АВГУСТинче "вънка" вика, по игрите иска то да тича! Тема 28

• 33 483
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Ехо, ето ме и мен пак! И аз гледам да ви следя как сте, писането нещо не ми се отдава, то си ме и помръзва  Simple Smile, като съм си у нас гледам да излезем с децата или да свърша някоя друга домакинска работа. Вечер съм като убита и си лягам с кокошките.

Сонче е станала един инат, не можеш да я накараш да направи нещо което не иска, дърпа се, крещи, бие се и е много смешна като каже 'ъ-ъ' и върти глава за отказ.
Излиза й кътник сега, вчера бая подриска.
Малко са и хремави с брат си, но не е нищо сериозно за сега, дано да си мине така само.
При дневната майка върви добре, вече не плаче толкова много, примире се май или по скоро разбра, че да плаче и да не плаче мама тръгва.
Ходи си с памперси още. С това гърне хич до никъде няма да стигнем като гледам до следващото лято. Напикава се, ходи си мокра и не й дреме. На гърнето абсурд да седне, а не искам да я принуждавам. Когато реши, тогава. Но тя само на обед като спи се буди суха, през кощта си пишка, рядко ми се е случило да заваря сух памперс сутрин.
Не говори, т.е. малко и то новите думи са на немски  Confused, страх ме е да не въемат да аси говорят помежду си на немски с Емо като порасне тя още малко, както е при други наши познати тук с деца в училище и на градина. Емо и без това си говори с другите българчета най вече на немски като са/сме нагости. Малко се притеснявам дали Соня ще научи български толкова добре като Емил.

Ще ви пусна малко снимки от преди две седмици. Бяхме в една зоологическа градина близо до Грац. Да видите на какво разстояние бяхме от лъва Simple Smile, буквално на сантиметри от него. Той разбирасе е зад едно много дебело стъкло.

Соня и Емо:

# 376
Май всички ни мързи да пишем. Ние все скиторим до късно, прибираме се в 22 - 22.30 часа, чак тогава се стъмва. Яде, баня и в леглото, да няма много време да разхвърля из къщи.  Twisted Evil Обаче нещо не спи тези дни, луда калинка ме направи. Буди се нощем по сто пъти, реве, пее си една песничка на испански veo veo... И сутрин се е ококорила рано - рано.
Я кажете, казват ли децата ви "Р". Мими във всички български думи я замества с нещо, например "сиба" /риба/, но я засякох, че  в испанска дума, mira например, си го произнася чудесно.  newsm78
Poli Zoe, много ти е пораснало Сончето.  Laughing За езика и аз имам разни притеснения, засега българския й е по-добре, защото прекарва повече време с мен, а испанските думички учи основно от площадката с децата, но като почне градина не ми се мисли как ще е .
МамаНаПанда, по моя край си се разхождала значи. Той празникът на етрополския манастир беше юни месец някъде, ако не се лъжа.   newsm78 Репортажът ще го гледам задължително от сайта.
За пишкането по градинките - и Мими свиква лека-полека. Задължително условие е да има мравки и да им говоря "Бабо мравке, де така?"  Crazy
За подаръците, не че не бих се радвала, беше много приятно миналата година, но изпращането на подарък до тук, до 1 кг ще струва почти стойността на подаръка, а не искам да натоварвам никого така, затова ще се откажа.
Хари, продължавам със стиснатите палци.  Hug
Силви
, браво на теб, малко остана.

# 377
Здравейте, извинявам се , че пиша не по темата но искам един съвет. Детето ми е родено август 2009 и затова пиша тук, ако не е за тук въпросчето, моля насочете ме. Та - Ники (сина ми) проходи седмица след рождения си ден и не е ходил на пръсти , стъпваше си на цяло краче, не си е завалял краката нищо, винаги е вървял добре. Преди около месец забелязах , че дясното краче го слага навътре ходилото като върви, а след това започна да ходи на пръсти. След извесно време забелязах, че и със левия крак почна да ходи на пръсти и изобщо си развали цялата походка. Бяхме му купили нови обувки и предположих, че може да не са му удобни и ги махнах, но продължи да ходи така и вече сериозно почнах да се притеснявам! Чудя се дали е време да отида на ортопед?И ако не е от обувките каква е възможната причина за това? Има ли някакви упражнения с които да му помогна? Някои ако се е сблъсквал с подобен проблем, ще съм му благодарна за споделеното мнение.

# 378
  • Кърджали
Привет!
didolitka, ортопедите казват, че такива неща са нормални до 3 годишна възраст. Но пък нищо не пречи да го заведеш на ортопед за всеки случай, ти да си спокойна. Моята щерка при всяка смяна на обувките има един период на адаптация, при който ходи с кривене на краченцата...
Ние сме добре... Кога излизаме навън, кога на терасата и е пълен басейна. Лошото е, че нашата площадка няма грам слънце и така напича, че не е истина. Просто не мога да уцеля когада идем, та да си поиграе по  дълго детето, без да стане на печено бебе. Вчера татко и не беше на работа, та я заведохме в един парк. Няма да ви обяснявам в какво състояние се прибра.Ама беше доволна bowuu
Новото при нас е, че от два дена заспива съвсем сама.Не, че и преди е изисквала кой знае какво приспиване,искаше да има някой в стаята.Вече я оставям в леглото, пожелавам и лека нощ и излизам. И тя си заспива съвсем спокойно.

За гърнето - се отказах, както споделих вече. След рождения ден ще пробваме пак, живот и здраве. И да не е тогава, все някога ще стане.

# 379
  • София
Включвам се само за да ви кажа за една нова и интересна рубрика в Дневник - "С децата в почивните дни "
Изброяват интересни събития и места, които бихме могли да посетим през почивните дни с децата. 

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2011/06/17/1107506_s_decata_v … dni_18_-_19_juni/

# 380
Александра благодаря за отговора, ще изчакам да видя сега със сандалките как ще е и ако пак е същото ще направя една консултация.

# 381
Дидолитка, помня ти ника от записалите се на 1 стр бременни. Wink Аз лично, просто за свое спокойствие бих посетила детски ортопед. Защото с колкото и информация да разполагаме за това кое до кога е нормално и т.н., все пак всеки случай е различен. Ако аз лично имам някакво по-сериозно притеснение, просто бих потърсила мнението на специалист, на място, с обстоен преглед. Успех!

Елия, ейнц, някой ми е изкопирал идеята.  #2gunfire  Laughing Шегувам се разбира се де, ама нали и аз правя подобни репортажчета.  Sunglasses  Явно темата с "къде да избягаме" през лятото - с или без деца - винаги е актуална.  Laughing

Кобрети, страхотна почивка сте имали! Много хубави снимки, а Мими колко е порасналаааа.  Heart Eyes "Р" май още е съвсеееем нормално да не могат да казват, спокич. Анди не може да казва и доста други съгласни, или поне все още рядко се случва да ги каже: л, в, х, с.

Има ли тук други фенове на Стъклен дом и специално на Ванчето и Ставрев?  Mr. Green Двамата отново ще са двойка, този път в театъра - в постановката "Сега или никога". Утре е премиерата, за която разбрах едва вчера, но довечера съм решена с мъжо да ходим да търсим билети.  Grinning Ето ви повече инфо от сутрешното ни итнервю http://www.bbt.tv/sutrin_s_bbt#video_6990 Wink - третото клипче долу с днешна дата. А най-отгоре пък е и първата част на тазседмичното ми предложение за туризъм (в околностите на София) през уикенда.  Simple Smile

Ох аз и утре ще трябва да отида на работа за 2-3 часа по заместване за една емисия в 12.30.   Confused Но пък в неделя се надявам да починем с цялото семейство в Етрополския балкан. Приятни почивни дни на всички!  Hug

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 17:13 от ♥МамаНаПанда♥

# 382
Включвам се само за да ви кажа за една нова и интересна рубрика в Дневник - "С децата в почивните дни "
Изброяват интересни събития и места, които бихме могли да посетим през почивните дни с децата. 

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2011/06/17/1107506_s_decata_v … dni_18_-_19_juni/
newsm51
Янче, моят син е фен на Ставрев, пролетта ходи с баб си и дядо си към Перперикон и по пътя го срещнали на някакво заведение, наредил се нашия, снимал се с него разпитвал го за филма и т. н.  Та като го видях сутринта на масата ви се ядосах, че е толкова рано, нашия става след 10 Simple Smile

# 383
  • Sofia
Здравейте, мами!

Дидолитка, напълно подкрепям МамаНаПанда, аз също бих направила консултация с детски ортопед, защо да се притеснявам и да тая страховете си...  Peace

МамаНаПанда, аз също съм любител на "Стъклен дом", а Ванчето и Ставрев са супер готини. Сигурно и тази постановка ще бъде страхотна.  Grinning

Г-це Кобрети, браво за почивката! Софи също още не може да казва "Р".

Поли, много са готини Сонче и Емо.  Hug

Александра, поздравления за самостоятелното заспиване на Кати.   bouquet Ние сме далеч от това, пък не се и опитвам да я отучвам от спането при нас. Ама сега нали имам други притеснения, та съм го оставила така, както дойде... После живот и здраве ще видим как ще ги нагласяваме нещата.

Купувате ли от книжките на Disney? Аз от скоро започнах, ама са много хубави, страхотно илюстрирани, с нетърпение очаквам момента, когато Софи ще се заинтересува от четенето на приказки. Сега сме все още на бебешките книжки с дебелите корици и показваме животните, имитирайки кое как прави.  Grinning

# 384
  • Кърджали
Пак аз Simple Smile
Прибрахме се от дълга игра навън.
Хари, де го чукаш, де се пука. АЗ се опитвах да я науча да започне да ползва гърнето, тя почна да заспива сама.Не ми беше хрумвало да я уча на това, тя и без това не изискваше приспиване, а само присъствие в стаята. И е много сладка като легне как се завива сама. Ей това напоследък и е направо мания - непрекъснато гледа да се завива с нещо.
А тази вечер ме изненада, като сама си занесе чинийката в кухнята.Реши че няма да яде повече /почнала май да не иска да яде едно и също наобед и за вечеря  Whistling/, слезна от стола, взе си чинийката и я занесе в кухнята. От няколко дена задължително тя иска да си хвърля памперсите. Въобще голяма помощничка се очертава да имам. Heart Eyes
Тези книжки вчера ги мернах, обаче се налага да се въздържам от купуването на каквото и да е. Иначе със сигурност бих и накупила доста книжки. Нямам търпение да започне да се заслушва в приказките, сега и тези бебешките дето са с по два реда не ще да слуша.

# 385
Хайде и аз да се включа, че много ми липсвате, но съм размазана от умора вечер.
Тази година направо ще се кандидатирам за герой на труда Mr. Green.След юли се надявам да почивам и в събота, че вече не се издържа. За това и не пиша много - гледам всяка свободна минута да съм с Белослава. Но поне до обяд пак сме заедно и основните неща- разходка , хранене си ги правим двете. Майка ми да е жива и здрава, че я поема след това, че не ми се мисли как бих се престрашила с непозната жена.
Колкото повече наближава време за яслите, толкова повече не ми се иска да я пускам, но вярвам, че е за нейно добро, защото виждам колко е жизнерадостна  с други деца.

Дидолитка, и аз подкрепям идеята за ортопеда. Няма нищо страшно. На Белослава й изписаха ортопедични обувки и ми беше много криво в началото, но по-добре навреме да се вземат мерки.Нас ни карат да ходи на пръсти, има масаж и упражнения за стъпалата, но трябва да ти ги покаже ортопед или рехабилитатор, защото ако не се изпълняват правилно, много лесно може да травмираш глезена.
Хари, не спирам да те следя и много се радвам , че всичко се развива добре.
Книжките на Дисни ги събирам всичките. Белослава много им се радва, но само гледаме картинките и си разказваме по тях. Оше няма търпение да й чета приказки.
Янче, скоро не съм те засичала, но другата седмица се надявам да ми остане време за тв Hug
Поли, Соня е много сладка, обаче има дяволития поглед на Емо Laughing. Няма как да скучаете Laughing.
Кобрети, браво за прекрасната почивка Hug!
Славена, видях, че си питала за обувките. Жижин много подробно е описала всичко.

Аз искам да попитам оставяте ли децата да гледат детски предавания колко време на ден?На Белослава й се събират около час- час и половина бейби тв за целия ден, но имам чувството, че направо е пристрастена към нея Sad.

# 386
  • Кърджали
Шайн, аз лично я оставям да гледа.Понякога и се събира и повече от час. Нещо не ми допада идеята за ограничения, знам че не е препоръчително, направо вредно го определят, ама от всичко ли да я пазя? В стъклен похлупак ли да я гледам? По бейби ТВ харесва две - три филмчета, някои песнички, гледа ги с мерак.А и за мен е възможност да свърша нещо без да ми се мотае по краката...
Появи се една идея за ясла.Само дето е в другия край на града, на майната си.Но само там приемат деца почти по всяко време.Тия дни ще го обсъдим с баща и, ако успеем да се организираме с него, може да помислим за нея. Иска ми се да ходи на ясла, ще е по - добре за нея.Да се надявам, че  ще и помогне за проговаряне а и общуване. Иначе другия вариант, дето е на дневен ред, е да я оставим на село. Е, как няма да предпочета яслата? А, да остана в къщи да я гледам още една година е невъзможно. Друг въпроса, че първо работа трябва да си намеря, нещо дето изглежда като мираж в този град...
Много пиша днес. Утре и другиден обаче няма да ме има, та предварително да наваксам.

# 387
Кобрети, Дани още не говори, така че не мога да кажа дали казва Р или не  Joy Joy Joy
Шайнче, вземи си почини малко, че то и преработването не е добре. Аз Дани ги оставям да гледа Беиби Айнщайн, две филмчета на ден, което е около час. Иначе детска телевизия много не гледа, обожава да му пусна на компа да гледа трамваи и самолети, но не го оставям много дълго (в повечето случаи защото ми трябва компа  Joy Joy Joy). Но всичко зависи от това колко работа имам, понякога си позволявам да го оставя по дълго, ако трябва спешно да свърша нещо (слава богу, че имаме 3 компютъра вкъщи).
Лили, стискам палци всичко да се закреши, дано малката навакса тази седмица. Продължавам да стискам палци.
СилвиД, то много наближило  Hug Hug Hug Hug Пожелавам ти едно леко и безпроблемно раждане точно като моето - раждане мечта.

Да се похвалим сега, че Дани има два кътника отгоре!!!! И един кучешки зъб отдолу  Joy Joy Joy А предните все още не са излезли, отдолу има само два, горе 4. Та малко нестандартно му излизат зъбите, но здраве да е, поне не ги усещам изобщо. Кътниците му избили без изобщо да разбера и вчера се загледах нещо, ми че те целите излезли. А аз нали следя предните да излязат и изобщо не ми идва на ума да гледам по-навътре.

Аз да ви покажа моя малък Томи (на 25 дена) какво прави!!!! Това дете има врат от желязо! Много е жилав, не иска да спинка много, доста будува, за съжаление го мъчат колики и плачка често, но и това ще мине.

Little, but tough by Тracy-T, on Flickr

Днес ще се отдам на почивка, времето е кофти, та май няма да излизаме и ще почивам вкъщи  Mr. Green Mr. Green
Приятен уикенд на всички!

# 388
  • Sofia
Леле, Трейси, ама Томи как се е оформил само... Много е сладичък и нека да е жилав!  Hug  Hug  Hug Поздравления на Дани за зъбките, запоказваха се и при него.  Grinning Супер, че не ги усещате!  Simple Smile

Шайни, необходима ти е почивка, мадам. Ще ходите ли тази година в Приморско? Нашата Софи не гледа детски филмчета още, само я впечатляват рекламите и за по 5-10 мин. турските сериали.  Laughing

Аз преди малко изпратих малкото Слънчице и тати на разходка. Накиприх я малката и тя щастлива и доволна си взе количката с бебето и се фръцна напред.  Laughing Абе много се конти това дете бе, все иска да се маже с крем, да се парфюмира, да ми носи обувките, страшна е значи ...  Laughing

Приятен уикенд на всички!   bouquet

# 389
  • София
Здравейте,
какви са тези книжки на Дисни, от репа за вестници ли ги купувате?
При нас дните  се нижат монотонно, мъжа се прибра от командировка и Силвия е много щастлива, повтаря непрекъснато мама-тати.....докато се правърне в една дума матати! Laughing Сега е много чувствителна и следи баща си непрекъснато , да не изчезне пак, като отиде на работа ми се налага да обяснявам, че тати ще се върне скоро!
Навън сме в компанията на две породени братчето, голямото е колкото нас, а  малкото на 6мес, Силвия е като хипнотизирана като го извадят от количката, впечатлява се ,че има крачета  Laughing,че и той пие мляко....  Joy
Трейси много е сладък малкия мъж!
Шайн време е да си дадеш и ти почивка! Naughty
Ние сме пристрастени към Бейби ТВ, онзи ден имаше проблем с кабелната в хола и се наложи на компа да пускам бейби тв. Основно се храним на него , иначе не иска да яде! ТВ гледа, ак е пуснат ТВ, а ние все пак искаме да гледаме поне новини! Иначе ако се е заиграла ,и бейбито да върви, не му обръща внимание! Много обича да рисува на магнитната дъска или с пастели, те не цапат като флумастрите и не са остри като моливите!
Днес си купихме гумени сандали, че в пясъчника текстилните и стават страшно мръсни, направо черни!
Да попитам, ние махнахме памперса за през деня, ако сме на площадката припикаваме тревичката, но снощи примерно, вечеряхме навън и ползвахме тоалетна, направо я опикахме, колкото и да се опитвах да нацелваме  #Crazy ами ако се окаже,че има ако.... измслили ли сте го този вариант? Мисля, че ще ми се схванат ръцете да я държа над тоалетната!
До скоро от нас!

Общи условия

Активация на акаунт