АВГУСТинче "вънка" вика, по игрите иска то да тича! Тема 28

• 33 483
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здравейте от нас, добре че заваля , да си останем в къщи и да си поотпочина малко  ooooh!
Ние сме вече цяла садмица самички с малката, остава ни още една и тати се връща от командировката. Определено детето чувства липсата му, вчера по време на разходка, видя едно момиченце,което се разхождаше с майка си, изведнъж се появи и бащата в далечината, очевидно се прибираше от работа, момиченцето се затича към него с радостни викове Тати, Тати, а моето очевидно се натъжи!  Sad Гушнахме се и си поговорихче, че и нашия тати скоро ще си дойде!
Миленка много неприятна ситуация с кухнята ви!
За пакетираните храни: категорично съм забранила да се купуват самоцелно за нахранване, кроасани, вафли, .... данонино десерти,крем....  солети, бисквити... Не забранявам да се опита, да се даде, но не и за наяждане. Скоро спорих със свеки и зълвата, парче домашна баница, кифла купешка от баничарницата , пакетирани в найлон , не могат да издържат месеците , които могат пакетираните кроасани и вафли. Това е само един от многото ми аргументи против масовата им употреба, а е друг въпросът какво има вътре, темата е дълга и стряскаща. Не смятам за нормално 2 г. дете да закусва филия с шоколад или цяла вафла! Да опита да! Случвало ми се е в момент на силно злоядство да предлагам кроасан, само и само да не е вечно гладна малката, но тогава съм разсъждавала кое е по-малкото зло: празен стомах или не най-подходящата храна!  Всяка майка сама си преценява как да храни детето си. Навън нося нарязана ябълка, ако я почерпят солети примерно се взема, в къщи също имаме, но по-скоро ги троши  Grinning
Невнев радвам се ,че се включваш отново! Да честитим ли нещо? В ляво над местожителството ти!
За зъбките мием ги сутрин и вечер, четката става на таралеж още първата седмица, ползваме Ненедент, мен нещо не ме кефи, не и мирише на свежо дъха, е все пак не е ментова паста. Сега съм поръчала ягодова, да видим, мисля ще и хареса, но за ядене!  Laughing
За говоренето бавно увеличаваме активния си речник, изговаря ги по бебешки Гай-играе, титам- тичам.... Силвия е голяма телефониска, слага си дланта на ухото и приказва, ама физиономий, ама смее се,разхожда се със замислена физиономия,  ние отстрани падаме и ние от смях, после наужким натиска копченце и затваря, Тао-тао - чао и затваря!
Трейси направо не зная как се оправяш! Аз се побърках една седмица сами, търчим по задачи, а ти с две.....  Shocked
Джема една приятелка има 3 г. момченце, изведнъж започнал да се нааква в гащите, ей така, нарочно! Като му миела дупето, накрая пускала по-хладка вода, за наказание. От тогава спрял, казвал : Тони ака гащи, мама мие дена вода! Страх го било да пръцне,че.....дена вода  Laughing
Ние напредваме с гърнето, в къщи сме по гащички. Не винаги казва, но като се изпусне, усеща и спира, тича към гърнето и си допишква там! Нищо че сменям пак дрехи, важното е че е осъзнала белята. Вече и за акото си казва, но не може да стиска дълго, особено ако е изпила едно шише с течност! Скоро имахме ситуация ,в която баща и не я изпишкал 2 часа и като се качихме и тръгнахме с колата, детето каза ака-ака, нямаше как, казах и пускай мамо в памперса. Тя обаче стиска и като паркирахме в гаража се изпишка на канала, беше стискала!
За подаръците : не зная , ще помисля!
Ох, малката издивя, излизаме, пекна....

# 331
Привет.Май бурята идва с всичка сила насам.....
Забравих дали съм писала за подаръците - бройте и мен.Ще участвам с удоволствие. Hug
Нищо ново няма при нас - още сме си с памперси, плаче от гърнето, кърмим се на обяд и вечер и няма изгледи да спрем скоро, излизаме постоянно,защото той мирен в къщи не може да стои и само реве на вратата.Записах го на ясла от септември,но още не знам дали ще ходи тогава или от по-късно.Като наближи ще го мисля.
Лека вечер! Hug

# 332
Здравейте момичета!
Ох,при нас нищо ново освен,че съм си писала почивен следобед(чакам бурята Mr. Green).Митко е добре,вчера падна и обели коленете и сега като се види и ми вика "мамо ох Мити".Митко доста думички казва,но не мога да го накарам да ми каже когато му се пишка или ака,просто не иска.И ние чакаме резултатите за яслите този понеделник,но мисля,че няма да има проблеми.
Магаре,радвам се,че Деската така се е държала на яслата.ДАно няма проблеми с нищо,но съм чувала,че децата в началото не осъзнават къдеса,но след седмица newsm45 и край на желанието за градинка.Дано с вас не е така Hug
По принцип определяте ли до колко лева трябва да са подаръците или кой по колкото иска?
Пият ли децата ви вода до като се хранят?Митко пие мнооого вода по време на храненето(дори и на закуска)и после коремчето му е като на попче Laughing

# 333
  • Кърджали
То пък голямата буря дето мина покрай нас.Грлъмна три пъти, капнаха две капки и това е. А аз бях отписала излизането следобед. Whistling
Рибке, миналата година помня, че сумата беше символична, около 10  лв. Предполагами  тази година ще е същото. То номера е просто да зарадваме децата... Heart Eyes
Кати не пие докато яде.Но често пие веднага след като е яла. Знам, че не е хубаво така ,ама като си иска детето...
giuli, и Кати обича да провежда разговори с телефона. Може да си дърдори часове, само да и падне телефон под ръка.  И на селото, първия етаж на къщата е от камък и почти няма обхват, та излизаме вън да говорим, Кати е запомнила това и като грабне телефона и тръгва към вратата.Навън се говори по телефона..И я слушаш как си говори на нейния си извънземен език, как се кара, как се смее... Обаче неработещ телефон не може да я излъжеш да вземе. Краси се беше пробвал да и даде един стар телефон, дето се е развалил , та да остави неговия на мира, детето натисна едно копче, видя, че не светва и го хвърли.  Whistling

# 334

Невнев радвам се ,че се включваш отново! Да честитим ли нещо? В ляво над местожителството ти!

Не ще ми честитите , като и ако си осиновим Simple Smile . Не съм си поправяла инфото , че не бях влизала повече от година Laughing

# 335
  • Варна
Добро утро!

Аз в сряда бях на родителска среща Grinning, която продължи 2 часа. #Crazy Laughing Ще пускам Дарито в началото на юли, живот и здраве, мисля си че бързо ще свикне, но да видим. Само се притеснявам, че няма да и обръщат достатъчно внимание, че няма да я разбират, ей такива неща, които терзаят всяка майка сигурно, но няма начин, само се надявам много да не боледува. Praynig

Невнев, незнам какво е станало, но стискам палци, щом искате да си осиновите детенце, много е хубаво това, май само са малко бавни процедурите, но при желание всичко се постига. Simple Smile

Дани, и ние сме така с акото, поглежда си гърнето и казва "Виж, ойна". Laughing

# 336
Здравейте муцки...
имах желание да пиша, ама няма да е сега явно....Ради е буден и ме дърпа да ставам от компютъра.
Общо взето и при нас нищо интересно,едно и също...по паркове, по улиците и по плажа, това правим всеки ден.
За подаръците и аз съм ЗА, бройте ме и мен.Незнам миналата година май беше за 10-15 лв, но както решите, нямам претенции.
Айде до скоро

# 337
  • На плажа

Дани, и ние сме така с акото, поглежда си гърнето и казва "Виж, ойна". Laughing
[/color]

Хахахаххахаа Joy hahaha тези дечурлига ще ме уморят от бисери Mr. Green
Гануше,дано да свикне Дари и наистина да не боледува  Praynig Hug
Аси хич нищо не казваш значииии,напиши един дълг пост в стил Лидето Laughing...която май не се е включвала скоро...ама то е защото се е женила май newsm78 Wink
Невче заради бременноста ти ли нещо....имам спомен,че беше проблемна newsm78
Александра телефонистка е Кати ,а Wink При нас вчера се изля доста силен дъжд,че и градушка имаше...след това обаче си пекна слънчицето Wink
За подаръците ,май бяха до 10лв.,но за това ще се разберем допълнително Peace

# 338
здравейте мамчета,много отдавна не съм писала,но и не ми остава време.
иначе сме добре,по цял ден сме навън,от септември сме на ясла,опитва се Тони да говори и т.н.
пишете ме и мен за подаръците

# 339
Дани , мила, имам голямо желание да пиша,ама нещо напоследък не ми остава никакво време.Поне успявам да ви из4ета през дена, Ради ме оставя , но тръгна ли да пиша.....става голяма борба.
А пък като заспи на обяд , започвам да работя, 4е нали по4нах работа , предимно работя от вкъщи...ето и сега по нощите пак работя, добре 4е ми се прекъсна връзката с компютъра в офиса, да та се спра, ина4е можеше и до сутринта да откарам.
Да ви кажа, Ради не е никак послушен ве4е, направо ми взима огъня това дете...а беше толкова кротък като малък newsm78 , ама няма да се оплаквам де...да ми е жив и здрав.
За пакетираните храни...колкото и да бях противза пове4ето, така и се предадох.Давам му горе долу вси4ко ве4е/солети, зрънчовци с всякакви вкусове, кроасани, бисквити, вафли..../, понякога и шоколад, но мноооого рядко и много малко, общо взето ако го е видял и няма как да откажа.Но като цяло най-редовно сме на солети и зрънчо.
За говореното, не млъква, но на някакъв негов си език.Ина4е говори с интонация, мимики и т.н. , но нищо...ама нищо не му се разбира.А като грабне телефон , няма такъв артист.Говори говори...после мъл4и, все едно 4ака отсреща някой да му каже нещо и после пак по4ва да бърбори, понякога и си се смее...абе цирк.А ако няма телефон наблизо , взима каквото и да е, даже веднъж с едно камъ4е реши да ползва за телефон...абе важно е "ало" да се каже.
Свалянето на памперса ми се вижда мисия невъзможна в скоро време.Ама ще пробвам де, няма как...ще опикаме и ние навсякъде.Още пове4е , 4е той не говори още, няма и да ми каже като му се пишка, ама...ще се бориме и ние.
Оффф ставам ве4е, 4е о4ите ми се затварят.Лека нощ и целувки на вси4ки

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 01:04 от A_S_Y_77

# 340
Дани- тотално си се объркала  hahaha  Joy Тази година стават 5 години от склю4ването на брака ми  Mr. Green  Не пиша, защото нямам особено какво ново да ви кажа. Имах няколко допълнителни курса, които изкарах успешно и се зарибих да 4ета едни страхотни книги и си ме4тая ве4е за лятната ни ваканция  Sunglasses Макси малко си беше разбил устни4ката на 2 места, но...ве4е мина  Heart Eyes Обикаляме пързалките и парковете.
Айде, лека от мен, 4е хващам пак книжката  Hug

# 341
Здравейте момичета!
Ох,при нас нищо ново освен,че съм си писала почивен следобед(чакам бурята Mr. Green).Митко е добре,вчера падна и обели коленете и сега като се види и ми вика "мамо ох Мити".Митко доста думички казва,но не мога да го накарам да ми каже когато му се пишка или ака,просто не иска.И ние чакаме резултатите за яслите този понеделник,но мисля,че няма да има проблеми.
Магаре,радвам се,че Деската така се е държала на яслата.ДАно няма проблеми с нищо,но съм чувала,че децата в началото не осъзнават къдеса,но след седмица newsm45 и край на желанието за градинка.Дано с вас не е така Hug
По принцип определяте ли до колко лева трябва да са подаръците или кой по колкото иска?
Пият ли децата ви вода до като се хранят?Митко пие мнооого вода по време на храненето(дори и на закуска)и после коремчето му е като на попче Laughing

Крис на всяко ядене сяда с водата и е хапка и "капка" . И през останалото време пак много вода пие.

За последиците от раждането , ами стана това което най-не исках. Наложи се да ми махнат матката и единия яйчник .

# 342
Добро утро....Айде на кафе

# 343
  • Бургас
Аси, викаш айде на кафе ама то станало  време за следобеден чай  Mr. Green

Деси е добре, нашата висока Т. вероятно беше от ваксината. На вторият ден до обяд имаше и без да и давам нищо сама си отшумя както и се появи  bowuu  
От утре пак започваме яслата. Иначе Деси всяка сутрин още като се събуди и ми казва "тавай мамоо, динката"  /ставай мамо, градинката в превод/  Joy  

Нев  Hug пожелавам ти така както искаш, така да стане  Praynig

За водата - Деси също иска по време на ядене, но и отвличам вниманието и не и давам. Прави ми впечатление обаче, че напоследък много вода пие и си гризе и шишето .

# 344
Привет! Simple Smile Я да пораздвижим малко темата, а? Simple Smile Какво мислите да правите за рождените дни на децата тази година?  newsm03 Ние точно тогава заминаваме на моренце, така че това ще ни е прекарването.  Heart Eyes Но и тук да си бяхме, не мислех да правим нещо кой знае какво.

Между другото по темата за говоренето на дечковците забравих да кажа (да се похваля  Mr. Green ), че от около седмица Анди започна да говори в 1во лице и в съвсем правилна форма: "аз пия тако (мляко)", "аз искам одя ънка", "аз пишкам" и т.н.   Heart Eyes До преди това всичко беше в 3то лице "Ани иска оди ънка", "Ани пие тако" и т.н. За мен беше голямо учудване,  понеже не помня да съм я учила на "аз еди си какво". Aaa и още нещо - отново за огромно мое учудване вече пее доста правилно първия коплет на "Аз съм Сънчо".  Heart Eyes Баба й много често й я пеела няколко дни и един ден ме изуми това дете.  Shocked  Heart Eyes И мноооого сладко му казва "Пунчо" - Ааааз съм Пуунчо...  Heart Eyes Трябва да я запиша на клип да ви я покажа. hug   

Нещо Хариелка ми се губи напоследък. И във ФБ не виждам никаква активност. Дано всичко е наред!  Praynig

Приятна седмица на всички!  Hug

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 18:33 от ♥МамаНаПанда♥

Общи условия

Активация на акаунт