АВГУСТинче "вънка" вика, по игрите иска то да тича! Тема 28

• 33 483
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Здравейте!
Трейси, към всичко, което е изредила Славена мога да добавя още нещо. Ако Дани обича да играе с вода наливай му в един леген хладка вода да се плицика. Хем ще му спадне малко Т. хем ще го ободри. Ако имаш възможност давай по малко глюкоза  Peace

За спането - в яслата не знам как спят, но като си е в къщи и следобяд и вечер спи по боди с къс ръкав и памперс, завита с леко чаршафче.
На плажа гледам да е с памперс или с гащички, че после става ужас с този пясък  ooooh! нагоре е с потник или тениска през цялото време, като ги намокри ги сменям. Чисто гола не я оставям! Мажа с 20-ти фактор.
За закуската - гледам да закусва в къщи а не в яслата - яде каша, попара или филийка с нещо, като сама си казва какво иска , много е смешна Simple Smile

С яслата бързо свикна  Деси. Вече стои по ця ден и я взимам към 17 часа. АКо някой от другите деца плаче и тя започва да хленчи, но госпожата гледа да овладява положението. Следобяд ако другите деца ги вземат преди нея, започвала да хленчи "Мама ТАня додиииии, земи Десииииии"  Joy
Първата седмица ядеше само хляб на обяд, но сега вече яде и манджата и супата, та и десерта. Доволна съм за сега  fingerscrossed

Рибката , и Деси я гледам, че има крусти тук-там на главата. Имам на Мустела мазилото за крусти и смятам още тази вечер да я намажа, като заговорихме за това.

Хари, приятно изкарване в Кюстендил, и да се пазиш  Hug

# 436
  • Бургас
За жалост и Деси тази вечер вдигна Т. 10-12 дена на ясла и ето на..... в 21 часа имаше 38.3. Дадох нурофен и след 30 минути я изкъпах с леко хладна вода. Т. спадна на 37 в 22 часа, и я сложих да спи.
Дано е нещо леко и за няколко дни отшуми  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Май доста станаха болните, здраве на всички пожелавам  Flowers Four Leaf Clover

# 437
Здравейте момичета

Ние бяхме малко на гости при свекитата и се върнахме вчера.Много хубаво си изкарахме,даже бях записала Али на частна детска кухня да ми още по лесно и да си мързелувам Grinning.За съжаление снощи ми вдигна висока Т изведнъж 38.8 дадох Панадол,но изобщо не помръдна на надолу,даже стана 39 и дадох Хексалгин,мазах и оцет и с белтък петите,компреси на челото със студена вода,след Хексалгина падна Т,но след 4-5 часа пак се вдигна,тогава сложих Ефералган свещичка,пак падна,но като цяло си поддържа висока Т.Ходихме при педито днес и се оказа,че има вирусна ангина Sad.Сега ще се лекуваме.На всичкото отгоре в понеделник трябва да тръгваме на море,дано да се оправи до тогава,че иначе ще е голямо разправяне с хотела.

Магаре дано при вас е нещо моментно и Деси да си е здравичка Praynig.Много се радвам,че Деси е свикнала бързо с яслата,браво.

За миенето на косата-имаше период през който къпането беше голяма истерия,особено миенето на главата.Гледах да я разсейвам с играчките в коритото и сега вече е добре положението,само от време на време мрънка докато и измия шампоана.

За спането -и на обяд и вечер спи с боди с къс ръкав,ако е по хладно обличам и долнище на пижама,отгоре слагам чаршаф,но тя го изритва и спи отвита.

За плажа - ще редувам ту по дупе,ту с гащи,отгоре ще и слагам тениска.

За Фонтанелата - нашата е затворена отдавна.

За закуските-сутрин най-често давам кус-кус със сирене и масло,качамак пак със сирене и масло,бисквити с кисело или прясно мляко,от време на време юфка със сирене и масло.Събота и неделя следобед ,като няма кухня, мажа филийка с масло и сладко или с масло,сирене и домат.Като хапва филийки задължително яде и кисело мляко заедно с тях,иначе и идва много сухо,затова и не е голям фен на филийте.

Хайде да отивам да лягам,че не се знае пак каква нощ ни чака с тая температура ooooh!
Бързо оздравяване на всички болни.

# 438
Eхоо, да не си помислите, че ме няма. Чета редовно, но за писане не остава време нещо. А и нямам нищо ново за казване. Болна съм нещо, не знам как ще спя нощес с тази хрема. Гледам, че и дечица много болнички има, да се оправят бързо. Аз все се притеснявам, че в парка, където играем, има фонтан и Мими, пък и другите деца, са все там залепени да се мокрят. През деня ок, ама след 9 вече не ми се ще...
За миенето на косата -и досега е с рев, ама по-малко и не винаги. Много я пазя да не й влиза вода в очите, че после 2 седмици едва я вкарвам в банята. Купих й такава чаша за плакненето http://img.alibaba.com/photo/232530782/shampoo_cup_.jpg
За закуските - основно филии яде, от другите неща, които й предлагам хапва 2-3 лъжички, кус-кус си хапва, ако й го предлагам рядко.
За спането, на обяд спи по потниче и памперс, а понякога и без памперс, че напоследък се е научила да си го маха сама, защото й пречи  Rolling Eyes, а вечер с боди с къс ръкав и памперс. Спи отвита обикновено.
На плажа беше с бански, че иначе съвсем нямаше да има очистване тоя пясък, и в носа си беше завряла даже.  ooooh!

# 439
  • София
Здр. и от мен. Аз да се оплача от миналата седмица малчо ми направи пневмония за един ден. Та за първи път пие антибиотик.  Малко ми е кофти за този антибиотик, но докторката ни каза, че без него и вентолина няма да се оправи-ме. Също бях и против вентолина. Сега вече е по-добре, но докторката му каза, че имало много деца  в момента с вирусни пневмонии. Тъй че внимавайте мамчета с кой събирате дечицата.
При мене нищо ново. Днес ме изписаха от болница. От събота бях там, но ефект никакъв. Добре че ме пуснаха. Нещо напоследък вдигам захарта, но това не е всеки ден. И съответно от както съм вътре нищо ми няма. Та не можаха нищо да хванат и си ме изписаха.
Аз да ВИ питам какво стана с подаръците за рожденните дни на малчовците? Теглихте ли кой на кой ще подарява? Питам да не съм изпуснала нещо.
Айде лек ден от мен.

# 440
  • Кърджали
ЗДравейте!
Първо да измрънкам, снощи Кати ни разказа играта... Тръгнахме си по - късно от село и заспа в колата.Това и преди го е правила и никога не е било проблем. Да, ама снощи нямаше приспиване.Накрая като си легнахме ние, баща и я взе при  нас. Напоследък взе много често да иска да ляга на наето легло, а не в нейното си/отчитам го като следствие на това, че я оставях да заспива сама няколко дни...и явно изпитва страх да не остане сама, знам ли.Спряхме вече с това заспиване сама в стаята, ама нежеланието и да ляга в нейното легло продължава, не е винаги, по да кажем 80% от случаите./То да спи между нас хубаво, ще го преглътна, ама тя не спи, то е въртене, то е игри,  то е ритане.Не стига че тя не спи, ами и аз...Накрая я преместих в нейното легло, сърдеше се, ама я залъгах с една количка. Та до два часа караше кола във кошарата, накрая главата и тежи, ама инатливо не ще да ляга. Към два заспа най - накрая.И противно на очакванията ми, че ще спи до по - късно тази сутрин, стана още преди 8...

dyndla, не сме теглили още кой но  кого ще подарява.Викам да дадем още десетина дни срок, и после теглим.
За къпането, Кати започна да реагира на мокренето на косата когато започнах да я къпя с душа. С много закачки, браво и смях, минава по - леко. Сега се научи да си навежда главата, то направо цялата се навежда, та да не и влиза в очите вода.

Другото, ще ставам шофьор  bowuu Официално записах курсовете. Дори довечера съм на теория.Казах аз на инструктора, че няма кой да гледа дребната, той вика да взимам и нея, да си играе там.Ще пречи и на другите, то е ясно, ама хайде да пробваме веднъж...

# 441
Александра, хайде честито тогава  Grinning. Това да взимаш Кати никак не е лоша идея, даже на курмуването, със столчето отзад ако обича да се вози, ще й е приятно. Те часовете са май по 45 минути, забравих вече.

Трейси аз при температура също ако е над 38 само слагам Мексален(то е парацетамол) свещички и в хладка вана също, ако не спада бързо или вземе че се вдигне повече и ако трябва да чакам няколко часа до следващото даване на т-понижаващо. Дано да се оправи бързо Дани. Пазете малкия да не прихване.

Магаре, и Деската ли тръгна на ясла, пропуснала съм събитието, а лелята вече не идва, само на ясла е значи? "Мама ТАня додиииии, земи Десииииии"  Joy, миличката.

Абе много ви говорят децата, Сонче ползва предимно нечленоразделна реч, да и не казва с главата, като иска нещо почва да го сочи и да крещи яи-яи-яи. Иначе казва мама, тати, бати(бапу), кака (нали имахме една кака дето я гледа 2 месеца почти), баба, лак(ба), чипа чапа (ту ту та) като иска да се къпе, ти-ти, което идва от цър-цър демек мишки и чус па-па, което чао на немски и найн. Това е всичко което знае. Изречения изобщо не прави. И крещиии, мама си джаса!

При нас какво да пиша  newsm78, нищо ново няма. На Соня излязоха долните последни кътници. Чакам сега горните два. Слава Богу нямаше кой знае какви драми, дано така да излязат и горните. Дневната майка днес ми разправя за Соня колко била шугава, само за секунда да я изпусне от око и я е изчезнала на някъде или е изяла нещо от земята  Laughing. Яде с вилица и нож  Laughing, той Емо още се храни като аборигените, но Соня е вече с обноски  Laughing. Емо снощи пак ме котнрира с изявлението "ти не можеш да ми решаваш аз какво искам в живота", вечеряхме и той взе да ми разправя, че повече не искал дя яде (изяде 3 лъжици), а аз му викам искаш, искаш. Изяде си яденето де, но под заплаха, че няма да му дам да зареди и пусне миялната след това. Абе и другите ли 7-8-9 годишни са такива устати или с моя сме изтървали отвсякъде положението!?

И аз ще участвам за подаръците.

Болничките да се оправят!

# 442
Само да ви кажа, че Дани има розеола, не е била температурата от зъбките.
Мерси много за отговорите все пак  Hug Hug
После ще ви чета   bouquet

# 443
Само да ви кажа, че Дани има розеола, не е била температурата от зъбките.
Мерси много за отговорите все пак  Hug Hug
После ще ви чета   bouquet
Ха, това за първи път го чувам, прочетох за него и установих, че май и ние сме карали такова, а никой не ми е и споменавал или да се е съмнявал за такова нещо. Но големите специалисти в Бургас стигнаха до мононуклеоза като заболяване на малкия. Добре че същите специалисти и с баткото ме бяха шашнали, та да не им повярвам и този път. С баткото чак до София стигнахме преди години, наистина са пълни некадърници, грях ми на душата,ч е ги обиждам така, но досега нищо вярно или компетентно не съм чула от тях. Аз ли все на такива попадам, не знам. ТРи лични сменихме, при четири на часно съм ходила, но все идиотщини насреща, понякога ми идва да се изсмея в лицето им направо. ПОследният път като ми казаха, че малкият има мононуклеоза, направо се изсмях, а тя взе да ми обяснява колко сериозно било заболяването, а аз взех да и дообяснявам, че перфектно съм подготвена и че без да се направи тест не бих повярвала на голите и думи.

Та Трейси, добре че са го установили, както разбрах, лекува се с температуропонижаващи и витамини, при нас задължително ще хакнат еди, два АБ, и като видят, че не се влия е ще минат на трети, а то м/увременно болестта сама ще е преминала и те самодоволно ще кажат:
Ето, видя ли, добре че почнахме с АБ.
Пълна трагедия  Cry

Бързо и пълно възстановяване на болничките пожелава и чукам на дърво да не прихващаме, че ужас направо.
 Hug Hug Hug

# 444
Здравейте милички.

Чета си ви, но все не смогвам да пиша.

Много болнички нещо....Ех, дано оздравяват много бързо.  Praynig
И ние влачим една хрема вече 1 седмица. Бяхме на басейн за първи път това лято. Уж топло, ама духаше леко, и водата не беше много топла. Нямаше излизане това дете. Накрая с рев го извадих. Но резултата е на лице. Явно беше още рано.Ходихме на док 2 пъти, но нещо не спира. Изписаха ни едни черни капки(Сребърен нитрат май беше) от които детето пищеше все едно инжекции слагам.
И освен, че всичко се боядиса и ходим като заклеймени с жълт нос, май не помогнаха много. На мен ми писна и вчера ги спрях(1 седмица вече) и сложих Виброцил. Ами да ви кажа май спряха от веднъж. Дано де, ще видим утре(пак ни вика педи да ни види) как е малкия.

Тук времето е ужасно. Днес за първи път не излязохме следобед и направо се побъркахме и двамата.
Толкова бели ми сътвори, че......

Както и да е.

Танче, Жужу, Трейси и всички останали болнички - бързо да се оправяте.

Хари - приятно изкарване

Какво беше още....а, да!
Фонтанелата отдавна ни се затвори.
На плажа все сме голи(и така ще бъде)
Закуската - голям зор. Все попари и филии  Rolling Eyes
Спим с боди с дълъг ръкав и това е.

Стискайте ми палци, че кандидатствам за работа тук таме. Дано стане моята работа.
 Мисля, Теди на 5-10 август да тръгва на ясла. Преди това сме на море. Но всичко е - Живот и здраве.

# 445
  • Кърджали
Привет!
Ако има именници днес, весел празник!
Болничките да оздравяват бързо, лято е, не е време за болести, а за детски игри....
Проблемите на Кати със съня продължиха и тази нощ-Първо едва я накарах да си легне в нейното легло, то беше сърдене, то беше мрънкане.Заспа,как да е. Тъкмо се нагласих и аз да си лягам по някое време и ревввввв...Няма успокояване, накрая се принудих да и дам нурофен, защото реших, че я боли нещо, само "аууу, оууу", принципно аууу-ка като се е ударила и я боли. Пак нямаше успокояване, взехме я до нас,уж да не оревава блока. Въртя се, въртя се, рита ту мен, ту баща си, накрая прескочи татко си и в тъмнината си отиде в нейното легло.Пийна малко вода и заспа кат пън. Какво му става на това дете, какви са тия ревове, какво е това чудо?
Имам чувството, че не ще да ляга, просто защото аз и казвам да легне, че е време за сън.Кажа ли и хайде в леглото и се почва едно въртене на глава, размятане на ръце... Ама то напоследък каквото и да и кажа да направи, все ми размята ръце - това е нейния начин за несъгласие....

Поли, и Кати не е от най - говорящите. Много малко са думите, които казва. Чак вече се чудя дали да се притеснявам от това.На моменти повтаря някоя дума след мен, но толкова, повече не мога да я накарам да повтори...Надявам се, ако тръгне на ясла да навакса по - бързо и да не се налага да търсим специалист, че у тази джунгла дали изобщо ще намерим, ако ръгнем да търсим...

# 446
Честито на всички именници!!!ДА сте живи и здрави!

# 447
  • Бургас
Честит празник на имениците. Сещам се за пепеджинс, че има Павел Simple Smile Да ти е жив и здрав и много послушничък Simple Smile

Трейси, значи розеола  Rolling Eyes трябва да попрочета за това чудо. А заразно ли е за Томи?
При Деси не знам какв ще излезе....може да е и от зъби. Чакаме последните 4 кътника. Т. вдига само вечер преди лягане. Давам нурофен и нфлуцид. Ето вчера към 17 часа чак вдигна Т. а през ноща е нямала изобщо. Така беше и предният ден. Днес ще я водя да я видят. Но пък и акото и е едно такова "дрисливо" с извинение  Mr. Green та може и от зъби да е  fingerscrossed

Поли, големи са образи твоите мъници. Не искам да звучи катоо хвалба, но наистина Деси много бърбори. През уикенда бяхме на вила и Деси на обяд не мога да я накарам да легне. Вика ми "Няма лягам. Искам гая цата" /искам да играя с децата/  Laughing а вчера говорим по скайпа със сестра ми и тя се провикна "Еьо, ко паиш" /лельо, какво правиш в превод  hahaha/
А за Емо.....и аз така нареждах на Митака да яде и се стигна до там да ме пита на масата "МАмо , аз наядох ли се "  Joy с две думи "може ли да ставам"  hahaha

Лек ден на всички   bouquet

# 448
Трейси, от колко време е така Дани? И Мими я изкара тази, лошото е, че е комплект с много висока температура, но минава за 3 -4 дни, избиват пъпчиците и си отива внезапно.

# 449
Бързам да драсна колкото да кажа "привет", че имам куп работа и днес май ще се окъснява. Sad

Много болнички, бе. Искрено се надявам бързо да се оправяте!  Hug

Честит имен ден на Петя и синковеца й Павел!   bouquet Hug

Алегория, каза попара. Леле такова не съм й давала сигурно откакто беше на 9-10 месеца. Нещо така и не й стана любима, но пък ми даваш идея за разнообразие пак да й направя скоро. Успех с намирането на работа!  Hug

Ние също сме на вълна детска градина, при това частна. За съжаление по общия ред (очаквано) не се класираме и вече преживах, че ще даваме половин заплата, поне засега...  Confused Но пък съм харесала една страхотна, много близо до мястото, където ще се местим септември и да ви кажа май ще излезне "всяко зло за добро". Базата и персоналът определено ме впечатлиха и се надяам наистина да не съжалявам.  Praynig

Бягам. До скоро!  Hug

Малка редакция - и Скайпетя днес има повод да черпи.  Sunglasses Да й е честити празника и на нея! Ра Ив (Петра) не е ли също именничка?  newsm78

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 13:17 от ♥МамаНаПанда♥

Общи условия

Активация на акаунт