АВГУСТинче "вънка" вика, по игрите иска то да тича! Тема 28

• 33 411
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Привет и от нас!
Вече сме си вкъщи и си се кърмим всички дружно - батито май ни е малко стресиран още,но дано да му мине.
Ето я малката принцеса. Мен ако питате все едно Боби гледам като се роди - абсолютно същата е, само за сега почти не й чувам гласчето - пу, пу, дано е все така!

И за да видите колко си приличат - тук е Боби на няколко часа като беше:

# 616
Силви, добре дошли у дома!   bouquet Искам да ти кажа, че наистина си родила едно невроятно красиво и нежно бебе-момиченце!   bouquet Не преувеличавам, да знаеш! Още веднъж - поздравления!  Hug Като имаш време разкажи за раждането и най-вече за това как Боби приема Ади и как аджеба успяваш да ги кърмиш ЗАЕДНО??  Simple Smile

Tracy, дали не сме само аз и ти тук, които обичат да ходят на гости при свекитата си?  Thinking Joy Аз наитина обичам. Отдааавна вече много често ходя и без мъжо, който примерно е в командировка или просто има много работа. Говорили сме си и май излиза, че аз обичам повече от самия него посещенията в Казанлък. Свекито страшно ми помага и така както си почивам там, тук никога не мога, въпреки, че слава Богу има кой да ми помага.

Имам три въпросчета:

1. Знам, че сме го говорили поне 2 пъти, но все пак дайте идеи какво възнамерявате да подарите на децата си? Андичка ми е много трудна откъм играчки и съм в огрооомна чуденка! Sad На последното возило (камионче за бутане с крачета), което й взех преди 2 месеца, така и не му обърна ама грам внимание!  Shocked А и на рождения й ден заминаваме на море и трябва да отпразнуваме този светъл ден така, че детето да почувства, че има празник. Та трябва да й подарим нещо там.

2. Има ли още дечица, чиято последна четворка кътници не е излезнала? От Андините няма и помен на хоризонта..

3. Детето ви пие ли още АМ? Ако не, кога и с какво го заменихте?

Напоследък (май откакто дойде лятото, дори не толкова същинските жеги) забелязвам, че Андичка кога се сети сутрин за него, кога не. Когато тя не си поиска аз не го споменавам и директно й давам да закуси.  Горе-долу до началото на юни в продължение на около 3 месеца бая се беше пристрастила към него, като го пиеше и по 3 пъти на ден. И преди съм писала, че ако си го иска, не виждам абсолютно нищо лошо да й го давам и до 3г. Но при положение, че сега забелязвам как лека полека тя сама се отказва от него, не виждам смисъл аз да я подканвам. Но се чудя трябва ли все пак да продължава да има млечна напитка всеки ден в менюто си или е достатъчно ежедневната консумация на кис. мляко, сирене/кашкавал?  newsm78 Чудя се и дали варено прясно мляко е съвсем ок за тази им възраст?  newsm78 Кисело обожава, но все още не под формата на айрян.

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 22:28 от ♥МамаНаПанда♥

# 617
Силви, страхотна е малката, ееей, дай да я снимам, такова малко сладко бебче Simple Smile  Mr. Green Mr. Green Mr. Green И наистина много си приличат с Бобко, но те породените деца са така.

Януш, ами и аз съм точно така като теб!!! Обобжавам да ходя там, защото много си почивам, много е приятно сред природата и изобщо като цяло и на дечко много му харесва.
Сега на въпросите ти.
1.Ние мислим да купуваме на Дани колело. Освен това му купих една дървена дъсчица с нарисувани животни и мърдащи се глави и трябва да се наместят главите да пасват на телата на нарисуваните животни. Нещо като пъзел Simple Smile Мисля, че ще му е интересно, той обожава пъзелите.
2. Спокойно за кътниците, и нашите още ги няма. НИе засега сме с 12 зъба (чудо на чудесата, акто се има предвид, че до преди 5 месеца нямаше нито един), липсват ни третите зъби от всички страни.
3. АМ никога не съм давала, спрях да го кърмя преди 4 месеца и минахме направо на обикновено прясно мляко, дори не го варя, само го топля. Пие по 300-500 мл на ден, когато си пожелае му спивам по малко в чашката и така примерно 10 пъти  Joy Joy Joy като се присети.

Отивам да спя, лека нощ на всички, че нещо много среднощ стана, след малко ще трябва да ставам да кърмя.

# 618
  • Кърджали
Шайн, с много много закъснение, честит празник на Бела! Много да ви радва!
Силви, жива и здрава да ти е малката красавица!
1. За подаръка ще се наложи да сме по - скромни тази година.Та още не съм го измислила. При нея поне парите дадени за играчки не са пари, дадени на вятъра, не се е случвало да не обърне внимание на някоя играчка. Я метни това камионче насам, Кати ги обожава, направо полудява като ги види, та може и това да и вземем..
2. Спокойно, и от последните кътници на Кати няма и следа.Щом другите избиха и тези ще избият, явно за никъде не бързат.
3. Ам не е пила,  пие айрян от време на време. Трябва да я пробвам с прясното мляко..
Аз да ви се оплача.Излизаме ние снощи на площадката с колелото на Кати.  Играе си, бута го детето и го зарязва зад пързалката. И отива да се пързаля.АЗ си говоря с една майка. Откъде да ми хрумне че трябва по - зорко да и пазя нещата. По едно време Кати се закелеши, че иска на едно колело и я викам да секачи на нейното си. Хубаво де, ама къде е нейното. Няма го. Оглеждам се, оглеждам се, чудя се къде може да го е забутала дребната. И в това време майката, с която си говорехме ми вика " Това не е ли вашето колело" . И гледам едни циганчета се отдалечават с една триколка. Леле като ми прекипя...Настигнах ги, хванах колелото и ги питам "Къде?" .Хайде едното беше малко, сигурно на три, ама другото имаше 12 като го гледах , та трябва да е наясно че са взели нещо чуждо. Онова ме погледна и вика " А , ваше ли е, не знаехме"Значи ако никой не се беше обадил, че колелото е негово, спокойно щяха да си го приберат  в къщи...

# 619
  • На плажа
Силви добре дошли у дома  HugБързо климатизиране и на бати и на Ади,а и на теб Hug
Янче ние сме си на село,та затова не мога да кажа дали обичам да си ходя някъде...освен при мама на Плевен Mr. Green
А подарък  смятам да взема едно такова магаре смятам,че ще му е интересно,даже и на племенницата мисля да взема.
Александра вие май имахте такова,може ли да се спада и да се пренася със самолет?
Аууу как може такова нещо,деца да и откраднат детското колело на детето ooooh!  Shocked

Зъби нямам представа дали трябва още да излизат и колко имаме,не съм ги броила ,че не дава звяра Mr. Green
И аз не съм давала АМ по същата причина,като Трейси,макар,че спрях преди няколко месеца.Направо на кисело мляко,а и прясно съм давал,най -му харесва студено,от кутията  Peace

Мен ме боли един зъб,та ще ходя на зъболекар тази сутрин и после на работа.
Лек и ползотворен,без белички ден Laughing

# 620
  • София
 silvi.d  - много е сладка малката.
♥МамаНаПанда♥ -
1. за подарък ние ще вземе ме количка с акумулаторна батерия. Мисля че ще му хареса. Ще е само това като подарък, че то си е и доста скъпо.
2. Зъби и ние нямаме. чакаме си ги още.
3. АМ спря да пие от преди 4и месеца., много почна да ми качва и за това го спряхме. Заменихме го с прясно мляко. От тогава пие сутрин и вечер без пропуск по 200ml.

# 621
  • Кърджали
Дaни, имат място за надуване, ама дали се спадат не знам..Както казах - Кати го спадна с помощта на зъбките. Което ми напомня да включа това магаренце в списъка...Ако някой реши да попита какво да и купи...

Последна редакция: вт, 19 юли 2011, 14:22 от Aлекcандрa

# 622
Силви , ама много сладичка Аделинка/пу пу/.Да е жива и здрава/
Ян4е и аз много обичам да ходя на село при свекито.Едно , 4е много помага за Ради, едно 4е и аз горе долу си по4ивам...а и си е разнообразие.А и преди съм писала, 4е свекитата са много готини хора и аз си ги оби4ам мноооого.
За подарък , не съм измислила нищо конкретно...намислила съм някаква къщи4ка или палатка, където да се крие и да си играе...и нещо за редено, може би конструктор или нещо подобно, защото той страшно много обича да нарежда.Сега в последно време му дадох една 4анта с лакове и няма такъв кев да ги подрежда, даже ги разделя по видове.Същата работа е с кремове, шампоани , шишета, коли4ки...вси4ко се подрежда и пренарежда, голяма забва му е.
Зъбите одеве видях , 4е първия кътник леко е пробил, втория се белее...дано скоро да избиват, 4е аман от тия зъби.
АМ си му давам ве4ер преди лягане по 120 мл, защото и той си го 4ака.Не винаги го испива вси4кото, но в пове4ето слу4еи си го пресушава.Кис.мляко по4ти не яде, а за прясно неще и да 4ува.Айрян също не иска, но пие плодов йогурт на Мегле, него си го харесва, та за сега и аз си му давам АМ и ще му го давам докато си го иска.Аз давам на Хумана, което е с банан и ванилия, и той много си го оби4а...ако му дам Нестле джуниър/не го харесва/ много бързо ще го откажа...ама не мисля , 4е е проблем да си пие АМ още.
Александра добре , 4е не са ви гепили колелото ooooh! И аз все си мисля, 4е трябва да си някакъв пълен идиот или както е в слу4ея "мангал", за да откраднеш детска игра4ка, коли4ка или каквото и да е детско нещо....Ама хора всякакви.

Последна редакция: вт, 19 юли 2011, 14:13 от A_S_Y_77

# 623
  • София
Силви, честита да ти е дъщеричката! Да е жива и здрава, много щастлива и голяма да е късметлийка! Много е красива и нежна и наистина много прилича на бати  Heart Eyes

Честит рожден ден на Белослава и Преслава! Желая им да са много, много щастливи деца!

Янче, на твоите въпроси:

1. Мислехме колело да купуваме, ама нашите родители си присвоиха идеята и накрая май ще се сдобие с две колела- едно дървено за балансиране и едно истинско за по-нататък. Той страшно се кефи като види такова нещо и все се натиска да се качва на чуждите, сигурна съм, че ще му е интересно. От нас нямам представа какво ще бъде- вероятно някакво играчка, нещо свързано с редене на фигури си мисля, но още нямам ясна концепция. Колкото до това,че сте на море- мисля,че каквото и дребно да й дадете на самия празник тя ще е щастлива, а вкъщи можете да си й подарите другия, истински подарък.

2. Май няма още, но не съм сигурна.

3. Не пие АМ от половин година, много ми досади да меря грамажи, да мисля дали не свършва опаковката, замених го с прясно мляко от кутия или ако случайно имам истинско мляко го варя и така му го давам. Много, много обича и няма да му го махам скоро. Айран обича също, на морето основно с това преживяваше.

Не мога да пиша на всички, извинявайте, но бързам да си разопаковам багажа от почивката Simple Smile

Да сте здрави всички и се пазете от горещините!
  Hug

# 624
Здравейте Simple Smile
  bdbaloniЧестито с мого голямо закъснение на Бела за рождения и
ден. Да расте живо и здраво детенце с моного усмивки и весели игри newsm51 newsm51 newsm51

А Ади е много сладка и мъничка . Пожелавам му на дететнцето никакви колики  Hands Thumbsup
 За свекитата и бабите изобщо аз да ви кажа честно и на двете им нямам доверие  Crossing Arms. Кубрат им е трето внуче и на двете ни баби и вече нямат такъв мерак за гледане и помагане. А не са ни дърти бабите , младички са , но......... единствено ми е спокойно когато се гледат с татко си и това си е. А почивката ще я оставим за понатам като порастне Кубрат  сега си е наша грижа и неможем да разчитаме на която и да е баба.Даже и в Русе да си отидем те незнаят как да се държат с него  най ме вбесяват като почнат на'ихкат' и 'охкат' като падне Кубрат и все 'внимавай, внимавай' абе аз лично няма да си дам детето на която и да било. Макар че нашите сестри и двете са си оставили децата за отглеждане през лятото( всъщност бабите са ни заети с другите внуци Joy за няс няма ред, да ви кажа вторите деца са по прецакани и това си е)
Е най-накря все искам да питам, но сега се сещам докато пиша. Спрях да кърмя през септември ,а още като стисна гърдата и ми потича мляко( така все едно съм бременна, повечето се сещате как е текла коластрата докато сте били бременни), какво да напрявя. Нама лактация , а още са ми пълни гърдите не ме болят, но и когато отивам до болницата понеже винаги е заради Кубрат и никога не се сещам да питам за това. То и не ми е проблем, но ми е странно.
  За въпросите на Яна:
 1. Подаръка (разчитам баби и дядовци да дадат парички) си мисля да е ски екип. Понеже са си скъпички , затова ще се сдобие още през август с такъв( да не го мисля зимата с какво да го обличам). Играчки имаме в изобилие и си купуваме редовно , та за играчка незнам, най-много и скейтборт да му купим, че само такова няма( не че ще го кара, но му е голям мерак)
 2. Зъбите вече за3-ти път му се подуват долните венци за тези последни 4-ри кътника, но и този път няма да е. Май ще е голям зора с тях. Доста го мъчат Sad събужда се вечер плаче, пъха пръстче в устата и така седмица , спада си венеца и нищо) .
 3. АМ не е пил никога , а кисело мляко си пие през деня или на айрян или с лъжицата, прясно не долюбва много , но като е решен че иска сок , а няма взема кутията на прясното мляко и казва 'кок' (сок) и си пие със сламката така директно от хладилника без да топля без да преварявам, но той повече от 100гр.( даже са много) не желае да пие.
 Александара късмет сте извадили. Такива са гадните мангали крадат и от децата и не им пука и аз не гледам за играчките на нашата площадка, ама като сме в парка  Shocked Shocked Shocked, че там често минават тумби с мангали, а и вече ни изчезна там една топка, а на наши приятелчета телефон( истински, но който няма батерия и са го оставили на детенцето за играчка), като те са си мислили, че крадат находка hahaha hahaha hahaha

# 625
  • Кърджали
Най - странното ми е, че бяха все пак деца на видима възраст 3 и 12 години...На 12 години дето се вика съвсем недетски неща им се въртят в акъла, ама хайде да кажем деца..Добре, на малкото му се приискало да се повози, да се качат, каката да го повози, но на площадката /да приемем, че ще преглътнем че забравили да попитат/, ама така тихомълком да го вземеш и да си тръгнеш с него, защото те очеизвадно си бяха тръгнали, нямаха намерение да се връщат обратно /доколкото схванах от 10 секундния ни "разговор"/...Да ги хванеш и да ги претрепеш...И хич не ми се вярва, че ако се бяха прибрали с колелото, на родителите щеше да им пука от къде са го "прибрали " децата им. Тъкмо детето ще има колело, без те да са дали и лев... А на мен ми е ставало дори и неудобно когато Кати си е тръгвала с дребни играчки от площадката, които някое дете /по- точно родителя на това дете/ и е подарил, защото "виж я каква  я сладка.... А то как ставал номера  #Crazy
Хайде, да не ви занимавам повече...
Днес купих прясно мляко, да опитам да дам на Кати....Е, няма такъв провал..Хич ен го хареса. Тя нищо, което опитва за първи път не го харесва, та ще се опитам да и го пробутам утре пак... Ако не го хареса, здраве да е...

Последна редакция: вт, 19 юли 2011, 16:50 от Aлекcандрa

# 626
  • София
Здравейтеееее,момичета,
За въпросите:
1. Подаръка още не сме го измислили.Мъжът ми иска да й вземем колело.Гледахме тук от тези дървените за балансиране по 210 лв.Ама не знам колко време ще може да се ползва и дали си струва.

2. Никол също има 12 зъба.От месеци не са й пониквали нови.Има 2 на път,но кога ще пробият не се знае.

3. АМ й давам все още,но от около месец само сутрин.Не че тя си го иска,но пък като й го дам не го връща  Mr. Green Не мисля да й спирам,освен ако тя не го откаже.През деня пие и айран.Прясно мляко й давам много рядко,все го забравям.Таратор,сирене и особено кашкавал също обожава.

Александра,много нагли тия циганета бе  #Crazy #2gunfire #Cussing out Как може да откраднат колелото?!!! (или по-скоро да се опитат).

За свекитата на мен също много ми помага,но аз по принцип никога не съм я харесвала свекърва ми.Има много неща в държанието й ,които ме дразнят.Иначе не сме се карали никога.Но след като отказа да гледа Никол за морето си спечели смъртен враг в мое лице.Не съм злопаметна,но този случай ме изкара извън равновесие,3 дни място не можех да си намеря от яд.

Никол е малко болна,кашля и гърлото й е  зачервено.Иначе няма Т,весела е ,яде си.Не е боледувала от поне половин година и бях забравила колко е гадно да са болнички. при все ,че тя го изкарва толкова леко.Като знам миналата година по това време каква жестока гнойна ангина беше хванала.

Тук в яслата много ми помогнаха за памперса (май ви бях споменала вече).Но докато спи и докато сме навън все още й слагам.1-2 пъти излязохме уж за малко без памперс и двата пъти се опика,2рия дори се наака  Sick Голямо мазало беше.Та по този повод имам питане:
кога махнахте памперса докато спят?и имаше ли пропуски?как да разбера кога е моментът?

Лек ден и слънчеви усмивки!!! Hug

# 627
Ей, не мога да не споделя.  Grinning Днес Андичка ме разтопи. Кушкай ме, ми каза няколко пъти "искам гушкам, цункам мойта мама".  Heart Eyes Heart Eyes  Heart Eyes Всеки ден ме изненадва с все по-усъвършенствана говор и речник. Водим си диалози, тя дрънкоти направо като възрастен, абе чудо. Heart Eyes  Simple Smile

Благодаря на всички за отговорите!   bouquet

Относно млякото. Днес следобед за първи път дадох на Анди студено прясно мляко от кутия и мнооого й се ослади. А сутринта баба й вместо АМ й е направила голяма доза айрян и също го е изпила с кеф, макар и по-бавно, защото все пак е по-гъсто. Та имам още 1 доза от последното АМ, което съм купувала и вече спирам да купувам. Да ви кажа ще ми олекне на бюджета. Напоследък взе много да ни идва по 40-50лв всеки месец за това+до скоро и за памперси. Ето 100лв повече в семейния бюджет за други, не по-малко важни неща.  Simple Smile

За подаръците - гледам основно говорите за пъзели, конструктори и колела. Анди не обръща никакво внимание на пъзелите. Конструктор от големи парчета има. От време на време хваща да "прави кула", както тя казва.  Mr. Green Но и това занимание е рядко и не трае дълго.  Rolling Eyes За колело реших, че й е рано. Особено след като не обърна ама грам внимание на камиончето за бутане с крачета. Умрях от яд. Sad Днес се сетих, че мога да й взема пояс за плажа. И без друго щях да й купувам. Символично, но поне е нещо, при това лесно преносимо и което ще й влезне в употреба със сигурност, та макар и само за седмица....  newsm78

Да ви похваля Андичка, че вече пишка сама сваляйки си гащите.  bowuu Не само на гърнето, но и навън. Онзи ден в Казанлък (нали и преди съм ви споменавала, че там задължително винаги започва да прави нещо ново Simple Smile ) много ни изненада. Мандахерцаше се по голо дупе и по едно време клекна и се изпишка.  Mr. Green На следващия ден пък в градината на село се и изака като кученце.  Joy И като на кученце след това събирахме акита от тревата.  bowuu Joy

Джема, ние нощем, а понякога и на следобедния сън, все още сме с памперс. Следобедния го слагаме в случай, че баба й или аз не можем да идем при нея да я сложм на гърне веднага след като се е събудила. Понякога стиска, но понякога се изпишква. Според мен ще разберем, че са готови за махането на нощния както с махането на дневния - като е сух в над 90% от случаите.

Терпсихора, добре звърнали се от морето! Хайде да се видим преди и ние да заминем на моренце.  Hug

Александра, еми да, то от циганета какво да се очаква.  Tired Пак, че не са избягали и си успяла да си вземеш колелото!  Simple Smile

А като съм тръгнала да питам, я кажете вашите дечица наливат ли се с вода?? Още от преди да започнат жегите Андреа отново започна период на почти постоянно наливане. Сега покрай жегите хептен. Като цяло това е добре и нямам против, но неприятно е, че често се олива съвсем умишлено. И да ви кажа за един от проблемите напоследък: обожава ... кафе!  Shocked Давала съм й да ми облизва лъжица, после започна да бърка с пръсче, после тръгна да надига чашата и съм давала по малка глътка, докато напоследък само да разбере, че някой пие кафе се почва "мамо, Ани иска пие малко Е (кафе  Mr. Green ) " Няма отърване. Няма сладко, няма горчиво.  Shocked Та други кафеджии има ли като моята лудетина?  newsm78

И встрани от обичайните теми - някой има ли хладилна чанта??  newsm78 Искаме да си вземем за плажа, но идея си нямам каква, нито пък къде се продават или пък колко струват.  newsm78

Дълго стана. Приятна вечер на всички!

Последна редакция: вт, 19 юли 2011, 18:12 от ♥МамаНаПанда♥

# 628
  • Кърджали
Хайде пак аз...
Днес не ни е ден за игра навън.Първо падна, после едно момче без да иска  я удари с топка, после пък докато я хвана мина зад една люлка и пак удар, накрая се дърпаше нещо с едно момченце, после пък иска колелото му, качи се, хайде пак рев, че не иска да слиза... Изобщо за няма и половин час орева орталъка, та я прибрах...Явно не се е наспала добре и не е много спокойна. Уж и сложих да яде, ама почти не яде. Обаче ми беше супер смешна. В едната ръка държи виличката, в другата - лъжицата и ту хапва салата, ту ориз...
Янче, кати също пие доста вода, но не го определям като наливане. За кафето не мога да кажа нищо, Кати си пада по безакохолните. Само като види чаша или шише със безалкохолно, и полудява.И няма залъгване с вода или сок... И да се ядосвам и да не се ядосвам, няма кво да направя.

# 629
Хаха, Янче, разби ме с това кафе. Дани не е опитвал и съответно не иска. Ние пък имаме проблем със сладоледа, купувам едни такива малки сладоледчета на клечка, ванилови и съм давала на Дани да опитва. Но напоследък вече започна всеки ден да си иска сладолед. А на мен не ми е по душа всеки ден да яде по едно сладоледче. Сега се налага да му казвам, че е свършил. Ама така и аз не мога да хапвам (а аз обожааавам), щото като ме види и край, идва и ми го взема.

За водата, ние пък сме наобратно, в последно време хич не иска.

Джема, за памперса - аз май ви се похвалих, е откак се върнахме от село, Дани започна да пиша и ака в гърнето отведнъж. Преди пишаше, но с акането имахме проблем, а сега отведнъж се научи. Проблема обаче пък беше друг, трябваше да ходи без гащи, понеже не можеше да си ги сваля. От вчера обаче си викам, ща не ща, ще пера, ама трябва да го науча да си обува гащичките, понеже нали отиваме сега на Монако, не върви там да се разхожда гол, както вкъщи. Та от два дена му слагам гащи и за голямо мое учудване, той си ги смъква, изпишва се/изаква се и си ги вдига. Направо ей така съм  Shocked Shocked Shocked За следобедния сън вече памперс не слагам, скоро ще махна и нощния, понеже в 99 % е сух, досега от месец насам само два пъти е бил напишан, но точно преди лягане излока 500 мл мляко, та се очакваше!

А относно свекито - моята отначало хич не ме приемаше, незнам защо, но откак се родиха децата коренно се промениха нещата и сега много си ме тачи. Та така, не ми е отказала да ми гледа Дани когато съм я помолила. А знам, че и на нея не й е лесно, става в 4:30 за работа всеки работен ден, но събота и неделя винаги става с него и ни оставя нас да си поспим. Та го оценявам де  Mr. Green Не че го оставяме често де, само веднъж досега (докато бях в болницата), но не се притеснявам вече, знам че добре се грижат за него, че респектира моето мислене и го гледа така, както аз съм казала. На майка ми също мога да разчитам, на нея също й имам пълно доверие, но тя сега за съжаление няма никакво свободно време.

Дани и той обожава да пие студено млякото, ако може от шишето направо. Аз рано му го топля, но през деня му го давам така, студено. Жалко само, че отказва да яде кисело мляко, а до неотдавна го ядеше много  Confused

Пъзели просто обожава, има мнооого и най различни и всичките си ги харесва и много си играе с тях.

Александра, не ви е било ден днес. За краденето - тук не се случва май да ти откраднат играчки от прощадката, или поне на мен не ми се е случвало.

Терпсихора, добре се завърнала. Отпочинахте ли си? Алекс остави ли ви?

Общи условия

Активация на акаунт