АВГУСТинче "вънка" вика, по игрите иска то да тича! Тема 28

• 33 483
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Привет!
Малко докато спят мъжете да се включа.

Трейси - прекрасен малък Томи си имаш, че и глава повдига. Ще му изям бузките.

Хари и на теб пожелавам да мине бързо и неусетно и да гушкаш и 2ете принцеси. Аз вече съм официално в 9ти месец.

Джули, Боби онзи ден като хвана пръста на баща си и аз давам да яде, ама не пуска тати детето. Научил се е ,че сутрин изчезва и сакън да не тръгне...

Бейби ТВ и Боби доста гледа - най-вече като яде. Така доста по-лесно пробутвам манджата определено. Ама още е на 1 лъжица ядене, 1на десерт.

За памперсите - на мен нещо нанагорно ми идва да го издържам над тоалетната, пък гърнето май леко малко му идва и не го харесва сякаш. Обаче забелязвам, че като реши на баща си показва, че му се пишка (на мен не). Та се чудя ако той се пробва дали няма да стане, ама каквато е нерва напоследък няма да му удържи на маймунджулъците.

Ще ви оставям, че нещо ме е подгонила манията за подреждане на къщата Wink

# 391
Ехо, ние си изкрваме страхотен уикенд.  Heart Eyes Party Онзи ден излизахме с приятели (Анди на баба и дядо), а вчера аз след работа ходих малко на шопинг сама - мнооого обичам, а вечерта бяхме на театър, който беше страхотен! Хапнахме навън и направихме доста голяма разходка по центъра. Егати кефа да видиш как кипи живот, навсякъде млади хора, музики, топла, прекрасна вечер! Ех колко е хубаво, че отново започваме да се чувстваме като бели хора. Heart Eyes

Шайнче, радвам се, че се разписа!  Hug Какво стана с изследванията, които трябваше да правите? Дано успееш скоро да починеш повече, че с работа по 6 дни в седмицата не си е работа.  Rolling Eyes За ТВ- ние сме на фаза Джим Джам, но не гледа повече от 20-30 мин за деня. Бързо й писва. Преди може би помниш, че и Анди беше пристрастена към Бейби ТВ, но май откакто дойде хубавото време вече само иска "ънка". Та ТВ гледа малко сутрин и малко вечер.

Стелче, радвам се, че линка е бил полезен на някого.  Hug Постановката беше страхотна, наистина си заслужава! През юли пак ще я играят в София, който иска може да тича за билети, а доколкото разбрах лятото ще правят и турне в провинцията, но нямаше време да кажат точно в кои градове.  Thinking

Хари, и Анди вече голяма кокона го раздава.  Laughing Обожава да се маже с  "пен" (крем), понякога ми настоява за еди кои си дрехи, а недай си Боже да ме види, че си слагам червило. Започва се "мамо, искам дило, искам дилооо". Слагала съм й няколко пъти и е голям смях. Често обича да ходи да се гледа на гледалото и си казва "ауу, Ани убаааа, Ани джиджииии"  hahaha Joy Онзи ден пък ме гледа как си чистя краката с епилатора и понеже аз й обяснявам мама какво прави и тя : "мамо, Анди ика мака коми".  ooooh!  hahaha Книжки на Дисни не сме купували, имам някакви други и почти всяка вечер четем приказки.

Силви, честит 9ти месец! Е ти разбира се, че не трябва да издържаш Боби над тоалетната!!  Shocked Моля те недей баш на крайната права да си докараш проблеми.  Hug

Жули, мнооого ярядко я водим на заведение или пък по гости, та акането на чуждо място все още не е на дневен ред като проблем. Друго се замислям обаче - ако й се приака навън е малко кофти с това "издържане" и се надявам скоро да се научи да  кляка да си върши сама работите като голямо детенце...  Thinking

Лека седмица на всички!  Hug

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 10:14 от ♥МамаНаПанда♥

# 392
Здравейте момичета от давна не съм писала, че малко ме домързяваше , но ви чета. Hug

Трейси много са ти хубави момчетата пу-пу , но тез момчета с такава майка на какви места им се налага да спинкат ще ме умориш hahaha то куфари то чудеса. невероятниса снимките харесвам работата ти, мисля че не трябва да остава хоби Naughty много си креативна и ..... абе луд умора няма е твоята работа Joy Joy Joy

Силви Д. малко останало и при теб, леко и бързо да протече Hug

Дидолитка заминавай на ортопед не му мисли. Нека той ти разсея съмненията. Аз също преди два мецеса newsm78 долу-горе се притесних за стъпалото на моето дете и чаках с нетърпение да отида. Всичко е нормално  , изменя се стъпалцето и се оформя  до 4-ри годишната възраст на децата. Ако след това нещо те притеснява пак го водиш.
 Коментирахте за празнуването на рож. дни на децата. Аз миналата година спретнах 1-ви рож. ден на Кубрат на Витоша на Дендрариума(даже и прощъпулника там направихме Heart Eyes). Полянка, чешма, маси, беседки всичко беше свободно( беше вторник и то сле 16.30ч) беше супер спокойно за малките бебета , а за големите ни братовчеди място за бягане и игра колкото си искаш. Нямахме BBQ иначе и големите щяха да бъдат още по  доволни . Бих искала рож. ден и тази година пак да го организирам на такова широко и практично място.
 Кубрат е на фаза да повтаря на всички нещо от рода на "мойто е това" ( но звучи като' адя мотю)и да се удря с длани в гърдичките или да ги показва с пръстче hahaha изключително сериозен, а аз падам от смях. Изречение което най често казва е ' мото тати там'. Това което всички деца правят да си дърпат играчките и да не си ги дават , почна вече и той да го прави.
Вчера бяхме на една приятелка в Обеля на гости и си спретнахме градинско парти и прощъпулник на нейния юнак. Беше много весело децата цял ден се забавляваха в басейнчето, което беше напълнено само като една малка локвичка, но предостаъчно за тях.Бях си взела една торба с дрехи и гащи малиииии вечерта всичко ми беше мокро, напишкано омазано като праценце, но за пръв път се изака на чуждо място макар, че покрай него имаше деца на двора и го гледаха седеше си на гърнето и въпреки че искаше и той да играе си седя и си вършеше работата Rolling Eyes. А с памперса  newsm78 ту си казва, ту спира сам ако съм го оставила по голо дупе и ме чака да го сложа бързо на гърне, ту се разплаква ако се случи пък и да пусне ако на килима, ту пък не му пука и идва и обявава че се е изакал в средата на килима , ако си му е зор и в памперса на вън си ака, ако си напишка гащите на вън не му пука ,че е мокър. И така аз просто го забелязах че когато е залисан в игра не мисли за това и не му пука. А да пишка прав усвоил е маниера, стойката( изпъчва тумбачето) Joy, как да си държи атрибута даже си вика'пиш", но все още не е пишкал по този начин. Гледа Мики Маус и Мечо пУх на vbox7 кабелна нямам, а и не ни трябва ако той иска някой ден, ние не държим на това Simple Smile
 Хубав неделен следобед. Малиииииии аз се олях в писане

# 393
Добро утро!
Как сте, мами?
Аз съм супер щастлива, защото моята приятелка роди близнаците в събота вечерта.Два дни след като е влязла в деветия,но това си е повече от добре за близнаци. Heart Eyes Две момченца са.Да са й живи и здрави. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Тук духа един зверски вятър и се чудя как ще излизаме като имам работа за вършене по банките,а навън не е за ходене.Дано поутихне...
Иначе аз съм с някаква алергия на очите.От около 2 месеца ме сърбят,секретират, подуват се,а аз стоически си чакам да ми мине от само себе си.Ама вече не издържам и днес ще си взема направление за офталмолог. Sunglasses
Валентин иска постоянно да е навън,а като излезем обича да обикаля наоколо,да търси котки и кучета,но не и да си играе с децата.Ако някое дете дойде при него да му види играчката,която стиска в ръцете, той е гушнат в мама.Знам,че е фаза и това ще мине, ще стане по-отворено дете.Обича да играе и на терасата.Тя е висока и обезопасена.Гледам да не си мисля какви лоши работи могат да станат.... Rolling Eyes
Много целувки! Hug Hug Hug

# 394
  • София
Slavence отивай на лекар, това няма да мине от самосебе си, най-мноо да се задълбочи! Аз имам този проблем, откакто се роди малката, недоспиване, хронична умора, предразположеност.....  оправям се от време на време с мазила тип кортикостероиди, после свиквам с тях, а проблема рецидивира при всяка умора и недоспиване! Реших ,че така няма да се отърва и вече месец приемам добавки, пу-пу да чукна на дърво, нещата са спокойни, дори и да се потъркам очите, вечер като ми се приспи, всичко свършва до там, а иначе започваше неистов сърбеж, сълзене....абе пълно наказило!
Извинете ме за спама, но .....
Дайте марка памучни дамски превръзки, не Олуейс- че май от тях ми е алергията? newsm78

# 395
  • Кърджали
Добро утро, народе!
Адски пече и никакво излизане навън, че след 5 минути ще станем на пържолки.В тая жега как ще го измислим излизането, не зная..Трябва да излезнем в 5 сутринта, та да хванем нормално време. Сега съм напълнила басейнчето и да си играе.
Славенче, и Кати си играе доста на терасата.И нашата ми се вижда обезопасена, махнала съм всичко, което може да използва за катерене. Само нейната люлка и басейна са там. Все там иска да е....
Решихме да опитаме да запишем Кати на ясла за септември.Яслата е доста далече, но от тази седмица почвам шофьорските курсове. Тъй или иначе, няма да пращае Кати на село след края на майчинството.И Краси вече е убеден, че майка му просто няма силите да се справя с Кати, та ние ще се оправяме някак си. Само дано успеем с яслата.Няма да е тази, която исках първоначално, че нали там изпуснахме срока, ама здраве да е...

# 396
  • София
Здравейте всички Simple Smile

Трейси, страшен е малкия Томи. Имаш страхотни фотографии. Защо не си изкарваш парите с това? newsm78
Александра, тук духа и студ под сенките. Стискаме палци за курсовете и за яслата.

Жули, бих ти препоръчала Белла - има ги в кауфланд и .... по разни магазинчета. Много съм доволна от тях. Доста по -евтини от Олуейс, но не отстъпват по качество. Имат и памучни. И задължително си вземи без аромат. Между другото четох за някакви чашки за цикъл - ако се интересуваш питай гугъл.

Славенче, поздрави на приятелката ти Simple Smile Да са й живи и здрави Simple Smile За тези алергии ... вече май няма хора без алергии. Иди на доктор най-добре, ще те насочат.

Аз да ви питам как смятате да се подготвяте за почивката с децата?

- смятате ли да им давате нещо - примерно имуностимуланти, пробиотици (и какви). А вие самите пиете ли такива?

- с какво смятате  да ги храните на почивката - от общата храна (ресторант в хотел или навън) или ще носите пюрета с цел да се избегнат стомашни инциденти.

-  имате ли специална аптечка за път? Какво има в нея? Аз мисля да нося нещо за почистване на рани, лепенки, крем за рани, задължително свещички за понижаване на темп (ако повръща няма да може да пие сиропа), термометър, има май някакви прахчета против диария, ама не съм запозната много.

То май си стана направо като анкета малко Simple Smile

Мерси и чао Simple Smile

ПС - Специални благодарности на skypetia, която самоотвержено ми помага да шия   bouquet

# 397
  • София
Здр. и от мен мамчета. Чета ВИ редовно, но нещо не ми се пише. Аз съм си все така с контракции, но поне бебка била добре. Вече не ходя до болницата да ми вливат системи.
Малкия калпазанин от днес си има жена дето ще го гледа пък аз тръгвам на работа. Ако щете ми вярвайте, но тука ми е по спокойно.
С памперса сме до никъде. Не се сеща, че като е с гащи трябва първо да ги свалим и после да пишка.
tracy_t   - голям бонбон е твоя малчо.

Hariela  - тебе те следя редовно и стискам палци всичко да е наред до края.

А ако не съм закъсняла пишете ме и мене за подаръците.

# 398

- смятате ли да им давате нещо - примерно имуностимуланти, пробиотици (и какви). А вие самите пиете ли такива?

- с какво смятате  да ги храните на почивката - от общата храна (ресторант в хотел или навън) или ще носите пюрета с цел да се избегнат стомашни инциденти.

-  имате ли специална аптечка за път? Какво има в нея? Аз мисля да нося нещо за почистване на рани, лепенки, крем за рани, задължително свещички за понижаване на темп (ако повръща няма да може да пие сиропа), термометър, има май някакви прахчета против диария, ама не съм запозната много.

1. не, не смятах, но като ме подсети, идеята не е лоша.
2.обща храна плюс пюрета за всеки случай, но ние ще сме на планина, ако това има значение, и там може да се лепне някой вурус Simple Smile
3. ей тук вече иска повече замисляне
взимам задължително -
термометър, панадол, нурофен, течен аналгин ампула, ентерол и смекта, тантум верде и капки за нос + стеримарата, а сега ще добавя и фенистилгел и онова с йодасепта, абе доста са нещата.
Имаше и едно, което се пръскаше, дезинфекциращо, но не се сещам как се казва, то е и п/в слънчеви изгаряния, бяло  с оранжеви надписи, имале сме го преди време , доволна бях, май пантенол или нещо такова беше. А да не забравяме и аутана.

# 399
  • Кърджали
dyndla, добавих те в списъка...
На нас тази година почивката ще ни се размине, ама ме подсещате, че е добре аз да и приготвя нещо като аптечка, да събера всички необходими мехлеми и лекарства за нея.А не като потрябват тогава да тичам да купувам.
Отивам да къпя и приспивам дребната, че нещо се прозява вече.

# 400
  • София
  Здравейте,мами,
  да се включа и аз набързо.

За аптечката-имам лекарства,които винаги нося ,когато сме на път дори и за 2 дни.
  Преди морето не мисля да й давам пробиотици и т.н.
  За храната и аз се замислих тези дни.Ще имам условия и да й готвя,но пък да отида на почивка и да се завра в кухнята няма да стане. NaughtyПюретата вече хич не са й вкусни.Но тъй като ще сме около месец в Св.Влас и има вариант да ходи там на ясла през това време,мисля че проблема с храната ще бъде сведен само до вечеря,което е лесно разрешимо.

За Бейби ТВ,ние на нашата кабелна го нямаме.И май по-добре,че иначе Никол щеше да е залепена само за ТВ.Сега гледа не повече от 10 мин общо на ден ако дават някакви реклами.

Александра,на мен също яслата ми е сууууупер далеч,сутрин ако хвана задръстванията мога да пътувам и 40 мин в посока.Но просто нямахме друг вариант.Така,че ще свикнете.Лошото е,че се увеличават драстично и разходите за гориво.Поне при нас така се получи ,че даваме повече за гориво,отколкото за самата ясла. Sad

За кипренето,аз й преди ви бях споменала,че още преди 1-2 месеца Никол започна сама да има претенции какво да облече или обуе.И ако примерно й кажа,че това не може сега,започва едно тръшкане,целия блок разбира.Сега например се е влюбила във всичките ми обувките на високи токове.Най-лошото е,че се опитва да ходи с тях.Супер смешна е,но ако падне не ми се мисли,може и глезена да си счупи сигурно.Много обича и тя да се маже с кремове и да се пудри.

Да ви се похваля-откакто ходи на ясла нямаме никакъв проблем с даването на играчки или биенето/бутане на деца.Ако на площадката някое дете дойде и й грабне играчката-не се сърди,не пищи.Понякога тръгва след него за да си играят заедно с дадената играчка.Явно наистина се социализират в детските заведения.

Петък и събота си изкарахме страхотно!!!И двете вечери излизахме без Никол по любими наши заведения от преди тя да се появи.Обаче в неделя ми идеше да я убия моята свекърва!!!Отказва да гледа Никол за да отидем само двамата с мъжо на море.И ни се провалиха тотално плановете  Cry Много ми беше гадно,2 дни не ми излизаше от главата как мже да ни го сервира това тази жена. #Crazy newsm78 #2gunfire #Cussing out Мъжо разбира се я защитава,което мен още повече ме вбесява!!!! Twisted EvilИ сега ще ходим тримата на море,което е малко тъпо,защото няма да можем да излизаме никъде вечер.Хубавото е,че ако наистина тя ходи на ясла там,поне ще можем спокойно да си стоим на плажа.

Трейси,снимките ти са УНИКАЛНИ!!!Много си добра!Малкият Томи е невероятен сладур и наистина е много оформен.

Май стана доста дългичкооооо.Надявам се да се включа пак тези дни!Лека и спокойна нощ на всички! Hug

# 401
  • Кърджали
За кипренето... На дребната напоследък дай и кремове, червила и е най - доволна. Обувките - колкото по - големи, толкова по - добре. Грабва моите или на баща си и обикаля гордо гордо. За това какво да облече още претенции няма, ама е въпрос на време и това да почне.

# 402

- смятате ли да им давате нещо - примерно имуностимуланти, пробиотици (и какви). А вие самите пиете ли такива?  - Засега не. Аз също не пия.

- с какво смятате  да ги храните на почивката - от общата храна (ресторант в хотел или навън) или ще носите пюрета с цел да се избегнат стомашни инциденти. С обща храна, най-вече от хотела. Пюрета отдавна не долюбва. Най-много да взема 1-2 за зор заман.

-  имате ли специална аптечка за път? Какво има в нея? Специална - не.  Simple Smile Ще нося лепенки, Пантенол,  Т-понижаващо и задълже нещо против охапване и за след охапване от комари! От там ще купя друго, ако се наложи.

Джема, хаха сега да не ми се ядосаш и на мен, ама в кръга намайтапа нали знаеш - който има деца, да си ги гледа.  Mr. Green Ние също ще ходим с Андичка, със все свекито. Но и без свекито, сирече помощ  Laughing бихме си искали Андичка с нас.  Мин. год. бяхме 3-4 дни на Бургас, едвам издържах без нея. После с нея бяхме 7 дни - нямаше такава забава. Heart Eyes Иначе при нас заради започването на новата работа имаше вариант моите родители да се наложи да заведат Анди на море, за да не пропадне резервацията с капарото. Но няколко пъти ми беше намекнато, че това нямало да бъде почивка, те трябвало да си починат.. и да видиш как набързо се организирах така че ние да си ходим и много се кефя.

Дундла, каква работа? Няма ли сравнително скоро и ти да раждаш?  newsm78

# 403
  • София
♥МамаНаПанда♥  - термина ми е чак за 12.09.2011г. Пък и работата ми е доста спокойна. Колкото и странно да звучи на работа повече си почивам от колкото ако съм в къщи с дребния, който последните дни е просто непоносим. Явно обаче само при мене се глези, защото жената която го гледа каза, че бил дете мечта. Нито се сърдел нямало е и рев. Аз това не мога да го повярвам, но няма да ме лъже.

# 404
Здравейте момичета!
Дрепчо заспа и реших и аз да драсна някой ред.Ние сме добре,по цял ден висим по парковете.Вече има много туристи и е доста пренаселено.Русначетата са като диви щом видат пързалкаи се бутат като невидели,лошото е че никой не има прави забележка,май скоро ще се скарам с някоя рускиня ooooh! Crossing ArmsЗа щастие в края на седмицата заминаваме с мъжо,Мити и едни наши приятели на малка почивка близо до Царево в един хотел Зеленика.Много е хубаво там и ще си починем от лудницата тук.Иначе си ходим на плаж и Митко много се забавлява.Влиза си в морето и не го е страх,че ме няма,голям е щурчо.От няколко дни имаме и напредък с гърнето но сме много далече от махането на памперса.За почивката,мисля Митко да се храни от това което и ние ядем9той и без това всичко хапва и няма да ми е проблем яденето),винаги нося една чантичка с хапчета,сиропи и Т понижаващи,леинки,риванол и против комари.Митко е приет на ясла...но ми е много мъчно да го пусна,но няма как.Пак ще пиша.......Чао

Общи условия

Активация на акаунт