Дъщеря ми завършва 4-ти клас. А сега накъде?

• 2 610
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • дядовата ръкавичка
Стресиращо или не - много зависи от детето - ако приспособимо и контактно, естествено, че няма да има проблем. Друг е въпроса, ако е по-стеснително и затворено. Всеки преценява за собственото си дете. Аз уважавам и неговото мнение .... донякъде  Wink.

# 16
  • София
Не разбирам защо изобщо трябва да се мести детето освен ако не е художествено или музикално училище  newsm78 каква е тази нова мода и какъв е смисъла на преместването newsm78

# 17
  • София
Благодаря ви, хора! Но моите колизии си продължават. Не можем да вземем решение. Везните не се наклоняват нито в една от двете посоки - оставане или преместване. Плюсовете и минусите са по равно. От една страна е по-добре детето да си остане в средата, но пък класът се разпада и всъщност нещата ще са доста различни. Заслужава си да останем на същото място, ако колективът си остане този. Обаче - уви! Преместването пък крие доста непознати неща, които могат разбира се и да са за добро, но може и да се случи точно обратното.
Проблемът е, че детето ми наистина е свито и трудно се адаптира.
Бог да ни е на помощ!

# 18
  • София
Не разбирам защо изобщо трябва да се мести детето освен ако не е художествено или музикално училище  newsm78 каква е тази нова мода и какъв е смисъла на преместването newsm78

Наистина защо трябва детето да се мести след 4 клас?Ако иска да кандидатства в СМГ,музикално училище,спортно училище,ОК.Все пак в този клас ще останат по-голямата част от децата,с които детето е учило четири години и от които сте доволни.

# 19
  • София
Руби, не я мести щом е чуствително и стеснително дете.Само ще се стресира и травмира , в това училище в което сте все ще остане някое дете от нейния клас / едва ли всички ще се местят/ а и ще бъде в позната обстановка.Моята дъщеря също е много притеснителна затова  имам поглед над нещата и те съветвам да не я местиш.  bouquet

# 20
Руби,а таткото на какво мнение е?

# 21
  • София
Нашият татко смята, че всичката тази истерия е напълно излишна. Той е пораснал на село, учил е там и все пак е станал човек - това е мнението му. Смята, че майките често прекаляват в своите амбиции относно бъдещето на децата. Мъжката психика си е по принцип разлочна, нали?

# 22
Не може да се сравнява преди и сега. И аз в 4ти клас хабер си нямах от кандидатстване. Сега 900 деца в София кандидатстват за СМГ за 5ти клас. Стотици кандидатстват на НУКК за забележи първи клас. Едва ли е от болна амбиция. Доброто образование и особено средата не са маловажни!

А иначе по темата.. не знам какво да ти кажа. Аз преместих сина ми в края на 2ри клас (г-жата го беше нещо нарочила в предното училище) и беше за добро определено. Сега сме отличници. Нямаше сериозни проблеми с адаптацията въпреки, че почна от 0 в новото. Сега в 4ти клас дойде едно момче, което не го приеха добре, и досега не може да се почувства в свои води..

След 4ти клас на много места се сформират нови паралелки, моят съвет е - проучи дали има близо до вас такива. Като всички са нови адаптацията е много по-лесна.

Успех!

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 13:36 от peppia

# 23
Синът ми тъкмо завършва втори клас. След две години и аз ще го мисля... Живеем край София и взехме решение да си учи в местното училище до 4-ти клас. Засега съм доста доволна от резултатите и от учителката. Но всички знаем, че след 4-ти клас нещата много се променят. Моя приятелка премести сина си след първия срок на 5-ти клас от същото училище. Нивото рязко пада, пишат се високи оценки без реални знания. Синът й носеше само 6-ци, но като тръгна да го проверява - той дори не беше сигурен до кой урок са. Сигурно има и съвестни учители, но...
От друга страна - пътуването ще е проблем. Малък ми се струва сам да пътува с маршрутка до София - 15-тина км са. Воденето също си е ангажимент.
Ако си остане в местното училище, явно ще трябва вкъщи да работим усилено, да го контролирам изкъсо и преместването със сигурност вече да стане след 7 клас.
Мисля си го, още от сега, въпреки че имам още време. Simple Smile

# 24
  • София
Права си, peppia, нещата сега не са както бяха едно време. Затова и с мъжа ми не можем да стигнем до решение. Аз настоявам да се обмислят сериозно нещата, докато за него проблем няма. Той е на мнение, че детето трябва да си учи в кварталното училище до 7-ми клас.
Трудно е обаче да се каже, че като я преместя, ще попадне наистина в отбрана среда. Тя не е с математическо мислене, та да я бутам в СМГ, примерно. Тя е по-творчески тип. А и е много затворен човек. Всяка промяна досега й се е отразявала зле. От друга страна пък, ако слеят двата 4-ти класа в един 5-ти, нещата доста ще загрубеят, защото съседният клас е много шумен, децата са агресивни и изобщо нямат респект към преподавателите.
Та... такава е ситуацията.
Наблизо има и други училища, но те са на нивото на нашето...

Общи условия

Активация на акаунт