Какъв крем за лице използвате - тема III

• 92 931
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Търся си стратиращ крем против бръчки. На 27 съм, но кожата ми е доста добре, без  никакви промени. Не искам да е Юсерин или Виши, не ми действат добре. В момента ползвам Биокрема на Нивеа и ми е е много добре. Препоръчайте ми някой наистина хубав и сравнително лек крем, 25 +, за нормална кожа Wink

# 676
Airborne , и аз съм по същия начин. Много е трудно да се "угоди" на комбинираната кожа - за мен обаче противобръчковата грижа е по-важна от матирането в Т зоната. Последното го прежалвам, стига кремът да не е комедогенен. Права си, че всичко е до приоритети и всеки сам трябва да прецени. Благодаря ти за подробния отговор и съвет  bouquetПоръчах го (аз отдавна съм му хвърлила око Mr. Green), дано остана доволна Sunglasses

Пробвах от тестер дневния крем за изразени бръчки от серията MATRICIUM на Биодерма. Много ми харесва - идеален е за дневна и нощна грижа през този сезон за смесен тип кожа. През деня кожата е достатъчно хидратирана, а, ако е ползван, като нощна грижа - на сутринта лицето е отпочинало, с "разгладени" линии.

Последна редакция: сб, 25 фев 2012, 23:09 от kiora

# 677
kiora , ще чакам с нетърпение да споделиш отзиви Simple Smile

Аз в момента съм дала шанс на бг козметика /за пореден път/.
А сега експериментаторския ми дух ме ръчка да си намеря тестер на MATRICIUM на Биодерма Laughing  bouquet

Търся си стратиращ крем против бръчки. На 27 съм, но кожата ми е доста добре, без  никакви промени. Не искам да е Юсерин или Виши, не ми действат добре. В момента ползвам Биокрема на Нивеа и ми е е много добре. Препоръчайте ми някой наистина хубав и сравнително лек крем, 25 +, за нормална кожа Wink
Phytocode?

# 678
  • Варна
Къде във варна бих могла да пробвам Juvena? Без тестване няма да стане.

# 679
Аз продължавам да съм много доволна от Elemis, по-точно от комбинацията: Elemis Pro-Collagen Marine Cream (за през деня) и Elemis Pro-Collagen Oxygenating Night Cream (за нощна грижа), ползвам и измивния гел Elemis Tri-Enzyme Resurfacing Facial Wash. Последното, разбира се, може и да се подмине, въпреки че е много нежен, но ефикасен в измивен смисъл гел. Но кремовете наистина са невероятни, най-доброто нещо, което досега съм ползвала.

Първо, пригаждат се към всеки тип кожа: аз съм с комбинирана, но ми попиват идеално, не мазнеят, не ми лъсват по средата на деня. Същевременно няма никакво усещане за сухота, подхранват отлично. Чувала съм, че дами със суха кожа също са доволни. Въобще, учудва ме това постижение - да се създаде крем, подходящ за толкова различни типове кожа. Бях предубедена, че ще ми дойдат тежки, но не са: абсорбират се оптимално, но и подхранват. Кожата е гладка и мека след употребата.

Второ, това са първите продукти, които са ефикасни при назолабиални бръчки. Да, този тип бръчки, когато са дълбоки, няма как да изчезнат съвсем, но се приглаждат, намаляват чувствително; разликите от преди употребата и след нея са очевидни. Ефектът ми се стори направо чудодеен. И то след около седмица употреба.

Тъй като имах неизразходвани кремове - поне 3-4 на Клиник, Ести, Кларанс, бях оставила Elemis, пробвани и отворени, но употребявани само няколко дни, за съхранение на студено. Но по едно време забелязах, че срокът им на годност след отваряне е само 6 месеца. Това ме накара бързо да се върна към тях, току виж, ако бях почакала още малко, щях да намеря тези красоти развалени. Та това трябва да се има предвид, че срокът им на годност е по-малък, в сравнение с други марки. На Клиник например годността след отваряне е 24 месеца.

Elemis също така ми се струват доста икономични - съвсем малко количество от кремовете е достатъчно за цялото лице, консистенцията не е много гъста. Чудя се дали пък нямат доста силикони, за да се усеща такъв благодат по отношение на попиването и апликацията. Но каквото и да има, аз съм много доволна. Само цената ме кара да недоволствам, идват ми скъпи и мога да си ги позволя, когато feelunique пускат намаления; през зимата имаше едно 25 процентно и тогава направих покупките; иначе Elemis Pro-Collagen Marine Cream например струва €95.75 за 50ml, струва ми се скъпо.

# 680
  • Варна
Да. Цената не е ниска при положение, че имат много кратък срок след отваряне. Явно си заслужава да се пробват. Виждам, че си очарована.

# 681
Така е, купих ги през декември, тоест вече е минал половината срок. Силно се надявам да е препоръчителен и да не се развалят. Но на всички продукти от комплекта пише 6 месеца - на измиващия гел, на маската. Затова зарязах почти привършените кремове на Клиник, които също си харесвам, те могат да престояват.

# 682
Някой има ли впечатления относно приложение на крем с ретинол в/у кожи с несъвършенства ? Например Истеал+ на Авене или друго.  Hug

# 683
  • Варна
Кремовете на Авен имат изключително малко ретинол и съответно ефектът е нулев. Ползвала съм Елуаж, който би трябвало да е по - действащ и силен ( нали е за над 40 ). Изобщо не подхранва, а за анти - ейдж не може да се помисли Twisted Evil
Най - добрият крем с ретинол за мен е Repairwear lift night и серумът от същата серия.

# 684
Кремовете на Авен имат изключително малко ретинол и съответно ефектът е нулев. Ползвала съм Елуаж, който би трябвало да е по - действащ и силен ( нали е за над 40 ). Изобщо не подхранва, а за анти - ейдж не може да се помисли Twisted Evil

Имах предвид в/у  петна и пъпчици как действа , а не за бръчки.   Heart Eyes

# 685
  • Варна
Никак. Вземи си Скинорен и третирай само петна и пъпки. Сега е подходящо, че още няма силно слънце. За пигментациите има серия на Клиник, от която са доволни доста жени. Не съм я опитвала.

# 686
Никак. Вземи си Скинорен и третирай само петна и пъпки. Сега е подходящо, че още няма силно слънце. За пигментациите има серия на Клиник, от която са доволни доста жени. Не съм я опитвала.

Проблема ми е , че продуктите с киселини (аха, глоколова и пр.) ми дразнят кожата. Преди бензоил пероксида ми се отразяваше добре, но май вече не ми действа много. Скинорена го имам и в момента, но ме е страх малко да му дам втори шанс.

# 687
Пак съм аз с моите терзания за крем.
Бях ви споделила, че забелязах 1 новопоявила се бръчка между веждите, която се оказа, че ми е още от лятото, но тогава изобщо не се вглеждах в лицето си, вие ми дадохте насоки и аз реших да отскоча до Бюти зоун за тестери.
Там консултантката ми препоръча околоочен на Декльор, който да ползвам и за въпросното място, както и за челото и назалната област.
Не си спомням тя кой ми препоръча, но аз си харесах Declor Harmonie Calm Relaxing Milky Gel-Cream For Eyes . Ще се радвам да кажете добра дума за него.
Тук прочетох, че хвалите тази серия: SHISEIDO The Skincare и ужасно много се блазня да взема 1 дневен и 1 нощен крем, обаче единият крем е 1/5 от заплатата ми и ще ми е ужасно трудно да си го позволя Confused, а за двата наведнъж - да не говорим.
Бихте ли ме насочили към дневен крем за 26-годишна кожа, 3 тип според теста на Клиник, проблемна, с разширени пори, държа да не е комедоногенен и да има фактор на по-ниска цена от този на Шисейдо.

# 688
Така е, купих ги през декември, тоест вече е минал половината срок. Силно се надявам да е препоръчителен и да не се развалят. Но на всички продукти от комплекта пише 6 месеца - на измиващия гел, на маската. Затова зарязах почти привършените кремове на Клиник, които също си харесвам, те могат да престояват.

Аглая, не се притеснявай, няма да се развалят. Слагат такива малки срокове, за да се застраховат, че активните съставки няма да изгубят действието си от един момент нататък след отваряне. Ползвала съм на Лирак сериите Липофилинг и Ексклузив - техните кремове са с 3 месеца срок след отваряне, а две бурканчета - дневен и нощен - по 50 мл за три месеца не успявам да изхабя и винаги ми е оставал за още поне месец употреба - никога не се е развалял крем с толкова кратък срок на годност след изтичането на срока за употреба след отваряне. Но не ги и влачи много след срока, защото може би стават като най-обикновен подхранващ крем, а ти плащаш за активните съставки все пак.

# 689

Имах предвид в/у  петна и пъпчици как действа , а не за бръчки.   Heart Eyes

Аз пък имам добри впечатления от кремове с ретинол (но не всички) за кожа предразположена към образуване на пъпки и поради тази причина употребявах доста време такива, но ги спрях като като забременях и сега мисля да се върна пак на тях. За петна обаче кой знае какъв ефект според мен няма.

Най-много ми харесваше Power A на Хелена Рубинщайн, за съжаления го спряха преди много време за Европейския пазар. Имаше един на Ланкастър, който също не беше лош, не си спомням името сега. Определено не ми хареса този на ROC с ретинол и вит. С, както  и един на Ив Роше, на който не му помня името съшо. Сега ми се иска да пробвам Изолифт на Уриаж.

Общи условия

Активация на акаунт