АВГУСТинче "вънка" вика, по игрите иска то да тича! Тема 28

• 33 483
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
  • Кърджали
Здравейте!
Кати спи все още, а аз се опитвам да вкарам в ред апартамента.Ама нещо хич не си давам зор и усещам, че до довечера ще се занимавам с това.
Кати киселото мляко го яде без захар /то всъщност май и чайчетата като и ги прави баба и също ги пие без захар/, направо извадено от хладилника.
Днес взех на Кати някои глезотийки. Дядо и ни беше пратил малко парички, та и купих подаръче, дрешки и успях да разчистя и най - накрая сметките си с мтел.Да имат късмета пак да забатачат  така фактурите си. Взех и едно столче, от тия дето издават звук като седне, надявам се поне по този начин като реши да гледа Бейби ТВ да не се залепя за екрана.  ooooh! А и нашето положение леко се пооправи временно и сега по имам кураж, че ще успеем да отделим малко парички този месец и да почна шофьорските курсове, че само го отлагаме...
Със зъбките проблеми нямаме засега. Трябва обаче да почна да и ги мия не само вечер, а и сутрин.Нещо не умира от мерак това дете, обаче много сладко ядеVТо не е мнвого, ама всеки ден си хапва почти нещо сладичко. Какво да се прави, и двамата с татко и си обичаме сладкото, няма как да го крием от нея...

# 271
  • София
skypetia, много интересно беше интервюто с Маркова. Взех си бележка и вече започваме съвсем редовно да мием зъбите на малчо. За Маркова обаче прочетох доста противоположни мнения. Явно е малко повече комерсиална, от колкото трябва Simple Smile Ще го заведа сигурно скоро на детски стоматолог профилактично.

# 272
Хелоу на тези които ме помнят и на тези които не ме помнят. Как сте?

# 273
Все искам да ви питам и все забравям,затова първо ще питам преди да взема да ви чета.всеки път когато ходим в парка има и други деца(естествено),но те все нещо хапват,било бонбони,шоколади,жилирани мечета,черещи,пастички,зрънчо.А аз не давам на Митко такива неща и той като види другите деца и почва да ги приследва и да си иска и не мога да му кажа нищо,защото иска.Какво правите вие в такава ситуация?онзи ден един батко му даде 2 черешки и той от лакомия ги лапна с костилките,после и желирани мечета на Харибо и бонбони иииии направо ужас #Cussing outИ днес баба ми взела,че му купила зрънчо с подаръци,добре че куса две и после ги изплю,че не ми се иска да проявява интерес към такива неща.

# 274
  • София
ribkata87, разбирам те напълно. Уж всички майки са против зрънчото, а всички деца го ядат. И аз не знам как се получва тая работа  newsm78

По принцип го оставям да хапва от това, което е видял и пожелал. Не забранявам, защото забраненото е най-желано. Просто аз не му купувам такива неща и не го стимулирам. По някога нося плодове и  предлагам тях. Но солети винаги имам - от тези деттските с по-малко сол.
Като цяло мисля обаче че някои неща трябва да похапват, колкото и ние да не желаем, за да не им станат после фикс идея. Мисля че,ако веднъж седмично получва примерно няколко желирани бонбони няма да им пропадне здравето. А с родата е много трудно да се излезе на глава.  Моята свекърва едва ли не смята, че го лишавам от нещо невероятно полезно и вкусно, щото не му давам за десерт всеки обед и вечер шоколад.   hahaha

Аз пък да ви се оплача - днес останахме без храна от ДК. Отидох последна и беше свършила. Оказа се, че някой вчера не си е взел храната и днес е взел две менюта - с вчерашния и с днешния купон. Лелката не ги проверява щото. Направо бях бясна.   #Cussing out Трябва да си много гадна ку*ка, за да откраднеш бебешка храна  #2gunfire

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 18:47 от Elyah

# 275
  • На плажа
Елия човешката простотия край няма #Crazy да ви вземат храната Shocked
Рибке одаван съм писала,че давам всичко вече...даже и му купувам,защото той ходи и си проси като цигънче от децата и мен ме хваща срам.И близалки и зрънчо и вафли и какво ли още не,но и ние много ги ядем.Така,че не мога да не му дам.
НевНев теб пък няма да те забравя...една от първите и за съжаление не остана в редиците ни,както и повечето варненки.Сега си имаме само една Rolling EyesДобре сме,вие как сте-Криско слуша ли?

# 276
Нев, и аз те помня Wink И аз не съм от редовно пишещите, но пък си чета Wink))

Кисело мляко Преслава яде вечер направо от кофичката от хладилника... Откакто го е прояла го яде все така. "Подслаждам" от време на време с пасирани плодове - миналото лято с много праскови, за сега сме само на ягодки, банани, цитрусите бяха зимата и така.

Днес сменихме пастата за зъби. Ненедент-а ни свърши, пък Преслава не хареса особено новата..  Rolling Eyes

Рибке, аз давам почти всичко /желираните бонбони само са табу у нас, че кат се сетя веднъж племенницата ми как се задави с такава.. Настръхвам!/, но не по всяко време.. На нашата площадка, пък, ядящи не срещаме често. Ако срещнем просто обяснявам, че не е нейно и не може и ще купим после и или забравя или просто купуваме за по-късно Simple Smile

Elyah, а уж всеки път си викам "край, вече нищо не може да ме учуди.." Егати и простия народ!  Shocked

# 277
Привет момичета

Тази вечер ходих на спектакъл в театъра,не бях ходила от пети клас Laughing,но днес нямаше как да пропусна,детенцето на моя приятелка,което е на 5 годинки, имаше първа публична изява като балерина и трябваше да я подкрепим Heart Eyes.Много хубав беше целият спектакъл,човек се зарежда положително от такива красоти Grinning

Елиа-много неприятно и на мен ми се е случвало.Но при нас организацията нещо им куца-всеки ден си даваш заявка за следващият ден и те си пишат на талончето датата и там някакви знаци зависи какво си избрал,но пък нищо не пречи на наглите майки в къщи да си драснат едно талочне по същият начин и да отидат най-безцеремонно и да вземат кухнята да някой друг #Cussing out.Давали са ми друго зависи какво е останало или пък само супа и десерт без манджа и много ми се извиняват,на другият ден ми дават двойни дози, ама за какво ли..., да направят нещо по въпроса то с извинения малките няма да се нахранят.

Рибке-при нас не се срещам много много деца който хапват нещо,ако има такива и Али веднага е залепена там и си иска,дават й а аз не възразявам понеже рядко се случва,а и тя много се сърди ако не и дам особено храна.Един път се поядосах на едно момиченце към 5-6 годишно-беше отворило пакет солети и само викаше малките да ги храни и всички мъници наоколо като птиченца покрай нея да си хапват.Майката на момиченцето там и не й направи никаква забележка,все пак повечето майки не им се искаше децата да се тъпчат с боклуци малко преди обяд,та аз и казах да престане да ги храни като гълъби,те си имат техни неща в чантите,а и след малко ще си ядат обяда.

Буболече-след като ни свърши Ненедента от първият комплект,купих някаква паста на Аквафреш,тогава търсих без флуор,но не намерих,но този път успях да намеря Ненедент без флуор и много се зарадвах,сега се мием с нея Peace

Хари-Али яде млякото направо ей така с лъжичка без захар Grinning

Нев-добре завърнала се Grinning,радвам се че се включи,разкажи ни как си прекарвате с Криси,ако вземеш да си пишеш редовно както преди ще е супер Grinning

skypetia-аз водих Али на стоматолог заради зъбчето с което се роди,бях писала като я заведох.Погледна и зъбките обясни ми за това зъбче и така всичко  е ОК.

Утре маи ще заведа Али при педито-от 1 седмица е със сополи и кашля,аз и давах инфлуцид,домашен сироп за кашлица и капки с клеева тинктура,но все се притеснявам да не и възпалено гърлото или пък гърдичките  Rolling Eyes Симптомите значително намаляха,а и тя по принцип като и излизат няколко зъба както в момента хремясва затова не я заведох още в началото,но ще взема да отида за всеки случай да я види.

Лека вечер дами

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 23:36 от Jijin

# 278
  • Бургас
Еее Гери, дано и се размине на Али /между другото нямаше ли да и викаме вече Нати или греша Simple Smile/ , ама така като гледам, май каквото е било ви отминава , дано е така  Hug
Между другото утре следобяд ще пътуваме за Канзас и в събота ако искаш може да се видим около обяд или пък следобяд /ако сте си в града/.

ХАри, киселото мляко и Деси яде направо от кофичката с лъжичка без никакви добавки, харесва и много Simple Smile
Относно боклучките за ядене - давам. Е няма как като около мен всички дават на децата си  аз като някой цербер да застана и да ги разплача. Плюс това не съм чак толкова екологично, био настроена, че да давам примерно морков нарязан на лентички вместо солети или слънчо Wink  Laughing
Естествено гледам да са от най-изчистените. Например слънчо купувам натуралис без никакви добавки, подправки и подобни. СОлетите детските без сол и бисквитки с фибри примерно.
Виж за шоколада и вафлите карам Митака да се крие като яде, защото Деси пък като почне няма наяждане  ooooh! а мерни ли някъде бонбонки "Бони бом" - оле мале Simple Smile докато не свършат не се спира  Mr. Green

Да се похваля, че въпреки новото постановление,  Деси до дни ще започне ясла. Днес ми дадоха от яслата бележките за изследвания и като са готови резултати започваме  newsm44

Последна редакция: пт, 03 юни 2011, 00:13 от magare

# 279
Добро утро , радвам се , че има хора които ме помнят  Hug . Ами Крис , е приет в ясла. В1ера ходих да го запиша. Мъчи се да говори . Роптае с/у желанието ми да махнем памперса , стиска си акото ще кажеш че ака злато. Иначе беснее тука прави ни луди и така. А при как са дечицата. Виждам по снимките са пораснали много и са много хубави  newsm76 пу-пу да не им е уруки.
Иначе с варненките все още се виждаме кога по - рядко , кога по-често. Айде пишете вие как сте Simple Smile

# 280
И аз днес пътувам за Казанлък. Ако организрате среща, звъннете миии.  Hug Даже днес отразих Празника на розата в новините и колегите ме бъзикат, че съм пристрастна.  hahaha

Хари, аз не бих слагала захар в айряна (хаха, обичам да го пиша с правописна грешка с "я" че ми звучи по-добре.  Joy ) Особено вечер преди лягане, дори да миеш зъбките след това. Но си е въпрос на разбиране и личен избор.  Simple Smile

Дани, мерси мила, че питаш. Аз бях писала, че сестраичката ми си е в къщи, почива. Но се притеснявам какво ще стане с тази нейна отлепена плацента след като се върне на работа на 10 юни....  Sad

Приятен уикенд на всички!  Hug

# 281
  • Sofia
Момичета, ние заминаваме за една седмица в Кюстендил, така че ще ви лиша за малко от присъствието си. Благодаря на всички ви за  отговорите.  Hug  Пожелавам ви хубави, слънчеви и спокойни дни!  Hug  Hug  Hug

# 282
  • Кърджали
Имам повод за мрънкане. Нали бях взела на Кати сандалки, взех ги с едно наум, че не бяха български.Порових се из нета, изкарват ги полски- UFO, уж естествена кожа от вътре.Миналото лято братовчедчето и изкара с такива без проблем. Обаче татко и снощи забеляза, че на пръстчето са и направили мазолче, което даже се е спукало.А аз се чудих защо не иска тия дни да ходи дълго, ама не съм забелязала мазолчето ooooh! Леле, такова чудо ни се случва за първи път  Tired Винаги и купувах български обувки, но този път тридневното обикаляне беше неуспешно и накрая взех тия, че само те и станаха.Снощи направо се ядосах като го видях.
Сега няколко дена ще ходи с обувките докато и зарастне. После ще видя, ако пак и създават проблеми или неудобство ще ги махна. И пак ще търсим нови, ако се наложи...
Мрън!

Последна редакция: пт, 03 юни 2011, 12:56 от Aлекcандрa

# 283
Здравейте мами! Имам нужда от правен съвет! Става дума за трудовоправните отношения.
Ще съм благодарна, ако някой може да съдейства!   bouquet

# 284
И аз давам желирани бонбони и шоколад, опитвам се да не е често. Шоколада е най вече под формата на глазура на сладолед  Simple Smile. Соня обожава сладолед и й купувам редовно. Зрънчо, чипс и солети мнооого рядко, бисквити също избягвам. Виж близалки и захарни бонбони от тия смучащите се твърдо не. Но тук поне навън никой не дава такива по площадките на децата си. Сега даже като се замислих, не мага да си спомня да съм видяла на площадка тук някой да носи нещо на детето си така да си похапва докато си играе, само банани съм ги виждала децата да ядат и да пият сокове. Но зрънчовци, чипсове, бисквитки, шоколадчета и бонбонки, не.

Хехе Ганушке, тя Соня е далееееч назад зад Дария по отношение на говорене. Нищо не й се разбира от приказките с изключение на тези, които знам какво означават. Е и мама, тати и кака, кака научи, че момичето дето я гледа така казва, при кака, на кака, в кака и тя се научи. Свичко друго е закодирано и си трябва разшифроване, за да я разбереш. А казва вече найн и па-па (чао на немски).

Невнев, добре завърнала се  Hug, и аз добре те помня  Grinning. Покрай теб, не знам защо се сетих и за Денди и тя както теб изчезна, дано и тя да се върне  Grinning! Еее изобщо сетих се за началото съвсем, много вълнуващо време беше...

Хариелка, приятно изкарване! Мерси за пожеланията, за теб същите!

Jijin, как е Али, води ли я на лекар?

Буболече, госпожа вече а  Simple Smile, не помня честитих ли ти, май не, за това сега честито, желая ви дълъг и безавалиен семеен живот!

На Соня й купих онзи ден едни детски слънчеви очила и сега само дето не спи с тях. Те са й малко големи и е като мухата Цеце, много е смешна. И едни гривни си хареса дето бяха окачени до касата, взех и тях. Сега е голяма кипра, те също са за малко по големи ръчички от нейните и само й падат, но тя си ги събира и пак си ги слага, по 3000 пъти на ден, как не й втръсва не ми е ясно. Тя отдавна е хвърлила око на моите слънчеви очила, но аз не й ги давам. Тя онзи ден само като ги мерна тези детските и се залепи там и ъ-ъ-ъ-ъ-а-а-а-ъ-ъ-ъ, сочи ги, на пръсти се вдига да ги стигне и си викам хайде от мен да мине  Wink, та намаза, после гривните беше да мълчи докато чакаме на опашката на касата, че крещя да я пусна като обезумяла и мен ме хвана срам от хората.

А при дневната майка си е харесала един Мануел, той е колкото Емо май или да е малко по голям. Ама ходи след него като патнце след патка и  само повтаря "бапу-бапу-бапу", това значи бати  Laughing, а той е много щастлив и се хили като тиква. Те се засичат обикновено за малко, че той ходи там след училище, а аз в 12 нали я взимам, та само 15ина минути са заедно. Но в сряда като я заведох, училището, в което Мануел ходи, този ден им беше свободен и той от сутринта беше при Мария. Соня като го видя, само викна уживлено "бапуууу" и хукна вътре без да ме погледне даже. Нали се похвалих че последния път влезе сама, сигурно заради това  Laughing. Ама като влезе вътре в кухнята и там още 1 момиче и 1 момче които досега не беше виждала, плюс Мануел и другите две момиченца, с които са заедно сутрин и тя се сепна. Спря се и даде две назад, а те я зяпнали всички нахилени, че нали и мъничка и й се радват. Та ме хвана тя за панталона и тя ги гледа подозрително, кво са ме зяпнали па тия са  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт