АВГУСТинче "вънка" вика, по игрите иска то да тича! Тема 28

• 33 483
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
  • София
  Диндла,повярвай ми-не те лъже.На мен ми казват същото за Никол в яслата,че нямало толкова кротко и послушно дете,а в къщи е като ураган.Там например,за да не буди другите деца като се събуди,стои и слуша музика в леглото или стои 20 мин на едно столче и гледа другите как рисуват.Вкъщи това никога няма да стане!!!! Twisted Evil

МаманаПанда,защо да ти се сърдя?Не се сърдя разбира се,но е малко по-различно отколкото при теб.При теб например майка ти е цяла година и може за 1 час да е на ден,ама ти помага.Докато на мен няма кой да ми помогне дори за 5 мин,вкл.и мъжът ми(който напоследък се включва доста по-често,да не ме чуе дяволът).И така е откакто се е родила.Така,че нормално на теб да не ти е толкова втръснало.Сега е много по-лесно,но първата година имаше моменти,в който съм се молела да има някой,на който да я оставя за 1 час поне просто ей така да се разходя в квартала или да вляза да се изкъпя на спокойствие. Hug

# 406
Джема, абсолютно си права. Sad Но пък поне Ники вече ходи на ясла, предполагам, че успяваш да почиваш повече.  Hug Нямам търпение и Анди дай боже да тръгне от септември, защото с нашата баба пък имаме уговорка сегашната полудневна помощ да е дотогава. Хайде, дано успеете по някакъв начин да починете малко без Ники.  Hug

Леле, ама никакви ви няма.  Thinking Виждам как скоро както казваше Сънчо за юнската тема от дъщеря й - ще изписваме по една тема на сезон. А после ще ни сложат и в архив.  Mr. Green

Аз  съм голяма шматка. Вместо да легна да спя докато малкото спи, съм се зарибила по професионални серии за коса/лице и какво ли още не от английски сайтове и сега точа ли точа лиги избирайки кое от къде.  Crazy Приятен ден на всички!  Hug

# 407
  • Кърджали
Привет!
Кати спи, аз трябваше да се захвана с правилника, ама на пусто му съм пред компютъра...
Искам да се оплача.. Обадиха ми се отида на интервю за работа утре. То за отиване, ще намеря някак си кой да гледа Кати за час ...надявам се, макар че не виждам кой... Обаче ще ме е яд ако случайно вземе, че стане нещо, аз не мога да  почна работа докато Кати не тръгне на ясла..ако тръгне евентуално,защото не знам и дали ще я вземат септември. А работата е точно такава, че да става с  малко дете, в смисъл с нормално работно време - в офиса на една от кабелните телевизии. Яд ме е, ама сигурно ще се обадя, че няма да отида на интервюто. До септември живот и здраве, не мога да помисля за това...
Джемма, не се ядосвай... И дано на морето си изкараш добре и да се почувстваш отпочинала накрая...

# 408
Привет!
Аз ходих на очен.Имам си алергия.Изписаха ми 2 вида капки -едните ги взех,а другите ги поръчах,че ги нямаше.Лекаря каза задължително да нося слънчеви очила,че не се знае от какво м ие точно алергията-от цъфтежа ли, от слънцето ли...После минах през банката да ме поядосват малко и се прибрах.Simple Smile
За пробиотиците - не давам нищо на Валето.И за сега няма да давам.
За храната - той по пюрета не си пада от бебе,а манджите не обича много-много.Но ако има кисело мляко и краставици всичко е наред. Joy
За лекарствата - аз си имам една чантичка с всякакви лекарства за детето и за нас и като ходим някъде задължително си я нося с мен.

Не съм ровила още в нета да търся обяви.Но имам молба към мамите на морето.Ориентирайте ме колко вървят квартирите сега при вас.Ако ми съдейства някой да намеря нещо свястно на прилична цена ще съм много благодарна.То не се знае още кога ще идем на море.Може би началото на август....Може на лични да си пишем, да не занимаваме другите, на които не им е интересно...Simple Smile
Александра, наистина ли няма кой сега да погледа малката,че ти да почнеш работа?Ако наистина е такава, каквато искаш...Помисли си да не те е яд после.Аз на твое място щях да отида на интервюто.Успех! Hug

# 409
  • Sofia
Здравейте и от мен, мами!

За имуностимуланти - давам зелена енергия и коластра целогодишно. Давах и едно хомеопатично, което хомеопатичката ми го дава, но сега лятото го спрях. Наесен пак ще го вкллюча обаче.
За храната на почивка - не знам точно как бих процедирала, тъй като ние тази година няма да ходим по обясними причини. Пюрета обаче със сигурност нямаше да давам, тъй като няма да ги яде, отдавна ги е отказала. Най-вероятно щях да давам от храната, която ние ядем.

За аптечка - винаги си нося хомеопатията с мен, ама нея пак ми я дава хомеопатичката, не я купувам от аптеките, т.е. не е от общата хомеопатия.

Александра, не се отказвай от интервюто. Виж какво ще ти предложат, пък ако ти хареса и те вземат на работа, не може ли до септември свекърва ти да гледа Кати?

Джема, ами така е, като са ни далече бабите, сами ще си одяваме ...  Wink

Диндла, отдавна не беше писала. Радвам се, че си добре и все така да продължаваш до края, с контракции или без, всичко да върви нормално.  Praynig

Джули, беше питала за книжките на Дисни - да, от реповете ги купувам.

# 410
  • София
Здравейте Simple Smile

Трейси, много са сладки момчетата ти Simple Smile И снимките са един път!  Hug

Хариелка, Диндла, СилвиД., радвам се, че всичко е под контрол, момичета! Дано така да продължава докато ви дойде време за раждане и всички бременни ядове да са ви зад гърба! Hug

Елия, на твоите въпроси:

1. Смятате ли да им давате нещо имуностимулиращо?- не, нищо не съм давала досега преди пътуване, нямам намерение да го правя и в бъдеще. Аз също нищо не пия.

2. С какво смятате  да ги храните на почивката - от общата храна (ресторант в хотел или навън) или ще носите пюрета с цел да се избегнат стомашни инциденти? - Обща храна яде, на последното пътуване носих 6 бурканчета с пюре за една седмица, върнах 3 или 4 от тях. Не си пада вече по бебешките храни, много по-вкусно му е да яде от нашите.

3. Имате ли специална аптечка за път? Какво има в нея? - нямам аптечка. На последното пътуване носех Панадол, рол-он против комари и други насекоми и амоняк за третиране на ухапани места. Друго не мисля да взимам и за следващото пътуване, ако имаме лошия късмет да ни потрябва нещо, ще реагираме в движение.

Направо завидях на gemma за Никол, че не се бие вече. Александър сега е в такава фаза- отиваме в парка, той налага ред и после си играе. А той си е големичък и направо като танк минава през дечицата.Ужасно е - децата му правят път от далече, аз постоянно тичам след него и очите ми са на 4 да не сгафи нещо, срамувам се от майките, направо си бая стресиращо.

За морето- и ние ще сме с детето, няма на кого да го оставим и за 2дни, а какво ли остава за по-дълго. Но сме свикнали вече, от раждането му сме го оставяли само 2 пъти да спи на друго място, за по една вечер. Водим си го по гостита, по кръчми лятото, зор е, ама какво да го правим-наш си е, ще си го водим Simple Smile

Александра, аз бих отишла на интервюто да видя за какво става въпрос и ако условията са добри бих търсила варианти за детето. Разбирам ти притесненията, моето дете също е в патова ситуация за яслите, ама пък не можем да ги гледаме докато станат големи хора, трябва да се реинтегрираме в професионалния живот, все някак ще ги измислим малките Simple Smile

Уау! Този пост го пиша от 2 часа, дано успея да публикувам вече Simple Smile

# 411
  • Кърджали
Благодаря ви, момичета... Ако намеря все пак кой да гледа Кати за един час / жалко че племенничката на Краси са на гости , тя щеше да свърши тази работа, но ще измисля нещо/, ще отида да видя.
Но ми е проблем, ако пък вземе да стане нещо, кой да гледа Кати. Вече и Краси категорично против да я гледа майка му.
Веднъж и я оставяме да я гледа, а ние отиохме в едната градина да свършим нещо. След няма и пет минути минава една жена и пита дали дребната е с нас, защото баба и я търсела и не можела да я намери, та решила, че ни е проследила и дошла с нас. Бабата била влезнала вътре за малко уж, оставила Кати на двора да си играе и като излезнала дребната я нямало. После се оказа, че Кати отишла при кучето, дето е в другия край на двора... На Краси доста криво му стана тогава...И това се повтаря почти всеки път като и я оставим да я гледа за малко, докато ние свършим нещо... Все я губи от поглед.А лошото е, че къщата не е оградена и няма кво да я спира да не излиза на пътя, пък нищо, че е село и там , мамка им, карат като луди....
Просто жената няма и физическите сили да тича след нея, пък не върви с месеци да седи затворена в къщи..Иначе мерак има жената, не мога да се оплача. Миналия ден предложи да и оставим Кати за да я гледа докато ми траят шофьорските курсове,, да съм била свободна.Краси категорично и отказа, каза и, че някак ще се оправим... И така, не дава и дума да се каже да остава там за повече от ден...
Ще видя все пак каво ще измисля. Не върви и да не отида на интервюто, така ако след време пак търсят човек в този офис с къв акъл да опитам пак, след като са видели веднъж, че дори не съм и отишла на интервюто. Та ще гледам да отида...Само дано успея...

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 17:11 от Aлекcандрa

# 412
  • На плажа
Здравейте и от мен  Hug все се каня да драсна два реда и винаги нещо ми пречи Wink
Обикновенно времето не достига  Mr. Green Като излезна в 9 ч.,та чак до 8 вечерта ,когато Ники вече е много гладен.

То и нищо интересно през седмицата...на работа и в къщи.

В събота ходихме на плаж...Вики одавна ходи с баща си,но Ники за пръв път отиде до водата и естествено веднага след кака си нагази във водата,после намокри и панталоните и накрая падна,та чак шапката му се намокри Laughing
Съответно се уплаши и вече не припарва до морето,което е добре дошло за мен,понеже си играе на пясъка и не ме тормози Mr. Green
Много обича сладолед и всеки ден си иска,прави номера на баба си,не казва когато има ако и изобщо не слуша Mr. Green

Александра задължително отиди на интервюто,но и аз ако съм на твое място,в този случай не бих я оставила на бабаи,след като е толкова разсеяна.Дано да измислите нещо Peace

Славенче да ти кажа при нас август месец е много трудно да се намерят квартири,иначе има и не много скъпи-по 10лв. леглото.Обикновенно хората без резервации идват и обикалят докато си намерят.Ако искаш по нататък мога да проверя как стоят нещата.  Hug

# 413
Много ви благодаря, много мило ми стана като влязох и прочетох хубавите думи за моето момченце. Ама пупу хубав си ми е беееее  hahaha hahaha hahaha hahaha
За снимането профи - дай боже и това да стане скоро, някой ден   bouquet  bouquet  bouquet bowuu bowuu bowuu
Харче, държиш се нали?
Джема, разбирам те с това за помощта. Аз сега също съм сама, в началото мама ми помагаше, но откак почна нова работа е всеки ден от 8 до 8 и няма помооооощ. Ама какво да се прави, добре че Дани е добрушко малък и много ми помага. А Томи си ми е душичка. Дано си починеш малко от Ники, наистина сега като ходи на ясла гледай да си почиваш. Много хубаво за това, че Ники се дели с играчките си, Дани е много срамежлив, но ако някой дойде вкъщи не си дава играчките, незнам как ще преодолеем това, дано да стане лесно.

По въпросите на - хахаха, няма да ходим на почивка  Joy Joy Joy Joy
Не, шегувам се.
Аптечка нямам, но имам чантичка със свещички за температура, слънцезащитен крем, панадол, физиологичен разтвор, термометър и такова дребни неща.
Храна давам или бих давала обща.
Пробиотици - ами аз си давам всеки ден Лайфпак джуниър добавки, друго никога не съм давала и не мисля да давам.

Ох, пак не мога да отговоря на всички, но трябва да ставам да къпя бебока, че баткото тъкмо излезе от банята и ни я освободиха.
Лека нощ на всички   bouquet  bouquet

# 414
Ехо, мам4ета - забравихте ли ме ве4е  Joy  Mr. Green От тия книги нямам време за писане  Mr. Green
Помръзва ме да пиша, ама да драсна някой ред и аз. Официално да ви се похваля, 4е днес приключих с у4илището  Party  Party  Party Сипала съм си едно да се по4ерпя по слу4ая, а мъжо у4и в момента и неможе да ми прави компания, ама нищо. Аз май не съм ви казвала, но той също последва моя пример и се записа и той на свой ред да се преквалифицира  bowuu Сега на него му стискам палци да се справи с предстоящите изпити  Naughty  Praynig
За пътуването - и аз съм на такава фаза, 4е другата седмица заминаваме за Испания. Мисля да по4на от утре да му давам пробиотици профилакти4но и за там да си имам под ръка. Един осцилококцинум тази седмица и другата още един профикалти4но, а за там Тпонижаващо на сироп4е и на свещи4ки, слънцезащитен крем, спрей против насекоми (всякакви), но мисля да не го пръскам директно, а на коли4ката, на легълцето, ей така на дрешка, но не на кожата, 4е знам ли дали няма да направи някоя реакция, давам и клеева по 5-6 капки на ден, термометър, прах4ета за зъбки също ще взема, 4е май са ни подкарали последните гадни кътници, от които не яде особено много няколко дена  Rolling Eyes За моя "всеящен мъж" е просто 4удо това  Rolling Eyes Та за храната там - мисля да е обща, но ако ми се заинати и до пюрета ще прибягна, знам ли го какво ще му дойде на ум до тогава  newsm78 А , забравих му кремовете - омекотител за вода и крем за сухата му кожа, сигурно и още работи ще помъкна, но...дано да си ги мъкна само и да не ги ползвам  Praynig
Александра - заминавай и не му мисли толкова. После ще ореждаш останалото, ако живот и здраве стане  Praynig В такива ситуации на мъжо му казвам една малко цензура ще му сложа, а ти дано ме разбереш " ако бабати имаше дръжка, щеше да е мъжка"  Wink  Mr. Green  Joy  hahaha Вариант с някоя мама с друго детенце, комшийка да ти я гледа и да и даваш допълнителни пари  newsm78  
terpsyhora- моя бандит много ме4ешки си показва любовта към другите деца или ако иска да си играят на нещо отива и по4ва да ги дърпа  Crazy На една приятелка моми4енцето в4ера толкова я е страх от него ве4е, 4е той като се засили към нея и тя подава вси4ки игра4ки напред, които държи с цел да не я одърпа нещо  hahaha Или също, ако се засили да минава просто покрай нея, тя се мести да му прави път, 4е ще я отнесе  hahaha Ех, тия мъже ...  Hug Аз съм му казала, 4е някой ден ще и виси на вратата да я моли за среща, а тя ще му припомня тия негови "игри", а той само ...  Rolling Eyes
Славен4е - и последно не разбрах каква е алергията  newsm78 Аз също имам силна 4увствителност към светлина и съм само със слън4еви о4ила и зимата дори, но май само толкова  newsm78
Джемма - колко ми е познато това с банята ...  Joy  Joy  Joy Ние пък сме на другата крайност  - мъжо иска да излезем някъде, ама ти говоря на май...та си да отидем на 4асове път от нас в едната посока и да оставим детето на баща му, но аз съм непреклонна  Naughty Казала съм му да ходи сам  Crossing Arms той пък не иска и така  Mr. Green Нямам доверие на свекър ми да ми гледа детето, дори и като спи  Thinking  Rolling Eyes
рибке - ми скарай им се  Naughty Аз се скарах оня ден на едно индий4е, което буташе Макс на стълбите на пързалката - то по-скоро на най-горното ве4е и така го е натиснал отзад, 4е то неможе горкото да си надигне крака да се ка4и и му казах да из4ака, 4е е малко мом4енце, не е голям като него и на пързалката децата се из4акват и то се осъзна и готово. Казах веднъж и пове4е никакви проблеми, играха си без да се бътат  Peace
dyndla- това с работата ме разби, но щом се 4увстваш по-добре така дано да ти е приятно и спокойно  Peace
Айде, стига толкова, 4е се олях пак. Сладки сънища на вси4ки  Hug

# 415
  • Кърджали
Лиде, честито приключване с учебниците.
Утре смятам да помоля една приятелка да дойде да гледа Кати за час.То дребното по това време ще спи, та на приятелката ми  не би трябвало да и представлява трудност просто да постои у нас малко. Ще се опитам да отида, че иначе си оставя кофти впечатление. Но заплатата едва ли ще бъде толкова добра, че да може да отделям за да давам на някой да гледа Кати, не че има и на кого да я поверя, ама нейсе. Щеше да е по - лесно, ако майка ми си беше тук, ама пусто му, точно това лято реши да остане окончателно в Германия при татко и брат ми. Намери тя кога  Crossing Arms /това последното в кръга на майтапа/
Дани, не че е толкова разсеяна, колкото явно забравя, че времето вече не е както преди е било, когато е гледала нейните деца и другите и внуци /то всичките и други внуци са на по двадесет и няколко - почти тридесет години/ и че сега не може да я остави просто ей така без надзор. И ако тогава е нямало какво да им се случи, сега просто като си помисля, че точно тогава може да мине някой луд с кола  Tired  Иначе за гледане, ще я гледа, тя и угажда за щяло и нещяло и добре си се разбират....
Та така, ще опитам да отида утре, пък каквото стане...
Аз тази вечер се отдадох на умствени занимания, пореших няколко листовки. ИЗгубила съм тренинг с ученето и сега направо се чувствам като малоумна, имам чувството, че нищо няма да мога да запомня  Tired АМа ще се стягам, че ако доскоро ми беше все тая имам ли нямам ли книжка, сега вече ще е важно

# 416
Благодаря на всички за отговорите. Така е, реших вместо да седя в къщи и да се притеснявам дали му има нещо на детето или не, да го заведа на ортопед.Разпитах и се оказа , че в Русе има един единствен детски ортопед и да влезеш при него е се едно да влезеш на прием при папата...ама ще взема направление и ше чакам, дано успеем да вземем час в рамките на лятото!!! Дано не е нещо сериозно. Весело и приятно лято на всички!

# 417
  • София
  Здравейте,мами,
  включвам се набързо с една молба,ще се опитам после да пиша по-подробно.
  Искам да ви питам дали някоя мама от София или ваша позната си търси детегледачка? Днес момичетата,който се грижат за децата в яслата,ме помолиха ако познавам някоя жена да им кажа,защото явно въпреки,че е частна ясла,им плащат малко,а за сметка на това часовете са доста.И двете са супер готини и мили и много бих искала да им помогна.Аз лично съм изключително спокойна като им оставям Никол и знам,че се грижат много добре за нея.
  Мерси предварително!  Hug

# 418
  • Кърджали
Здравейте!
Сложих Кати да спи вече. Оставих я за малко сама, след малко може да се върна при нея. Че заспива сама заспива, ама явно не и е приятно, защото почна да не иска да си ляга в леглото. Та засега мераците за напълно самостоятелно заспиване ги отлагам леко, ще и правя компания докато се унесе.
Иначе вчера все пак отидох на интервюто. Всичко хубаво, ама работното им време до 19:30, което дори и Кати като тръгне на ясла не би ме устройвало. Та приех го като натрупване на малко опит относно интервютата за работа и гледам да не ме е яд, че все пак не се обадиха след това. И да се бяха обадили, щеше да се наложи да откажа. Като няма на кой да разчитам, ще е много сложно намирането на подходяща работа май...Обаче ще гледам позитивно и ще вярвам, че ще стане...

За да не пускам втори пост.
Определено самостоятелното заспиване ще го оставим за друго време. Явно не му действа добре на детето. Както казах заспива, мака че понякога идва да ме търси.Но вече втори ден като се наспи не идва при мен в хола, а седи в спалнята. Не знам някакво съвпадение ли е, ама преди още със ставането и дотичваше към хола...

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 16:18 от Aлекcандрa

# 419
Здравейте
 Много пишете, малииииии немога да ви изчета  Crazy Crazy Crazy

Александра да не се отчайваш, но все по трудно ще става с работата, само като чуят , че имаш малко дете и  то на ясла, бягат като от прокажен. Всеки знае колко боледуват малките дечица, а и ако си честна и си признаеш, че няма кой да ти помага, съвсем.
 Давайте идеи за закуски през жегите, че нещо се изчерпвам, а и на Кубрат нещо му бяга апетита.

Hariela ти явно си доволна от коластрата и зелената енергия, а дали може да ме ориентираш колко струват на дистрибуторски цени?

Общи условия

Активация на акаунт