АВГУСТинче "вънка" вика, по игрите иска то да тича! Тема 28

• 33 410
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Силви, добре дошли у дома! Ади е невероятна и наистина е одрала кожата на Боби Grinning!

Трейси, аз вече съм се отказала и от сладоледа, и от шоколада, и от бисквитите. Това не е живот, но няма как. И Белослава копира всичко, а аз съм най-лошия пример в това отношение. Понякога й давам по малко сладолед в кофичка, защото така много добре се тренира боравенето с лъжица, но това е един -два пъти седмично.

Янче, подаръците ни се оказаха много успешни. Ние й купихме кухня и много се забавлява с нея. Има едни животинки, които се казват zoobles. Те си имат всякакви аксесоари- къщи, пързалки и т,н, Това беше следващия хитов подарък. Но най-много се зарадва на една голяма книга, която е нещо като чанта и вътре има 12 малки книжки. От както й купуваме поредицата на Дисни, много си пази книжките и най-много на тях се радва.
За зъбите- на Белослава са тръгнали да й излизат поне от 3 месеца и само връхчетата на два са пробили. Настроила съм се още поне 3 месеца да ги чакам Wink.
За АМ- отказа го спонтанно за 2-3 дена . Просто отказа да го пие. Сега пие много айрян. Хареса й и студено прясно мляко, но вкъщи не сме му почитатели и се опасявам дали не е по-тежко.
За водата- добре, че са жегите, че да пропие малко вода ooooh!.

# 631

Я да поздравя и аз новодошлата Ади и мама Силви. Честита рожбичка, много сладко малко човече и наистина са като едно и също бебе.

Александра, кофти случка, добре че си видяла навреме, че да е кофичка, да го прежалиш, ама колело...

По въпросите на МамаНаПанда:
1. И мен ме мъчи същия проблем. Хубав подарък ми се струваше колело, но пък тя никакъв, ама никакъв интерес няма към тях. Може да взема от разните пазарски колички със стока вътре, или кухничка... Знам ли, хич не се сещам кое ще й е интересно. Я кажете с тротинетките как се справят децата, ако имат. А тези магаренца какво се правят, че не съм виждала никога.
А, идея за подарък, на дечица които обичат книжки и разпознаване на предмети. Имаме една игра с азбуката, наподобява пеещите килимчета. Даже я намерих, това е http://www.bambino.bg/bambino-muzikalno-kilimche-balgarskata-azbuka-p-4501.html Имаме я отдавна, но дребчо не схващаше какво се прави и я прибрах. Извадих я отново преди 2 дни, че беше студено и се чудих с какво да я занимавам вкъщи. Голям кеф й беше, играта казва "намери велосипед" и тя след моето обяснение вече се справяше сама " Вусипед йе койелото" - и натиска бутончето.  hahaha  В друг режим казва буквите, има и вариант "изпит" за напредналите.
2. Въобще нямам идея дали са на път, побелели, позеленели или незнам си какво, щото не дава да видя, но ги няма.
3. Пие едни млека в кутия за след година, не знам, в бг като че ли не съм виждала такива, на Нестле са. newsm78 Може да изгълта 1 литър на ден  Shocked Понякога и четирите хранения заменя с по шише мляко... Дежурният отговор на "Какво ще папкаме?" е "Само мако, дуго не"  Naughty
А това с гушкането и Анди е разтапящо просто  Heart Eyes

То било кофти да се ходи рано на почивка. Мине - замине и сега като ви слушам как всички отивате на почивка, и ми се ходи пак. Sad

Браво на Анди и Дани за самостоятелните ... занимания.   Laughing А как се справят с опазването на дрешките? Защото Мими също ме бута и ми казва "самичка", аз й свалям панталонките, че обикновено не успява сама, тя кляка и... си пикае върху гащите...  Joy
И друг въпрос, децата, които са вече с "официално" махнат памперс, хич ли не им се случва вече да се напишкват? Мими носи за спането само, даже не го иска и тогава, ама няма как, с това мляко се опикава яко. През повечето време нямаме проблем, ходя вече и надалече, онзи ден пътувахме 4-5 часа с нея без памперс и тя си казваше, че по едно време ни взе и за мезе май, 5 пъти спря колата да пишка. Но... като сме в парка и играе, не иска явсно да прекъсва играта и й се случва редовно да се напикае. През 2-3 дни имаме авария. Днес даже ми каза, но не пожела да отидем да се изпишка, явно е стискала и в един момент не издържа вече.

# 632
Шайнче, и книжки имаме, и кухня, нооо за съжаление 0 интерес!  Rolling Eyes Когато още беше по-хладно пролетта от време на време се занимаваше с тях, но сега единстветното, което я забавлява като се замисля е или аз или някой друг да се лигондрим с нея или... водата. Както да се налива, така и да се топи в басейна на двора. Ще погледна както представляват тези животни Zoobles, за които говориш.  Thinking

Кобрети, ами тя напоследък много се мандахерца или само по рокля по без гащички или чисто гола - говоря за като сме в Казанлък, на село или у нас на двора. Та й е супер лесно да кляка и освен да си напишка краката, няма проблем. А като е с гащи/пандалонки или ги събува изцяло или аз стоя до нея и ги дърпам, че да не ги опикае.  Mr. Green Дам, и преди с теб сме говорили за тези млека на запад, които са за над годинка - жестоки са. Анди е пила такова при посещенията ни в Люксембург и Париж. Тук ги бях търсила, но няма, а уж пазарът ни бил пренаситен с какво ли не...  Rolling Eyes За напишкването, споко. Според мен е съвсем нормално на тази възраст от време на време да се случва да се напишкват. В крайна сметка съм чувала/чела, че на доста по-големи дечица им се случва, особено през нощта! С времето тотално ще свикнат. С Андичка макар и рядно, но се случва, сякаш изведнъж да се сети или усети, че зверски й се пикае, казва ми "мамо, има пиш" и докато й сваля/м гащите се изпишква.  Laughing

О да, освен на кафето  Mr. Green , Анди е голям фен и на сладоледа!  omm eat Всички вкъщи го обожаваме (то кой ли не го обича?  Grinning ), но като се замисля не го ядем редовно, съответно и Андреа. Но пък като ядем не я спирам. Хапва си доволно.  Simple Smile В крайна сметка това е единственото сладко, което й давам, като изключим по някоя лъжица мед от време на време, но това е различно.

Леле, а зазах ли ви, че напоследък много добре разбира какво е това, дето маба, мама и кой ли още не държи в ръката си и слага в устата си и е започнала да вика "Анди иска пуши, мамоо".  #Crazy Първият път, когато го изцепи бяхме шашнати. Миро (като въръл противник на цигарите) разбира се ми се поскара, защото все ми казва да не пуша пред нея... В Казанлък последния път докато я видим нашата тръгнала да вади цигара от кутията и да я слага в устата.  Shocked Ужас, ужас!! В "най-добрия" случай ги вади и ни ги подава на нас.  newsm78 Ввно наистина трябва да се крием. Знам ли кога ще научи и със запалката какво се прави и направо ще си запали един фас.  ooooh! Shocked Ще се чувствам страшно гузна и виновна, ако направи нещо такова. Sad

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 10:13 от ♥МамаНаПанда♥

# 633
  • София
♥МамаНаПанда♥  - ти и цигари. Все съм мислила, че не пушиш.
За кафето моя от доста отдавна си обича кафе и все си иска, но ние пием всичко каквото докопаме. Вече сме пробвали даже и домашна ракия.
За памперсите ние ги махнахме от миналия петък - нощния и дневния също. Реших се един ден и засега нямаме напикаване. Но с ходенето по голяма нужда имаме проблем не ще на гърнето и това е. Ходи и се крие и после ни показва. Някой ако има идеи да казва как да го свикна да казва и да ходи на гърне.

# 634
Здравейте,
 Е за съжаление по повод насищане на пазара от хубави и разнообразни неща при нас е ограничено. Явно хубавите и качествени продукти  не са за страна като нашата  #2gunfire, а и доста вериги не се наемат да зареждат поради факта, че на българина му е празен портофейлът Mr. Green
 За цигарите моят мъж се крие от Кубрат и в редките случеи ако запали цигарка си я държи зад гърба много го е срам Embarassed, а в нас не се пуши. И ако кажа ' мамо я виж тати какво прави?' и мъжът ми се сърди , че го издавам hahaha hahaha hahaha
 Моят син не е кафеджия, но  beer3.............. мали ей такова не може да се пие на спокойствие. И в редките случеи в които се сетим да си купим  се почва' дай биби' 'дайййййййй биби' и баща му като склони да му даде глътка, защото аз съм непреклонна( мн. съм против smile3528) прави една доволна физиономия и вика'мммммммм''мммммм' и 'дай' абе супер досада е. И така бира не може да пием от него и за това и рядко си купуваме , а лято си е хубавко с вечерята която винаги носи на  beer3.
 За памперса и ние си спим за по сигурно с памперс,  а на вън аварии нямаме с мен поне е така , зщото аз много досадно все го подканям, но с баща си все се случва да има авария' ама той пика преди 5 мин.' еми ще пикае като го е налял със сок преди това даже ина 3-ри ще пикае. аз си познавам детето и знам как пишка след сок. но баща му  newsm78 не е забелязъл интервала на пишкане. И поради тази причина аз сок купувам в седмицата веднъж, но с баща си гледай кво става по 3-ри пъти на ден #Crazy бил натурален сока и полезен  bowuu. Сладолед обича и му вземам да си ближе сам .
И никой не ми отговаря повъпроса от предни  ми пост Sad

# 635
  • София
skypetia  - това не ми харесва дето пишеш, че още гърдите са ти пълни, нищо че не те боли. Според мене не отлагай а си ходи на лекар, че може да стане голя беля. Аз кърмих до близо 4-и месец. Поне до годинка имах изтичане на течност от гърдите, но те си бяха капчици. После от само себе си спря, но никога не съм усещала гърдите си да са пълни.

# 636
Здравейте.Не мога да преспя Валентин.Не знам какво му става....
Skypetia, не мога да отговоря на въпра си, тъй като аз още кърмяи няма как да съм полезна.

Да попитам каква марка прясно мляко купувате?Аз не съм купувала от магазина, все домашно съм давала, но вече няма такова,та насочете ме моля към някое качествено мляко. Praynig

# 637
Честит рожден ден на Писи и на Бела!
Добре дошла на бял свят на малката Ади!

И на трите принцески пожелавам много здраве и щастие!

# 638
  • София
 slavena80  - аз купувам само "на баба" и съм много доволна. Другите нещо мнго ми воднеят.

# 639
Прясно мляко има ли "на баба"? НЕ съм виждала.Мислех,че само кисело има такова. Rolling Eyes Rolling Eyes

# 640
  • София
  Здравейте,мами,темичката ни се оживи,което е супер.
  Скайпетя,когато се оперирах доктора ми каза,че съм имала останала кърма в едната гърда,което мен силно ме озадачи,защото бях спряла да кърмя преди 6-7 месеца.Гърдите ми не пускаха нищо и не ги усещах пълни разбира се.Според лекаря добре,че са го открили,защото е можело да се получи инфекция.Според мен отиди на мамолог.Всяка жена трябва да отиде 6 месеца след като спре да кърми.Въпреки,че ако съм честна ,аз бях преди операцията,правиха ми дори мамография,което си е сериозно облъчване ,и ехограф,но не видяха нищо.Отиди все пак за твое успокоение.Можеш да пиеш и лекарства за спиране на кърмата,който лекар ще ти зипише разбира се,като ако остане малко количество кърма би тярбвало да се резорбира от организма.

Никол също обожава кафе и сладолед,изяжда си по един цял сама.Ето да видите,който не я видял във ФБ:
 Айде за сладоледа как да е,не я спирам,давам й колкото иска,само гледам да е по-разтопен.Ама за кафето съм твърдо против.Вече не й давам дори да облизва лъжицата,защото оттам следва пиенето от чашката. Twisted Evil
  За цигарите,май ви бях разправяла,че ооще като бебе беше набарала едни пури и цигари на баща си и беше сдъвкала една.Умрях от ужас,мислехме да я водим в Пирогов тогава.Такъв скаднал му спретнах на мъжо тогава,че Никол сега само като посегне към кутията и той запчва да й се кара.

За махането на памперсите и акането,моята племеница до 3 годинки,вече отдавна си ходеше без памперс,но за акането стискаше цял ден и като се върнеше от градината,караше майка й да й слага памперс и се криеше зад фотьойла да ака.Никол вчера също се скри в един ъгъл и се изака се в една празна ваза за мой ужас. Sick

Да ви се оплача,Никол категорично ми отказва да й мия зъбитеНе знам какво й става.До скоро само като чуеше и сама тичаше към банята.А сега стиска уста и това е.Най-много да й изтъркам веднъж зъбите с марля.Много ме притеснява това,защото нали ви бях казала,че има плака по предните зъби,която ще се натрупа още повече ако не се мият редовно Sad Има ли и друго детенце така?Дано да е само период и да отмине.

Оставям ви,че май дългичко стана.Лек ден на всички!  bouquet

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 15:36 от gemma

# 641
  • София
Да се включа докато всички спят още, макар че то май и аз трябва същото да правя Wink

Много благодаря за хубавите пожелания!   bouquet

За млякото - Славенче не знам кое ще му хареса, Боби обича кисело каквото му дадеш - не ги пробира. Вкъщи има обикновено зелена Верея, Фрезко от 4.5% и от скоро баба му си купува Бор Чвор и му е станало любимо. За прясно вземам Верея, ама то ако чакаш да е като домашно няма да намериш такова. Прясното предимно на крем го яде.

Диндла, то "На баба" е марка на Данон всъщност, та с техните продукти е съмнително колко е мляко, но пък на Данон им харесвам новите опаковки с айрян...

Скайпете, мисля, че беше нормално да излиза поне година още мляко от гърдите, но за всеки случай се консултирай - само не съм убедена, че с лекар трябва, май по-скоро с консултант по кърмене.

За раждането - ами второто секцио е малко по-тежко от първото, но пък аз знаех какво ме чака и станах да се раздвижа по собствено желание още на същия ден вечерта. Поради всичките ми алергии (вкл. и упойката за секциото) не съм ползвала обезболяващи. Екипът на Вита се погрижи страшно добре да не направя реакция към упойката за самото секцио - наляха явно каквото трябва по системите и нямаше проблеми, че това бая ме тормозеше. Първите 3 дни бяха по-неприятните докато махнат един дренаж и успея да си обуя гащи, а не да крепя превръзки и да държа спринцовка докато правя опити да стана от леглото. После вече летях направо Wink
Иначе акушерките на Вита доста ме изнервиха с идеите за почивка и силно нежелание да ми оствят бебето за през ноща - голям зор им беше с АМ да го тъпчат милото, ама хич не им се давах. Даже и 1вата вечер поне за малко беше на гърда. После на 3ия ден тя спа много и папа малко и я теглиха тамън като се изака, та била спаднала на тегло над 10% и бам на ви една добавка да дадете. Та и с педиатърката спорих, че ще е по-добре да я будя и по-начесто просто да яде (ама това понеже знам как става - ми ако ми беше 1во сигурно щях и да ги слушам...). Та вече съм известна като лудата дето стана на същия ден, не ползва обезболяващи и не искаше и грам да си почине ми все тъпчеше с кърма детето си.  Rolling Eyes
Обаче мамите дето нямат някакви сериозни индикации за 2ро секцио, а са с 1во заради нещо дето така се е получило ги съветвам да си търсят доктор за нормално раждане.

За подаръците - ако някой се е навил да купува от колелетата без педали - ние тия дни получихме едно такова от Toytown - имат гореща оферта за 75 лв и според мен си е страхотна цена. Обаче ми се струва, че чак догодина ще му е добре на размери за краката на Боби, но не беше за изпускане офертата. (http://www.toytownbg.com/?toy=10.2.1.0)
Иначе едно Лего сме му взели вече, че той обича да реди. Тия дни се каня и една писта за колички на Плейскул да му взема, че имаме една на Бураго ама е много паянтова конструкцията.

Хайде до после, че чаршафосах яко този път май!

# 642
  • София
: slavena80  - о има има ние само такова купуваме.
silvi.d - е това не го знаех, че е марка на Данон, а аз съм толкова против тази марка.

# 643
Скайпетя, и аз не знам какво да ти кажа за кърменето, понеже аз спях да кърмя Дани три месеца преди да родя и ми течеше по малко кърма, но го отдавах на напредналата бременност. Иначе за бирата - на Дани съм му давала да си близне, не я харесва, но той не пие нищо друго освен вода, нито сокове иска, нито айрян, нито бира или ракия  Joy Joy Joy (това е майтап, то тук ракия няма).

Силви, дано бързо се възстановиш. Как е малката, спинка ли? Има ли колики?

Янче, пази детето от тия цигари, че много копират на тази възраст.

Джема, много сте готини, хихи и омазани  hahaha hahaha hahaha Ама и Дани изглежда така след ядене на сладолед. Само че аз му давам ванилов. Сега му покавам вече, че е свършил, че няма в хладилника и той мирясва. Като знае, че няма и не пита. За зъбите какво да ти кажа, и Дани не дава много много да му ги мием, но татко му на игра на майтап успява, не всяка вечер де  Cry

Кобрети, абе да ти кажа по което и време да отидеш на море, после/преди все ще ти е кофти, хаха. Да имаше един начин цяло лято да е само почивкааааа.

Диндла, и Дани доскоро не искаше да ака на гърне. Просто отказваше. Ако ходеше без памперс и без гащи вкъщи просто не акаше. Чакаше да сложа памперса. После почна да ака в гащите. И сега изведнъж сам от незнам къде реши да ака на гърнето, просот един ден отиде, седна и се изака. И оттогава вече 10 дена си ака само на гърне, да чукна на дърво! Така че просто му дай време. Той само ще си покаже.

# 644
Здравейте момичета.
Едва днес успях да ви прочета.От неделя съм на легло с жесток вирус,не мога да ви опиша колко зле се чувствах Ill,а трябваше да се грижа и за Митето.Ето в  такива моменти оценям колко е трудно да няма на кого да разчиташ дори и за 1 час Cry.Добре,че детенцето ми е добричко и си играеше около мен и си полягваше до мен Heart Eyes
За подаръците ,мисля,че ще му купим конструктор(който ще се ползва през зимните дни),видях го онзи ден в Джъмбото,трябва да наредиш две кубчета и да направиш пате,после други две за конче и така ферма.Мисля ,че ще му е от полза.
И ние сме без пампер на обедното спане и за сега  не се е напишквал,сложих му гащички след 3 сухи памперса и така си остана.Но вечер пие много вода и е с памперс и той е  на 50% сух.Очудващото за мен е че и ака в гърнето.Той попринцип все със зор ака и мислех ,че ще е проблем ,но веднъж като видях че започва му махнах гащите и му дадох гърнето и му говорих спокойно да седне,че ще му е по лесно и той ме послуша и от отгава ака в него
И Митето е почитател на сладоледите Laughing,но сега е гледен и иска супа така ,че бягам

Общи условия

Активация на акаунт