АВГУСТинче "вънка" вика, по игрите иска то да тича! Тема 28

• 33 483
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
  • София
  Здравейте,мами,чета ви,но нищо интересно при нас тези дни затова и не пиша.

Янче,браво на Андичка!!!То с такава майка няма как да не говори толкова много де Simple Smile
А за рожденните дни нали наскоро го бяхме дискутирали  Laughing

Нев нев,много неприятно е това през което си преминала.Важното е,че си имаш едно слънце в къщи,което да те радва всеки ден. Hug

Къде се изгуби наистина Харилка?

Никол не пие вода по време на ядене.Но може би,защото шишето не е в обхвата й.Ако й беше на столчето щеше да е хапка-глътка-хапка и т.н.
Не знам дали писах,че бяхме на консултация-14 кг и 89 см!Питах я за зъбките,каза да я заведа на детски стоматолог,но че не е нещо притеснително и при много дечица се получавало така.

Ами май това е засега.Лека вечер на всички!

# 346
 Янче,браво на Андичка!!!То с такава майка няма как да не говори толкова много де Simple Smile
А за рожденните дни нали наскоро го бяхме дискутирали  Laughing

Така ли? Кога?  newsm78 Не дискутирахме ли само размяна на подаръци, но не и планове за отбелязване?  newsm78 Ако сме го обсъждали, сори.  Simple Smile Аз съм бляла някъде.  Thinking

Еее, Дени, браво на Ники. Да ти кажа и ние сигурно гоним 14 кг вече.  Thinking А по височина май продължаваме да водим.  Laughing На мама манИкенката.  Joy

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 19:38 от ♥МамаНаПанда♥

# 347
  • Бургас
РД мисля да празнуваме на открито на някой заведение покрай плажа. То в това хубаво лятно време нямам как да е друго. Даже мисля, че ще и е интересно на Деси и Аниматор да ги занимава.

Хариелка нали каза, че отиват някъде извън града, та затова липсва. Дали не беше в Кюстендил  newsm78

Янче, браво на Анди бе, наистина много бърборясва и на живо я чух  bowuu

Джема , голямо момиче си имаш, браво  Peace

Деската е само 11кг. и 82см. ,  като я събрах с Анди на Янчето и Али на jijin,  все едно не са наборчета  Mr. Green Е, иначе в бърборенето е напред де Wink прави изречения с 3-4 думи, особено когато иска нещо  Heart Eyes

# 348
Ще го преживея все някога (надявам се). Иначе докато сме със свекърите шансове нямаме за осиновяване. Не можем да покрием изискванията така. Но живот и здраве надявам се 3-4г. да се изнесът за да можем ние да си задействаме нещата. И се надявам до тогава да се е разкарала тая криза Sad Sad

# 349
Добро утро!
Ние си бяхме на село събота и неделя и горе-долу добре си изкарахме.
Но съм малко притеснена.Валентин не ходи бос или по чорапи по причина,че в къщи е теракота и няма как да стане.И е само с обувки.Но забелязах,че много пада.Спъва се.Ама много.Дори и без да има в какво да се спъва.Та си мисля,че е добре май да го види ортопед и да каже дали има някакъв проблем...Вие какво ще кажете?Спъват ли се дечицата ви?
Освен това сандалите,които купихме не са му удобни и с тях като е пада двойно повече.А и не ги иска,все ги дърпа да ги свалям.НЕ ми се дават 30 лв за сандали с ортопедична стелка, но ако някой ползва такива (имам спомен,че се коментираше какви обувки сте купили,но не помня точно кой какво е взел) да сподели впечатления.НА Чипо май бях гледала такъв модел.Много са ми тия пари за нещо, което ще го носи има-няма 2 месеца, но ако е решение на проблема ми ще се замисля.
И освен това моля да споделите обувате ли гуменки на мъниците?
Снощи докато го къпахме видях,че отдолу на крачето има нещо като пришка.НЕ съм сигурна какво е точно.Но определено е от носенето на обувките.ТА не знам вече какво да правя, какво да купя....Не знам и дали ортопедите препоръчват някакви марки обувки, насочват ли...Ако някой е ходил скоро да разкаже..
Май много ми станаха питанките, но ще съм ви много благодарна,ако ми помогнете. Hug Hug Hug

# 350
Славена - мисля, че преди да го заведеш на ортопед, трябва да махнеш неудобните обувки на детето. Не е задължително да са ортопедични, но е повече от задължително да са удобни. За това се спъва. Сигурно го и боли мястото(пришката) и го разсейва в ходенето. Ако нямаш други си го пускай по маратонки. По-добре е. Моите не са ортопедични, но са доста удобни. Естествени вътре, струваха 14 лв (сандалките).
Може да пробваш и с чорап, но първо трябва хубаво да му починат краката   bouquet

# 351
  • Sofia
Момичета, ето ме, завърнах се от Кюстендил. Ама нали писах, че отиваме там със Софи за една седмица, не сте ли ме прочели. Аз затова го написах, та да не се притесните за мене. Сега отивам да ви чета и после ще се включа по-адекватно.  Hug

# 352
Алегория, благодаря ти,но или аз не обяснявам както трябва или ти не ме разбираш.Неудобните обувки на детето съм ги махнала.Но той се спъва с всяка обувка.Точно за това се чудя дали няма някакъв проблем с ходилата.А пришка ли е,мазол ли е не знам точно, но не го боли и не му пречи за в момента.А по чорапи не може да ходи ,защото е теракота в нас(както бях писала).
Но Лидето беше много мила и ми писа на скайп и ми поразсея притесненията. Hug
Разбира се, ще се радвам и на други мнения. Hug

ХАриелка, добре завърнала се. Hug

# 353
Славенче, явно аз не съм те разбрала. Извинявай  Peace

# 354
  • Sofia
Такаааа... Изчетох всичко от ... до ... Сега да се включа по обсъжданите въпроси.

Първо да честитя на патерици рождените дни на Аси и МамаНаПанда!   bouquet   bouquet   bouquet Много здраве, щастие, любов и всичко всичко най-хубаво ви желая, мили момичета!  Hug  Hug  Hug

Славенче, а защо се притесняваш да пускаш Валето по чорапки? И у дома сме на теракот и паркет, пък София редовно си ходи по чорапи, че и боса, вече е топло. Иначе за ортопеда не мога да те посъветвам, но ако смяташ че има нужда, по-добре го заведи детето.

За рождения ден на София съм замислила да го празнуваме в една пицария тук в нашия квартал. Ще поканим около 10 дечица с майките им и се надявам да се получи хубаво. Пицарията разполага със страхотен двор, виждала съм там да правят детски рождени дни, има и забавления за малките - люлки, пързалки, пясъчник. Та така, само аз и бебка да сме добре и да не ни се провалят плановете, така сме го решили.  Grinning

За подаръците ме бройте и мене. Подаръка, който Софи получи миналата година от Алекс и Мариелка в момента е най-използваното нещо, без него не излизаме навън.  Laughing

За безполезните и по-скоро вредните храни, които давам или не давам ... Ами какво да ви кажа..., Софи е опитвала и шоколад, и вафла, и кексчета, когато са я черпели навън. Мисля че от опитване няма да й стане нищо. Важното е че аз не купувам и не предлагам и бабите се съобразяват с това и все ме питат това може ли, онова може ли да й дадат. Даже като я почерпят навън с такива неща и те веднага се противопоставяли, като казвали: "А не, не й давайте, майка й не й дава такива неща." Зрънчо, разни видове бонбони, шоколади и тям подобни не купувам. На Софи й давам само солети и то рядко и обикновени бисквитки, които също не са често предлагани. Навън носим само плодове, задължително ябълка или банан. Тя си ги хапва и не се сърди, но ако случайно поиска от ядящото зрънчо дете, не се възпротивявам. Купувам й сладолед, но не редовно, много го обича. Засега още не разбира много и удържам положението, но дори и когато започне сама да си иска някои непозлезни неща, не мисля да се предавам изцяло и често, пък ще видим какво ще стане.

За водата по време на хранене - Софи рядко пие, обикновено пие след като се нахрани.

За отказването от памперса - казвала съм ви отдавна, че у дома нямаме никакъв проблем, казва си и няма пропуск. Обаче ела да видиш навън какво става... До скоро я извеждахме с памперс именно защото не си казва навън, не иска да я издържаме и като види, че няма гърне, се отказва. Но от една седмица реших да махна и този памперс навън и сега или издържа по 3 часа без да пишка и се изпишква чак вкъщи в гърнето или вече като е много на зор, се напикава и се преобуваме навън. По-често обаче се стиска. До кога така не знам...  newsm78 Вчер като се прибирахме от Кюстендил голям цирк беше. Обух й гащички, без памперс и като тръгнахме и тя вика "Мамо, аки." Тате спира, събуваме всичко, оставям я самичка да си клекне, като я придържам да не падне и й държа ръчичката. Тя си седи така, без да се съпротивлява и без да върши нищо съответно. Обуваме се пак, тръгваме и пак "Мамо, аки." Тази процедура се повтаря поне 5 пъти. Накрая се принудих и й сложих памперса и й викам "Пишкай в памперса.", обаче тя не, реве та се къса, че има аки. Е в чудо се видяхме, не ще да пишка по никакъв начин детето, чака си гърнето и това е. По някакъв начин се успокои и като се прибрахме у дома, а това беше след доста часове, памперса й беше сух и чак в гърнето си се изпишка. Иначе нощем продължавам да й слагам памперс, но той винаги е сух.

Янче, кажи как е сестра ти? Успокоиха ли се нещата? Залепи ли се плацентата?

Трейси, да кажа и аз че имаш невероятни, прекрасни, сладки, мили мъже и шапка ти свалям как успяваш да се справиш с всичките си задължения и гледането на децата + работата. Евала, момиче!  newsm51

Много дълъг ми стана поста, ама да ви кажа с две думи, че аз продължавам да кретам по леглата. Стискам зъби и крака, и де що имам. Утре съм на преглед и ще ви помоля да стиснете силно палчетата за мен с бебка всичко да е наред и шийката да си е запазила размерите от серклажа.  Praynig Иначе бебенцето ми е доста актвино, постоянно ме подритва и побутва.  Grinning

# 355
Хари, аз съм пропуснала, че заминавате и наистина се бях попритеснила! То май повече от седмица не си се разписвала. Но се радвам, че засега всичко е наред и стискам силно палци за утре!! За сестра ми да ти кажа не смея нищо да казвам. Уж е добре, но плацентата така лесно не се лепи и щяло да стане с растежа на плода. Дано, дано!  Praynig Иначе вече и тя има коремче.  Heart Eyes

Аз изкарах 14-часов работен ден (макар много вълнуващ и приятен) и съм труп. Майка ми също се е поозорила цял ден с Андичка. И мъжо закъсня от много работа и въобще всички сме трупясали. Лека нощ, момичета и утре успешен ден на всички!  Hug

# 356
 Hug newsm51 txtloves feeding newsm63 newsm64 newsm28 1ironing wash hang 1dishes newsm71 smile3556 Kissing Heart

Превод в ефир: Много ми липсвате, но въобще не остава време да чета и да се включвамл Целувки на малките вече порастнали сладури.

# 357
Ех, че сте мързеланкиии! Очаквам аз тука мноооого странички за четене да съм натрупала тези дни, пък те няколко.  Crossing Arms Grinning
Върнахме се от почивката, половинката е на работа днес, пък ние с Мими перем планини от дрехи, количка и пр.Горкото дете, разбихме го от возене - с кола, метро, самолет, автобус на отиване, на връщане същото, но в обратен ред. Но пък изкарахме страхотно, Мимче беше много добричка, да не повярва човек. Като се зарови в пясъка по 30-40 минути, направо да я забравиш. Или пък се цамбуркаше в едно малко басейнче, което пълнехме с водичка и го паркирахме до нас. Скандал имаше чак когато я изкарваме. Но от морето я беше страх, нито веднъж не влезе, чак последния ден я излъгахме тримата гушнати да влезем и да скачаме във вълните, но като й се намокри дупето и ревна.  Joy  В хотела имаше екип аниматори, които се грижеха да не скучаем, а вечер правеха мини-дискотека за хлапетата, всяка вечер ни изненадваха - ту идваха като лъвчета, ту вещици, абе какви ли не се правиха. Мими не спира да си припява песничките, които научи оттам. А една сутрин на почивката ни събуди в 5 часа с викове "уно, дос, трес, музика" както я учеха  hahaha hahaha Явно си преживява детето на сън. Гледа и шоу с делфини, които толкова я впечатлиха, че само викаше като маймуняк и се кискаше, просто не знаеше как да си изрази радостта, много беше смешна. И сега все за делфините говори. Е, нямаше нощен живот за нас, че дори и вечеря като хората нямаше, че тя вечер беше вече раздразнителна и мрънлива, та все от крак почти хапвахме, и на бегом, но нищо.
Поразвалихме дисциплината с памперса, че там попишваше където й падне, та сега си връщаме навиците. Първия ден сутринта даже ми каза "Мими пиш" и клекна и си се изпишка на паркета.  Rolling Eyes
Хайде, целувки от нас на всички и сладки сънища.

# 358
  • София
Добро утро!
Лили добре завърнали се! Стискаме палци всичко да е наред на прегледа! Софи е много интересна с нейното пишкане, пробвай да гледа как други деца пишкат навън. При нас това доста помогна, като ни видя детенцето на моя близка,как Сиска пишка под борчето и той започна, от раз! После пък ние го видяхме как си казва ака,ака и ака в къщи и ние започнахме да си казваме за акото,че.... го вършеше в памперса!
Захира ох, аз съм се овъртяла с едно, път ти с две мънички, че и с изпити и лекции  #Crazy има ли кой да ви помага в къщи?
И един майтап от нас: Онази вечер Сиси се изпуснала в гащичките, от мното търчане и кискане, но част от акото е паднало в дрешника, не съм го забелязала! Оправям я, че се беше изпоцапала, после влизам да взема чисти дрешки и като се хлъзнах на това ми ти ако  Joy  На другият ден обясняваше къде било акото и как мама го чистила Grinning
А днес я питам : искаш ли братче или сестриче ? Каза ,че искала! Сякаш разбираше какво я питам  newsm78
Отивам да простирам.....

Току -що научих радостната вест, моя много близка приятелка е родила дългоочакваните си близначета, малко предсрочно, че и проблеми са се задали, но са добре! Просълзих се ,като ми каза таткото, а вчера се чухме с нея, бяха планирани вече,но не чак за тази нощ!

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 09:31 от giuli

# 359
Здравейте.Наистина няма никаква активност тук........
Хариелка, ами като е по чорапи много се пързаля.За това не искам да ходи така.ЩЕ падне.Сега ще търся по магазините да му купя едни чорапки имаше със нещо гумирано на ходилото.Преди 10 години ги имаше,сега не съм виждала,но ще търся.Simple Smile
Аз вече нямам търпение да теглим кой на кого ще се падне за подаръците и да си ги пращаме... Heart Eyes Hug Знам,че има доста време,но кой ще ги тегли стана ли ясно?

п.п. Голям дъжд валя тука...Пак няма да се излиза явно... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт