Мама с мен е горда, ЮНИ ще ми прави първа торта! № – 18

• 37 010
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Добро утро!
Пате, ние не сме ходили на зъболекар. Тя Никол така стиска зъбите като искаш да й бръкнеш в устата, че засега зъболекаря е мисия невъзможна при нас.
Сол и захар, слагам от дъжд на вятър, когато се сетя.
Нашето меню за днес е:
АМ+плод
Пуешко с прясно зеле
Мюсли
Супа от тиквички
Мони, как сте днес? Дано се включиш с хубави новини!  Hug
Лорка, благородно ви завиждам за почивката на море. Ние най-вероятно ще го посетим през септември. С работата на нашия тати, по-рано няма да ни е възможно. Иначе каката я пращаме на лагер края на юли. За първи път ще й е и малко ми се е свило сърчицето.
Хубав ден от нас!

# 676
За профилактични прегледи ще чакам ако педи предложи направление,иначе пари в момента не ми се дават и за това.Иначе на ортопед ми се иска да я заведа,защото ходи много странно,единия крак е обърнат навън,другия навътре,и самите и раменца са изкривени,явно едната си страна я приема за опора и я натоварва повече.Мъжът ми казва да не се притеснявам,защото ходи от две седмици,ама пусто майчино,нали все ги мислим.

Зимафлуор и аз не давам,защото сме на хомеопатия,а там всякакъв флуор е забранен.За зъбите всичко зависи от хранене и хигиена.Една зъболекарка каза че по добре детето да хапне 4-5 пъти в деня,а не 10 пъти да гризе по нещо,защото за зъбите няма време тъкмо да се изчистят от едната храна,и после нова атака.И всичко останало за храната го знаете.и за чистенето  го знаете.И това за млечните неподдържани зъбки че отдолу постоянните няма да се засегнат НЕ Е ВЯРНО-млечните са свързани с постоянните,и едно увреждане на едните води до увреда в другите.ТАзи зъболекарка беше в предаването НА КАФЕ,ама как да го намерите да го гледате не знам.

Миме,ще се постарая да превъзмогна свяна си и ще се обадя.С Надето вече се познаваме,време е и с теб

ИВВ,аз веднъж водих Вики на морето,беше с обикновен памперс,но не е влизала във водата или в басейн.За тях според мен трябва бански памперс,но за пясъка може и обикновен.А само за бански-не знам,ако се наака вътре,само това е проблема,чуркането-какво толкова,деца са.

# 677
  • по света и у нас
Някоя мама да се е сблъсквала с конюнктивит? Рая е с възпалени очи от няколко дни,като тръгна само от едното око възпалението.Бялото на очите и е с кървави отенъци сякаш не е спала от седмица,очите са едни такива влажни,сякаш е ревала до сега и горката си ги трие ожесточено с ръчички.Опитвам да се свържа с педито да отидем да ни види.

Менюто вчера:
закуска–бисквити
обяд–супа топчета,за десерт–плодов йогурт
вечеря–чушки с ориз и кайма

днес:
закуска–овесено–ябълкова млечна каша
обяд–заешко с кус кус
вечеря–кисело мляко с бисквити

# 678
Дор@,тук няколко майчета споделиха че подобни симптоми при тях са се оказали алергия към  слънцето.По-добре вземете направление за очен.Иначе Вики имаше конюктивит,като симптомите бяха бели/жълти парцалчета,гурелясало,сутрин се събуждаше със залепени от секрети очи.Лекувахме се само с тампончета лайка,не стигнахме до лекарства.

# 679
  • малкия йеросалим
Дора и на мен повече ми прилича на алергия отколкото на конюнктивит.Но най-добре ще е да отидеш на лекар за компетентно мнение  Peace
При нас вече нещата се нормализираха.Жоро от вчера няма температура.Остана само остатъчна кашлица и разбитите нерви на мама  Rolling EyesКети също се подобри.Радвам се ,че успяхме да се отървем от АБ.
Исках да ви питам аз дали има други "мамини детенца" като моето.Положението направо е нетърпимо.Както казва мъжо малкият има сензор на дупето и само да се отдалеча на метър от него се включва аларма.Като сме в къщи непрекъснато е залепен за мен.Ама буквално...Ходи по мен и само мрънка да го нося.Като го взема се усмирява.Да ама то не мога да си върша нищо така.Който е пробвал да простира или мие чинии седна ръка ще ме разбере.А ако не го взема настава един направо истеричен рев.Има малко спокойствие като седна до него на земята и той се залепва за мен и така играе.Стана ли обаче ,пак се започва .Не знам как ще я караме така.Мога да го оставям на свеки,ама изобщо не ми се иска.Вчера й го оставих за десет минути да хапна и му намазали устните с мед ,за да го опита  ooooh!
А за морето-и аз се чудя с какво да го пускам на плажа.Нека мамите ,който вече бяха на морето да споделят опит-Пете,Роси,Лорка  Laughing
Да споделя и менюто днес
Закуска -плах опит за малко каша и после кърмичка.
Обяд-спанак с варени яйца от ДК.
Следобедна закуска пак от спаначето  Rolling Eyes
Вечеря-рибена супа

# 680
  • по света и у нас
Денито,Мама Мони,благодаря ви за съвета,но не вярвам да е алергия.Свързах се с док и описах ситуацията,отсече,че става въпрос за конюнктивит и изписа капки да капвам сутрин и вечер за четири,пет дни.Ще пиша какво става по нататък.

Мама Мони,радвам се,че нещата при вас се нормализират.А за носенето на ръце–същата е и Рая,и както ти казваш много е трудно да свършиш нещо с една ръка,но добре поне,че Рая е 8.500 кг ,че иначе не ми се мисли как щеше да бъде с моята дискова херния.Все си мисля,че е период и ще отмине,в най лошия случай като тръгнат на ясла и с много рев.

# 681
  • Пазарджик
и Калина е "залепена". Вчера мъжа ми я взе след следобедния сън и тя не искаше да стои при него, плака, докато не се появя. Днес я оставихме за ок. 20 минути с баба й и дядо й на едни люлки тъкмо след като беше сукала, ние искахме само да видим едни познати и бяхме наблизо, но тя не ни виждаше. след като ме видя веднага се лепна за мен, пак сука и заспа, а въобще не беше време за сън. след това се обърка целия режим - не яде наобяд, следобяд не спа, сега вечерта заспа продължително и късно ще заспи за през нощта, въобще съжалявам всеки пък когато я оставя дори и за малко, връща ми се тъпкано. 

# 682
Джиджи, да благодаря за идеите за бъркането с лъжица и с пръсти докато се храни. От два дни се храним на столчето за хранене, което досега беше немислимо. Като го сложа и се усети залостен зад таблата и настават писъци и отказ от всякаква храна. Сега обаче му дадох една лъжица и го оставих да бърка, седнах срещу него и му пуснах любимите песнички на компютъра (The Wheels on the Bus и If you are happy, нищо друго не признава) и взе, че се получи!

Мони, радвам се, че са по-добре децата. Боил ме дири само когато иска нещо от мен - гладен е или му се спи. Иначе се мотае наоколо, но си играе сам. Ако сме навън пък, тотално ме забравя - може да отиде на другия край на парка и въобще да не се сети да се обърне дали има някой край него.

Ние с двата си зъба още сме далеч от идеята за зъболекар. Правих един-два пъти да му измия зъбите, но стиска устата здраво. За флуора съм чела противоречиви мнения и не смятам да давам.

За бански - не смятам да му взимам, досега сме го водили по реки и язовири и си шляпа голичък, само по сандалки (заради каменното дъно). Напишкването мисля, че не е притеснително, а за наакването ми се струва, че повечето деца вече са си изградили някакъв режим, с който сме малко или много запознати и в "опасните" моменти бих слагала памперс.

Стаси, столче за кола ние взехме на Бертони 0-18 и съм много доволна точно, защото има възможност за полулегнало положение. На Боил му е много удобно и през деня обикновено спи в колата, а като го сложа в легналото положение не се притеснявам, че може да му е неудобно.

Менюто ни за днес:
попара с ръжен хляб, масло и кашкавал
задушени тиквички с доматен сос и препечен хляб
кисело мляко със сироп от вишна и праскови
крем супа  с грах и препечен хляб + парчета пъпеш

# 683
Дора  сложи капки  торбалекс  още на второто слагане и очето се оправя,но внимавай защото при нас се пренесе и на здравото око.
Мони  радвам се че Жорко е добре.
И ние бяхме болни този път и двете деца.Температура ,хрема и леко зачервено гърло.
На море ще ходим в края на месеца,но само с баткото мисля ,че малката е още малка за плаж.
Днес ядохме пюре от риба ,и тиквичка с картоф.
Лулу за момче те съветвам,да не го пускаш гол по пясъка,но решението си е твое. Peace

# 684
  • Пазарджик
Лулу, явно иска да е самостоятелно момчето.  Laughing Радвам се, че съм била полезна. А ние и табла не търпим - още от слагането на стола я избута с крака и я махнахме и досега не сме я слагали. То е вдигане на крака по стола, въртене, таблата я ограничава и не я иска.
Отскоро й омръзва да стои в стола и довършваме яденето или пиенето на вода седнали на земята като чайна церемония  Laughing нали отскоро лази и на земята й е любимо място. Само ако знае, че след време като не е с мен, няма да има кой да се прави на маймуна и така да й угажда.  Sad

За зъбите - мием ги с четката като напръстник, понякога много силно ме хапе. Мисля за нейна четка и паста, не знам дали е вече време. Не давам нищо за гризане между храненията и захар все още не яде. Не знам дали не прекалявам с ограниченията. Днес посочи едни бисквитки с шоколад, малко остана да й дам, но не го направих.

# 685
  • по света и у нас
zyzi2,ами и при нас се прехвърли и на другото око.Снощи сложих капките,които ми изписа педито TobraDex ,мисля че говорим за едни и същи капки.Тази сутрин още не съм слагала,че не се е събудила още принцесата.

Джиджи,признавам си без бой,че вчера и онзи ден дадох на малката след обедното й хапване парченце черен шоколад.Аз се опитвах да я "опазя" от тия захарни изделия,но като се събере на улицата с децата и те хапват вафли,бисквити,шоколади,чипс и тя само тича след тях и ги гледа в устата и подава ръчичка да й дадат.Аз все забранявам и не взема,защото съм там,но утре като тръгне на ясла например не можем да избегнем сблъсъка с вредните изкушения,а и те самите ще разбират повече и ще започнат да си искат като закуската на Петя или като тази на Ивчо/разбирай вафли,сухи пасти и т.н./.И тогава искаш,не искаш трябва да дадеш.Аз засега давам солети,бисквитки на Плазмон и царевични пръчици понякога между храненията да си гризка или докато пътуваме с колата за да е кротка.

Днешното меню:
овесени ядки с масло и сирене/да видим дали ще ги уважи  Rolling Eyes/
супа от тиквички,патладжан и картофи
оризово–царевична каша на Ганчев

# 686
Привет!

mama_moni, то това си е направо описание на нашия Крис. Ако успея да отида до тоалетната без да ме види, но се усети че ме няма, направо си дотичва до тоалетната и започва чукане по вратата, рев и жално пищене в комбинация Simple Smile Но затова пък му "хванах" цаката в кухнята. Когато трябва да мия чинии, да правя нещо за хапване ... той сяда на плота до мивката и не мърда. Само гледа. Добре де, потропва и по микровълновата, но само когато вече иска да играем на пода. ЗАЕДНО Simple Smile
Да не говорим, че и при баща си не иска да стои, ако ме няма в стаята. А това е странно. Оставяли сме го доста често и то при различни хора за доста време, но явно има някакъв превързан период в момента.

Lulu25, благодаря за идеята, но Крис сега е 12 кг и това да ползваме столчето само до 18 кг не ми се струва добра идея. Но май само тези столчета (тази категория за която ти говориш) има тази функция за полегнало положение.

Благодаря и на всички други, които помогнаха със съвет за нашето бъдещо столче.  Hug

Днес ще хапваме:
закуска - попара
обед - телешко с картофи
следобедна закуска - плодово мляко с бисквитка
вечеря - морковена супа с фиде (това пък как са го измислили в кухнята, не знам. Никога не бих се сетила Simple Smile)

Хубав и усмихнат ден!
 Peace

# 687

Ку-ку, къде сте , момичета ??!

Честит Първи Рожден ден и на най-малкото ни юнче - Никола на Mарету !!! Да расте здрав, палав и много усмихнат !!!  newsm67

Ч. Р. Д.  на Cherri и Танчето Табакова - с най-добри пожелания и виртуална китка от мен !!!   bouquet

Честито прохождане на Коцето на кремс, на Симона на златната и на Габи на Ivv83 !!!

Светле, ИКЕА-та и аз я следя, затова и пуснах линковете.  Simple Smile
Pate26, много хубав линк си споделила за столчетата, за такива като мен, които още се ослушват и не са купили.  Hug

За фруктовата захар - има си и плюсове, но и минуси. Ако някoй се интересува от повече информация за нея, както и за останалите видове захар - ето повече.  Peace
Флуорни таблетки никога не съм давала и май са излишни, че и вредни ...  newsm78

По последните теми ...

Кими пие мляко по 250 мл сутрин, като се събуди и вечер за заспиване. Даже и да яде други млечни, не мисля че AM ще навреди. А и той никога не отказва, дори ако му дам през деня, пак си го изпива.
Спи в повечето случаи по 2 пъти на ден. Когато заспи по-късно, спи само 1 път и после става мноооого крив до вечерта и за мен той все още не е готов за такъв режим.

За зъбите - моят опит показва, че за здрави зъби диета богата на калций е даже по-важна от хигиената. А и генът си играе голяма роля.  Peace Иначе ние си имаме бебешка четка за зъби (от 0 до 2 години) и когато го къпя, му изчетквам и зъбките с нея, но паста за сега мисля да не използвам.
За храненето -  изобщо не иска да седи на едно място и вече от доста отдавна и ние се храним с любимите ни песнички на лаптопа : "Кокошка" и "Пеят, скачат". Даже сам си ги иска с "Ко-ко-ко".  Mr. Green
Солети - още не съм давала, а царевични пръчици няколко пъти съм купувала от натуралните на Lotto, за които lulu25 беше писала, но и те отиват повечето за храна на гълъбите.  Laughing От вафлите и шоколадите, имам чувството, че сме все още на светлинни години.

И за финал - днешното ни "папо" :
Закуска - готова каша от просо + 1 банан и парче авокадо
Обяд - грах с картофи и моркови + 1 жълтък и хляб, колкото иска ( изяде 2 големи хапки )
Следобедна закуска - 1 киви и 1/2 ябълка
Вечеря - качамак с масло и козе сирене

Чудесна вечер на всички !!!

# 688
  • малкия йеросалим
Добро утро!
Момичета имам пак нужда от вас  Embarassed
Жоро от сутринта започна пак много да кашля ,като този път има и една водниста и слузеста хрема.Педито през почивните дни не си вдига телефона,а аз се чудя какво да му дам.Не ми се ще пак да го тъпча със сиропи и мисля да пробвам с някоя бабешка рецепта.Разрових се из Чичко Гугъл и намерих една рецепта с картоф,лук и ябълки и една с черна ряпа.Сега направих първата с картофа и ще започна да му давам от нея.Моля ви споделете някоя изпитана рецепта ,която е подходяща за малките. Praynig

# 689
Добро утро!
Мoни, много неприятно е това което ви се случва. За кашлицата не се сещам някоя бабина рецепта. Знам, че чай от бъз помага. Аз имам изсушен бъз, имам и сироп от бъз. Обърнах внимание, че не си от София. Мога да ти изпратя, ама знам ли как и кога ще пристигне при вас. Звънни ми (телефона ми го има в пощата) или ми пиши ако искаш  Hug Иначе за хремата, много промивки с физ. разтвор.
Нашето меню от вчера е:
АМ+ плод
Супа от тиквички+сухарче.
Шоколадово кис. мляко от тези в малките кофички на Нестле
За вечеря Агнешко със спанак
Днес ще е:
АМ + печена филийка с кашкавал
Огретен с картофи
Плодово пюре
Млечна каша
Между храненията нектаринка, пъпеш.
Ние вече бяхме на разходка, рано рано, че се заформя жега и хич няма да е за навън по обяд.
Това е от нас.
Ставам да си допия кафенцето и да пооправя

Общи условия

Активация на акаунт