АВГУСТинче "вънка" вика, по игрите иска то да тича! Тема 28

• 33 483
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Но тук поне навън никой не дава такива по площадките на децата си. Сега даже като се замислих, не мага да си спомня да съм видяла на площадка тук някой да носи нещо на детето си така да си похапва докато си играе, само банани съм ги виждала децата да ядат и да пият сокове.

Бравос  Peace Тука (поне из Младостите) ако дедето ти не яде такива неща, те гледат все едно го лишаваш от най-ценната храна на света. А бабите живеят с идеята, че детето трябва нонстоп да ръфа нещо. А това според моите скромни разбирание е най-вредното - и за зъбите, и за разните му там ендокринни жлези. Едно съседче примерно е с около 3 месеца по-малко от нас и поне с 2 кила по- тежко, щото все ръфа нещо.

# 286
Здравейте сладурки....Почерпете се за мое здраве

# 287
  • Кърджали
A_S_Y_77 и тук, честит рожден ден! Щастие, любов и късмет, и разбира се париччки.
Казвала ли съм ви на Кати как и светват очичките като види шоколадови бонбони? Laughing И как ги напада... Взима си с едната ръка, мята го бързо в устата, като междувременно и с другата ръка е посегнала да си вземе още. Мята и в него в устата и после с двете ръце колкото награби. Ако не са прибрали кутията, упражнението се повтаря. Само последния  път при сестра ми яде някакви, с кисел пълнеж.Хапва, изплюва го, че не и харесва нещо, и пак посяга - може пък следващия да не е толкова кисел. Не бих и дала само от твръдите смучещи се бонбони, че имам спомен как брат ми се беше задавил с един такъв.От другите не бих я ограничила тотално, защото винаги забраненото е най - сладко....И сладолед заобича, но нещо не и взимам кой знае колко често. Нещо тази година не мога да си харесам сладолед...
Нев, добре завърнала се. Помня , че тъкмо аз бях започнала да пиа по - редовно и ти спря  Sunglasses
Тука заваля и ни се провали излизането...

# 288
  • Варна
Аси, Честит рожден ден! Всичко най-хубаво ти желая!   bouquet

За храните и аз да кажа, много съм твърда Mr. Green, Дария не е яла все още нищо шоколадово, да не говорим за вафли, пастички, желирани бонбони(които между другото четох че са едни от най-вредните детски храни) и т.н., също зрънчо, чипс, май само солети и давам от всички тези по-вредни храни. Тя направо сама си ги иска, казва ми "Купи сойети". Laughing И какво ми прави впечатление, всички знаете, че е много лакома, но интересното е, че за храни, които не е опитвала не напира много, а и навън, ако някой евентуално носи нещо за ядене, никога няма да отиде сама да си вземе, срамежлива е, ще дойде при мен и ще ми каже. Имахме даже една смешна случка, бяхме в приятели и имаше плодова торта, реших да и дам, и тя даже не пожела да я опита, много ме учуди и и викам "Виж се сега каква си глупава Mr. Green Joy, аз един път ще ти дам торта и ти няма да искаш". Joy Незнам, аз си имам свое разбиране за храните и вредността им и съм решила максимално дълго да отбягвам храни, които считам за вредни, в това число включвам и салами, наденици и т.н.(сещам се че като бях бременна ми бяха казали да не ги ям, а какво остава за толкова малко дете). Това не значи, че няма да и дам, ако има на масата и си поиска, инцидентно да, но в никакъв случай редовно.

Тука (поне из Младостите) ако дедето ти не яде такива неща, те гледат все едно го лишаваш от най-ценната храна на света.

Това, честно не мога да го разбера, и аз съм го забелязала, аз съм строга към храните и не давам много неща, но никога няма да отида при някоя майка, която дава зрънчо примерно и да и кажа "Ти защо даваш на детето си такива боклуци да яде", ами нейно си е детето и ще прави каквото си иска, ако ще и ла*на ще му даде. Mr. Green А на мен доста често ми казват, даже с упрек в гласа "Ама тя не яде ли това, аз го давах още от годинката". Това месене ми е странно и то от чужди хора.

Редактирам се, Аси, тъкмо си рекох, че първа ще ти честитя и докато си напиша фермана и ти си пуснала почерпка. Grinning

# 289
Гануш, много странно, че майките, които категорично не дават никога няма да отидат и да кажат "Ама ти защо даваш, ти си луда.." и подобни... А, повечето, които дават са по-склонни да правят забележки на недаващите.. Ей, това ме вбесява... "Стига кърми", "Дай му чипсче" Ми... ако искам пък!  Crossing Arms
Нашите "вредни" храни най-често са купени бисквити, солети и подобни джвъчки. Срещу чипсовете, снаксовете и подобни пръчици съм твърдо против. Шоколад си хапва, ако сме някъде и ни черпят по повод с бонбони, върху един наш любим домашен кекс... Сладолед винаги предлагам като ядем вкъщи, обаче пък тя рядко налита.  Rolling Eyes Желираните бонбони освен, че ми се виждат супер вредни не мога да се пречупя да ги дам поради друга причина.. Като се намокрят /от слюнката/ стават ужасно хлъзгави и влизат там, където не им е мястото и съм сватала свидетел на такова задавяне...  Confused

Поли, честитки приемаме по всяко време Simple Smile) Hug

# 290
Ами не знам дали още някоя варненка ще се завърне да пише тук. Нямам идея Simple Smile. Иначе Денито(Денди) е добре. Малката принцеса расте и прави доста белички , но да е жива и здрава по-натам ще слуша повече  Laughing . На 01.06 имаше срещичка и са си изкарали хубаво, но аз бях малко болна и не отидохме с тях да празнуваме , че да не е да се разболее някое детенце покрай мен. Хубаво са си изкарали  Mr. Green .

# 291
Аси, честит рожден ден! Пожелавам ти само прекрасни неща да ти се случват!
Нев, много се радвам, че се завърна Hug! Включвай се по-често Hug!И много поздрави на Денди и Габи Hug.
Джема, задължително идете на преглед. Причините може да са много различни, но ще ви следят на определен период и най-важното- ще ви дадат конкретни насоки за профилактика.
Предаването с доц. Маркова беше много полезно, дано сте го гледали. Тя е изключителен професионалист и специалист.За това дали е комерсиална не мога да коментирам. Истината е , че осввен нея и доц. Илиева почти няма специалисти, които да работят успешно с толкова малки деца ( 1-2 год). Поради тази причина и напливът при тях е огромен. При деца над 3 г вече всеки детски стоматолог, че дори и общопрактикуващ би работил без проблем, но с най-малките е много деликатна ситуация.

# 292
Аси-честит рожден ден,да си жива и здрава,много щастлива,усмихната и обичана от всички.Наздравеее  bouquet

За гризанките по разходките-аз също нося детски солети или пълнозърнести бисквитки Хогаренас,но не й ги давам ей така да тъпче нещо,само в краен случай ако закъснеем с разходката и е поогладняла или пък види някой да яде например хамбургер и тя иска да яде нещо и аз давам да си хапва от нейните неща.Напоследък ако не забравя гледам да взема банан за навън.

Александра-имам някакъв спомен,че естествената кожа се маже с нещо мазно за да се отпусне,например мас, може някакъв крем или друго мазно.Ако искаш пробвай да намажеш обувката там където прави пришка на Кати,може пък да омекне и да не и създава проблеми повече Peace

Поли
-заведох я аз при педито Simple Smile.Каза,че гърлото й е малко воднисто т.е. повече секреция имало,но не е червено,секретите й се стичали от задната част на носа и затова така се е получава.Изписа ни едни хомеопатични за гърлото да го поизсушим малко,билково сиропче за кашлицата и ако се появят сополи пак че от днес уж няма,пу-пу да взема от тия черните капки-Коларгол,за да изсушим секрецията.Вчера забравих да ти пиша,че си замислила чудесни развлечения за малчуганите  Grinning,ще има да си играят и да се забавляват с часове Wink

Нев-много се радвам,че се включваш тук а и за срещите ви във Варна,остава да качиш и някоя снимка с Криси да ви видим Grinning

Хари-приятно изкарване в Кюстендил и да се пазиш Hug

Янче,Танче-сигурно сте пристигнали вече аз докато се включа да пиша.Ще се чуем утре да уговорим срещата Grinning.Янче-гледах аз новините в 9 Sunglasses,видях че разказваше за празника,хихи  Grinning.

Ние вече 2 пъти ходихме на панаира,даже вторият път качихме Али на една въртележка за малки дечица,тя толкова и се радваше от далече и като я качихме на количката,обаче като тръгна въртележката елате да видите,още не беше направила половин оборот и нашата наду гайдата Laughing.Та накарахме човека да спре люлката да я вземем,страхливката на мама,само се набутахме 3 кинта.Но аз пак си мисля да я кача но този път да съм с нея,може на някое влакче,има едни готини и ще мога и аз да седна,барабар Петко с мъжете,че и аз барабар Петко с мъниците Joy

Лека нощ.

# 293
Хола хола и от мен. Да не помислите, че съм ви забравила.
Сега:

Да честитя празника на прекрасните ни дечица, живи и здрави да са, много да ни радвам, много да ни слушат и моите много ми да позират  Joy Joy Joy Joy

Аси, честит рожден ден, мила. Желая ти крепко здраве, много щастие, многи да те слушка Ради, много да те глези таткото.

Хариелка, аз давам на Дани прясно млекце, луд е за него. Кисело напоследък нещо не иска да яде. Приятно изкарване в Кюстендил, да си починеш хубаво.

ВЕсело изкарване на всички в Казанлък ( и на тези, които ще ходят там по случай празника на розата). Май беше тази седмица, дано не се бъркам. Пък ако вече е минал - ми дано сте си изкарали приятно  Joy Joy Joy Joy

Славенка, браво на детето  Hug

Невче, добре се завърнала Simple Smile Много се радвам да те видя  Hug Hug Hug Радвам се, че сте добре и палувате  Heart Eyes

Ганушче, и аз много се дразня като някой ми каже: ама що не даваш това и онова. Аааайде моля всеки да се гледа своето чааве и да не ми дава акъли за моето  Joy Joy Как е Дарито, вече сигурно говори като третокласничка. Дани още почти дума не обелва. Ама пък всичко разбира и е много послушен. Ех, жалко че тая година няма да може да се видим  Cry

Янче, как е сестра ти? Ти как се оправяш с работата, свикна ли вече.

Поли_зо, много се радвам, че Сончето свиква с новата "майка-гледачка". Още ли беснее. Ти какво искаше да ни се похвалиш. Извинявай оня ден, че така набързо станах от скайпа, ама много неща напоследък трябва да върша.

Аз не знам дали ви се оплаках, че мама започна нова работа (много се радвам за нея де), но пък няма грам помощ от никой вече. Мъжа е на работа от 9 до 8, мама е на работа от 8 до 8 от понеделник до петък, та сега сама трябва да се оправям със готвене, гладене, чистене, пазаруване, две деца и РАБОТА. Оф, не се оплаквам, да не си помислите  Joy Joy Joy, ама нямам много свеободно време де. Особено сега като Дани иска постоянно да е навън да си играе по площадките. А и искам да снимааааам  Joy Joy Joy Joy Та като спят децата, аз вместо да свърша нещо - гъна Томи  Mr. Green Mr. Green hahaha hahaha Бе луда гъба съм.
Иначе още с две думи, че да не досадя - мнгоо сме добре, Дани много се радва на Томи, помага ми много, като се разплаче ходи да му дава бибката, милва го, слава богу засега не ревнува. Томи пък е много добричко детенце, спинка, папка, от време на време плачка, но то няма как. Абе обожавам си мъжете  Joy Joy Joy Joy

Айде извинявам се, че не съм писала на всички, ама ще взема да ставам, че да ходя да лягам  Mr. Green

И да ви пусна една снимка на моите прекрасни момчета Simple Smile

Brothers always and forever,  Happy children's day by Тracy, on Flickr

А на който му се гледат повече снимки Simple Smile ....http://www.flickr.com/photos/47646835@N08/with/5785933053/

Лека нощ на всички  Hug

# 294
  • Кърджали
Jijin, благодаря за съвета. Имам тука свинска мас, предполагам че ще свърши работа.Освен още сега да ги намажа и дано не създават повече проблеми.
Трейси, ти миг почивка имаш ли? Сладури са батко и бебо...
По въпроса с пригризването навън.Аз храна навън не нося. Лично съм на мнение ,че си има място за хранене. Много рядко се случва да  и взема навън солетки, и то ако сме далеч от в къщи и няма как да се приберем бързо, а дребната е много гладна.В къщи може да яде каквото си иска, като изкушенията са задължително след като е яла основното си ядене.Така хем не  е гладна и не налита като невидяла.
Нали мъжа ми е шофьор, сега им въведоха строги ограничения за каране и пътуване. Уж няколко дена четохме закона, да не стават гафове, и тази вечер пак за нещо го отвори и се оказа, че сме пропуснали нещо много важно.Така хем досега е бил в нарушеие, хем от тук нататък сигурно по цяла седмица няма да му видим очите, хем и курсовете му намаляват драстично. От там и парите... Стана му много криво. И май май вече започна да приема идеята, че ще се ходи някъде в чужбина да се печелят парички вече. Аз съм му заявила вече - заминава, намира си работа, пооправя си нещата и отиваме и ние. То явно тук скоро оправия няма да има Crossing Arms Та засега по - добре с месеци да не го виждаме, отколкото да му е гадно, че не може да ни осигури поне елементарните условия. Ще видим какв още го измислим в скоро време, но е ясно накъде вървят нещата.

# 295
Да се разпиша пак по нощите, че утре вечер отиваме на почивка за малко, сакън да не се затрия за много време.  Mr. Green Мими обяснява постоянно, че ще ходи на "мойето" и ще види "акула, музуза/медуза/, косатка и отопод".  Laughing

Аси, аз окъснях, но искам също да ти честитя рождения ден и да ти пожелая здраве, безоблачни бъдещи дни и послушни мъже.  Hug

Трейси, как не се уморяваш, не знам. Малкият мъж е страхотен сладур, не отстъпва на батко си. А снимките са много нежни и чисти, както винаги.

Поли Зое, голяма кипра ще излезе Сончето. Grinning Представям си я каква е скица.
А понеже спомена кака, не знам дали съм ви казвала какви срамове бера с тая дума. Защото тук означава л..но  Embarassed. Мими е научена да я казва още от бг преди да дойдем, така че си я използва упорито. Даже сочи децата, пък и млади момичета, които срещаме и я позакачат и вика кака, кака  Embarassed Embarassed Embarassed. А аз замазвам положението с "ниня, ниня, мамо". Обаче тя продължава "кака ниня"  hahaha На няколко пъти се получи доста неловко. Не знам, ще я отучвам някак, че ми омръзна да се червя. Пък "баба" е плюнка. Ситуацията е подобна. Въобще... думи нямам.

За гризането на неща -  до годинка - годинка и нещо се стараех доста, вече не може да се каже, че е така, за мой срам. Не яде желирани бонбонки, чипсове, близалки, вафли и не знам какви си други дребосъци. Но от всички й е давано да опита, не ги харесва.  Обожава пуканките тип "зрънчо". Черпеха я, хареса и и обикаляше да си проси. Когато веднъж повдигна дюшечето на една чужда количка, за да обере опадалите отдолу, започнах да й купувам. Солети също. Най-често й давам, когато имам да върша нещо, например отиваме в банка и ще чакаме на опашка, иначе не млъква, крещи все едно я дерат. Яде други сладки неща, например бисквити, мъфини и обожава мечетата Барни, вероятно заради рекламата. На шоколад не налита много, ако не е на Киндер има едни мини-шоколадчета с бял пълнеж, те нямат оттърване, ако й позволя, ще се натъпче. Но й давам по 1-2 през няколко дни, ако си поиска сама, иначе не й предлагам.
Иначе и тук носят на площадките храна, аз дори преди нямах навика да нося, но започнах, за да не ходи да си иска от другите. Гледам все да имам нещо за хапване, няколко бройки, ако му се дояде и на друго дете. От колбасите, яде 1 вид, ужасно много го харесва, а мен ужасно много ме е яд. И понеже умишлено не купувам и все й казвах, че няма в момента, веднъж отидохме в магазина, тя го видя и се затича да си го вземе с бойни викове "сеяма, сеяма"  ooooh!.
Хайде, много целувки, утре ще ви прочета пак да не изтърва нещо ново.

# 296
  • София
Хммм... Да видим ще успея ли да си напиша писането преди да е се е събудило детенцето Simple Smile

Лили, честит рожден ден! Желая ти много здраве, щастие и много, много любов!  bouquet

По отношение на храната аз съм много ларж. Имам предвид, че не съм му отказвала да опита каквото поиска, пробвал е, но просто аз не купувам почти никакви junk food-и. Изключение са сладолед, желирани бонбонки и купешки сокове, които си делим двамата веднъж- два пъти месечно, което хич не ми се струва прекалено често. Солетки не отказва, но спокойно може и без тях. Навън обикновено нося банани, с това го залъгвам, ако стане напечено.
Единствена храна, която категорично не давам са ядките и тях няма да ги давам още поне година сигурно,другото не ме притеснява.

Поли, аз също съм на мнение, че по-добри играчки от пръчките, камъчетата и тревичките няма и го водя да играе в близкия парк, където няма нито една люлка, пързалка и т.н., там се катери по пейките и пъновете, бие се с пръчки, гони птици и катерици и това е. Не е необходимо да е заобиколен от пеещи пластмаси Simple Smile А на твоите деца им завидях за това, което ще си имат в двора, страхотно!

Трейси
, прекрасни мъже имаш! Много ми харесват снимките, а децата са неотразими!  Heart Eyes

Кобрети, Хариелка, Янче
и всички други заминаващи- да си изкарате приятно и отморяващо там, накъдето сте тръгнали и да слушат децата! Simple Smile

Ние също утре отиваме в дивото за една седмица, дано малко релаксираме:)

Весел и приятен уикенд ви желая! Hug

# 297

Това е Крис

# 298
  • На плажа
Честит рожден ден на Янчето,жива и здрава да си и да си изкарате весело празника!!!  bouquet

Честит рожден ден и на Аси.на патерица,и на теб ти пожелавам живот и здраве,а всичко друго ще се нареди от самосебе си!!  bouquet
Невнев много е пораснал Криси,поздрави и да кажеш как е приел яслата.Той всъщност кога щеше да тръгва newsm78
Трейси с най-голямо удоволствие разглеждам снимките ти,но тази която си показала тук ми е любима..как си спинката сладко,сладко бебоците Mr. Green
Кобрети  hahahaпредставям си как се червиш Laughing И аз знам за тези думички от сестра ми Mr. Green

Приятно изкарване на всички,които ще пътуват и да разказвате после. Wink

# 299
Честит рожден ден на Янчето,жива и здрава да си и да си изкарате весело празника!!!  bouquet

Честит рожден ден и на Аси.на патерица,и на теб ти пожелавам живот и здраве,а всичко друго ще се нареди от самосебе си!!  bouquet
Невнев много е пораснал Криси,поздрави и да кажеш как е приел яслата.Той всъщност кога щеше да тръгва newsm78
Трейси с най-голямо удоволствие разглеждам снимките ти,но тази която си показала тук ми е любима..как си спинката сладко,сладко бебоците Mr. Green
Кобрети  hahahaпредставям си как се червиш Laughing И аз знам за тези думички от сестра ми Mr. Green

Добро утро Simple Smile . Живот и здраве септември месец по някое време ще почне. До тогава има доста неща да учи за яслата Embarassed
Приятно изкарване на всички,които ще пътуват и да разказвате после. Wink

Трейси , снимките са страхотни  txtloves

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 12:07 от Nevnev

Общи условия

Активация на акаунт