АВГУСТинче "вънка" вика, по игрите иска то да тича! Тема 28

• 33 483
  • 735
  •   1
Отговори
# 450

Хайде почерпете се за мое здраве днес съм именничка.Честито и на всички останали адашки  Hug
 Illвсички мамета с молни дечица да захвърляте бързо термометрите и да се оправят малчуганите , че трябва да се играе не да се боледува.

За закуските чета и поне видях , че не съм сама. Всяка сутрин си слагам водичката на котлона и си забърквам нещо в нея ( или качамак или ювка или попара или макарони) в редки случеи сме с кисело мляко и овесени ядки, защото пък този тип закуски си ги пазя за след обед ако не съм си купила плодове. Филии за съжаление на сандвич или намазани не яде. днес може би за 1-ъв път си изяде половин препечена филийка с масълце и сиренце. Нещо не обича такъв тип закуска newsm78 какво ще прави на есен на яслата не го знам. Ще си седи гладен до обяд или ще се научи на тесто( не че ми е мерак) , но ги знам какви са им закуските. Една от разнообразните закуски е корнфлейкс с мляко , другото си е бяло брашно всяка сутрин, но какво да направим Rolling Eyes

Забравих да ви кажа, че преди 10 дни оставих Кубрат  в един детски център за 3-ри часа ( че си имах работа) уж беше ходил там на 'бебешка музика' два пъти и все напираше там да влиза като минаваме покрай него, но като го оставих  ревна. Учителката ми се обади и каза, че е  плакал само 5 мин. и после като си го вземах пак ревеше( бяха сложени всички деца на столчета да гледат филмче). Той реве  милия и  като ме гушна не иска да ме пусне. За пръв път такива целувки ми раздаваше без да съм го карала. И от тогава да ви кажа как го заобикаля този детски център hahaha преди само ме теглеше на там , а сега само ме дърпа по -бързо да го подминаваме. Та се чудя  newsm78 как ще е на есен яслата, явно ще си поревава, а аз си мислех , че ще бърза да играе с децата.

За плажа ако стигнем до такъв бих го държала голичък, но за мое удоволствие ще купя едни мъжки плувки с  Мики Маус от Джъмбо , че са ми много сладурски и ще си го обличам чат пат.

А снощи вечеряме и той си направи едно много осъзнато изречение "мамо дай ам" мъчи се да бръщолеви .Разбира се само аз знам кое какво е .Има и разбираеми думички, но 'ньоньо' е мотор "мьон" е камион 'дидиди' е самолет 'буба' е дупка , боклук или  скейтборт според зависи какво е видял hahaha. абе ще се научат , но докато си изчистят бебешкия говор ще има да ни забавляват hahaha hahaha hahaha

А за розеолата мисля, че и ние я изкарахме, но Кубрат нали най-обича събота и неделя да се разболява , а аз нямам навика заради Т да ходя по спешност до болницата и така си изчаках. Нурофен , сън, вода , айрян и имаше едни дребни пъпчици на корема и слабините, но той пък все се пъпчи милия та и да сме имали и да сме нямали беше събота и неделя и така и не отидох. А за АБ , че изписват на воля в Бг си е вярно

Оф аз не пиша не пиша и като се разпиша фермани Embarassed

# 451
Честито на всички празнуващи!
Аз вчера дойдох на гости на нашите и да си видя Митето,че от неделя е тук и много ми беше домъчняло за него.Та голяма игра с него и голям смях,но ми направи впечатление,че ака много рядко и в акото му има слуз ooooh!.Обадих се на една друга майка да я питам,че и те скоро бяха така и след разговора с нея отидохме на доктор.И така имахме си инфекция, за щастие бързо реагирахме и сега нищо му няма PraynigЩе пазим диета 6 дни,въпреки,че е много трудно защото той иска да си хапва всичко което види и ще пием едни хапчета за коремчето с фибри и така,дано е само това Praynig.
По-късно пак ще пиша,че сега имам малко работа докато малкия спи.Чао и всички болни да се оправят  bouquet

# 452
  • София
Честит празник на всички именници!!!! Да ви е живо и здраво името Simple Smile

Айде и аз да се отчета Simple Smile Ние миналата есен изкарахме "пета шарка". Така го нарече докторката. Имало симптоми на шарка, ама не била истинска шарка и не създавало имунитет. Не знам дали е било  розеола (чета сега че розеолата е шеста болест)- мина с  два дни температура макс 38,5, като свали темп изби леко обривче само по тялото. Давах нурофен и вит. Ц. Общо взето мина леко.

Янче, наистина всяко зло за добро. В държавните ясли имам чувството че ги гледат като ..... овце - всички на куп акат, пишкат, пият вода ..... учат се да се бият и ..... някоя друга песничка. Поне в частната ясла ще знаеш за какво си даваш парите и детето ще получава  повечко внимание.
Аз много исках да е в кооператив малкия, но след като ни приеха в ОДЗ някак си не върви да не го запиша.

skypetia, аз Марти като го оставих първия път само за един час, после какво прегръщане беше само ... хлипа и  трепери целия и ме стиска Simple Smile душичка мила .... после обаче свикна и този един час му беше забавен дори.

Марти напоследък почна да се буди с рев през нощта и да иска да пие много вода. Не знам зъби ли са що ли .... айде да излизат вече че .... Naughty

Всички бързо да оздравяват Simple Smile

# 453
Честит празник на всички именяци днес, да са живи и здрави и с радост да носят името си Simple Smile

Магаренце, ами уж не било заразно, защото Томи има имунитет от мен, нали го кърмя. Така каза докторката.
Кобрети, да ти кажа лесно я изкара, два дни беше с температура, после два дни обрив, сега почти му минаха пъпчиците. Не ми е много крив, да ти кажа, сякаш леко му се размина Wink
Елиа, и Дани да ти кажа се буди с рев през нощта. И от следобеден сън като се събуди много често плаче. После 10 минути има успокояване. И аз го отдавам на зъбките.

# 454
  • София
  Здравейте,мами,
не съм писала няколко дни,но нищо при нас.

Янче,коя е тази градина?Дай линк,нали и аз съм в района,може и да я знам.И ние така в началото не можехме да прежалим парите за частна ясла.Още повече,че когато Ники започна,аз все още вземах само майчинството 240 лв.Но честно ти казвам,точно след първия месец мисля,че напълно си заслужава.Не ги обвинявам леличките в държавните градини-за 300 лв заплата какво повече можем да очакваме?!Още повече ,че за минимум 20 деца се грижат 2 лелички.Аз съм супер доволна и от отношението,и от вниманието,което се обръща на децата.За момента са 7 деца и 2 лелички.На есен мисля,че ще е малко по-голяма групата.Храната е от частна кухня.Купуват им допълнително плодове.Учат Никол на думички,нали другите дечица са по-големи.
  А и да кажа честно,според мен затова и тя свикна толкова бързо.В ОДЗ,когато не могат да им обърнат толкова внимание,малко или повече децата в началото се травмират и се чувстват изоставени може би.

Иначе,ние на 07.07.заминаваме на море.Вече нямам търпение!Точно тогава го дават и времето да се оправя. Sunglasses

Трейси,какво ви се е случило и на вас?!Къде я хвана Дани тази розеола?

Никол също последните 2 вечери се буди към 4 часа с рев,направо трепери от страх и иска да я гушкам и да спи при нас. Thinking

Рибката,дано се оправя бързо Митето!Много е гадно да пазят диета,особено когато са си ящни.Аз на Никол не мога да й забравя вече нищо да яде,затова крия храната.Ако си науми да пита нещо и не й дам,започва да пищи все едно я коля  hahaha

# 455
  • София
Здр. момичета коя мама беше писала, че има познат за гледане на детенце, че нашата детегледачка се отказа. Моля пишете ми на лични.

# 456
Здравейте муцки...аз пак не съм се включвала одавна, но направо нямам никакво време.По цял ден си се занимаваме с Ради, а щом легне да спи на обяд и ве4ер,запо4вам да работя и понякога откарвам до 1-2 нощес, ама няма как...
Ние ина4е сме добре, растем и лудеем и така
Много съм щастлива, защото и моето момченце,живи и здрави, на есен отива на ясла.Дано да му хареса и да не боледува много.

Какво става с подаръците?Ще теглим ли скоро, 4е то наближават ве4е първите ни рожденници...

Искам да ви питам нещо
, относно ползването на платения отпуск след исти4ането на май4инството.
Кога всъщност исти4а май4инството, на датата на която е родено детето ли?
Работодателят ли е този, който изплаща платения отпуск и на каква база се из4ислява той?В смисъл, когато забременях бях на 360 лв, после съответно си вдигнах осигоровките на 800лв, и сега ми е 4удно на базата на коя заплата трябва да ми се изплати платения отпуск?
Моля ви, помагайте...защото преди малко говорих с шефа ми, и той направо остана изумен, 4е трябва да ми плаща........ newsm78 #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

# 457
  • София
Привет,

аз съм в очакване, но има още де. За съжаление пак на антибиотик и глобули, че гадинките пак ги има в секрета. Уговарям бебата да не бърза, че да се изчисти всичко преди това и да няма екстри и за нея. Бая си тежи вече и много се подувам, ама търпя. Боби щурее и май зъб изкарва - голямо дрис тия дни.

Диндла, мисля, че джема нещо казваше за гледачка или по-скоро за някоя от учителките в яслата. Не помня точно.

Аси, ако работодателят ти е бил вдигнал заплатата на 800 лв и на тях те е осигурявал, наистина отпускът който ти се полага за времето по майчинство и други дни ако си имала останали се изплащат на 800 лв.
Аз бая дни имам събрани, а и още ще се събират и сигурно някои ще ми изгорят де, ама здраве да е.

Целувки от нас и до скоро!

# 458
  • Кърджали
Подаръците ще теглим, когато кажете.
Аси, майчинството изтича на датата на термина ти, а не когато е родено бебето.Само това мога да ти кажа. За отпуските - не знам как стои положението.
Така, Истериите на Кати като че ли понамаляха.Няколко дена ми взе тока като беше на денонощен рев. Не можеше да я вкараме в леглото.Сега пак не иска да влиза в леглото си, ама я прилъгвам - я с малко сок, я с малко крем, за да маже ръчичките си /нали е фръцла  Mr. Green / Поне заспива вече без да разбира целия блок.На кво се дължаха тия истерии, не разбрах, няма никакви признаци за последните зъбки...
На мен пък днес ми беше първия час кормуване. Мина добре, бях доста по - спокойна отколкото очаквах.По - нататък смятам да си взимам и Кати с мен, тъй или иначе трябва да свиквам да карам с нея в колата.
В понеделник ще разбера ще я бъде ли или няма с яслата. Ходих вчера, ама директорката я нямаше. Не съм особено голям оптимист, имало излезнали някакви списъци, не ги видях какви , ама дано да са градината. За яслата уж ми бяха казали, че приемали през цялата година, дано да е наистина така, че иначе тежко ни...

И майка ми тия дни се включва с изказвания. Първо защо ни било да я даваме на ясла... Що не сме я пратили при свекървата...Миналия ден ми писа пък само за да ми каже, че видите ли на братовчед ми детето било говорило вече, пък било с месец по - малко от Кати. И щом Кати още не говорела, трябвало да я карам на лекар. Обясних и, че ако реша, че има проблем, сама ще потърся лекар, но засега съм си дала още два - три месеца време, за да видя ще се промени ли това положение за това време...

# 459
  • Варна
 wavey

Какво правите, мамчета? Гледам темата доста е замряла. Аз си търся активно работа и не ми остава много време да чета, добре че не пишете много. Laughing Пуснах днес изследванията за яслата и ако са наред я пускам следващата седмица.

За подаръците, според мен изчакайте поне края на юли, не мисля че някой ще се сърди, Шайн примерно миналата година нямаше нищо против, аз също нямам претенции кога ще получи подарък Дария, нали целта е да се зарадват децата, датата според мен няма значение, а така ще могат да се включат още хора, ако решат.

Аси, работодателят е длъжен да ти плати отпуската, която ти се полага за 2009(ако не си я ползвала преди да излезеш в болничен), за 2010 и за 2011 до момента, т.е., около 10-11 дни за 2011. На каква сума ще ти я плаща според мен вие трябва да се разберете(ти каква заплата получаваше реално, и като си се осигурявала на 800лв ти ли доплаща разликата в осигуровките, ако е така мисля че няма да иска да ти плаща на толкова пари отпуската), при нас например ни осигуряваха на малко, реалните ни заплати бяха 2 пъти по-големи и отпуски сме ползвали на реалните си заплати, а не на това, което ни осигуряват. Но ти ако няма да се връщаш на тази работа и се запънеш, той трябва да ти я плати на 800 лв., защото на толкова те е осигурявал и може да му създадеш проблеми, ако се обърнеш към Инспекцията по труда.

Поли, мернах някакви снимки на Соня, много е пораснала, а лъвът ми се дощя да го целуна, но през стъклото де. Laughing

Мислили ли сте какви подаръци ще купувате на малките? Аз отсега се чудя, че ще почнат баби и дядовци да ме разпитват, а аз идея си нямам. Тя Дария не се заиграва кой знае колко, единия вариант си мисля да е колело, но друго не се сещам, давайте идеи вие към какво сте се ориентирали и смятате, че ще е интересно за децата?

# 460
  • София
Здравейте,
чета ви редовно, но нещо времето не ми достига, като на всички
Аси в темата майчинството счетоводно помагат с всякакви въпроси! Накратко: отпуската ти се изплаща въз основа на възнаграждението ти от последния месец, в който имаш поне 10 отработени дни. Възнаграждението, на което са те осигурявали, по ведомост, официално, демек за пред държавата, тия под-над масата не са официални!!! Не е необходимо да имаш отработени дни след след майчинството,което за теб свърша на 26ти и на 27ми да си на работа дефакто! Като при мен!  Laughing
Силви_д еййй още малко останало!

Нас днес ни приеха в чиста ясла! Ура!
До скоро!

# 461
  • Кърджали
Пак аз
да ви похваля щерката . Бях и купила едно гумено магаренце, ей такова

Много си го харесваше.Обаче днес го сръфа. Кво е правила, кво е струвала, но магарето се намери с дупчица в главата и никакъв въздух вътре в него.А Кати сърдита, че нещо му се е случило и не е както преди. Как е успяла да го спука със зъбите не знам, просто видях, че има следи от зъбки. Сега е без магаренце, да видим на какво ще подскача...
Гануша, нещо тия дни почнах да се замислям за рождения и ден. С баща и си правим едни планове, ама всичко зависи от финансовото ни състояния. Че нали всички парички отиват за бъдещата ми книжка....
Ама при мен е по - лесно от гледна точка на това, че Кати много се заиграва с играчки. Изобщо цял ден може да си играе... Та остава само да и избера какво да и купя. Баба и ще изпратят парички, за да и купим подарък, те няма да си идват от Германия. Та смятам с тях да и купя кухня или тоалетка. От нас си мисля или някакво бебенце, или не знам и аз... Имам още време, та ще го мисля...

# 462
Здравейте, момичета!
Александра, на нас ни е на гости същото магаренце, дори си има име - Ицко Laughing. Голяма игра пада с него, но лошото е , че Белослава на всяко ядене го храни с овесени ядки Joy и познай каква е картинката след това.
Джули, честити ви ясли Hug! Колкото повече наближава, толкова повече не ми се иска да пускам Белослава, но няма как.
Аси, аз мисля, че е коректно отпуската да ти се начисли върху сумата, която реално си получавала като заплата. Всичко зависи как сте се уговаряли за вдигането на осигуровките. По закон наистина е длъжен, но само вие знаете какви са ви взаимоотношенията в действителност.
Янче, благодаря, че попита за Белослава Hug. Оставили сме я малко да почине, че много неща й се събраха- бъбреците, ортопед. Сега на дневен ред е УНГ, защото спи с отворена уста, а това е проблем. Следим редовно урината и най-вероятно на есен ще се заемем с това. Не съм се разбързала много, защото най-важното е да няма инфекции. Дори, не дай Боже, да се окаже нещо по-сериозно половината лекари изчакват известно време проблемът да се израсте с възрастта.
А тя, милата наистина се побърка от прегледи. Вече дори не плаче в кабинетите и доброволно се събува или съблича.
Добре, че поне се разминаваме със сезонните вируси. Преди месец изкара една хрема за един ден. На следващия ден щях да я водя на лекар, но вече нищо й нямаше. Баща й след нея пи АБ, а аз се оказах с пневмония. Тази седмица дори три дена съм си вкъщи, което е направо революция.

За подаръците- нямам нищо против да изчакаме още Peace

# 463
  • На плажа
Гануше ти и във фейса от скоро се мяркаш,тъкмо си мислех,че се загуби като старите пари Mr. Green Каква работа си търсиш?Успех ти пожелавам,да си намериш нещо присърце,а Дари хич да не боледува в яслата Hug
Подарък  за рождения ден смятах да е точно такова магаренце,като на Александра,макар,че се замислям,дали няма да е късно за такъв тип подарък,но май децата много го харесват.
Александра успех с курмуването и с изпитите след това и дано да я приемат Кати в яслата,та да се успокоиш и ти Hug
Джули значи и Силви ще почва яслата вече...хайде и на вас ви пожелавам без много болести Peace
Аси наистина питай в майчинство-счетоводно,веднага ще ти отговорят с подробности.А ти Ради в Несебър ли ще го даваш на ясла или в София?
Силви-д ама то свършило вече...бързо и безпроблемно раждане  Hug
Диндла,Джема писа за една от лелите в яслата на Никол,ако искаш и пиши на лични Peace

Днес сутринта Вики щеше да ходи с баба си и дядо си на плажа да посрещат изгрева-нали беше Джулай морнинг,обаче станали в 5 часа и като видяли какъв е студ и са се отказали Mr. Green

А на Нико хич не му върви тези дни...миличкият ми той Sad
Първо го удари люлка-добре,че не е в главата и детенцето бързо се усети и веднага спря люлката...тук беше малкия дявол Twisted Evil
После падна по стълбите към мазето и си ужули челото и бузката-до вчера ходи с раните...и днес се прибирам от работа и той с обърната джука...все дно има 5 кубика силикон Laughing,пак ужулен...паднал от колата за бутане с крака и най-лошото е ,че си е счупил предното зъбче...утре ще го водим на зъболекар да видим дали няма да може да го изпили или да го изгради ли...знам ли newsm78 ,ако не може ще си ходи така с половин зъбче докато ги смени Sad
Ама така е като не се спира...ама МНОГО е щур,просто всички познати се хващат за главата,като го видят от къде скача ooooh!

Хайде лека от мен,аз ще си пусна едно филмче и най-вероятно ще заспя посредата Mr. Green

# 464
  • Кърджали
Дани, определено дребосъците се радват на тия магаренца.Поне на Кати очичките грейваха като се качи на него. Едно такова жал и стана като го спука, чак се разрева. Нищо, за рождения и ден може да поръчам на някой да и го подари.
Иначе, по повод паданията и контузиите на Нико, Кати също е нещо такова.Миналата седмица се разхождаше като истински бандит - двете и колена ожулени на сто места, нослето обелено /за това татко и се шегуваше, че се  опитвала да пасе трева, ама носа и пречил/, чак по корема имаше някакво одрано, явно от котката на село. И всичко това за няма и три дена... Преди това имаше ударено по бузата. А уж минава за кротко дете, ама като се разтича, като се катери, като се опитва да скача....
И явно напук на притесненията, които се опитваше да вкара майка ми, забелязвам вече лек напредък у Кати. Опитва се да повтаря някои по елементарни неща. Тази вечер си повтаряхме как казва кучето, патето. Надявам се да има напредък все повече и повече....
Тази вечер съм много активна.

Общи условия

Активация на акаунт