Дъщеря ми завършва 4-ти клас. А сега накъде?

• 2 608
  • 24
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте!
Моля Ви, споделете какво ще правите - ще оставите ли децата си в училището, в което завършват начален курс или ще ги преместите. И какво са ви доводите за това решение? Благодаря предварително на всички!

# 1
Също съм в чуденка.
Единствено се съобразявам с транспорта и трафика.
Имаме още една година да поумуваме,но .... притесняваме ,че
доста от учителките са ми съседки,а това не е никак добре и не бих искала да се
отразява върху детето.Съседските взаимоотношения влияят!!!!
/г-та по математика е над нас,а БЕЛ в съседния вход/

# 2
  • Sofia
И аз ще взимам подобно решение след 2 години. Решила съм категорично, че сле 4 клас ще я местя, но все още не мога да реша къде. Ще следя темата с интерес.

# 3
  • София
Явно повечето родители са на мнение, че е добре детето да се премести след 4-ти клас. Това няма ли да е стресиращо за него и в крайна сметка да се получи вместо изписване на вежди, изваждане на очи...
Помагайте, хора, не отминавайте мълчешком темата!

# 4
ами според мен има смисъл от местенето само в определени случаи - супер недоволство от сегашния клас, госпожи, или нещо конкретно в училището. ако детето иска д аучи в специализирано училище за рисуване, математика и т.н. ако и вие и детето чувствате че не му е мястото в сегашното училище и клас и искате училище и клас с по високи изисквания.....ако просто сте решили ей така да смените училището не виждам смисъл от промяна

# 5
Местенето само по себе си е безсмислено, не прочетох причините, поради които искаш да го направиш.

Аз лично съм разочарована от училището на сина ми в 5-ти клас. На думи е едно, но в действителност е друго. Ако надникнеш в темата на петокласниците ще видиш, че не съм изключение, а по-скоро правило.
Не мога да препоръчам училище  5-7 клас, освен няколкото с математическа насоченост, където децата учат поне математика със сигурност.
Някой друг може и да ти препоръча, но вероятно трябва да зададеш така въпроса си.

# 6
Тъй като моите деца не са изявили никакви по-специални дарби, ще си останат в основното училище.
За стрес след преместване, не мисля, че може да се притесняват родителите в масовия случай. И аз навремето смених училището след трети клас. Нямаше стрес, нямаше притеснения. Напротив - беше приятно да срещнеш нови хора.
И тъй като не съм срещала родители, които да са на 100 % доволни от всички преподаватели в среден курс в едно училище и едновременно с това самото училище да е достатъчно приветливо, с добра материална база и изобщо всичко да му е перфектно, то не намирам логика в местенето. Естествено, изключвам смисъла за онези деца, които кандидатстват и биват приети в специализирани училища. В този случай е ясна целта на смяната.

# 7
Местенето след 4 клас има смисъл ако детето отиде да учи в училище с определена насоченост - математическа или хуманитарна и има изявени дарби.
Иначе си е стрес за детето, още повече, че след нови три години, пак ще следва местене.
Ако сте долу горе доволни от класа, не си местете излишно децата.
Приятелствата в тази възраст остават а цял живот, дайте им възможност да си създадат приятели.

# 8
  • Русе
аз ще я местя категорично. ще кандидатстваме в МГ, но ако не я приемат ще я преместя в училище с добра репутация, което  е по-близо до нас. сега сме в такова с езикова насоченост - "елитно" - въздух под налягане. като гледам навсякъде е еднакво - все квартални училища, поне да ходи сама, че се обърнах на такси по сто пъти на ден. така и така ходи на извънкласни форми, и работим в къщи повече от колкото учи за училище.
не мисля че е стресиращо - напротив, запознава се с нови деца, влиза в нова среда, бори се отново за лидерско място, а не лежи на стара слава, учителите така или иначе са нови. аз лично съм местена доста пъти и смятам че ми е помогнало в общуването.

# 9
  • В светлината на слънцето
При нас тепърва ще предстои подобна чуденка (дъщеря ми наесен ще е в първи клас, така че имаме още четири години за размисъл - казвам размисъл, защото тя притежава определени дадености). Въпреки това одобрявам местене единствено при някаква тотална конфронтация между детето и средата/учители в училището, което да се отразява зле в чисто психически план на детето. Училищата по изкуствата в интерес на истината вече не са това, което бяха и трябва доста добре да се претеглят плюсовете и минусите за един такъв избор.  Thinking

# 10
Мами от Стара Загора ако има,моля да споделят за училище след 4-ти клас с добра репутация.Мои близки ме насочиха към 5-то основно у-ще.Преместването ще бъде по семейни причини.Други училища предпочитат ли се в града и защо?Благодаря ви предварително!

# 11
  • София
Благодаря ни всички, които се включват по тази тема. Решението явно ще вземем заедно с етето. Не искам да й налагам своето мнение. Всичко ще зависи от това дали класът ще се запази или ще се разпадне. Изградиха си добър колектив и имат дисциплина. Резултатите от т.нар. матури показват и високи знания на децата. Ще се срещнем с другите родители, за да преценим накъде клонят везните...
Иначе дъщеря ми рисува добре и определено има интереси в тази посока, но си мислех да я насочвам след 7-ми клас. Сега не е ли раничко?

# 12
След 4 клас ще кандидатства с математика, не защото има някакъв афинитет към нея, а защото ми се иска да е в по- добра среда. Сега са клас хулиганчета /не изключвам моето разбира се/. Много малък е изборът на профилирани училища. Той учи лесно езици, но не попаднах на такова училище в квартала. Съучениците му се ориентират към спортно училище или математически паралелки. Засега съм в размисъл какво да правя ако не влезе в избраното училище.

# 13
  • На село
Първи и втори клас завършват сега моите момчета, но когато ги записах преди две години, беше с намерение да си изкарат в това училище до 7ми клас. Продължавам да разсъждавем така, доволна съм от избора си. Аз ли нещо не съм в час  newsm78?
Навремето аз бях преместена след първия срок на 4ти клас. Никакъв стрес, само хубави спомени имам от това преместване (по независещи от мен причини), много бързо се вписах в новия клас. Сега си давам сметка, че твърде бързо загубих връзка с приятелчетата от стария ми клас, а с 3 от тях бях наистина много близка и близко живеехме, странно... 

# 14
  • Русе
незнам защо си мислите че е стресиращо местенето н четвърти клас. моя приятелка се върна то щатите с децата си които дори трудно говорят български а деца от нашия клас заминаха за София и за Лондон - нищо стресиращо не съм чула от родителите им - обратното , много бързо са се вписали в обстановката - на тази възраст са много лесно приспособими особено и ако отиват на по-хубаво място Laughing и бързо забравят старите неща - мисля че напоследък много обръщаме внимание на "милите си отрочета", сакън да не ги стресираме нещо и за това в голяма степен ни се качват на главата - това си е мое мнение. Peace

Общи условия

Активация на акаунт