем си почиваме и двете. Само да вметна говоря като на възрастен без буйки, бута и др. такива.
Имам друг проблем малката днес прави 50дни и още е с жълтеница слаба но я има малко ми е притеснено. Вчера ходих в Щерев на преглед и като я видяха освен че и серадваха много отбелязаха факта че още е с жълтеница newsm78 Притеснявам се да не е кърмаческа жълтеница newsm78 ЛЛЛ ИЛИ НЯКОЯ ОПИТНА МАМА ДА ДАВАТ АКЪЛ
Аз съм била с жълтеница много дълго време може ли да е "наследствено" бавното справяне на организма с жълтеницата newsm78
При мен прегледа мина добре матката ми се е свила много и скоро ми казаха да не чакам цикъл.Яйчниците ми са се оправили след бременността дано така да си останат.Леко ми намекнаха че второ забременяване ще се получи от раз ако нещата останат така и за напред. Даже като спра да кърмя да ходя за хапченца. А като знам какъв беще зор да се появи Елеонора Praynig Praynigсега другата карайност Joy

# 562
Здравейте!
Днес особенно мързелив ден днес за мен.Леглата даже не съм си оправяла и само се търкалям ту на една страна ,ту на друга.Само ставам да сменя памперс.А Криско за да не скучая и да не се залежа много днес се храни на час,час и половина.Никакъв режим.
Събирам сили за утре.Без да съм планирала да правя питка ще я правя утре и то цял ден.Ще дойдат колежки от едната ми работа да донесат подаръци сутринта и аз ще водя бебето на другата ми работа следобед пак да си приберем подаръци. Mr. GreenАз ще направя 2 питки и ще купя сладки и така ще почетем българската традиция. Laughing
Не мога да повярвам че картинки могат така да въздействат на едно бебе.Какво му разбира главата?Обаче щом ги фокусира с поглед и се започва едно гукане ,един смях,едни преговори.Чак с глас се смее.Няма как да направя клип за да видите за какво иде реч.А аз като го видя и чуя така съм хипер щаслива.
Щрак
Хубав ден!  bouquet

# 563
Погача правих два броя че апартамента е малък, а лели бол hahaha за протокола нямаме гръмнат чичо или друг роднина от мъжки пол освен тати и двама дядовци.Офисите женски голям смях. На 21 направих официалната погача с роднини едната баба, зълва ми с племенницата, кумата на която е кръстено детето, братовчедки, лелята на мъжа ми и така. Питата я чупиха лелята на мъжа ми най-старата и племенницата най-малката на /5/. Сложиха наричания и монети и си направихме веселото. Мъжо и кума с хлапето ходиха на лунапарк и обядваха на вън, после и ние се присъединихме към тях към 14 часа и ги изпратихме, от там на чиста молитва. Сега съм поръчала с паричките обички за Ели. А намазаха и усничките с мед една капка за пиниза и вързаха парите и една розичка от погачата във кърпа и я кичнаха на една етажерка на високо. С колежките го правих вчера пак правих погача но без ритуал.Беше весело Joy
http://aprilki2011.snimka.bg/?profile,uploadinfo;aid=578262;page=2;#paging

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 15:41 от Desi_Mitkova

# 564
  • Plovdiv - Thessaloniki
Здравейте мами! Аз съм още една не много ориентирана майка, но с всеки изминал ден се подобрявам и научавам по-добре детето си. А те родителите се учат цял живот! И ние спадаме към бебета с по-горе изброените "симптоми", но се търпим няма как.
Благодаря на Деси и milish, че споделиха за погачата, ние правим 40 след една седмица!
asq81 - пораснали много твоите мъже, а пък Криско е много сладък отново!
Продължавам да ви чета. До скоро!

# 565
Ако още някой ми каже думата "режим", ще го застрелям Simple Smile)

Спирам да си гледам часовника, да мисля колко време е минало от предното ядене  и кога трябва да се къпе бебето, защото това ме побърква.

не че го следвам строго, храня си го когато иска, но като не е на три часа, у мен остава едно чувство, че "нещо не е наред", което е тъ-по!!

Ей сега - седем часа е, обикновено го къпем към 7.30, после яде и спи  до 12. Днес обаче огладня в 7 и му дадох да яде. Кога ще го къпем и кога ще спи, не знам и вместо да се ядосвам, ще го карам полека-лека и както вече казах, думата "режим" ще я забраня за себе си.

Някой може ли да каже кога е хубаво детето вече да знае някакъв ред? Сега определено не му е времето. Може би към 3-я месец?

# 566
Детето само си определя ред.А останалото е въпрос на наблюдателност.На мен така с баткото бяха решили,че аз съм му вкарала ред,но истината е ,че просто го наблюдавах и знаех,кога му се спи и яде.Сега съм на същата схема,а часовник гледам,за да се орентирам към някоя пейка, преди да е гракнала за манджата.

# 567
От първия ден нямам режим. Яде, когато е гладна, гушкам си я колкото искам, спи ми на гърдите и на ръце. Все пак никога повече освен сега няма да я гушкам и целувам толкова Simple Smile Като порасне къде ще я гоня да си я милвам. Никога не съм замествала хранене с вода. И през нощта като е гладна яде. Колкото до банята- къпем я между 8.30 и 9.00 вечерта. След това си знае- има манджа.

# 568
  • Sofia
И ние нямаме режим никакъв все още. Храни се когато поиска, спи когато поиска и всичко си идва на мястото щом й обръщам внимание, когато иска тя. И да ви кажа ми е по-лесно така вместо да се тормозя за режими. Така че Съни, хич да не ти пука, гледай си бебчето!

Толкова са сладки близнаците на Ася! Прекрасни пу -пу! Малко й закавиждам, че си има 2-ма бебоци, но и не знам как се справя, честно! Аз с едно лудвам!

А на биг мама младежът е чуден! Личи се, че е щастливо бебе!

Ние по цял ден сме навън. Само така Маги спи и се чувства добре, а аз съм много щастлива така и съм зарязала всичката домакинска работа! Добре, че ММ помага:)

Хубава и спокойна вечер ви пожелавам, момичета!

# 569
Аз лично наблюдавам как моя младеж сам си оформя режим и навици... аз за нищо не настоявам...

Сутрин около 5-6 вече е готов за бодърстване и трябва да сменим стаята ... Simple Smile или поне да се прехвърлим от леглото в шезлонга (който мама се сети даси придърпа до спалнята и да продължи да спинка Simple Smile)
на 2те вечерни хранения (около 18 и около 20 ч) е по-неспокоен. Суче докато почне да разлива.

Ако е ял около 18 задължително заспива сучейки около 20, иначе нямаме шанс Simple Smile

"нощният" сън започва около 20ч и продължава до към 12-1 (понякога 2!!! Simple Smile) това ние най голямата пауза за денонощието ...
Нощем се буди колкото да хапне и заспива .. това е около 12-1 и около 3 ... после обаче почва едно ядене през МАКС 2 часа ... което е малко побъркващо.. но май ще свикна Simple Smile

това са в общи линии нашите навици Simple Smile
сигурно има още .. ама за това се сетих сега Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт