АВГУСТинче "вънка" вика, по игрите иска то да тича! Тема 28

• 33 406
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Благодаря ви много за отговорите по въпроса с пиенето! Вчера получи новата чаша със сламка и с нея имаме успех, зарадва й се, даже ходи да се фука с нея, но все пак предпочита да пие от моето шише Simple Smile

Александра, Амбишъс, наистина са супер удобни тези обувчици, но нямаше късмет детето- нямаше ги в близкия магазин, а хич не ми се обикаля да търся, та ще си чакам явно. Аз обаче намазах нови сандалки  Embarassed

Амбишъс, да се оправяш бързо!

Александра,Силви Д., много е смотана тази ситуация- нито е гот да се караш на чуждо дете, нито пък е гот да си мълчиш като тормозят твоето! Аз не съм изпадала в такова положение все още, но ми се случи обратното. Александър се беше качил на една катерушка, едно по-голямо момче (3-4годишно) се намести и то там и се опита да го избута, съответно моят щурчо го блъсна, детето падна и ревна. Майката дойде да го вземе и се озъби, за което имаше основание, аз се скарах много, той се уплаши и стана мазало. Чак по-късно се замислих, че всъщност другата майка си пиеше бира и си пушеше на 20 метра от нас, а може би беше редно да си гледа детето, което дойде да бута моето...

Дани, честита нова работа! Да ти върви по вода, да свикнеш бързо и лесно и дано да ти е приятно това, с което се занимаваш! Разкажи повече!

Джули, при нас държавната кухня също  е несравнимо по-вкусна от всички частни, които сме опитвали! Дано прояде малката!

Ганушка, аз не съм видяла заплахите ти, но явно интуитивно съм разбрала, че е време за писане Simple Smile Четеното на книжки не е вървежно при нас, опитвала съм, но не става. Но  пък когато пътуваме в задръстване само двамата в колата, му разказвам приказки, преправям си гласа, издавам смешни звуци и той страшно се кефи! Явно са малки още за някои работи Simple Smile Браво на Дари за успехите с гърнето!

Славена, приятно посрещане на рождения ден!

Още един въпрос  към софийските мами- къде има готино бельо като за нашите деца? По-конкретно имам предвид някакви хубави и меки памучни гащички, в съответния размер за малки дупета. Където и да гледам, все са или гадна материя, или най-малкия размер е за височина 110 см. , или струват 5 лева бройката, което много ми се струва, но пък може и  нормално да е, не знам.

Хубав ден ви желая, да сте здрави и усмихнати Hug

# 196
Трейси възхищавам ти се. Браво на теб и честито.

# 197
  • Кърджали
Днес ще съм активна.Ама после два дена няма да ме има.Та предварително да си наваксам...
Покрай оплакването на Славенчето за майчинството и аз да питам, че не мога да им хвана спатиите тая година. Нормално ли е майчинството да върви с два месеца назад. Покрай едни проблеми с човека, където се водя на работа още от начало ми върви така. Януари и февруари не ми бяха превеждали.В началото и края на март ми преведоха за януари и февруари, април ме оставиха без пари и сега в средата на март ми преведоха за март. Така ли трябва да е, само на мен ли ми се иска да са малко по - редовни или някъде се получават обърквания....
Аз успях да легна малко наобяд, че Кати тия дни решава все рано да става сутринта. Сега ми е едно отнесено, викаха ни на кафе, ама отказах, че съм неадекватна още.
terpsyhora, наясно съм, че такива ситуации все ще могат да се случват. Деца са, не може без тях. Аз затова и казах, че ме ядоса не детето, а реакцията на жената с него. Щом го гледаш тва дете, реагирай бре. По пътя на моята логика, все едно аз да оставя Кати на някой да я изкара навън, дивачето да посегне на някой /не че не се е случвало да опита, но всеки път и се скарвам и и повтарям, че така не може/, а човекът на който съм оставила да я гледа седи и блее в другата посока. Да, ама после той първо ще го отнесе от мен що не и е направил забележка...Както и да е, деца са, ще има такива ситуации.Дано са по - малко само...
И честити нови сандалки.

# 198
  • Sofia
Здравейте и от мен!

Терпсихора, честити да са ти новите сандалки и със здраве да ги носиш!  Hug За бельото аз случайно намерих в Мола на Илиянци, на един щанд много готини детски комплекти (български, на фирмата "Виолета", мился че е Пловдивска). Материята е страхотна, мека и стегната и най-важното, че потниците са по-дълги, така че не им се оголват кръстчетата на малките. А и десените са им страхотни, на цена 6лв. потник с гащички и потник с бикини има вариант за момиченцата, за момченца също имаше.

Гануше, и при нас четенето на приказки не върви все още, както казваш ти, щом започна да чета от книжката, тя моментално я взима и започва да я прелиства, хич не я интересува друго. Но като й разказвам приказки, с преправен глас, както казва Терпсихора, се заслушва и виждам че й е интересно.

Славенка, приятен рожден ден и от мен!  Hug Няма да униваш, всеки има трудни и тежки моменти, но след тях идва ред на добрите дни!  Hug

Дани, лек старт в работата и от мен! Дано ти е приятна и доходоносна!

Жижин, благодаря ти че сподели какво е казала вашата педи за задържането при малките.  Hug Значи е нормално, научават се децата.

Тази нощ Софи за първи път спа без памперс, само по гащички и резултата е страхотен, не се напишка детето.  Grinning
И друго - днес, обгръщайки ме с ръчички, ми каза: "Мамо, ного битам." В превод: "Мамо, много те обичам."  Laughing Направо се разтопих...  Laughing  Laughing  Laughing

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 17:54 от Hariela

# 199
Много, много благодаря на всички за пожеланията. Наистина страхотен ден беше за мен вчера. Още не мога да вляза в ритък вкъщи, но то си трябва време за свикване. Не съм ви изчела, но видях, че искате да видите Томи, затова пускаме една снимчица Simple Smile Други не съм имала време да кача, после ще пусна линк  Wink

Tomas, 3 days old by Тracy, on Flickr

# 200
  • На плажа
Трейси,кога се  прибра,кога го наснима малкия сладур Heart EyesСтрахотен е...да го нацелуваш  Hug
Славенче и моето майчинство се бави #Cussing out още не е дошло и даже мислех да пиша до НОИ newsm78
Хари,дано да е доходоносна,че ми писна вече с това малко майчинство все без пари да ходя,щом Вики си поръча на дядо коледа да сме здрави и да имаме повече пари..... Rolling Eyes
Гануше честита ти нове придобивка,и аз съм и хвърлила око,ама ще видим в кой слънчев ден ще е WinkА иначе  съм доволна от работата за сега-в Офис1 работя,понеже някой беше питал,много е интересно,а колежката ми е и близка приятелка Wink

# 201
  • Бургас
Александра, майчинството вече зависи от това, кога ще внесе работодателя осигуровките. От внасянето им в срок до 14 дни се превежда и майчинството  Peace Скоро си разглеждах платежните за внесени осигуровки и движението на майчинството и се оказва, че винаги ми превеждат парите на 12-13 ден от внасянето на осигуровките. Та вероятно работодателят ти внася със закъснение осигуровките и съответно ти със закъснение си получаваш парите  Peace

Трейси, страхотен бебок е Томито и името му е страхотно Simple Smile разкажи как приема новият член на семейството Дани?

Янче, Жижин, мисля да идвам на празника на розата в Казанлък, много ще се радвам да се видим с вас и децата  Simple Smile

С памперса нямаме напредък. Хаотично си пишка където и когато свари и идва и най-гордо ми го заявява  hahaha днес даже имахме и първото наакване в гащите  ooooh! бях забравила как се перът наакани дрешки, гащичките даже направо изхвърлих, ми то няма как се изчистят, ужас #Crazy

Терпсихора, не знам дали при вас има магазин на "Венера" за детски дрешки, Бельото им е страхотно. Аз лично много го харесвам. Цената на гащичките започва от 2 лв. меки, удобни, изчистени в  най-различни цветове гащички. Аз купих зелени, розови, цикламени, бананови и цвят диня. Лятото ще ги слагам и под рокличките върху памперса /ако все още не сме го махнали/  Laughing

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 22:02 от magare

# 202
  • София
Хей, хей, привет мили момичета и от нас!  wavey

Не съм се разписвала от тоооооолкова много време, но както и предният път написах- или няма какво да кажа, или не ми се пише, или пък Алекс не ме оставя .....и така.
 Гледам, че темата доста се раздвижи последните дни, много от вас се завърнаха ( надявам се не за кратко) и реших и аз да драсна някой ред. Simple Smile

Първо да отговоря на въпросите:

1. Излезнаха ли втората четворка кътници на вашите бебоци? Ако да, по -проблемно ли ви се стори? Алекс изобщо не дава да му гледам в устата и затова не мога да кажа със сигурност, но подозирам, че има процес, защото последните дни е доста кисел и раздразнителен.
2. Играят ли си вече децата с други дечица?
Определено си играе с дечица и много им се радва. Имаме си две приятелчета на близка до нашата възраст към които проявява голяма нежност- гали ги, гушка ги и много им се радва. За съжаление обаче не се виждаме с тях всеки ден.  Като цяло ми е любвеобвилен, може би един или два пъти се е случвало да прояви агресия.  
3. Има ли мами, които още кърмят и ако да кога смятате да ги отбивате?
Мнооооого отдавна спряхме с кърменето- края на 5-ти месец.
4. За махането на памперс, през нощта как мислите да процедирате - без памперс със субъждане през нощта за изпишкване или с памперс, а само през деня без?
С памперса сме до никъде, даже и на гърне не го слагам още. От другата седмица започваме. Чаках да се постопли, за да мога да го оставям направо по гащички през деня. Но когато стигнем до нощния памперс не мисля да го вдигам.

Такааааа....продължавам нататък  Mr. Green:

Гануше, радвам се да те видя отново тук! Не зачезвай вече!  Hug За книжките- от доста отдавна се опитвам да му чета, но стигам най- много до втората или трета страница и Алекс грабва книжката да я мачка или в най- добрия случай да си я прелиства сам. Явно още са малки. Simple Smile

Терпсихора,  Hug Алекс пие от такава чашка: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=2300&cat=91. Пробвах го преди време и от чаша със сламка, може да пие, но не иска и я бута. Сега пак като се затопли трайно ( аз всичко отлагам за тогава  Mr. Green) мисля да се учим направо от нормална чаша. Има голямо желание да пие от такава, но се улива целия.  ooooh!
За бельото- онзи ден точно взех на Алекс гащички и потници от една борса в Хаджи Димитър. Мисля, че се казваше "Даяна и Ники". Може би я знаеш, по- известна е като Бялата къща. Като модели и разцветки няма голямо разнообразие, но като за начало според мен е добре. Цените на слипчетата са 1.50 лв.  Peace

Хариелка, радвам се, че новините около теб са добри!  Hug И аз като другите момичета не преставам да стискам палци всичко да е наред до края!  Peace

Амбишъс, и ти не си писала от толкова много време. Hug Хубаво е, че гледачката ви се е върнала, още повече пък сега, като си пострадала с ръката. Много бързо възстановяване ти пожелавам!  Hug

Дани, супер, че работата ти харесва. Ще свикнеш бързо! Simple Smile А и щом не си сама, а с близка приятелка бързо ще влезеш в ритъм.  Peace

Буболече, честито и от мен! ( с доста закъснение). Желая ви много любов и семейно щастие!  Peace

Трейси, страхотен малък Томи! Жив и здрав да ви е и много, много да ви радва!

И аз имам въпросче: И преди бях питала за истерията, но при нас този проблем продължава да е на дневен ред, даже на моменти нещата са много страшни. Преди две вечери Алекс изпадна в такава криза, пищя един час без да спре, няма такива писъци. Аз и баща му се хванахме за главата просто. Не дава да го пипнем, ако тръгна да го успокоявам започва още по- жестоко да вика. Накрая той си пищеше, баща му излезна от стаята, а аз добре си поревах.  Embarassed И това от инат.  ooooh!
 Иначе е толкова добро и весело дете. Постоянно усмихнат и в движение. Но не стане ли това, което си е намислил става страшно.  ooooh! Даже и по земята ми е сядал няколко пъти- врещи и рита.
 Имате ли и вие такива моменти?

Извинявам се предварително на всички, към които не се обръщам лично, но и така поста ми стана мноого дълъг. Ще започна да пиша по-често, за да не се налага да пиша романи.

П.С: По повод книжките се сетих- може би някои от вас знаят, но всеки вторник с в-к "24 часа" и "Труд" излизат и поредица детски книжки на Дисни.  Книжките са страхотни, с твърди корици и много хубаво илюстрирани. Следващата седмица ще излезе четвъртата. Peace

Е.......това е от мен. Лека и спокойна нощ ви пожелавам!   bouquet

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 00:43 от mariellka

# 203
  • Sofia
Здравейте, момичета!

Трейси, Томи е страхотно пухкаво бебенце!  Hug  Hug  Hug Да го цункаш по дупето от  нас със Софи!  Hug  Hug  Hug

Мариелка, и ти се появи  Hug Ами да ти кажа и при нас има от време на време такива моменти на силно раздразнение и започва едно пищене, едно мятане, едно крещене, както казваш ти. Обаче ако започнем да я утешаваме, става още по-лошо. Затова с баща й й показваме пълен игнор и тя максимум до 5 минути е спряла с номерата. Така че по-добре не му обръщайте много внимание, а само бъдете около  него и го наблюдавайте за всеки случай, без да проявявате обаче голяма заинтересованост. Може би това е начин да се опитат да се наложат мъниците.

Амбишъс, забравих да ти пожелая скорошно оздравяване. Кофти че се е получило така.  Wink

Хайде до скоро!  Hug

# 204

Днес моят мъж има рожден ден!Почерпете се за негово здраве!!! newsm44 newsm44

# 205
Привет! Ние все пак решихме да ходим в Казанлък др седмица - по хиляда причини. Вчера така се бях настроила след работа да тръгнем... Дори в четвъртък монтирах един репортаж до 17,15 с цел в петък да си тръгна до 12.30, но мъжо ме "сюрпризира", че имал много работа и не можел. Вкиснах се, ама наистина по-добре на самия празник на розата да идем, въпреки, че пък в неделя имам р.д. и ми се искаше да съм си вкъщи. Ама ще се наложи просто да си тръгнем по-рано... Иначе вчера съдбата тотално си каза думата, защото от работата спечелих на томбола билет за концерта на Роксет утре и ще ходим с една колежка. Simple Smile В живота си съм печелила нещо само веднъж и сега просто няма как да не се възползвам.  Mr. Green

Някой беше споменал за четене на приказки. Ние от миналата неделя всяка вечер четем. Не заспива докато чета, но идеята е да се превърне в приятен ритуал преди заспиване.  Ако аз работя на компа и не мога, баща й й чете. Много ние  приятно.  Heart Eyes Не винаги след това заспива безпроблемно, но там има друг проблем, свързан с поведението й като цяло напоследък откакто тръгнах на работа. Мисля, че ви споменах мин. седмица. В период на свикване с новата ситуация и избива в непослушание за почти всичко, както и трудно и късно заспиване вечер. Но по-натам ще ви разкажа с подробности.

Иначе от вторник и аз сериозно се заех да махаме памата. Както Гануша беше писала за Дари, и Анди днес сигурно 7-8 пъти пика от сутринта.  Joy Но все в гърнето, даже веднъж (за първи път) ми каза "мамо, има пиш". Досега само за акито си казваше. Упс, редакция - чувам баба й отдолу, че Андичка се е напишкала, уф.  Crazy Ама няма как, ще се научи. ТА вчера следобяд за пръв път спа успешно без памперс и реших да направим и севтето навън, но уви - напишка се. После и вкъщи още 2 пъти, но май беше леко боса и гола навън и заради това. Така или иначе имаме  сериозни успехи и до седмица-максимум две мисля да сме вече тотално без памперс. Дай Боже!  Praynig А вие като се напишкат как процедирате? Оставяте ги напишкани известно време, с цел да им стане неприятно и уж това да помогне да осъзнаят какво трябва да правят или веднага ги сменяте защото се притенсявате да не настинат??  newsm78

Имам две новини, едната хубава, другата лоша. Хубавата е, че все пак ще почивам Август - 2 седмици и ще успеем да отидем на морето, което бяхме резервирали сега за края на юни-нач. на юли. Много се кефя, че нито парите, които вече бях предплатила ще изгърмят, нито ще се наложи да пращам примерно родителите ми с Андичка, а ние ще успеем да си отидем.  bowuu
Лошата новина е, че сестра ми от вторник е в болница - разбрах го днес сутринта. Sad Сериозно е прокървила, има леко отлепяне на плацентата. Странно, че освен да лежи, друго абсолютно нищо не й правят в болницата, все си мислех, че за такива ситуации лекарите предприемат нещо.  newsm78 Така че стискайте палци всичко да е наред, много ни е мъчно и притеснено. Sad

А сетих се отново да попитам как са децата ви с катеренето на стълби, в смиъл сами ли ги оставяте или винаги сте до тях? Преди 3 дни на два пъти ми се случи да преживея полу спиране на сърцето. Оставих Андреа буквално за 10 секунди сама на стълбите, колкото да метна едни дрехи горе на спалнята. Слизам аз да си я държа, тя вече изкачила 8 стълби до междинната площадка и точно пред очите ми залитна назад. Господ ни спаси, защото само успя да "седне" на стъпалото без да се изтъркули надолу.  Praynig След това на други стълби докато се усетя тръгна да слиза, гледайки мен, тоест назад. Пак инфарктна ситуация какво можеше да се случи, ако не бях изкрещяла да я секна да не сложи крака си на стъпалото.... По принцип тя слиза и се качва, хващайки се за парапета, а аз (или някой друг) я държи за другата ръка. Все още сама никога не я оставяме. Но понеже живеем в къща и имаме стълби къде ли не, понякога все се случва да хукне сама докато се усетим. Проблемът е, че много се разсейва докато слиза/катери. Гледа накъдето си иска, а не в краката си... Питам се горе-долу на каква ли възраст вече се концентрират и ще могат абсолютно самостоятелно без ние да треперим да се качват и слизат по стълби??  newsm78

И последен въпрос: според вас достатъчно големи ли са вече децата ни за колело (естествено с помощни колела)?  newsm78 Знам, че Кубрат на Скайпетя има и се справя добре, но да питам и остналите. Много искам да й взема.

Олеле, много дълго стана.  Crazy Ще се радвам да ми отговорите на въпросите - за пишкането, стълбите и колелотоGrinning Хубав ден!  Hug

ПС, Терпсихора, аз онзи ден накупих гащички за по 1,30-1,80 много прилични от Вис Виталис. Аз този магазин го признавам само за българското им бельо на добри цени. Ако искаш провери как са за момченца.  Peace

Дани, честита нова работа и от мен! Много успехи ти желая, да свикнеш бързо, както и малкия с промяната покрай липсата на мама.  Hug

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 14:13 от ♥МамаНаПанда♥

# 206
  • Sofia
Славенка, жив и здрав да ти е мъжо! Весел празник!   bouquet

Янче, по твоите въпроси: С пишкането съм процедирала така - като се напишкаше, я оставях за около 15мин. така, да й е мокро и да й стане гадно. После обаче, когато наистина осъзна какво е да й е гадно напикана и всеки път като се напишкваше, започваше да си дърпа гащите и да вика сърдито "Моко, моко...", не съм я държала напикана, а направо си я преобувах, защото вече целта ми беше постигната, просто понякога напишкването става от това че не са се усетили на време, за да кажат.
За стълбите - винаги я държа Софи за една ръка, когато изкачва или слиза по стълби или поне съм зад нея, готова да я прихвана, ако тръгне назад. Още са малки и не толкова стабилни и наистина се разсейват.
За колелото - не знам какво да ти кажа. Ако толкова много искаш, можеш да й купиш от най-малките колела. Спомням си, че аз едно време имах едно с три гуми, с дълга седалка, това ми беше първото колело, сега не знам какви предлагат на пазара. На Софи засега все още няма да й взимаме, може би другата година. А нещо свеки спомена, че искали за рождения й ден да й купуват, та може и по-скоро да е.
Много кофти ситуацията със сестра ти. Дано лошото мине и да се залепи плацентата. Тя от вторник все силно ли кърви? Аз прокървих в 8г.с. и се видя, че причината е отлепена плацента. Не съм влизала в болница, но ми препоръчаха да лежа поне няколко дни и ми назначиха терапия с но-шпа 3 по 2 и утрогестан вагинално 2 по 2. При мене кървенето започна с болки ниско долу в корема, като менструални и все едно ми дойде цикъла. Но най-гадно беше първата нощ (аз прокървих вечерта), следващите дни намаля и се оттичаше от време на време. Стискам палци всичко да е наред.  Praynig И ако нищо не й правят в болницата, защо изобщо я държат там, тя може и вкъщи да си лежи?

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 15:27 от Hariela

# 207
Hariela, мерси за отговорите, както и пожеланията към сестричката ми. Дано, дано, молим се!  Praynig Ето, на теб са ти назначили някакво лечение, а на нея само лежане в болницата.  Shocked (разбира се после и вкъщи) Ха де, защо само я държат и ние се чудим!!  #Crazy То хубаво да я наблюдават няколко дни, но и да вземат мерки, различни от това, което може и вкъщи да го прави... Във вторник доста е прокървила + със съсирек. После до вчера нищо, тамън щели следобяд да я изписват, когато пак прокървила, макар и по-малко и я оставили. Днес, ако не прокървяла, щели да я изпишат... Ама то тя може така през ден да прокървява (недай Боже!!) - все да тича до болницата просто, за да лежи там ли искат??  Rolling Eyes Както и да е. Дано се залепи тази плацента, а и сестра ми да си вземе поука от случилото се, защото е бременна на 36г, а не си дава никаква почивка. Хич не се щади. Вдига си Алексия постоянно+онзи ден бутала количката по някакъв огромен баир!!! Предполага се, че това вероятно е и причината за случилото се... Sad Уж от двете ни се води по-кротката, но май-май си е по-вироглава и от мен.

# 208
Ехо, здравейте! Все се каня, да пиша и се разминавам някъде с писането.

Янче, благодаря, че се сети за мен и ме покани да се разпиша. И може малко късно вече, но те поздравявам за това с което се занимаваш, страхотна си, много ти се възхищавам. А и да не забравя да кажа, че сутрин в 9 часа сме с теб, следя те с интерес. За сестричката ти, ще се молим  Praynig всичко да е наред.

Славенче, жив и здрав да е мъжо ти, да те слуша и да те обича!

Трейси, честита рожба, да е много-здраво и послушно дете! Снимките са просто уникални.

Хари, на теб безпроблемна бременност, до финала и накрая, една жива и здрава госпожица.

Да отговоря на въпросите:

за кътниците- все още не са, но ги чакаме, че от доста време ни мъчат.

за играта с деца- само да види деца и ме зарязва на пътя. Много-обича децата, особено по-големите, той си е доста контактен и бързо се адаптира. Но от две седмици го забелязвам че започна да щипи децата (и по-големите, от него също), преди ги удряше , но се беше кротнал малко, а аз бях решила, че се е отучил, той друго му е щукнало.

за кърменето- не се кърмим, отдавна.

за памперса- голям зор, стои по час и повече и нищо,като сложа памперса и до 5 мин. е направел работата. Когато реши , казва, но вече със закъснение, направил е белята. Ако пък го усетя, че започва да ака, слагам го, но се секва и пак нищо. Но съм решила да се заема, още по-сериозно и няма назад, ще трябва да го махаме, че жеги идат, ще му се спари дупето. А за нощния памперс, поне от начало ще спи с памперс, а  за напред постепенно като посвикне повече и него ще махнем.

И на Янчето, въпросите:

За пишкането-  не съм мислила, но вероятно няма до го държа повече от 10-15мин. мокър.

ЗА стълбите- гледам да съм все до него. Качва се сам не дава да го държа, но стоя зад него да не падне назад, а когато слизаме се хваща и ме държи здраво. На площадката пред блока има 3-4 стъпала с които се справя сам нагоре и надолу, голям му е кеф. Но не са толкова стабилни, все още и им трябва време ,за да се справят сами напълно.

За колелото- на кръщенето, кръстницата му подари. Но е на село, а и още е малък за него, не може да му стига педалите. Като си отидем на село много му се радва, ама догодина вече ще го ползваме, като порасне още малко.

Точно на моя РД, на 24.05 намерих на Теди кърлеж. На обяд се прибрахме и започнах да го преобличам, когато виждам под зърното на гърдичката му нещо черничко. Веднага извиках на баща му да го види, че аз до тогава не бях виждала кърлеж, но се усетих, че е такова. Той пък дребосъка не дава, да го видим и само се опъва. Качихме го на колата и на болницата, там му го извадиха, без проблеми мина всичко, а аз се притесних доста. Точно същия ден не е ходил в треви, ама ето като не очаква човек и нещо се случва. Преглеждайте си децата, че тези гадини са ужасни,  #2gunfire а и доста има по-това време.

Хайде, че стана дълго.

Лека вечер от мен!

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 23:36 от mar_gito

# 209
Браво мам4ета, разписали сте се  Mr. Green 4ак се 4удя откъде да запо4на  newsm78
Славен4е - да ти е живо и здраво мъжлето   bouquet
И ние от днес си имаме братов4ед4е в Кипър  Heart Eyes Да е живо и здраво детенцето, ама ние къде ли си нямаме ве4е роднини, голяма е лудницата  hahaha
Амбишъс - радвам се, 4е се е потвърдило, 4е се възстановяваш добре и нямаш нужда от други интервенции  Hug Сега само си по4ивай  Naughty И да не ти дадат болни4ен си вземи отпъска и се пази  Hug
Мариелка - радвам се, 4е и ти се появи  Hug Тия изблици на нас са ни редовни, защото нямам време да го 4акам за това или онова и да ми се лигави и действам по-бързи4ко, но с времето вместо да му грабна нещо от ръцете му казвам "дай го на мама" и той о4удващо ми го носи  newsm78 Ако му го взема директно и става същата сценка като вашата. Опитвам се по малко да заменям моите забрани с нещо, което да направи сам и после да полу4и похвала. Но съм по4ти шах и мат как да го нау4а да ходи хванат за ръка, защото по4ва да обикаля като изуглавен и както и не е стабилен с тия крака си тряска главата в цимента редовно   ooooh!  Днес имахме лек успех на един паркинг до едно детски кът на рожден ден ходихме. От няколко дена все за това събитие му говоря и днес цял ден и по пътя в колата обяснявам как трябва да слуша и 4е има много коли и т.н., та в крайна сметка ходихме за ръ4и4ка хванати и ми беше голям кеф. Досега опитите ми се свеждаха до отскубване, бягане във всякакви посоки и накрая като го хвана и се тръшка на земята и запо4ва да се въргаля с писъци, хващам го като мокро коте и го вла4а докъдето сме тръгнали, а той ме блъска  ooooh! Ходих на родителска среща оня ден и там ги питах, казаха 4е никакъв проблем няма с ходенето за ръка там  newsm78 Та явно или вижда другите деца какво правят и как ходят или по-строгото и дисциплинирано поведение там ги у4и да са по-послушни и да няма инати  Naughty При нас просто номера минава  Crossing Arms
За книжките на 24 часа - видях ги по ТВ, 4е ги рекламират и са същите, които аз поръ4вах на МАкс 2 на месец и събрах сумати и ги спрях. Има страшно интересни, но според мъжо докато се нау4и да 4ете ще са демоде  hahaha На мама спомен ще останат накрая  Party
за играта с други деца - днес видях една агресия, но и видях защо е  Naughty Едно моми4енце си клатеше краката и без да иска ритна много леки4ко Макс (беше зад нея) и то дори и не разбра какво е направило, ама той се стресна, ревна и дойде да ми се опла4е. Върнах го веднага в играта, но след 20 мин той слу4айно видя същото моми4енце и как я е запомнил незнам, но отиде да я щипе (на около 5 год беше) и не можах да повярвам, 4е е запомнил и 4е си отмъщава  ooooh! И в целта си да си върне и да покаже защо го прави се насо4и и запо4на да и я щипе по каката  hahaha  Joy Ми не ме разбра като обяснявах, та си го изнесох от там  ooooh! То4но на родитеслата среща ми казаха, 4е за първи път е проявил по-сериозна агресия към дете там и са го наказали за 1 мин отделен от другите деца и после са му казали, 4е ако иска да играе пак с тях трябва да гушне детето и да се извини и той бягал да гушка  Joy  Mr. Green Много е бил оплашен и стреснат и казаха, 4е едва ли ще го повтори, но и там явно е имало предистория, но като не може да каже и се бие  Mr. Green Мариелка - може да пробваш някой от вариантите - отнемане на внимание, обяснение или леко наказание  Naughty
Ганушка - и аз искам много да 4етем книжки, но ми се дърпат от ръцете, понякога не много бързо, но пък на кратки форми като римувани детски стих4ета минава по-бързо номера. Даже имам и гатанки и все ги гледам и им се 4удя кога ли ще им дойде и на тях времето  Mr. Green В детската оба4е ми казаха, 4е много оби4а да му 4етат и се гушвал и даже им сменял страниците като му кажат само  Rolling Eyes Е друго дете гледат те там и аз друго си имам в нас  Thinking Мениджърката се е заканила да купи видеокамера и който родител не вярва на нещо ще полу4ава в края на деня видеозапис, за да се увери  Joy
За гърнетата - мениджърката е убедена, 4е деца под 2 год няма на4ин да се нау4ат на гърне и не мисли, 4е ще има смисъл да го по4ваме, но ако аз пробвам в нас и и кажа, 4е имам с нещо успех за 4 дена е съгласна да продължи и в детската с усилията и сега се 4удя да 4акам ли заедно с другите деца, лятото ли да си използвам доакто е по-топло...  newsm78
Много хубаво нещо да ви се похваля - от 2 дена моето малко мом4енце му казвам "мама....???" и той "Лиди"  Joy  hahaha  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes У4а го и на "тати Ем4и", но май ще мина на "Емо", 4е много сложно инъ4е  Rolling Eyes а "Макси" изобщо не иска да спомене  newsm78 Един дървен пъзел му взех тази сутрин, не е никак лесен, но голям му е кеф и много бързо го схвана, а елементарните неща като как правят животните или как се кава не го вълнуват  newsm78 Айде лека, 4е се олях пак   Mr. Green  Hug
Сесията Ви изтече докато пишете съобщението си. Моля, опитайте отново.   Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт